HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Aurinkopaneelien kilpailutus: Tehokas tapa säästää energiakustannuksissa’

Aurinkopaneelien kilpailutus kannattaa, sillä eri hintaisia paneeleita ja tekijöitä löytyy paljon.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Sortter1000€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Rahalaitos1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Lainanvertaaja500€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Etua.fi500€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€

Aurinkopaneelien kilpailutus on tärkeä prosessi niille, jotka etsivät aurinkoenergiaratkaisuja kotiinsa tai yritykseensä. Kyseessä on menetelmä, jossa pyydetään eri aurinkopaneelien toimittajilta ja asentajilta tarjouksia aurinkosähköjärjestelmän hinnasta ja asennuksesta. Kilpailuttaminen auttaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun sekä säästämään rahaa.

Aurinkopaneelien kilpailutuksessa huomioitavia asioita ovat esimerkiksi järjestelmän mitoitus eli paneelijärjestelmän koko, joka on suunniteltu vastaamaan talon sähkönkulutusta ja auringon säteilyn määrää kyseisellä alueella. Lisäksi tarjouksen sisältöön tulee kiinnittää huomiota: on tärkeää selvittää tarkkaan, mitä tarjoukseen kuuluu ja millä hinnalla. Näin voidaan välttää yllättävät kustannukset ja valita sopivin asentaja.

Monet palvelut, kuten Sunpaneeli.fi, tarjoavat helpon tavan kilpailuttaa aurinkosähköjärjestelmät eri asentajien välillä. Täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen palvelun verkkosivustolla asiakas saa tarjouksia alueella toimivilta yrityksiltä. Tällaisen palvelun käyttäminen nopeuttaa kilpailutusprosessia ja on usein täysin ilmaista.

Aurinkopaneelien Kilpailutus

Kilpailutua aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien kilpailutus on tehokas tapa löytää parhaat tarjoukset ja sopivimmat ratkaisut omalle aurinkosähköjärjestelmälle. Kilpailutusprosessi alkaa täyttämällä tarjouspyyntölomake palveluntarjoajan sivustolla, jossa kysytään yleisiä tietoja, kuten asunnon koko, sijainti ja omistajan yhteystiedot.

Kilpailutuksen avulla voit verrata eri aurinkopaneeliyritysten tarjouksia, hintoja ja palveluita. Saat vastauksia tarjouspyyntöösi oman alueesi yrityksiltä, usein jo saman päivän aikana. Vertailun tekoa helpottavat palvelut, kuten Sunpaneeli, jotka tarjoavat yksinkertaisen tavan kilpailuttaa aurinkopaneelit muutamassa minuutissa yhdellä tarjouspyynnöllä.

Kun olet vastaanottanut tarjoukset eri yrityksiltä, on tärkeää vertailla niitä huolellisesti ja ottaa huomioon monia tekijöitä ennen päätöksen tekemistä. Tarjousten vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Paneelien tehokkuus: Erilaisten aurinkopaneelien välillä on suuria eroja tehokkuudessa. Huhtikuussa 2023, tehokkain kuluttajille suunnattu aurinkopaneeli on Sunpowerin Maxeon GEN 6, joka yltää jopa 22,8% tehokkuuteen.
 • Asennuksen aikataulu: Selvitä, minkälainen aikataulu aurinkopaneelien asennukselle yrityksen kanssa on mahdollinen.
 • Käytettävät komponentit: Vertaile käytettäviä aurinkopaneeleja, inverttereitä ja muita järjestelmän osia.
 • Maksuehdot: Selvitä maksuehdot etukäteen ja varmista, että ne sopivat omaan budjettiisi.
 • Kotitalousvähennys: Tarkista, onko mahdollista hyödyntää kotitalousvähennystä aurinkopaneelijärjestelmän hankinnassa.

Lopuksi, muista tehdä kirjallinen sopimus valitsemasi aurinkopaneeliyrityksen kanssa. Kattava sopimus asennuksen yksityiskohdista ja ehdoista varmistaa, että prosessi sujuu sovitusti ja molemmat osapuolet ovat tietoisia velvollisuuksistaan. Vaikka hinta on tärkeä tekijä, halvin vaihtoehto ei aina ole paras aurinkopaneelijärjestelmän hankinnassa, joten kannattaa ottaa huomioon kaikki tarjousten vertailuun liittyvät seikat.

Aurinkopaneelien Hinta

Jos tarvitset rahoitusta aurinkopaneeleihin, tutustu vaihtoehtoihin.

Budjetti Ja Kustannukset

Aurinkopaneelien hinta vaihtelee laajasti Suomessa riippuen aurinkopaneelien tyypistä ja mallista. Kotitalouksissa aurinkopaneelien hinnat vaihtelevat noin 5 000€ aina 15 000€ välillä. Hintaan vaikuttavat muun muassa valitun järjestelmän koko, tarvittava määrä aurinkopaneeleja ja käytettyjen komponenttien laatu.

Esimerkiksi 5 kW aurinkovoimalan hinta vaihtelee noin 4 500€ ja 6 000€ välillä. Investoinnin takaisinmaksuaika riippuu aurinkopaneelien tuotosta ja sähkön hinnasta, mutta yleisesti ottaen aurinkopaneelijärjestelmä maksaa itsensä takaisin noin 7-15 vuoden sisällä.

Hinnat Ja Tarjoukset

Kilpailuttamalla aurinkopaneelit voi löytää parhaan mahdollisen hinnan ja asentajan itselleen. Aurinkopaneelien kilpailutus mahdollistaa vertailla eri vaihtoehtoja, niiden hintoja, ja valita ne, jotka sopivat parhaiten budjettiin ja tarpeisiin.

Kannattaa huomioida, että hinta ei ole ainoa tekijä valinnassa, vaan myös asennuksen laatu ja takuut ovat tärkeitä seikkoja kilpailutuksessa. Esimerkiksi aurinkopaneelien valmistajat ja maahantuojat tarjoavat yleensä 25 vuoden komponenttitakuun ja 30 vuoden tehontuottotakuun, inverttereille 10 vuoden takuun ja kiinnitysjärjestelmille 30 vuoden takuun.

Aurinkopaneelien Asennus

Asennusprosessi

Aurinkopaneelien asennus alkaa yleensä kartoituksella, jossa selvitetään kiinteistön soveltuvuus aurinkopaneelijärjestelmälle. Tähän sisältyy mm. katteen kunnon tarkistus ja aurinkoisuuden arviointi. Tämän jälkeen tehdään tarvittavat laskelmat paneelien määrästä ja sähköntuotantokapasiteetista.

Lue  Zmarta • Kilpailuta vakuudettomat lainat • Yhdistä lainat helposti

Asennustyö vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. Ensin asennetaan kattokiinnikkeet ja paneelitelineet, joihin paneelit asetetaan paikoilleen. Sähköasennuksissa on otettava huomioon voimassa olevat säännökset ja määräykset, joten näitä töitä ei voi tehdä ilman pätevää sähköasentajaa. Tämän jälkeen aurinkopaneelit kytketään invertteriin, joka muuttaa auringosta saatavan sähkön kulutuskelpoiseksi.

Katolle Asennus

Yleisin tapa asentaa aurinkopaneelit on sijoittaa ne katolle, missä ne hyödyntävät auringonvaloa tehokkaimmin. Katolle asennuksessa on ensiarvoisen tärkeää varmistaa katon kantavuus sekä varautua mahdollisiin lumikuormiin. Itse asennusta ennen kannattaa tarkistaa, ettei katon pinnalla ole esteitä, kuten esimerkiksi harjanteet tai kattoturvatuotteet. Myös katon materiaalilla on merkitystä: esimerkiksi tiili- ja peltikatot vaativat erilaiset kiinnikkeet.

Aurinkopaneelien asennus katolle voidaan tehdä erilaisilla tekniikoilla sen mukaan, minkälainen katto on kyseessä. Kattoturvatuotteita ja kiinnitysmenetelmiä on saatavilla monille eri katto- ja paneelityypeille, joten ratkaisuja löytyy monenlaisiin tarpeisiin. Kun aurinkopaneelijärjestelmä on oikein asennettu ja huollettu, se voi tuottaa taloudellista ja ympäristöystävällistä sähköä kiinteistölle vuosikymmenien ajan.

Aurinkopaneelijärjestelmät

Aurinkopaneelijärjestelmät ovat ekoystävällinen ja kestävä tapa tuottaa energiaa eri kohteiden tarpeisiin. Järjestelmien valintaan ja suunnitteluun vaikuttavat monia tekijöitä, kuten järjestelmän mitoitus, invertteri ja muut komponentit sekä järjestelmän valinta oikean aurinkopaneelijärjestelmän mukaan.

Järjestelmän Mitoitus

Järjestelmän mitoitus on ensiarvoisen tärkeää, jotta aurinkopaneelijärjestelmä toimisi tehokkaasti. Mitoituksessa otetaan huomioon energiankulutus, aurinkopaneelien tehokkuus ja sopivan järjestelmäkokonaisuuden löytäminen. Tähän vaikuttavat esimerkiksi sähkönkulutus, katon pinta-ala ja aurinkopaneelien asennuskulma.

 • Huomioi energiankulutus: Arvioi vuotuinen sähkönkulutus ja mieti, kuinka paljon haluat aurinkopaneelijärjestelmän tuottavan energiaa.
 • Valitse paneelien tehokkuus: Paneelien tehokkuuteen vaikuttavat paneelin tyyppi ja valmistajan laatu.
 • Hae sopivaa järjestelmää: Mieti, haluatko aurinkopaneelijärjestelmän tuottavan osan käyttämästäsi sähköstä vai haluatko myydä ylijäämäsähköä verkkoon.

Invertteri Ja Muut Komponentit

Invertteri on yksi tärkeimmistä aurinkopaneelijärjestelmän komponenteista. Invertteri muuntaa paneelien tuottaman tasavirran (DC) vaihtovirraksi (AC), jota voidaan käyttää kodin sähkölaitteisiin tai myydä sähköverkkoon.

Muita merkittäviä komponentteja ovat aurinkopaneelien kiinnikkeet ja telineet, kaapelit ja aurinkopaneelijärjestelmän suojauslaitteet, kuten sulakkeet ja johdonsuojakatkaisijat.

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmiä on erilaisia tarpeiden ja käyttökohteiden mukaan. Yleisimpiä aurinkopaneelijärjestelmiä ovat:

 • Mikrotuotantojärjestelmät: Pieneen sähkönkulutukseen tarkoitetut järjestelmät, kuten mökit tai pienet kiinteistöt.
 • Keskikokoiset aurinkosähköjärjestelmät: Tarkoitettu tavallisen omakotitalon tai yrityksen energiantarpeisiin.
 • Suuret aurinkopaneelijärjestelmät: Soveltuvat teollisuus- ja rakennuskäyttöön, kuten kauppakeskuksille, kouluille tai logistiikkakeskuksille.

Valitessasi aurinkopaneelijärjestelmää on tärkeää huomioida tulevat tarpeesi ja järjestelmän laajentamisen mahdollisuus. Aurinkopaneelijärjestelmän kilpailuttaminen auttaa löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun ja asentajan juuri sinun tarpeisiisi.

Aurinkopaneelien Laatu Ja Takuu

Aurinkopaneelien laatu on tärkeä tekijä, kun harkitaan aurinkoenergian hyödyntämistä. Markkinoilla on monia erilaisia paneelivalmistajia ja -malleja, ja laadulla voi olla suuri vaikutus järjestelmän suorituskykyyn, energiansäästöön ja kestävyyteen.

Tyypillisesti korkealaatuiset aurinkopaneelit ovat kestävämpiä ja tehokkaampia kuin heikkolaatuiset paneelit. Laadukkaiden paneelien tuottavuus on usein parempi, ja ne kestävät paremmin erilaisia sääolosuhteita, kuten kuumuutta, kylmyyttä ja kosteutta. Eräs esimerkki laadukkaista aurinkopaneeleista on tunnettu ja luotettava brändi, joka tarjoaa markkinoiden pisimmän takuun – jopa 40 vuotta materiaaleille ja tuottavuudelle.

Takuu on myös tärkeä osa aurinkopaneelien hankintaprosessia. Se antaa ostajalle turvaa sijoitukselle ja varmistaa, että aurinkopaneelijärjestelmä toimii hyvin koko takuun ajan. Useimmat valmistajat tarjoavat takuun, joka kattaa materiaalit ja työn. Esimerkiksi, joissakin tapauksissa takuu voi olla jopa 30 vuotta.

Lue  Lainarahoitus tarjoaa heti lainaa jopa 60 000 euroa – Kilpailuta lainat helposti

Kilpailuttaessa aurinkopaneeleja on tärkeää huomioida sekä laatu että takuu. Vertailemalla tarjouksia ja tutkimalla eri valmistajien ja asennusyritysten mainetta voi löytää parhaiten omiin tarpeisiin ja toiveisiin sopivan aurinkopaneelijärjestelmän. Yhdellä tarjouspyynnöllä pystyt kilpailuttamaan useita luotettavia toimijoita ja saat tarjoukset, jotka helpottavat valintaasi.

Yhteenvetona, aurinkopaneelien laatu ja takuu ovat keskeisiä tekijöitä arvioitaessa eri aurinkopaneelijärjestelmiä. Varmista, että valitset laadukkaan järjestelmän pitkällä takuulla, joka tarjoaa parhaat mahdollisuudet energiansäästöön ja kestävään investointiin.

Aurinkopaneelien Tuotto

Aurinkopaneelien tuotto riippuu monista tekijöistä, kuten asennuspaikan sijainnista, järjestelmän ilmansuunnasta ja mahdollisista varjostuksista. On tärkeää ottaa huomioon nämä seikat, jotta aurinkopaneelien vuosituotto voidaan maksimoida.

Aurinkopaneelien tuottoa mitataan tavallisesti kilowattitunteina (kWh) vuodessa. Vuosituottoon vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka tehokkaasti aurinkopaneelit muuttavat auringonvalon sähköksi, sekä sääolosuhteet. Suomessa aurinkoisen kesän aikana aurinkopaneelien vuosituotto on usein korkeampi kuin synkän ja pilvisen talven aikana.

Auringon kulkua tulisi ottaa huomioon suunnitellessa aurinkopaneelien asennusta. Optimaalinen ilmansuunta paneelien asennukselle Suomessa on etelä, mikä antaa parhaan vuosituoton. Myös asennuskulman merkitys on suuri aurinkopaneelien tehokkuudelle; Suomessa sopiva asennuskulma on noin 30–45 astetta. Varjostukset, kuten puut, muut rakennukset tai maasto, voivat omalta osaltaan vaikuttaa aurinkopaneelien tuottoon. Näiden seikkojen huomioiminen etukäteen parantaa vuosituottoa merkittävästi.

Aurinkopaneelien investoinnin tuottoa voidaan tarkastella säästötuottona. Esimerkiksi 10 000 euron investointi aurinkopaneeleihin voi tuottaa yli 25 000 euron säästön vuosien kuluessa, kun huomioidaan aurinkopaneelien 25 vuoden tuotantotakuu. Sijoitetun pääoman vuosittainen ”säästötuotto” on yleensä 8-12 %. Aurinkopaneelit auttavat siis säästämään vuosittaisissa sähkölaskuissa huomattavia summia.

Aurinkopaneelien Yritykset

Aurinkopaneelien kilpailutus on tärkeä prosessi, joka auttaa löytämään parhaat ratkaisut aurinkoenergian hyödyntämiseen. Monet yritykset tarjoavat erilaisia aurinkopaneeleja, joten on hyödyllistä kilpailuttaa ne saadakseen parhaat tarjoukset ja palvelut.

Sunpaneeli.fi on suomalainen verkkopalvelu, joka mahdollistaa aurinkopaneelien kilpailuttamisen helposti ja nopeasti. Palveluun voi jättää tarjouspyynnön, joka välittyy alueen aurinkopaneelien asentajille. Usein tarjoukset saa sähköpostiin jo tunnin sisällä tarjouspyynnön jättämisestä.

Kodinplaza on sivusto, joka tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa aurinkopaneelit ja säästää jopa 30% hankintahinnasta. Palvelu auttaa löytämään erilaisia aurinkosähköjärjestelmiä ja aurinkopaneelijärjestelmiä, joiden avulla voi hyödyntää uusiutuvaa energiantuotantoa.

Arvostelut ovat tärkeä osa valintaprosessia, ja useimmat yritykset esittelevät asiakaspalautetta verkkosivuillaan. Asiakkaiden kokemuksista voi saada arvokasta tietoa yrityksen laadusta, palvelusta ja asennusprosessista, joten niiden huomioiminen valinnassa on suositeltavaa.

Vaikka aurinkopaneelien hinnat vaihtelevat järjestelmän koon, asennuspaikan ja komponenttien mukaan, kilpailuttamalla eri yrityksiä voi löytää sopivan aurinkopaneelijärjestelmän omiin tarpeisiin ja ennen kaikkea säästää rahaa.

Aurinkopaneelien Huolto

Aurinkopaneelien huolto on yleensä melko vaivatonta, sillä ne ovat suunniteltu kestämään pitkään ja toimimaan huoltovapaasti. Kuitenkin joitain yksinkertaisia toimenpiteitä voidaan tarvita säilyttämään niiden tehokkuus ja pidentämään käyttöikää.

Ensinnäkin on tärkeää tarkastaa aurinkopaneelien kunto säännöllisesti, esimerkiksi kerran vuodessa. Tarkastuksen yhteydessä voidaan havaita mahdolliset ongelmat, kuten mekaaniset vauriot tai lumen aiheuttamat paineet.

Paneelien puhdistus on toinen perushuoltotoimenpide. Olosuhteista riippuen paneelit voi olla tarpeen pestä vedellä tai harjata pehmeällä harjalla aika ajoin, erityisesti jos paneelien pinnalle on pinttynyt näkyvää likaa, jota sade ei huuhtele pois. Puhdistus varmistaa, että aurinkopaneelit pystyvät tuottamaan optimaalisen määrän energiaa valon päästessä esteettä niiden pinnalle.

Lue  Freedom Rahoitus • Kilpailuta lainat helposti • Yhdistä myös vanhat luotot

Vaikka aurinkopaneelit ovat pääosin huoltovapaita, on hyvä huomioida, että niiden asennuksessa käytetyt komponentit, kuten invertterit ja akut, saattavat vaatia jonkin verran huoltoa. Esimerkiksi invertterit tulisi tarkistaa ja huoltaa säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että aurinkopaneelien huoltoon ei yleensä liity merkittäviä kustannuksia tai vaivannäköä, mutta säännöllinen tarkastus ja puhdistus auttavat varmistamaan niiden tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän.

Aurinkoenergia Ja Ympäristö

Aurinkoenergia on yksi kestävän kehityksen mukaisista energiamuodoista, jonka avulla voidaan merkittävästi vähentää hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia. Aurinkopaneelit käyttävät auringonvaloa energianlähteenä, joka on uusiutuva ja päästötön.

Aurinkoenergian ympäristöystävällisyys perustuu sen uusiutuvaan luonteeseen ja saasteettomuuteen. Aurinkopaneeleilla tuotettu energia ei aiheuta kasvihuonekaasupäästöjä tai jätteen tuottamista energian tuotannossa. Näin ollen aurinkoenergia vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja parantaa ilmanlaatua.

Myös Suomessa aurinkoenergialla on etunsa, sillä matala ympäristön lämpötila parantaa aurinkokennojen hyötysuhdetta. Aurinkopaneelit toimivat paremmin, mitä kylmempää on, ja ne kestävät myös lumikuormaa, jos ne asennetaan ohjeiden mukaisesti.

Energian tuotannon lisäksi aurinkopaneelit tarjoavat muita ympäristön kannalta positiivisia vaikutuksia, kuten meluttomuuden ja vähäisen kunnossapidon tarpeen. Aurinkopaneelit eivät edellytä aktiivista huoltoa, joten niiden ylläpitokustannukset ovat alhaiset ja vaikutukset luontoon minimaaliset.

Aurinkopaneeleita kilpailuttamalla on mahdollista löytää laadukkaat ja ympäristöystävälliset ratkaisut, jotka sopivat omiin tarpeisiin ja budjettiin. Kun valitaan aurinkoenergiaa, valitaan ympäristötietoisuutta ja kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden energiahuoltoon.

Aurinkopaneelien Kilpailutus

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on aurinkopaneelien asennuksen keskimääräinen hinta?

Aurinkopaneelien asennuksen hinta voi vaihdella monista tekijöistä riippuen, kuten järjestelmän koosta, asennuspaikan olosuhteista ja valituista komponenteista. Keskimäärin aurinkopaneelijärjestelmän asennuskustannukset vaihtelevat tuhansista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. On tärkeää pyytää useita tarjouksia eri yrityksiltä saadakseen parhaan käsityksen kustannuksista ja vertailla niitä huolella.

Kuinka paljon 6 kW aurinkopaneelin tuotto on?

6 kW aurinkopaneelijärjestelmän tuotto riippuu monista tekijöistä, kuten sijainnista, paneelien asennuskulmasta ja auringonvalon määrästä. Suomessa keskimääräinen vuotuinen sähköntuotanto 6 kW aurinkopaneelijärjestelmälle voi olla noin 4 800–6 000 kilowattituntia (kWh). Tämä voi kattaa merkittävän osan kotitalouden sähkönkulutuksesta.

Mikä on markkinoiden tehokkain aurinkopaneeli?

Markkinoilla on useita aurinkopaneelien valmistajia, jotka tarjoavat erilaisia tuotteita eri tehokkuusasteilla. Tehokkaimmat aurinkopaneelit voivat saavuttaa yli 20 % hyötysuhteen. Jos tehokkuus on tärkein kriteeri, kannattaa tutkia uusimpia teknologioita ja pyytää tarjouksia eri valmistajilta.

Kannattaako aurinkopaneelien hankinta vuonna 2024?

Aurinkopaneelien hankinta vuonna 2024 voi olla kannattava sijoitus, etenkin kun aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet ja teknologia kehittynyt. Aurinkopaneelit voivat auttaa vähentämään sähkökustannuksia, parantamaan energiariippumattomuutta ja vähentämään ympäristövaikutuksia. On kuitenkin tärkeää arvioida oman kodin tai yrityksen sähköntarvetta, budjettia ja tavoitteita ennen päätöstä.

Kuinka vertailla eri aurinkopaneelien tarjoajia?

Vertailemalla eri aurinkopaneelien tarjoajia voit löytää parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan järjestelmän ja saada kilpailukykyisen hinnan. Tarkastele yrityksen kokemusta, asiakaspalautetta, käytettyjä materiaaleja, takuuta sekä tarjouksen yksityiskohtia. Voit myös käyttää palveluja, kuten Sunpaneeli.fi, joka välittää tarjouspyynnöt useille alueesi aurinkopaneelien asentajille helpottaen vertailua.

Mitä tulee ottaa huomioon aurinkopaneelien kilpailutuksessa?

Aurinkopaneelien kilpailutuksessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:
Mitoitus: Järjestelmän koko on suunniteltava talon sähkönkulutuksen ja auringon säteilyn määrän perusteella.
Tarjouksen sisältö: Selvitä tarkkaan, mitä tarjouksessa on sisällytetty, kuten laitteet, asennus, huolto ja takuu.
Yrityksen kokemus ja maine: Vertaile yritysten taustoja, referenssejä ja palautetta muiden asiakkaiden kokemuksista.
Muista kilpailuttaa useita eri tarjouksia ja vertailla niitä huolellisesti, jotta löydät parhaiten omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan ratkaisun.