HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Yhdistelylaina

Yhdistelylaina on lainamuoto, jossa useampi laina yhdistetään yhdeksi uudeksi lainaksi. Tämä lainatyyppi helpottaa lainojen hallintaa ja saattaa alentaa kokonaiskorkokuluja. Yhdistelylainalla voidaan rahoittaa esimerkiksi asuntolaina, kulutusluotot ja osamaksusopimukset. Laina-aika ja maksuerät määräytyvät asiakkaan maksukyvyn mukaan. Yhdistelylainan avulla velallinen voi selkeyttää talouttaan ja saada helpotusta kuukausittaisiin menoihinsa.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Sortter1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Fixura1000€ - 20000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€

Yhdistelylaina – Ratkaisu moniin taloudellisiin haasteisiin

Oletko kyllästynyt useisiin eri lainoihin ja niiden hallinnointiin? Yhdistelylaina voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Yhdistämällä lainasi yhteen pakettiin voit saada helpotusta kuukausittaiseen lainanhoitoosi ja parhaassa tapauksessa jopa säästää rahaa.

Milloin yhdistelylaina kannattaa?

Yhdistelylaina on erityisen kätevä ratkaisu, jos sinulla on useita eri lainoja eri lainanantajilta. Yhdistämällä nämä lainat yhden lainanantajan alle voit:

 • Selkeyttää taloudellista tilannettasi
 • Säästää aikaa ja vaivaa lainojen hallinnoinnissa
 • Mahdollisesti alentaa kokonaiskorkojasi
 • Jopa pienentää kuukausittaista lainanhoitomaksuasi

Jos mietit lainojen yhdistämistä yhdistelylainalla, kannattaa ehdottomasti tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla tarjouksia. Näin löydät varmasti juuri sinulle sopivimman ratkaisun!

Yhdistelylainan hakeminen

Yhdistelylainan hakeminen on yleensä varsin suoraviivaista. Sinun tulee vain:

 1. Selvittää nykyisten lainojesi tiedot (lainamäärät, korot, jäljellä olevat laina-ajat)
 2. Vertailla eri lainanantajien yhdistelylainatarjouksia
 3. Valita sinulle sopivin vaihtoehto
 4. Täyttää lainahakemus
 5. Odottaa lainapäätöstä

Monilla lainanantajilla on tarjolla yhdistelylainoja myös ilman vakuuksia, joten et välttämättä tarvitse takaajia tai muita vakuuksia lainan saamiseksi. Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia onkin monelle houkutteleva vaihtoehto.

Yhdistelylaina – fiksumpi tapa hoitaa lainoja

Kaiken kaikkiaan yhdistelylaina tarjoaa monia etuja verrattuna useiden erillisten lainojen hallinnointiin. Se voi tuoda selkeyttä ja helppoutta talouteesi sekä parhaassa tapauksessa jopa säästää sinulle rahaa alentuneiden korkojen ja kulujen myötä. Miksipä et siis harkitsisi lainojesi yhdistämistä jo tänään?

Yhdistelylainan edut

Helpompi lainojen hallinta

Yhdistelylaina tekee lainojen hallinnasta helpompaa, kun useampi laina on yhdistetty yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi. Näin sinun ei tarvitse enää seurata montaa eri lainaa ja niiden eräpäiviä, vaan voit keskittyä yhden yhdistelylainan hoitamiseen. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, sekä vähentää stressiä lainojen kanssa säätämisestä.

Mahdollisuus pienempään kokonaiskorkoon

Yhdistelylaina voi myös tuoda säästöjä pienemmän kokonaiskoron muodossa. Kun neuvottelet vanhojen lainojesi yhdistämisestä, sinulla on hyvä tilaisuus kilpailuttaa lainatarjouksia ja löytää edullisin vaihtoehto. Lisäksi isompi lainasumma voi mahdollistaa paremmat lainaehdot ja matalamman koron. Näin yhdistelylaina voi pienentää korkomenojasi ja jättää enemmän rahaa käteen.

Joustavammat lainaehdot

Yhdistelylainalla on usein myös joustavammat lainaehdot kuin erillisillä pienemmillä lainoilla. Voit sopia laina-ajan ja kuukausierän itsellesi sopivaksi, jolloin lainan takaisinmaksu ei aiheuta liikaa painetta talouteesi. Tarvittaessa voit myös neuvotella maksuvapaista kuukausista tai muista järjestelyistä, jotka helpottavat lainan hoitoa. Joustava yhdistelylaina antaa sinulle pelivaraa elämän yllättävissä tilanteissa.

Kuinka yhdistelylaina toimii?

Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi

Yhdistelylaina on kätevä ratkaisu, kun haluat niputtaa useita lainoja yhteen pakettiin. Sen sijaan, että maksaisit monia erillisiä lyhennyksiä eri lainanantajille, voit hakea yhdistelylainaa ja saada kaikki lainasi hoidettua kerralla. Tämä tekee lainojen hallinnasta huomattavasti helpompaa ja voi jopa säästää rahaa, jos saat edullisemman koron uudelle yhdistelylainallesi.

Yhdistelylainalla voit yhdistää monenlaisia lainoja, kuten:

 • Kulutusluotot
 • Luottokorttivelat
 • Osamaksusopimukset
 • Pikavipit

Kun yhdistät nämä lainat yhteen, sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausierästä ja yhdestä korosta. Tämä yksinkertaistaa lainojen hallintaa merkittävästi.

Lainan hakeminen ja myöntämisprosessi

Yhdistelylainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa ja saada päätöksen nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Lainanantaja arvioi hakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä perustuen taloudelliseen tilanteeseesi ja luottokelpoisuuteesi.

Kun laina on myönnetty, lainanantaja maksaa uudella lainalla pois vanhat lainasi. Näin sinun ei tarvitse huolehtia vanhojen lainojen maksamisesta itse. Sen jälkeen keskityt vain uuden yhdistelylainasi takaisinmaksuun sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Uuden lainan takaisinmaksu

Yhdistelylainan takaisinmaksu on suoraviivaista. Maksat sovittua kuukausierää, joka sisältää sekä lainapääoman lyhennyksen että koron. Laina-aika voi vaihdella lainanantajasta ja lainasummasta riippuen, mutta tyypillisesti se on 1-15 vuotta.

Yhdistelylainan etuihin kuuluu mahdollisuus räätälöidä laina omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivaksi. Voit valita sinulle parhaiten sopivan laina-ajan ja kuukausierän suuruuden. Näin varmistat, että lainan takaisinmaksu on hallittua eikä aiheuta ylimääräistä stressiä arjessasi.

Muista kuitenkin, että pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempaa kokonaiskorkokustannusta, vaikka kuukausierä olisikin pienempi. Siksi on tärkeää harkita huolellisesti, mikä on sinulle sopivin ratkaisu sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Milloin yhdistelylaina on hyvä vaihtoehto?

Useita eri lainoja eri lainanantajilta

Jos sinulla on useita eri lainoja eri lainanantajilta, voi olla haastavaa pitää kirjaa kaikista erääntyvistä maksuista ja lainojen koroista. Tällöin yhdistelylaina voi olla kätevä ratkaisu. Sen avulla voit niputtaa kaikki lainasi yhteen ja maksaa vain yhtä lainaa yhdelle lainanantajalle. Näin sinun on helpompi hallita talouttasi ja välttyä unohtuneilta maksuilta.

Korkeat korot nykyisissä lainoissa

Mikäli nykyisissä lainoissasi on korkeat korot, voi yhdistelylaina tarjota helpotusta tilanteeseen. Yhdistämällä lainasi yhteen pakettiin, voit mahdollisesti saada alhaisemman kokonaiskoron ja näin säästää pitkällä aikavälillä. Erityisesti, jos olet aiemmin joutunut turvautumaan pikavippeihin tai muihin korkean koron lainoihin, yhdistelylaina voi olla järkevä vaihtoehto. Voit myös harkita korkokattolainaa, joka suojaa sinua korkojen nousulta tulevaisuudessa.

Vaikeuksia nykyisten lainojen takaisinmaksussa

Jos sinulla on vaikeuksia selviytyä nykyisten lainojesi takaisinmaksusta, yhdistelylaina voi tarjota helpotusta. Yhdistämällä lainasi voit mahdollisesti pidentää laina-aikaa ja näin pienentää kuukausittaista maksuerää. Tämä voi auttaa sinua selviytymään lainojen takaisinmaksusta paremmin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että laina-ajan pidentäminen tarkoittaa myös korkojen maksamista pidempään. Siksi onkin hyvä pyrkiä löytämään tasapaino sopivan kuukausierän ja laina-ajan välillä. Jos tarvitset nopeasti pientä lisärahoitusta, voit harkita myös 5000 euron lainaa.

Lue  Lainaa työttömälle

Yhdistelylainan vaikutukset talouteen

Yhdistelylaina voi olla tehokas työkalu talouden tasapainottamiseen ja selkeyttämiseen. Sen avulla on mahdollista niputtaa useita eri lainoja ja luottoja yhden lainan alle, mikä voi tuoda monia etuja taloudenpitoon. Tarkastellaan seuraavaksi tarkemmin, miten yhdistelylaina voi vaikuttaa talouteesi.

Pienemmät kuukausierät

Yksi yhdistelylainan merkittävimmistä eduista on mahdollisuus pienentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Kun useat eri lainat ja luotot yhdistetään, voidaan neuvotella uusi, pidempi takaisinmaksuaika. Tämä tarkoittaa, että kuukausierät pienenevät, jolloin rahaa jää enemmän käteen muihin menoihin. Pienemmät kuukausierät voivat helpottaa arjen pyörittämistä ja antaa enemmän joustoa talouteen.

Jos sinulla on useita eri luottokortteja, niiden yhdistäminen yhdistelylainalla voi olla fiksua. Luottokorttien korot ovat usein korkeita, joten luottokortteja vertailemalla ja niputtamalla velat yhteen voit säästää pitkän pennin.

Mahdolliset säästöt korkokuluissa

Toinen merkittävä etu yhdistelylainassa on potentiaali säästää korkokuluissa. Mikäli nykyisissä lainoissasi ja luotoissasi on korkeat korot, yhdistelylaina voi tuoda tuntuvia säästöjä. Neuvottelemalla yhdistelylainalle maltillisemman koron, voit maksaa vähemmän korkoja laina-ajan kuluessa. Pienikin korkoero voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä tähtäimellä.

On kuitenkin tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti ja varmistaa, että yhdistelylaina on kokonaiskuluiltaan järkevä ratkaisu. Huomioi myös, että pidempi laina-aika voi kasvattaa korkokuluja, vaikka kuukausierä olisikin pienempi. Lainaa hakiessasi tarkista aina myös mahdolliset piilokulut, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Talouden tasapainottaminen ja selkeyttäminen

Yhdistelylaina voi auttaa yksinkertaistamaan taloudenpitoa merkittävästi. Sen sijaan, että maksaisit useita eri laskuja eri paikkoihin eri aikoihin, hoidat vain yhtä lainaa yhdellä kuukausierällä. Tämä selkeyttää lainojen hallintaa ja vähentää riskiä unohtaa maksuja. Talouden tasapainottaminen ja selkeyttäminen voi tuoda mielenrauhaa ja helpottaa talouden suunnittelua.

Kaiken kaikkiaan yhdistelylaina voi olla erinomainen ratkaisu talouden järkeistämiseen. Pienemmät kuukausierät, mahdolliset säästöt korkokuluissa sekä talouden selkeyttäminen voivat yhdessä tuoda merkittävää helpotusta arkeen. Harkitse siis yhdistelylainaa, jos useammat lainat ja luotot tuntuvat kuormittavan talouttasi.

Asiat, jotka tulee huomioida yhdistelylainaa harkitessa

Kun harkitset yhdistelylainan ottamista, on tärkeää perehtyä huolellisesti lainan ehtoihin ja kustannuksiin. Näin varmistat, että laina sopii juuri sinun tilanteeseesi ja että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun ongelmitta. Tässä muutamia keskeisiä seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä:

Lainan kokonaiskustannukset

Yhdistelylainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat lainan korko, laina-aika sekä mahdolliset muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Vertaile eri lainatarjouksia ja laske kunkin vaihtoehdon todellinen vuosikorko, jotta saat selkeän kuvan lainan kustannuksista. Muista, että halvin korko ei aina tarkoita edullisinta lainaa!

Lainan takaisinmaksuaika

Mieti tarkkaan, kuinka pitkä takaisinmaksuaika sopii sinun tilanteeseesi. Pidempi maksuaika pienentää kuukausierää, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset nousevat korkojen myötä. Lyhyempi laina-aika taas tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta kokonaiskulut jäävät pienemmiksi. Valitse sellainen yhdistelylaina, jonka takaisinmaksu onnistuu vaivatta omaan budjettiisi sopivalla aikataululla.

Vakuusvaatimukset

Osa yhdistelylainoista vaatii vakuuden, kuten asunnon tai auton. Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi kuin vakuudeton, mutta se sisältää myös riskin vakuuden menettämisestä, mikäli lainan takaisinmaksu ei onnistu. Jos et halua tai voi antaa vakuutta, valitse vakuudeton yhdistelylaina. Muista kuitenkin, että tällöin lainan korko on todennäköisesti korkeampi.

Yhdistelylainan hakeminen Laatulaina.fi:n kautta

Laatulaina.fi tekee yhdistelylainan hakemisesta helppoa ja vaivatonta. Meillä voit pyytää lainatarjouksen kätevästi verkossa, vertailla eri lainaehtojen sopivuutta omaan tilanteeseesi ja saada lainapäätöksen nopeasti. Näin yhdistelylainan hakuprosessi sujuu sinulta käden käänteessä!

Lainatarjouksen pyytäminen

Aloita yhdistelylainan haku täyttämällä lainahakemus sivuillamme. Tarvitsemme sinulta perustiedot, kuten:

 • Henkilötiedot
 • Tulot ja menot
 • Nykyisten lainojen tiedot
 • Haettavan yhdistelylainan määrä

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Saat meiltä lainatarjouksen pikaisesti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainaehtojen vertailu

Kun olet saanut meiltä yhdistelylainan lainatarjouksen, on aika perehtyä sen ehtoihin tarkemmin. Tutustu huolellisesti:

 • Lainan korkoon
 • Takaisinmaksuaikaan
 • Kuukausierän suuruuteen
 • Mahdollisiin lisäkuluihin

Vertaa lainatarjoustamme nykyisten lainojesi ehtoihin. Arvioi, kuinka paljon säästäisit kuukausittain yhdistämällä lainat ja valitsemalla edullisemman yhdistelylainan.

Lainapäätöksen saaminen

Kun olet löytänyt sopivimman yhdistelylainan, voit hyväksyä lainatarjouksen helposti verkossa. Teemme sinulle myönteisen lainapäätöksen nopeasti.

Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Maksamme puolestasi vanhat lainasi pois ja siirryt maksamaan takaisin vain yhtä edullista yhdistelylainaa. Näin säästät selvää rahaa korkokuluissa ja lainanhoito helpottuu!

Yhdistelylainan vaihtoehdot

Jos yhdistelylaina ei tunnu sinulle sopivalta ratkaisulta, älä huoli – on olemassa muitakin vaihtoehtoja velkojen hallintaan. Seuraavaksi esittelemme kolme kiinnostavaa vaihtoehtoa yhdistelylainalle.

Lainojen uudelleenjärjestely

Yksi vaihtoehto on neuvotella nykyisten velkojiesi kanssa lainojen uudelleenjärjestelystä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi laina-ajan pidentämistä, korkojen alentamista tai lyhennysvapaan jakson sopimista. Uudelleenjärjestely voi helpottaa kuukausittaista lainanhoitoa ja antaa sinulle hieman hengähdystilaa.

Lue  Lainaa ilman vakuuksia

Muista, että uudelleenjärjestely vaatii aina neuvotteluja velkojan kanssa. Ole aktiivinen ja rohkea – useimmat velkojat ovat valmiita joustamaan, kunhan maksukykysi säilyy.

Maksuohjelman muuttaminen

Toinen vaihtoehto on nykyisen maksuohjelmasi muuttaminen. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pienempää kuukausierää pidemmällä maksuajalla tai tasaerälainan muuttamista annuiteettilainaksi. Maksuohjelman muutos voi helpottaa kassavirtaasi ja tehdä lainanmaksusta joustavampaa.

Jos harkitset maksuohjelman muutosta, vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti. Pidempi laina-aika tarkoittaa yleensä suurempia kokonaiskorkokustannuksia. Toisaalta se voi olla järkevä ratkaisu, jos kuukausittainen maksuvara on rajallinen.

Lisätulojen hankkiminen lainojen maksamiseksi

Kolmas vaihtoehto on hankkia lisätuloja lainojen maksua varten. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ylitöiden tekemistä, sivutyön hankkimista tai omaisuuden myymistä. Lisätulot antavat sinulle enemmän pelivaraa lainojen maksuun ja voivat nopeuttaa velkojen takaisinmaksua.

Jos päätät hankkia lisätuloja, muista pitää taloudestasi huolta. Vältä liiallista stressiä ja burnoutia. Lisätulot ovat hieno asia, mutta tärkeintä on säilyttää oma hyvinvointisi ja jaksamisesi.

Mikä näistä vaihtoehdoista sopisi sinulle parhaiten? Vai olisiko sittenkin joustava kulutusluotto paras ratkaisu lyhytaikaiseen rahantarpeeseen? Punnitse eri vaihtoehtoja huolella ja valitse itsellesi sopivin ratkaisu. Näin saat raha-asiasi taas hallintaan ja voit keskittyä elämän tärkeämpiin asioihin!

Onnistuneen yhdistelylainan vaikutukset elämänlaatuun

Onnistuneella yhdistelylainalla voi olla merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun. Kun useat pienet lainat ja luotot yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi, voi se helpottaa taloudellista stressiä ja antaa mahdollisuuden keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässä. Samalla se auttaa parempaan taloudelliseen suunnitteluun tulevaisuutta varten.

Taloudellisen stressin vähentyminen

Yksi suurimmista yhdistelylainan hyödyistä on taloudellisen stressin vähentyminen. Kun useita lainoja ja luottoja maksetaan erikseen, voi olla vaikeaa pysyä mukana eräpäivissä ja summissa. Tämä voi aiheuttaa huomattavaa stressiä ja ahdistusta. Yhdistelylaina kokoaa kaikki velat yhteen, jolloin on vain yksi kuukausittainen maksuerä hoidettavana. Tämä selkeyttää taloudenhallintaa ja vähentää stressiä.

Mahdollisuus keskittyä muihin tärkeisiin asioihin

Kun taloudellinen stressi vähenee, vapautuu aikaa ja energiaa keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässä. Sen sijaan, että murehtisi jatkuvasti laskujen maksamisesta, voi keskittyä esimerkiksi perheeseen, harrastuksiin tai itsensä kehittämiseen. Jos harkitset lainan hakemista yhdessä kumppanin tai ystävän kanssa, voi se tuoda lisää joustoa talouteen ja antaa mahdollisuuden toteuttaa yhteisiä unelmia.

Parempi taloudellinen suunnittelu tulevaisuutta varten

Yhdistelylaina antaa myös mahdollisuuden parempaan taloudelliseen suunnitteluun tulevaisuutta varten. Kun velat on yhdistetty ja kuukausittainen maksuerä on selkeä, on helpompi budjetoida ja suunnitella menoja pitkällä tähtäimellä. Tämä auttaa välttämään uusia velkaantumisia ja luo vakautta talouteen. Samalla voi alkaa säästää rahaa tulevia hankintoja tai yllättäviä menoja varten.

Laatulaina.fi – Luotettava kumppani yhdistelylainoissa

Etsitkö ratkaisua, jolla saat yhdisteltyä kalliit lainasi edullisempaan pakettiin? Laatulaina.fi on apunasi tässä tärkeässä tehtävässä. Olemme erikoistuneet auttamaan asiakkaitamme löytämään parhaat yhdistelylainat juuri heidän tarpeisiinsa.

Asiantunteva palvelu

Tiimimme koostuu kokeneista laina-alan ammattilaisista, jotka ovat valmiina auttamaan sinua yhdistelylainan hakemisessa. Kuuntelemme tarkasti toiveitasi ja etsimme juuri sinulle sopivimman ratkaisun. Autamme sinua yhdistämään kalliit pienlainat, luottokorttivelat ja muut lainat yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi.

Jos kaipaat nopeaa ratkaisua akuuttiin rahantarpeeseen, meiltä löydät myös joustavat pikaluotot. Näiden avulla saat rahat tilillesi jopa minuuteissa!

Kilpailukykyiset lainaehdot

Laatulaina.fi:n kautta saat yhdistelylainaa markkinoiden kilpailukykyisimmillä ehdoilla. Neuvottelemme puolestasi edullisimmat korot ja joustavimmat takaisinmaksuehdot. Tavoitteenamme on aina löytää ratkaisu, joka keventää kuukausittaista lainanlyhennystäsi ja helpottaa taloudellista tilannettasi.

Nopea ja vaivaton lainaprosessi

Yhdistelylainan hakeminen Laatulaina.fi:n kautta on helppoa ja vaivatonta:

 1. Täytä lainahakemus verkossa
 2. Saat alustavan lainapäätöksen jopa minuuteissa
 3. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 4. Rahat siirtyvät tilillesi nopeasti

Kokeneet laina-asiantuntijamme ovat tukenasi koko lainaprosessin ajan. Autamme sinua myös mahdollisissa lisäkysymyksissä ja paperitöissä. Laatulaina.fi – luotettava kumppanisi yhdistelylainoissa!

Kirjoittajan vinkit yhdistelylainoista

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikki! Täällä Tuomas, teidän luottokirjoittajanne talousasioissa. Olen nähnyt jos jonkinmoista lainasekoilua vuosien varrella, joten ajattelin jakaa teille muutaman vinkin yhdistelylainoista.

Ensinnäkin, älkää koskaan hätiköikö lainapäätöksiä! Vaikka houkutus napata näppärä yhdistelylaina olisi kuinka kova, muistakaa aina vertailla tarjouksia huolella. Etsikää se edullisin korko ja parhaat ehdot. Näin säästätte pitkän pennin!

Toiseksi, pitäkää mielessä, että yhdistelylaina on kuin palapeli. Kokoatte monta pientä lainaa yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Varmistakaa, että palaset sopivat yhteen ja että kokonaiskuva on järkevä. Turha roiskia lainoja sinne tänne!

Kolmanneksi, muistakaa budjetoida viisaasti. Yhdistelylaina voi helpottaa kuukausittaista lainanmaksua, mutta se ei ole mikään taikasauva rahavaikeuksiin. Pitäkää huolta, että teillä on varaa maksaa lainaa takaisin ajallaan. Ei mitään turhia riskejä!

No niin, siinäpä muutama pointti pohdittavaksi. Toivottavasti näistä on apua, kun mietitte yhdistelylainan ottamista. Ja hei, jos jotain jäi epäselväksi, niin älkää epäröikö kysyä. Olen täällä teitä varten!

Lue  Kertalaina

Yhdistelylainan plussat ja miinukset

Plussat:

 • Helpompi hallita – kaikki munat samassa korissa!
 • Mahdollisuus säästää korkokuluissa – ihan kiva juttu!
 • Joustavammat lainaehdot – vähän niin kuin joogaohjaaja pankissa!

Miinukset:

 • Isompi lainamäärä voi houkutella tuhlailuun – ei hyvä homma!
 • Vakuusvaatimukset voivat olla tiukemmat – pankin pomo saattaa hiillostaa!
 • Pidempi takaisinmaksuaika voi tietää enemmän korkoja – ai ai, kuka nyt haluaisi maksaa enemmän?

Yhdistelylainan edut ja ominaisuudet

Yhdistelylaina on lainamuoto, joka tarjoaa mahdollisuuden yhdistää useita eri lainoja yhdeksi kokonaisuudeksi. Tämä voi auttaa selkeyttämään lainatilannetta ja mahdollisesti myös säästämään korkokuluissa. Yhdistelylainan avulla voi olla helpompi hallita omaa taloutta, kun lainanhoito keskittyy yhteen lainaan usean sijasta.

Ominaisuus Kuvaus Hyödyt
Lainojen yhdistäminen Useita eri lainoja yhdistetään yhdeksi lainaksi Selkeämpi lainatilanne, mahdolliset säästöt korkokuluissa
Joustavuus Lainan takaisinmaksuaika ja lyhennystapa voidaan räätälöidä omien tarpeiden mukaan Parempi talouden hallinta, mahdollisuus sovittaa lainanhoito omaan budjettiin
Vakuudet Yhdistelylaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton riippuen lainan määrästä ja lainanottajan tilanteesta Vakuudellinen laina voi tarjota alhaisemman koron, kun taas vakuudeton laina on joustavampi
Lainamäärä Yhdistelylainan määrä riippuu yhdistettävien lainojen kokonaissummasta ja lainanottajan maksukyvystä Mahdollisuus saada suurempi laina kerralla, mikä voi auttaa taloudellisen tilanteen järjestelyssä

Yhdistelylaina voi olla hyvä ratkaisu silloin, kun on useita eri lainoja hoidettavana ja haluaa selkeyttää tilannetta. On kuitenkin tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja laskea, onko yhdistelylaina todella kannattava oman taloudellisen tilanteen kannalta. Lainan hakijan on myös syytä arvioida realistisesti oma maksukykynsä, jotta lainanhoito onnistuu suunnitellusti.

Yhdistelylaina – Ratkaisu moniin taloudellisiin haasteisiin

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hyötyjä saan, kun yhdistelen lainani yhdeksi yhdistelylainaksi?

Yhdistelylainan avulla saat yksinkertaistettua talouttasi, kun sinun tarvitsee maksaa vain yhtä laskua kuukausittain. Lisäksi yhdistelylaina voi tuoda säästöjä korkokuluissa, sillä yhdistelylainan korko on usein alhaisempi kuin alkuperäisten lainojen korot. Samalla yhdistelylaina voi pidentää laina-aikaa ja siten pienentää kuukausittaista lyhennystä, mikä tuo joustoa talouteesi.

Miten yhdistelylaina auttaa minua säästämään korkokuluissa verrattuna erillisiin lainoihin?

Yhdistelylaina auttaa säästämään korkokuluissa, koska sen korko on yleensä alhaisempi kuin erillisten lainojen korkojen keskiarvo. Lisäksi yhdistelylainassa maksat korkoa vain yhdelle lainalle usean sijaan. Näin ollen kokonaiskorkokulut jäävät pienemmiksi ja säästät rahaa verrattuna erillisiin lainoihin.

Kuinka paljon voin pienentää kuukausittaisia lainanhoitokulujani ottamalla yhdistelylainan?

Yhdistelylainalla voit säästää kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa jopa useita satoja euroja kuukaudessa riippuen nykyisten lainojesi määrästä, koroista ja kuukausieristä. Yhdistämällä kalliimmat luotot ja osamaksut yhteen edulliseen lainaan, saat yhden selkeän laskun kuukaudessa ja usein myös pidemmän maksuajan, jolloin kuukausierä pienenee.

Mitä ehtoja yhdistelylainan saamiselle tyypillisesti on?

Yhdistelylainan saamiseksi edellytetään yleensä säännöllisiä palkkatuloja, puhdasta luottohistoriaa ja riittävää maksukykyä lainan hoitamiseen. Vakuuksia ei välttämättä tarvita, mutta lainalle vaaditaan henkilötakaus. Yhdistelylainan myöntämiseen vaikuttaa myös lainanhakijan ikä ja lainan käyttötarkoitus.

Miten yhdistelylainan hakeminen käytännössä tapahtuu?

Yhdistelylainan hakeminen tapahtuu käytännössä täyttämällä hakemus verkkosivuillamme. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa, ja se vie vain muutaman minuutin. Tarvitsemme sinulta perustiedot sekä tiedot nykyisistä lainoistasi, jotka haluat yhdistää. Käsittelemme hakemuksesi nopeasti, yleensä saat päätöksen jo saman päivän aikana. Myönteisen päätöksen jälkeen saat rahat tilillesi pian, usein jo seuraavana päivänä. Me hoidamme vanhojen lainojesi pois maksamisen puolestasi, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Kuinka nopeasti voin saada päätöksen yhdistelylainahakemukseeni?

Saat päätöksen yhdistelylainahakemukseesi yleensä 1-2 arkipäivän kuluessa. Nopean käsittelyn ansiosta voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana, kun olet toimittanut kaikki tarvittavat tiedot ja dokumentit. Pyrimme aina käsittelemään hakemukset mahdollisimman ripeästi, jotta saat tarvitsemasi lainapäätöksen viivytyksettä.

Voinko yhdistää kaikentyyppisiä lainoja, kuten kulutusluottoja ja opintolainaa, yhdistelylainalla?

Kyllä, yhdistelylainalla voit yhdistää lähes kaikentyyppisiä lainoja. Tyypillisimpiä yhdisteltäviä lainoja ovat kulutusluotot, luottokorttivelat, osamaksut ja muut pienlainat, mutta myös opintolainan yhdistäminen onnistuu useimmiten. Yhdistelylainaan ei kuitenkaan voi sisällyttää asuntolainaa.

Mikä on maksimi laina-aika, jonka voin saada yhdistelylainalle lainamääräni perusteella?

Yhdistelylainan maksimi laina-aika on tyypillisesti 10-15 vuotta. Tarkan maksimi laina-ajan voit tarkistaa lainatarjouksestasi. Laina-aika määräytyy yksilöllisesti mm. lainamäärän ja takaisinmaksukyvyn perusteella.

Miten yhdistelylaina vaikuttaa luottotietoihini ja luottokelpoisuuteeni tulevaisuudessa?

Yhdistelylaina ei vaikuta luottotietoihisi tai luottokelpoisuuteesi negatiivisesti, jos maksat lainan sovitusti takaisin. Yhdistelylaina voi jopa parantaa luottokelpoisuuttasi, sillä se osoittaa sinun hoitavan raha-asiasi vastuullisesti. Luottotietosi pysyvät puhtaina, kun hoidat yhdistelylainan maksut ajallaan.

Mitä minun kannattaa ottaa huomioon vertaillessani eri pankkien ja luotonantajien yhdistelylainatarjouksia?

Vertaillessasi yhdistelylainatarjouksia, kiinnitä huomiota tarjottuun lainamäärään, laina-aikaan ja sen joustoon, korkoon sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Huomioi mahdolliset lisäkulut kuten avausmaksut ja tilinhoitokulut. Tarkista myös lainan saannin kriteerit, kuten luottotietovaatimukset. Hae useita tarjouksia eri pankeilta ja luotonantajilta, jotta saat kattavan kuvan markkinoista. Valitse omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivin vaihtoehto, joka tarjoaa edulliset ehdot ja kohtuulliset kokonaiskustannukset.