HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Pikavippi

Pikavippi on lyhytaikainen laina, joka myönnetään nopeasti ilman vakuuksia. Pikavipit ovat suosittuja yllättäviin menoihin, mutta niiden korkeat korot voivat johtaa velkaantumiseen. Vaihtoehtoja ovat säästäminen, järkevästi budjetointi ja tarvittaessa vertaislainat tai Takuusäätiön pienlaina. Ennen pikavippiin tarttumista on hyvä harkita tarkkaan sen todellista tarvetta ja omaa maksukykyä. Talousvaikeuksissa kannattaa hakea apua ajoissa esimerkiksi Takuusäätiöltä tai sosiaalitoimesta.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Bondora100€ - 10000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Sortter1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€

Pikavipin määritelmä

Mitä pikavippi tarkoittaa?

Pikavippi on nopea ja joustava lainamuoto, joka on suunniteltu lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Pikavipit ovat yleensä pieniä, muutamasta kympistä muutamaan sataan euroon, ja ne myönnetään nopeasti, usein jopa minuuteissa. Hakeminen tapahtuu kätevästi verkossa, ja rahat saa tilille heti lainapäätöksen jälkeen. Pikavipin takaisinmaksuaika on tyypillisesti lyhyt, muutamasta viikosta pariin kuukauteen.

Pikavippien suosio perustuu niiden helppouteen ja nopeuteen. Kun yllättävä rahantarve yllättää, pikavippi voi olla todellinen pelastus. Oli kyse sitten auton remontista, kodinkoneen hajoamisesta tai vaikka äkkilähdöstä, pikavipin avulla saat rahat nopeasti käyttöösi. Pikalainat sopivat mainiosti myös tilapäisiin menoihin, kuten juhlien järjestämiseen tai lomamatkaan.

Pikavipin erot muihin lainoihin

Pikavippi eroaa perinteisistä lainoista monella tapaa. Ensinnäkin, pikavipit ovat huomattavasti pienempiä kuin esimerkiksi asuntolainat tai autolainat. Toiseksi, pikavippien hakeminen ja saaminen on nopeampaa ja helpompaa. Pankkien myöntämät lainat vaativat usein paperisotaa ja tapaamisia, kun taas pikavipin voi hakea kätevästi netissä vaikka keskellä yötä.

Pikavippien korko on tyypillisesti korkeampi kuin perinteisissä lainoissa, mutta toisaalta maksuaika on lyhyempi. pikavippi.fi” target=”_blank” rel=”noopener”>Pikavippiä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseksi rahoitusratkaisuksi, vaan tilapäiseen tarpeeseen. Jos tarvitset suurempaa lainasummaa pidemmäksi aikaa, kannattaa harkita esimerkiksi pientä kuukausierälainaa. Pikavipit sopivat parhaiten yllättäviin menoihin ja lyhytaikaiseen rahoitukseen, kun taas perinteiset lainat soveltuvat paremmin isompiin hankintoihin ja pitkäjänteiseen talouden suunnitteluun.

Pikavipin hakeminen

Hakuprosessi ja vaatimukset

Pikavipin hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Useimmat pikavippiyritykset tarjoavat online-hakemuksen, jonka täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Hakemuksessa kysytään yleensä perustietoja, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja tilinumero. Joskus saatetaan pyytää myös tietoja tuloista ja menoista.

Pikavipin saamisen vaatimukset vaihtelevat hieman yrityksestä riippuen, mutta yleensä hakijalta edellytetään:

 • Vähintään 18 vuoden ikää
 • Suomalaista henkilötunnusta
 • Voimassa olevaa puhelinnumeroa ja sähköpostiosoitetta
 • Suomalaista pankkitiliä
 • Säännöllisiä tuloja (esim. palkka, eläke, tuet)

Jotkut pikavippiyritykset voivat myöntää lainaa myös opiskelijoille tai eläkeläisille, kunhan heillä on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Toisin kuin perinteisissä pankkilainoissa, pikavipin hakeminen ei yleensä edellytä vakuuksia tai takaajia.

Tarvittavat dokumentit ja tiedot

Pikavipin hakemiseen ei yleensä tarvita erillisiä dokumentteja, sillä hakemus täytetään sähköisesti. Hakijan tulee kuitenkin varautua toimittamaan seuraavat tiedot:

 1. Henkilötiedot (nimi, osoite, henkilötunnus, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
 2. Pankkitilin tiedot (tilinumero, BIC-koodi)
 3. Tiedot tuloista ja menoista (palkka, eläke, tuet, lainanhoitokulut, muut velat)

Joskus pikavippiyritys saattaa pyytää lisädokumentteja, kuten palkkatodistuksen tai verotuspäätöksen, varmistaakseen hakijan maksukyvyn. Näissä tapauksissa dokumentit voidaan yleensä toimittaa sähköisesti skannattuna tai valokuvana.

On tärkeää antaa hakemuksessa totuudenmukaiset ja ajantasaiset tiedot, sillä virheelliset tiedot voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen tai jopa oikeudellisiin seuraamuksiin. Jos olet epävarma lainan takaisinmaksukyvystäsi, kannattaa harkita tarkasti ennen lainan hakemista. Vastaavasti, jos suunnittelet auton ostoa lainarahalla, autolaina voi olla parempi vaihtoehto kuin pikavippi.

Luottotietojen merkitys pikavipin saamisessa

Luottotiedot ovat tärkeässä roolissa pikavipin myöntämisessä. Pikavippiyritykset tarkistavat hakijan luottotiedot ennen lainapäätöksen tekemistä. Puhtaat luottotiedot parantavat mahdollisuuksia saada pikavippi hyväksyttyä, kun taas maksuhäiriömerkinnät voivat johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, jotkin pikavippiyritykset voivat silti harkita lainan myöntämistä tapauskohtaisesti. Tällöin lainan korko ja kulut ovat todennäköisesti korkeammat, ja lainasumma voi olla pienempi kuin puhtailla luottotiedoilla.

Ennen pikavipin hakemista kannattaa tarkistaa omat luottotiedot ja varmistaa, että ne ovat kunnossa. Maksuhäiriömerkinnät säilyvät rekisterissä 2-4 vuotta, joten ne voivat vaikeuttaa lainan saamista pitkään. Jos luottotiedoissa on virheitä, ne kannattaa korjata mahdollisimman pian ottamalla yhteyttä luottotietoyhtiöön.

Pikavipin kustannukset

Korot ja muut kulut

Pikavippien kustannukset koostuvat pääasiassa koroista ja muista lainanhoitokuluista. Korot vaihtelevat lainanantajien välillä, ja ne voivat olla jopa useita kymmeniä prosentteja. Lisäksi lainoihin voi liittyä erilaisia käsittelymaksuja ja tilinhoitokuluja. On tärkeää tutustua huolellisesti lainan ehtoihin ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen pikavipin hakemista, jotta löydät itsellesi edullisimman ratkaisun.

Takaisinmaksuaika ja -ehdot

Pikavippien takaisinmaksuajat ovat tyypillisesti lyhyitä, muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Lyhyt takaisinmaksuaika yhdistettynä korkeisiin korkoihin voi johtaa siihen, että lainan kokonaiskustannukset nousevat huomattavasti. Onkin tärkeää suunnitella oma talous niin, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa ilman ylimääräisiä vaikeuksia. Jos olet epävarma maksukyvystäsi, kannattaa harkita edullisempaa lainaa pienemmällä korolla.

Pikavippien vertailu markkinoilla

Markkinoilla on lukuisia pikavippiä tarjoavia yrityksiä, ja niiden ehdot ja kustannukset voivat vaihdella merkittävästi. Ennen lainan hakemista kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut
 • Lainan määrä ja takaisinmaksuaika – sopivatko ne omiin tarpeisiisi?
 • Lainanantajan luotettavuus – tutki yritysten taustoja ja asiakaskokemuksia
 • Joustavuus – onko mahdollista saada lisää maksuaikaa tarvittaessa?
Lue  Lainaa ilman liitteitä

Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pikavipin ja välttämään ikävät yllätykset lainan kustannuksissa tai ehdoissa. Muista aina lainata vastuullisesti ja vain todelliseen tarpeeseen!

Pikavipin vastuullinen käyttö

Milloin pikavippi on järkevä vaihtoehto?

Pikavippi voi olla kätevä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen, kunhan sitä käytetään harkiten. Se sopii esimerkiksi yllättäviin menoihin, kuten auton korjaukseen tai kodinkoneen rikkoutumiseen. Pikavipin ottaminen on perusteltua silloin, kun tiedät varmasti pystyväsi maksamaan sen takaisin sovitussa ajassa.

Muista kuitenkin, että pikavippi on aina lyhytaikainen laina, eikä sitä tule käyttää pitkäaikaisten talousongelmien ratkaisemiseen. Harkitse tarkkaan, onko pikavippi todella välttämätön vai voisitko selvitä tilanteesta muilla keinoilla, kuten säästämällä tai neuvottelemalla maksuaikataulusta.

Ylivelkaantumisen riskit ja niiden välttäminen

Ylivelkaantuminen on vakava ongelma, joka voi johtaa taloudelliseen ahdinkoon. Pikavippien helppo saatavuus voi houkutella ottamaan lainaa kevyin perustein, mutta tämä voi johtaa velkakierteeseen. Välttääksesi ylivelkaantumisen:

 • Harkitse aina tarkkaan, onko pikavippi todella tarpeellinen
 • Laske etukäteen, pystytkö varmasti maksamaan pikavipin takaisin ajallaan
 • Älä ota useita pikavippejä samanaikaisesti
 • Vältä pikavippien käyttöä arkimenojen kattamiseen

Jos huomaat, että pikavippien takaisinmaksu tuottaa vaikeuksia, hakeudu ajoissa apuun. Ota yhteyttä velkaneuvontaan tai muihin asiantuntijoihin, jotka voivat auttaa sinua löytämään ratkaisun tilanteeseen.

Taloudellisen tilanteen arviointi ennen pikavipin ottamista

Ennen kuin haet pikavippiä, on tärkeää arvioida oma taloudellinen tilanteesi realistisesti. Mieti tarkkaan:

 1. Mihin tarkoitukseen tarvitset pikavippiä?
 2. Kuinka paljon voit maksaa takaisin kuukausittain?
 3. Miten pikavippi vaikuttaa muihin menoihisi?
 4. Onko sinulla jo ennestään lainoja tai maksuvaikeuksia?

Rehellinen arvio omasta maksukyvystä auttaa välttämään ylivelkaantumista. Jos epäilet, ettet selviydy pikavipin takaisinmaksusta, on parempi olla ottamatta sitä. Pikavippi ei ole ratkaisu pitkäaikaisiin talousongelmiin, vaan tilapäiseen rahantarpeeseen.

Vaihtoehdot pikavipille

Jos tuntuu, että pikavippi ei ole oikea ratkaisu omaan rahantarpeeseen, on hyvä tietää, että on olemassa muitakin vaihtoehtoja. Kannattaa harkita tarkkaan eri lainamuotoja ja miettiä, mikä sopii parhaiten omaan elämäntilanteeseen. Myös säästäminen ja talouden suunnittelu ovat tärkeitä asioita, joihin kannattaa panostaa. Jos talousvaikeudet yllättävät, on hyvä tietää, mistä voi hakea apua.

Muut lainamuodot ja niiden vertailu

Pikavippi ei ole ainoa vaihtoehto, kun tarvitsee lainaa. On olemassa monia erilaisia lainamuotoja, joista kannattaa valita omaan tilanteeseen sopivin. Esimerkiksi harrastuslaina voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitsee rahoitusta harrastuksiin liittyviin hankintoihin. Jos taas on jo eläkkeellä, voi lainaa eläkeläiselle -tyyppiset lainat olla sopivia vaihtoehtoja.

Lainamuotoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi seuraaviin asioihin:

 • Laina-aika: Kuinka pitkäksi aikaa lainan voi saada?
 • Lainamäärä: Minkä suuruisia lainoja on mahdollista saada?
 • Korot ja kulut: Mitkä ovat lainan kokonaiskustannukset?
 • Lainaehdot: Millaiset ovat lainan takaisinmaksuehdot ja muut lainaehdot?

Säästäminen ja talouden suunnittelu

Säästäminen ja talouden suunnittelu ovat tärkeitä taitoja, joiden avulla voi välttää talousvaikeudet ja lainan tarpeen. Kun tulot ja menot ovat tasapainossa ja rahaa jää säästöön, ei tarvitse turvautua pikavippeihin tai muihin lainoihin yllättävissä menoissa.

Vinkkejä säästämiseen ja talouden suunnitteluun:

 1. Seuraa tulojasi ja menojasi esimerkiksi budjetointisovelluksen avulla.
 2. Aseta itsellesi säästötavoitteita ja varaa rahaa säästöön joka kuukausi.
 3. Vältä turhia menoja ja harkitse isompia hankintoja tarkkaan.
 4. Varaudu yllättäviin menoihin rahastoimalla osa tuloistasi.

Avun hakeminen talousvaikeuksissa

Jos talousvaikeudet yllättävät eikä omin avuin tunnu selviävän, on tärkeää hakea apua ajoissa. Apua voi saada esimerkiksi seuraavilta tahoilta:

 • Kunnan talous- ja velkaneuvonta: Maksutonta neuvontaa ja apua velkojen hoitamiseen.
 • Takuusäätiö: Apua ja neuvontaa velkojen järjestelemiseen sekä mahdollisuus saada takaus järjestelylainalle.
 • Sosiaalitoimisto: Mahdollisuus saada taloudellista tukea akuuteissa tilanteissa.

Tärkeintä on, ettei jää yksin talousvaikeuksien kanssa. Apua on saatavilla, ja ajoissa haettu apu auttaa selviämään vaikeuksista parhaiten.

Pikavipit ja lainsäädäntö

Pikavippejä koskevat lait ja säädökset

Pikavippibisnes ei ole villiä länttä, vaan sitä säädellään tiukasti lainsäädännöllä. Kuluttajansuojalaki ja luotonantoa koskevat asetukset pitävät huolen, että homma pysyy hanskassa. Korkokattosäädökset estävät liian päätähuimaavat hinnat, ja markkinoinnin säännöt varmistavat, ettei kukaan vedätä sua höplästä.

Kuluttajansuoja ja oikeudet

Kun nappaat pikavipin, et ole yksin vaan kuluttajansuoja on sun taustatukena. Jos joku menee mönkään, voit aina vedota oikeuksiisi. Lainapalvelun pitää infota sua selkeästi lainan kuluista ja ehdoista – pienellä präntillä ei saa yllättää! Ja jos tulee katumapäälle, sulla on oikeus perua sopimus 14 päivän sisällä ilman mitään selittelyjä.

Lue  Venelaina

Valvontaviranomaisten rooli pikavippimarkkinoilla

Finanssivalvonta ja kuluttaja-asiamies pitävät pikavippifirmat ruodussa. Ne seuraavat tarkasti, että lainapalvelut pelaavat sääntöjen mukaan eivätkä vedä välistä. Jos tulee sähläystä, viranomaiset voivat antaa huomautuksia tai jopa sakottaa firman hiiteen. Joten voit luottaa siihen, että laatulainapalvelut hoitavat hommansa reilusti ja lakipykälien mukaan!

Pikavipit ja luottotiedot

Pikavippien ottaminen voi tuntua houkuttelevalta ratkaisulta tilapäiseen rahantarpeeseen, mutta on tärkeää ymmärtää niiden vaikutus luottotietoihin. Maksuviivästykset tai -laiminlyönnit pikavippien takaisinmaksussa voivat johtaa maksuhäiriömerkintöihin, joilla voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Miten pikavippi vaikuttaa luottotietoihin?

Kun otat pikavipin, lainanantaja tarkistaa luottotietosi. Jos sinulla on aiempia maksuviivästyksiä tai -häiriöitä, lainan saaminen voi olla vaikeampaa tai korko korkeampi. Pikavipin ottaminen itsessään ei vaikuta luottotietoihin, mutta sen takaisinmaksun laiminlyönti voi johtaa maksuhäiriömerkintään.

Jos tarvitset pientä lainaa ilman luottotietojen tarkistusta, pienlaina voi olla varteenotettava vaihtoehto. Pienlainoissa lainasummat ovat tyypillisesti pienempiä ja laina-ajat lyhyempiä kuin tavallisissa kulutusluotoissa.

Maksuhäiriömerkinnät ja niiden seuraukset

Maksuhäiriömerkintä tehdään, jos pikavippiä ei makseta takaisin sovitusti. Merkintä säilyy luottotiedoissa 2-4 vuotta, ja sinä aikana uusien luottojen saaminen on erittäin vaikeaa. Maksuhäiriömerkintä voi vaikeuttaa myös vuokra-asunnon saamista, työpaikan löytämistä tai puhelinliittymän avaamista.

Luottotietojen korjaaminen maksuhäiriön jälkeen

Jos luottotietoihin on tullut maksuhäiriömerkintä, on tärkeää hoitaa pikavipistä jäljellä oleva velka mahdollisimman pian pois. Merkinnän poistumisen jälkeen luottotietoja voi alkaa korjaamaan maksamalla laskut ajallaan ja välttämällä uusia maksuhäiriöitä. Oman talouden suunnittelu ja menojen seuranta auttavat pysymään kartalla ja välttämään ylivelkaantumista jatkossa.

Pikavipit ja taloudellinen hyvinvointi

Pikavippien vaikutus henkilökohtaiseen talouteen

Vaikka pikavipit voivat tuntua houkuttelevilta hetkellisiin rahantarpeisiin, on tärkeää pohtia niiden vaikutusta henkilökohtaiseen talouteen pitkällä tähtäimellä. Korkeat korot ja lyhyet takaisinmaksuajat voivat johtaa velkaantumiskierteeseen, josta on vaikea päästä eroon. Siksi onkin viisaampaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten pientä lainaa luotettavalta lainanantajalta, joka tarjoaa joustavampia ehtoja ja kohtuullisempia korkoja.

Stressin ja huolen välttäminen talousasioissa

Taloudelliset huolet voivat aiheuttaa merkittävää stressiä ja ahdistusta. Pikavippien ottaminen voi hetkellisesti helpottaa tilannetta, mutta pitkällä aikavälillä ne usein vain pahentavat ongelmia. Sen sijaan, että turvautuisit pikavippeihin, pyri löytämään kestävämpiä ratkaisuja taloudellisiin haasteisiin. Laadi budjetti, karsi tarpeettomat menot ja etsi tapoja lisätulojen hankkimiseksi. Näin voit vähentää stressiä ja huolta talousasioissa.

Taloudellisen lukutaidon kehittäminen

Taloudellinen lukutaito on avainasemassa, kun halutaan välttää pikavippien kaltaisia ansoja. Opettele perusasiat budjetoinnista, säästämisestä ja järkevästä lainaamisesta. Hanki tietoa erilaisista rahoitusvaihtoehdoista ja vertaile niiden ehtoja huolellisesti ennen päätöksentekoa. Kun ymmärrät paremmin raha-asioita, pystyt tekemään viisaampia valintoja ja välttämään pikavippien kaltaisia riskialttiita ratkaisuja. Muista, että hyvä taloudellinen lukutaito auttaa sinua saavuttamaan pitkän aikavälin taloudellisen hyvinvoinnin.

Kirjoittajan vinkit pikavipin hakemiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikki! Täällä Tuomas, entinen pikavippifirman työntekijä. Vaikka en olekaan mikään virallinen talousgurumainen, niin kyllähän sitä on tullut nähtyä kaikenlaista tällä alalla. Joten ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, miten homma toimii ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Ensinnäkin, se on ihan sama mitä ne mainokset väittää, niin pikavipit on aina riski. Oon nähny ihan liian monta tapausta, missä homma on lähtenyt lapasesta ja sit ollaan oltu ihan kusessa. Että mieti tarkkaan ennen ku haet. Vaikka se houkutteliskin ottaa ”pieni pikavipu” viikonlopun bailureissuun, niin kannattaa pysyä erossa ellei oikeesti oo varaa maksaa takas.

Mut jos on ihan pakko ottaa, niin vertaile niitä korkoja ja kuluja tarkkaan. Älä ikinä ota sieltä mistä saat helpoimmin, koska ne on just niitä pahimpia kusetuksia. Ja kysy aina kaikki ehdot tarkkaan, että tiedät mihin sitoudut. Siellähän ne pienellä präntillä yrittää piilotella kaikkia lisäkuluja sun muita.

Ja sit semmonen vielä, että älä ikinä ota uutta vippiä vanhan maksamiseen! Se on varma tie siihen velkakierteeseen. Jos et pysty maksamaan takas, niin ota yhteyttä ja sovi siitä mitä tehdään. Yleensä ne on ihan neuvottelukykyisiä kunhan vaan pysyy rehellisesti yhteyksissä.

No, siinäpä ne tärkeimmät vinkit oli. Pidetään siis järki päässä ja taskulaskimet käsissä, niin eipähän tule mokattua liikaa näiden pikavippien kanssa. Ja muistakaa, että aina voi tulla juttelemaan, jos tuntuu siltä. Täällä ollaan miehissä opittu kantapään kautta yhtä sun toista, joten voin auttaa jos tarvetta on!

Lue  Järjestelylaina

Pikavipin plussat ja miinukset

Plussat:

 • Nopea ja näppärä tapa saada fyrkkaa taskuun
 • Ei tarvitse kysellä kaverilta lainaa ja kuunnella nalkutusta
 • Voi shoppailla huoletta ja maksaa myöhemmin (tai ei ollenkaan, jos unohtaa)

Miinukset:

 • Korko voi olla niin korkea, että tuntuu kuin kiipeäisi Mount Everestille
 • Helppo velkaantua, kun raha tulee ovista ja ikkunoista
 • Voi joutua syömään pelkkää nuudelia loppukuusta, kun massit on menneet
 • Perintäfirmat voivat alkaa pimpottamaan ovikelloa, jos ei maksa ajoissa

Pikavipin edut ja haitat – mitä ottaa huomioon?

Pikavippi on nopea ja helppo tapa saada lainaa yllättäviin menoihin tai tilapäiseen rahantarpeeseen. Se on kuitenkin myös kallis lainamuoto, joka voi johtaa velkaongelmiin, jos lainaa ei maksa ajoissa takaisin. Pikavipin ottamista kannattaakin harkita tarkkaan ja vertailla eri lainanantajien ehtoja ennen lainan hakemista.

Pikavipin edut Pikavipin haitat Huomioitavaa
Nopea hakuprosessi Korkeat korot ja kulut Lue lainaehdot huolellisesti
Rahat tilillä nopeasti Lyhyt takaisinmaksuaika Harkitse lainamäärä tarkkaan
Ei vakuuksia Voi johtaa velkaongelmiin Maksa laina ajoissa takaisin
Joustava käyttötarkoitus Ei sovi pitkäaikaiseen lainatarpeeseen Vertaile eri lainanantajia

Pikavippi voi olla hyvä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen, kunhan lainan ottaa harkiten ja maksaa sen sovitusti takaisin. Pikavipin korkeista kuluista johtuen sitä ei kuitenkaan kannata käyttää jatkuvaan tai pitkäaikaiseen lainatarpeeseen. Jos rahantarve on toistuva, kannattaa harkita muita rahoitusvaihtoehtoja kuten kulutusluottoa tai luottokorttia.

Pikavipin määritelmä

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat pikavipin hakemisen edellytykset ja millainen luottotiedot vaaditaan?

Pikavipin hakemisen edellytykset vaihtelevat hieman lainanantajasta riippuen, mutta yleensä hakijalta vaaditaan vähintään 18-vuoden ikä, säännölliset tulot, suomalainen henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset. Lisäksi hakijan tulee asua pysyvästi Suomessa. Useimmiten pikavipin saamiseksi luottotietojen tulee olla kunnossa eli merkintöjä maksuhäiriöistä ei saa olla. Jotkut lainapalvelut voivat kuitenkin myöntää pieniä lainoja myös henkilöille, joilla on lieviä maksuhäiriömerkintöjä.

Kuinka nopeasti saan rahat tililleni kun haen pikalainaa verkossa?

Pikalainan saat yleensä käyttöösi minuuteissa lainahakemuksen täyttämisestä ja lähettämisestä. Raha siirtyy tilillesi nopeimmillaan alle 15 minuutissa, kunhan lainahakemus on hyväksytty. Hyväksymisprosessi on automatisoitu, joten saat päätöksen lainasta heti.

Millaisia kuluja ja korkoja pikavippeihin tyypillisesti liittyy?

Pikavippeihin liittyy tyypillisesti erilaisia kuluja, kuten nostopalkkioita, tilinhoitomaksuja ja korkeita korkoja. Korko on usein 20% luokkaa, mutta se voi nousta jopa yli 50% tietyissä tapauksissa. Pikavippien kulut ja korot ovat siis varsin korkeat verrattuna moniin muihin luottoihin. Tarkat kulut ja korot vaihtelevat eri palveluntarjoajien välillä, joten ne kannattaa aina tarkistaa ennen lainan ottamista.

Miten pikavipin takaisinmaksu tapahtuu ja millaisia maksuaikoja on yleensä tarjolla?

Pikavipin takaisinmaksu tapahtuu yleensä yhdessä erässä laina-ajan päättyessä. Maksuaika vaihtelee tyypillisesti 14-30 päivän välillä, mutta jotkin lainanantajat voivat tarjota myös pidempiä maksuaikoja, kuten 2-3 kuukautta. Takaisinmaksupäivä sovitaan lainaa nostettaessa ja se on useimmiten asiakkaan seuraava palkkapäivä. Maksu veloitetaan automaattisesti asiakkaan tililtä eräpäivänä.

Voiko pikavippiä hakea myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä?

Kyllä, useimmat pikavipit ovat haettavissa myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Rahojen saaminen tilille voi kuitenkin kestää kauemmin, sillä pankit eivät käsittele maksuja viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Arkipäivisin haetut pikavipit saa yleensä tilille nopeammin.

Miten pikavippifirmat arvioivat lainahakemuksen ja millä perusteella lainapäätös tehdään?

Pikavippifirmat arvioivat lainahakemuksen yleensä automaattisesti. Keskeisimmät asiat arvioinnissa ovat hakijan luottotiedot, ikä, tulotaso ja muut velkasitoutumiset. Myös hakijan asuinpaikkakunta ja ammatti voivat vaikuttaa. Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, lainapäätös on yleensä kielteinen. Positiivinen lainapäätös edellyttää moitteetonta luottohistoriaa ja riittävää maksukykyä suhteessa haettuun lainasummaan. Lainapäätös perustuu kuitenkin aina kokonaisharkintaan, jossa huomioidaan hakijan yksilöllinen tilanne.

Millaisia summia pikavippinä tyypillisesti myönnetään ja mitkä tekijät vaikuttavat lainan määrään?

Pikavippinä myönnetään tyypillisesti 50-1000 euron suuruisia lainoja. Myönnettävän lainan määrään vaikuttavat muun muassa hakijan luottotiedot, tulotaso sekä lainan takaisinmaksuaika. Mitä paremmat luottotiedot ja korkeampi tulotaso, sitä suurempi laina on mahdollista saada. Pidemmällä maksuajalla saa yleensä myös suuremman lainan.

Mitkä ovat vastuullisen pikavipin käytön periaatteet ja miten välttää ylivelkaantumista?

Vastuullisen pikavipin käytön periaatteisiin kuuluu lainaaminen vain todelliseen tarpeeseen, lainamäärän pitäminen kohtuullisena suhteessa omaan maksukykyyn, lainaehtoihin huolellinen perehtyminen sekä lainan takaisinmaksuaikataulusta kiinni pitäminen. Vältät ylivelkaantumisen suunnittelemalla talouttasi, välttämällä impulsiivista lainaamista, vertailemalla vaihtoehtoja huolella ja olemalla rehellinen itsellesi lainatarpeestasi ja maksukyvystäsi. Ota pikavippi harkiten ja maksa se ajallaan takaisin, niin se toimii hyvänä apuna yllättäviin menoihin ilman velkaongelmia.