HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Huomion arvoisia seikkoja kulutusluotosta

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Omalaina.fi100€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Etua.fi500€ - 60000€
Rahalaitos1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Bondora100€ - 10000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Lainanvertaaja500€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Huomoita kulutusluotoista

Kulutusluotto vilahtelee usein keskusteluissa, mutta kaikki meistä ei välttämättä tiedä, mikä se on ja mitä sen hakemisessa kannattaa huomioida. Kulutukseen tarkoitettuja lainoja haetaan nykyään ahkerasti, ja kulutusluoton etsiminen voikin olla suunnitelmissa esimerkiksi isompien hankintojen kohdalla tai silloin, kun halutaan arkeen hieman enemmän joustovaraa.

Tässä artikkelissa käsittelemme tarkemmin erilaisia kulutusluottoja sekä sitä, mitä niiden hakuprosessin aikana kannattaa huomioida.

Kulutusluotto voi olla vakuudeton laina tai joustoluotto

Huomoita kulutusluotoista

Kulutusluottoja on erilaisia, mikä voi tuntua asiaan perehtymättömästä monimutkaiselta. Suurimpia eroja erilaisten lainojen ja luottojen välillä on se, onko kyseessä vakuudeton vai vakuudellinen luotto.

Vakuudellisen luoton pantiksi asetetaan kiinteä vakuus, jonka lainan myöntäjä voi realisoida, tai vaihtoehtoisesti henkilötakaus, sen varalle, että lainan takaisinmaksu tuottaa ongelmia. Vakuudettomalle luotolle ei puolestaan tarvitse asettaa vakuuksia, ja päätös sen myöntämisestä tehdään hakijan luottoluokituksen ja taloudellisen tilanteen perusteella. Kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia.

Vakuudettomia luottoja on vielä kahta eri tyyppiä, joista toinen on kertaluontoinen ja toinen jatkuva. Näistä vakuudeton laina maksetaan kerralla tilille, jonka jälkeen sitä maksetaan kuukausittain takaisin maksusuunnitelman mukaisesti.

Toinen vaihtoehto on joustoluotto, joka toimii hieman samalla tavoin kuin luottokortti. Joustoluottoa haettaessa hakijalle myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa voi nostaa rahaa aina oman tarpeen mukaan. Joustoluotto on toimiva vaihtoehto yleensä silloin, kun ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon rahaa tarvitsee tai kun haluaa pitää vararahaston käytettävissä.

Lue  Pörssisähkön hinta nyt laskusuunnassa

Kulutusluottoa haetaan usein isompiin hankintoihin tai arjen kulutukseen

Kulutusluottoa haetaan yleensä silloin, kun tarvitaan suurempi summa rahaa esimerkiksi auton ostoon, asunnon tai mökin remontointiin tai lomamatkan rahoittamiseen. Kulutusluottoa voidaan myös harkita silloin, kun halutaan kohentaa kodin sisustusta tai hankkia uusia kodinkoneita. Lisäksi kulutusluottoa käytetään joskus arjen kulutukseen ja joustoon arjen raha-asioissa.

On tärkeää muistaa, että kulutusluotto on laina, joka tulee maksaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Ennen lainan hakemista on tarpeen arvioida oma taloudellinen tilanne ja varmistaa, että pystyy maksamaan lainan takaisin ilman ongelmia.

Myös joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausittain, mutta takaisin maksettu pääoma on mahdollista nostaa myöhemmin uudelleen käyttöön. Siten joustoluotto tarjoaa joustoa pitkällä aikavälillä.

Kilpailuttamalla edullisin luotto

Jos päättää hakea kulutusluottoa, kannattaa aina kilpailuttaa eri lainantarjoajat ja vertailla heidän tarjoamiaan ehtoja ja lainojen hintoja. Kilpailuttaminen auttaa löytämään edullisimman luoton, ja välttymään maksamasta enemmän kuin on tarpeen.

Luotot on helppo kilpailuttaa verkossa erilaisten vertailusivustojen avulla. Näiden sivustojen avulla tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, joka lähetetään useille yhteistyökumppaneille. Tämän jälkeen useat lainantarjoajat tekevät tarjouksia. Vertailemalla tarjouksia huolellisesti voi valita juuri itselleen sopivimman vaihtoehdon. Lainojen kustannuksia vertailtaessa kannattaa huomioida erityisesti todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainan kustannukset antaen siten realistisimman kuvan lainan hinnasta.

Oma taloudellinen tilanne pitää muistaa aina arvioida ennen lainan hakemista, jotta voi varmistua siitä, että kulutusluotto ei tule aiheuttamaan liian suurta taloudellista rasitusta.

Lue  Pörssisähkön hinta nyt laskusuunnassa