HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Kulutusluottovertailu

Kulutusluottovertailu auttaa löytämään edullisimman lainan. Vertaile lainojen todellisia vuosikorkoja, laina-aikoja ja maksuehtoja. Huomioi myös lainan kokonaiskustannukset ja mahdolliset lisäkulut. Muista, että lainapäätös perustuu aina henkilökohtaiseen tilanteeseen. Ennen lainan ottamista, harkitse huolellisesti takaisinmaksukykyäsi. Kulutusluottovertailu on hyödyllinen työkalu oikean lainan valinnassa, mutta lopullinen päätös on aina lainanottajan vastuulla.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Zmarta1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Bondora100€ - 10000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Etua.fi500€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Sortter1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€

Kulutusluottojen vertailu – Helppo tapa säästää rahaa

Oletko koskaan miettinyt, miten voisit säästää rahaa ottaessasi kulutusluottoa? No, yksi parhaista tavoista on yksinkertaisesti vertailla eri lainanantajien tarjouksia. Kyllä, se voi viedä hieman aikaa, mutta usko pois – se on sen arvoista! Kun vertailet kulutusluottoja, saatat löytää todellisia helmiä, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi ja budjettiisi.

Miksi vertailla kulutusluottoja?

Syitä kulutusluottojen vertailuun on monia. Ensinnäkin, eri lainanantajilla on erilaiset lainaehdot, kuten:

 • Lainan korko
 • Lainan takaisinmaksuaika
 • Lainan suuruus
 • Lainan nostoon liittyvät kulut

Vertailemalla näitä ehtoja voit löytää juuri sinulle sopivimman lainan. Esimerkiksi, jos tarvitset suurempaa lainasummaa, kuten vaikkapa 9000 euron lainaa, kannattaa ehdottomasti vertailla eri vaihtoehtoja löytääksesi edullisimman ratkaisun.

Miten vertailla kulutusluottoja?

Kulutusluottojen vertailu on onneksi helppoa. Voit tehdä sen kätevästi netissä esimerkiksi kulutusluottoa24.fi kaltaisilla vertailusivustoilla. Näillä sivustoilla voit syöttää haluamasi lainamäärän ja takaisinmaksuajan, ja sivusto näyttää sinulle eri lainanantajien tarjoukset rinnakkain. Näin näet helposti, mikä laina on edullisin juuri sinun tarpeisiisi.

Toinen vaihtoehto on hakea lainatarjouksia suoraan eri lainanantajilta. Tämä vie hieman enemmän aikaa, mutta voi olla sen arvoista, sillä näin saat tarkemman kuvan kunkin lainanantajan ehdoista.

Mitä muuta huomioida kulutusluottoa valitessa?

Lainaehtojen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös muutamiin muihin seikkoihin kulutusluottoa valitessa:

 1. Lainanantajan luotettavuus – Varmista, että lainanantaja on luotettava ja tunnettu toimija alalla.
 2. Asiakaspalvelu – Hyvä asiakaspalvelu on kullanarvoista, jos sinulla on kysyttävää tai ongelmia lainan kanssa.
 3. Joustavuus – Jos elämäntilanteesi muuttuu, on hyvä, jos lainaa voi tarvittaessa esimerkiksi järjestellä uudelleen.

Kun pidät nämä asiat mielessä ja vertailet huolellisesti eri vaihtoehtoja, löydät varmasti juuri sinulle sopivimman kulutusluoton. Ja mikä parasta – säästät samalla rahaa! Joten älä epäröi, vaan aloita vertailu jo tänään.

Kulutusluottovertailun ABC – Mitä sinun tulee tietää?

Kulutusluottojen vertailu voi tuntua aluksi haastavalta, mutta kun tiedät mihin asioihin kiinnittää huomiota, homma helpottuu huomattavasti. Tässä muutamia tärkeitä pointteja, jotka kannattaa pitää mielessä kulutusluottovertailua tehdessä:

Lainan todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannukset vuositasolla. Se sisältää korkojen lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Vertailemalla todellisia vuosikorkoja eri lainatuotteiden välillä, saat selkeän kuvan siitä, mikä laina on edullisin.

Laina-aika ja kuukausierä

Mieti tarkkaan, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset ja paljonko pystyt maksamaan kuukausittain lainan lyhennystä. Pidemmällä laina-ajalla saat pienemmän kuukausierän, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset nousevat korkojen myötä. Lyhyempi laina-aika taas tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta kokonaiskulut jäävät pienemmiksi. Oli kyseessä sitten matkalaina lomareissuun tai lomalaina muuhun käyttöön, laina-ajan ja kuukausierän huolellinen suunnittelu on tärkeää.

Lainan joustavuus

Elämäntilanteet voivat muuttua, joten on hyvä tarkistaa, kuinka joustavasti lainaa voi muokata tarpeen tullen. Voiko lainaan tehdä muutoksia, kuten lyhentää sitä nopeammin tai pitää lyhennysvapaita kuukausia? Entä onnistuuko isomman summan, vaikkapa 35000 euron lainan, hakeminen samalta luotonantajalta myöhemmin? Joustava laina antaa pelivaraa yllättävissäkin tilanteissa.

Lainan saatavuus

Eri lainatuotteilla voi olla erilaisia vaatimuksia lainanhakijalle. Jotkut lainat voivat vaatia vakituisen työpaikan tai tietyn minimitulotason, kun taas toiset sopivat paremmin esimerkiksi työttömälle lainanhakijalle. Vertaile siis huolellisesti eri vaihtoehtoja ja valitse juuri sinun tilanteeseesi sopivin kulutusluotto.

Kun pidät nämä asiat mielessä kulutusluottoja vertaillessasi, löydät varmasti itsellesi parhaan mahdollisen lainatuotteen. Muista tehdä lainavertailua huolellisesti ja harkiten, jotta voit nauttia lainastasi ilman ylimääräistä stressiä!

Kulutusluottojen korot ja kulut – Mihin kannattaa kiinnittää huomiota?

Kulutusluottoja vertailtaessa on tärkeää kiinnittää huomiota lainan korkoihin ja muihin kuluihin. Nämä tekijät vaikuttavat merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin ja takaisinmaksueriin. Tarkastellaan lähemmin, mitä seikkoja kannattaa pitää silmällä kulutusluottojen hintoja tutkiessa.

Lue  Pikalaina

Nimelliskorko vs. todellinen vuosikorko

Lainatarjouksissa ilmoitetaan yleensä nimelliskorko, mutta todellinen vuosikorko antaa paremman kuvan lainan kokonaiskustannuksista. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut. Vertailemalla todellisia vuosikorkoja saat realistisemman käsityksen eri lainavaihtoehtojen edullisuudesta.

Kiinteä vai vaihtuva korko?

Kulutusluotoissa on tarjolla sekä kiinteä- että vaihtuvakorkoisia vaihtoehtoja. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, joten kuukausierät ovat helposti ennakoitavissa. Vaihtuvakorkoinen laina taas seuraa viitekorkoja, joten korko ja maksuerät voivat muuttua laina-aikana. Valintaan vaikuttavat omat mieltymykset ja riskinsietokyky.

Muut lainaan liittyvät kulut

Koron lisäksi kulutusluottoihin voi liittyä muitakin kuluja, kuten:

 • Avausmaksu
 • Tilinhoitokulut
 • Maksuvapaan kuukauden kulut
 • Laskutuslisät

Nämä kulut voivat nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi, joten ne kannattaa huomioida vertailussa. Joskus näennäisesti edullisempi laina voikin tulla kalliimmaksi lisäkulujen myötä.

Esimerkkejä kulujen vaikutuksesta

Konkreettinen esimerkki auttaa hahmottamaan kulujen merkitystä. Jos otat vaikkapa 1000 euron lainan 12 kuukauden maksuajalla, 5% nimelliskorolla ja 50€ avausmaksulla, todellinen vuosikorko nousee jo 13,49 prosenttiin. Pienetkin kulut voivat siis kasvattaa lainan hintaa tuntuvasti.

Huolellinen kulutusluottovertailu auttaa löytämään edullisimman lainavaihtoehdon juuri sinun tarpeisiisi. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon ja kaikkiin lainaan liittyviin kuluihin, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pieni vaivannäkö lainan haussa voi tuoda mukavat säästöt pidemmällä aikavälillä!

Kulutusluottojen hakeminen – Vinkit onnistuneeseen lainan hakuun

Oletko päättänyt hakea kulutusluottoa, mutta et ole varma miten edetä? Ei hätää, sillä tässä on parhaat vinkkimme onnistuneeseen lainan hakuun!

Vertaile lainoja huolellisesti

Ennen kuin haet lainaa, on tärkeää tehdä perusteellinen kulutusluottovertailu. Vertailemalla eri lainatuotteita löydät varmasti juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon. Kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierän suuruuteen sekä laina-aikaan. Näin varmistat, että laina sopii budjettiisi.

Tarkista luottotietosi

Ennen lainahakemuksen lähettämistä, tarkista omat luottotietosi. Näin tiedät etukäteen, millaiset mahdollisuudet sinulla on saada lainaa. Jos luottotiedoissasi on merkintöjä, voi lainan saaminen olla haastavampaa. Tällöin voit harkita esimerkiksi lainaa äkkiä -tyyppisiä pikalainoja.

Täytä lainahakemus huolellisesti

Kun olet löytänyt sopivan lainatuotteen, täytä lainahakemus huolellisesti. Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein ja että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin rehellisesti. Puutteellinen tai virheellinen hakemus voi johtaa lainapäätöksen viivästymiseen tai jopa hylkäämiseen.

Lue lainaehdot tarkasti

Ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen, lue lainaehdot huolellisesti läpi. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimusehdot ja että ne vastaavat sitä, mitä olet hakenut. Jos jokin kohta jää epäselväksi, kysy rohkeasti lisätietoja lainanantajalta.

Noudattamalla näitä vinkkejä varmistat, että lainan hakeminen sujuu mahdollisimman mutkattomasti ja löydät itsellesi sopivimman lainatuotteen. Onnea lainan hakuun!

Kulutusluottojen takaisinmaksu – Kuinka suunnitella budjetti ja välttää sudenkuopat?

Kulutusluoton ottaminen on iso päätös, mutta yhtä tärkeää on suunnitella huolellisesti sen takaisinmaksu. Hyvällä budjetoinnilla varmistat, että pystyt hoitamaan luoton lyhennykset ajallaan ilman ylimääräistä stressiä. Tässä muutamia vinkkejä, joilla saat raha-asiasi pysymään hallinnassa:

Laadi realistinen budjetti

Aloita listaamalla kaikki tulosi ja menoerät. Näin saat selkeän kuvan siitä, paljonko sinulla on varaa käyttää luoton lyhennyksiin kuukausittain. Muista huomioida myös yllättävät kulut, kuten auton korjaukset tai terveydenhoitomaksut. Budjetin laatiminen auttaa pitämään kulutusluoton lyhennykset tasapainossa muiden menojen kanssa.

Vältä lisävelkaantumista

On houkuttelevaa ottaa uutta lainaa vanhojen velkojen maksamiseen, mutta tämä johtaa helposti velkakierteeseen. Sen sijaan, että kilpailuttaisit nykyisen lainasi ja ottaisit lisää lainaa, keskity mieluummin nykyisen kulutusluottosi takaisinmaksuun. Pidättäydy uusista hankinnoista ja priorisoi velkojen lyhentäminen.

Maksa ajoissa ja enemmän kuin vaadittu

Varmista, että maksat luoton lyhennykset aina eräpäivään mennessä. Myöhästyneistä maksuista kertyy nopeasti ylimääräisiä kuluja ja ne voivat vaikuttaa negatiivisesti luottotietoihisi. Jos mahdollista, maksa kuukausittain hieman enemmän kuin vaadittu minimilyhennys. Näin saat lyhennettyä kulutusluottoasi nopeammin ja säästät korkokuluissa.

Lue  Korkokattolaina

Pysy motivoituneena

Luoton takaisinmaksu voi tuntua pitkältä ja turhauttavalta prosessilta, mutta pysy motivoituneena! Aseta itsellesi välitavoitteita ja palkitse itseäsi aina, kun saavutat ne. Pidä mielessä, että jokainen lyhennys vie sinua lähemmäksi taloudellista vapautta ilman kulutusluoton tuomaa taakkaa.

Tuomaksen talousvinkit

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä Tuomas, teidän oma talousvinkkari Oulusta. Vaikka en olekaan mikään korkeasti koulutettu finanssiguru, niin vuosien varrella on tullut otettua aika lailla selvää näistä raha-asioista. Ja täytyy sanoa, että yksi tärkeimmistä jutuista on ehdottomasti kulutusluottojen vertailu ennen lainan ottamista.

Nimittäin kun rupeaa penkomaan noita eri lainatarjouksia, niin huomaa äkkiä, että niissä on melkoisia eroja. Koroissa, kuluissa ja ehdoissa voi olla isojakin heittoja, vaikka päällepäin näyttäisi samalta kamalta. Siksi onkin tosi tärkeää käyttää aikaa siihen, että vertailee eri vaihtoehtoja huolella.

Itse tykkään aina katsoa ensin sen todellisen vuosikoron. Se on nimittäin se, mikä kertoo paljonko se laina oikeasti maksaa vuodessa kaikki kulut ja korot yhteenlaskettuna. Pelkkä nimelliskorko ei anna koko kuvaa ollenkaan. Ja uskokaa pois, olen nähnyt vuosikorkojen heittävän jopa kymmenillä prosenteilla!

Toinen tärkeä juttu on lukea ne lainaehdot läpi huolella. Sieltä voi löytyä vaikka mitä pientä pränttiä, joka kostautuu sitten myöhemmin. Kannattaa erityisesti katsoa, onko jotain ylimääräisiä kuluja, kuten nostopalkkioita tai tilinhoitomaksuja. Ja muistakaa aina laskea, paljonko se kuukausierä oikeasti on ja riittääkö oma maksuvara siihen.

Eli kiteytettynä: vertailkaa, vertailkaa ja vielä kerran vertailkaa! Se on paras tapa varmistaa, että saatte mahdollisimman hyvän ja edullisen lainan juuri teidän tarpeisiinne. Ja jos joku kohta mietityttää, niin rohkeasti vaan kysymään lisätietoja lainapalvelusta. Kyllä ne siellä osaavat auttaa.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua teille! Muistakaa aina olla tarkkana noiden laina-asioiden kanssa ja pitää järki kädessä. Ei muuta kuin hyviä lainailuja ja iloisia hetkiä sen uuden hankinnan parissa!

Näin vertailet kulutusluottoja viisaasti

Kulutusluottojen vertailu on tärkeä osa taloudellista suunnittelua. Markkinoilla on monia eri vaihtoehtoja, joten huolellinen vertailu auttaa löytämään omiin tarpeisiin sopivimman lainan. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan korkoihin, kuluihin ja takaisinmaksuaikoihin. Myös lainan joustavuus ja mahdolliset lisäpalvelut voivat olla merkittäviä tekijöitä päätöksenteossa.

Vertailukohde Huomioitavaa Vaikutus
Korko Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kulut Alempi korko merkitsee edullisempaa lainaa
Lainan määrä ja maksuaika Suurempi laina ja pidempi maksuaika nostavat kokonaiskustannuksia Valitse tarpeisiisi sopiva lainamäärä ja realistinen maksuaika
Kuukausierä Kuukausierän suuruus riippuu lainamäärästä, korosta ja maksuajasta Varmista, että kuukausierä on budjettiin sopiva
Vakuusvaatimukset Vakuudelliset lainat voivat olla edullisempia, mutta sisältävät riskin vakuuden menettämisestä Harkitse, haluatko sitoa omaisuuttasi lainan vakuudeksi
Joustot ja lisäpalvelut Jotkut lainat tarjoavat joustoa maksuvapaisiin kuukausiin tai mahdollisuuden muuttaa kuukausierää Joustavuus voi helpottaa lainan takaisinmaksua yllättävissä tilanteissa

Kulutusluottojen vertailu vaatii hieman vaivannäköä, mutta se kannattaa tehdä huolella. Eri lainatuotteiden ominaisuuksiin, kuluihin ja ehtoihin tutustuminen auttaa tekemään tietoisen päätöksen ja välttämään ikäviä yllätyksiä. Vertailun avulla voit löytää juuri sinulle sopivimman lainan ja säästää merkittävästi lainan kokonaiskustannuksissa.

Kulutusluottojen vertailu – Helppo tapa säästää rahaa

Usein kysytyt kysymykset

Mitä asioita kannattaa vertailla eri kulutusluottojen välillä ennen lainapäätöksen tekemistä?

Miten kulutusluottojen korot ja muut lainakustannukset eroavat toisistaan eri lainanmyöntäjien välillä?

Kulutusluottojen korot ja muut lainakustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri lainanmyöntäjien välillä. Todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainakustannukset, voi olla jopa moninkertainen eri palveluntarjoajien välillä. Korkotason lisäksi lainoissa voi olla erilaisia avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja muita kuluja, jotka nostavat lainan kokonaiskustannuksia. Tämän vuoksi on tärkeää vertailla eri lainanmyöntäjien tarjouksia huolellisesti ennen lainapäätöksen tekemistä. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään edullisimman ja juuri sinulle sopivimman lainan markkinoiden laajimmasta valikoimasta luotettavia lainanmyöntäjiä.

Kuinka löytää itselle sopivin ja edullisin kulutusluotto lukuisten vaihtoehtojen joukosta?

Kulutusluottojen vertailu kannattaa aloittaa miettimällä omia lainatarpeita. Vertaile eri lainapalveluiden korkoja, kuluja ja lainaehtoja. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Laatulaina.fi palvelussa voit vertailla useita eri kulutusluottoja kätevästi yhdellä hakemuksella. Saat nopeasti eri pankkien lainatarjoukset, joista voit valita itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon ilman stressiä tai sitoutumispakkoa.

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, myönnetäänkö kulutusluottohakemus vai hylätäänkö se?

Luotonantaja arvioi hakijan luottokelpoisuuden yksilöllisesti. Tärkeimpiä tekijöitä ovat säännölliset tulot, työllisyystilanne, luottohistoria ja nykyiset lainat. Myös ikä, kansalaisuus ja asuinpaikka voivat vaikuttaa. Hyvä luottohistoria ja vakaa taloudellinen tilanne parantavat mahdollisuuksia saada laina hyväksyttyä.

Miten kulutusluoton takaisinmaksuaika ja kuukausierän suuruus vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin?

Takaisinmaksuaika ja kuukausierän suuruus vaikuttavat merkittävästi kulutusluoton kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä enemmän lainan kokonaiskustannukset kasvavat korkojen vuoksi. Suurempi kuukausierä taas lyhentää laina-aikaa ja siten pienentää korkokuluja. Halvimman kulutusluoton löytämiseksi kannattaa vertailla eri lainojen todellisia vuosikorkoja ja valita omaan budjettiin sopiva laina-aika ja kuukausierä.

Onko kulutusluoton ottaminen järkevää ja millaisissa tilanteissa se voi olla hyvä ratkaisu?

Kulutusluoton ottaminen voi olla järkevää silloin, kun tarvitset rahaa välttämättömään hankintaan tai yllättävään menoon, etkä pysty säästämään summaa etukäteen. Esimerkiksi kodinkoneen hajoaminen tai auton korjaus voivat olla tilanteita, joissa kulutusluotto on perusteltu ratkaisu.Kulutusluottoa harkitessa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja valita omaan tilanteeseen sopivin laina. Huomioi lainan todellinen vuosikorko, laina-aika ja lyhennystapa. Varmista myös, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun sovitusti.Kulutusluotto ei ole hyvä ratkaisu päivittäisiin menoihin tai ylimääräiseen kulutukseen. Lainaa tulisi ottaa harkiten ja vain todelliseen tarpeeseen. Pitkällä aikavälillä säästäminen on yleensä parempi vaihtoehto kuin toistuvat kulutusluotot.

Mitä riskejä ja sudenkuoppia kulutusluottoihin liittyy, ja miten niiltä voi välttyä?

Kulutusluottoihin liittyy aina riski ylivelkaantumisesta, jos luottoa otetaan liikaa tai sitä ei pystytä maksamaan takaisin sovitusti. Tämä voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin ja velkaongelmiin. Toinen riski on korkeat korot ja kulut, jotka nostavat luoton kokonaiskustannuksia. Näiltä riskeiltä voi välttyä vertailemalla huolellisesti eri luottovaihtoehtoja, lukemalla sopimusehdot tarkasti ja arvioimalla realistisesti oman maksukyvyn. Luottoa tulisi ottaa vain todelliseen tarpeeseen ja määrä kannattaa pitää kohtuullisena. Takaisinmaksuaikataulu on hyvä suunnitella omaan budjettiin sopivaksi. Oman talouden hallinta ja säästäminen pahan päivän varalle auttavat välttämään luottojen sudenkuoppia.

Miten kulutusluottojen vertailu onnistuu kätevästi netissä ilman stressiä ja vaivaa?

Kulutusluottojen vertailu onnistuu kätevästi netissä Laatulaina.fi sivustolla. Sivusto tarjoaa helppokäyttöisen vertailutyökalun, jonka avulla voit nopeasti vertailla eri lainanantajien tarjouksia. Syötä vain haluamasi lainamäärä ja takaisinmaksuaika, niin saat selkeän listauksen sinulle sopivista lainoista. Laatulaina.fi tekee vertailusta vaivatonta, joten sinun ei tarvitse stressata tai nähdä ylimääräistä vaivaa löytääksesi itsellesi parhaan kulutusluoton.