HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Kertalaina

Kertalaina on nopea ja kätevä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Lainasummat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta tuhansiin euroihin, ja takaisinmaksuaika on yleensä 1-5 vuotta. Kertalainan hakeminen on helppoa, ja päätöksen saa usein saman tien. Kertalaina soveltuu hyvin yllättäviin menoihin tai hankintoihin, mutta lainan todellisiin kustannuksiin ja omaan takaisinmaksukykyyn on syytä perehtyä huolellisesti ennen lainan ottamista.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Fixura1000€ - 20000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€

Kertalainan edut ja hyödyt

Kertalaina on monelle suomalaiselle kätevä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen. Se tarjoaa useita etuja ja hyötyjä verrattuna muihin lainamuotoihin. Kertalainan avulla voit saada nopeasti käyttöösi tarvitsemasi summan ilman pitkäaikaista sitoutumista. Tässä muutamia kertalainan merkittävimpiä etuja:

Nopea ja vaivaton hakuprosessi

Kertalainan hakeminen on tehty erittäin helpoksi ja nopeaksi. Voit täyttää lainahakemuksen kätevästi netissä vain muutamassa minuutissa. Useimmat lainapalvelut käsittelevät hakemukset pikaisesti, joten saat päätöksen lainasta jopa saman päivän aikana. Näin saat rahat käyttöösi nopeasti akuuttiin tarpeeseen.

Ei vaadi vakuuksia tai takaajia

Toisin kuin monet muut lainat, kertalaina on vakuudeton laina. Sinun ei tarvitse pantata omaisuuttasi tai etsiä takaajia saadaksesi lainan. Tämä madaltaa kynnystä hakea lainaa ja tekee prosessista vaivattomamman. Riittää, että sinulla on säännölliset tulot ja olet hoitanut raha-asiasi hyvin.

Joustava lainasumma

Kertalainojen lainasummat ovat joustavia ja voit yleensä itse valita tarvitsemasi määrän tietyissä rajoissa. Tyypillisesti kertalainat ovat muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon. Näin voit lainata juuri sen verran kuin tarvitset, etkä joudu maksamaan ylimääräistä.

Vapaa käyttötarkoitus

Kertalainaa ei ole sidottu tiettyyn käyttötarkoitukseen, vaan voit käyttää rahat mihin tahansa tarpeeseesi. Oli kyse sitten yllättävistä laskuista, auton remontista tai vaikka lomamatkan rahoittamisesta, päätät itse mihin lainan käytät. Tämä antaa sinulle vapautta ja joustavuutta raha-asioiden hoitamiseen.

Jos sinulla on useita pieniä lainoja, voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Näin saat selkeyttä talouteesi ja mahdollisesti myös säästöjä lainakuluissa.

Kertalaina sopii siis mainiosti tilanteisiin, joissa tarvitset nopeasti käyttörahaa ilman pitkäaikaista sitoutumista. Sen hakeminen on vaivatonta ja nopeaa netissä. Voit lukea lisää kertalainoista esimerkiksi Vippi.org-sivustolta.

Miten kertalaina eroaa muista lainatuotteista?

Kertalaina on nimensä mukaisesti kertasuoritus, joka maksetaan lainanottajan tilille yhdellä kertaa. Tämä tekee kertalainasta erilaisen verrattuna moniin muihin lainatuotteisiin, joissa lainasumma saatetaan maksaa useammassa erässä tai jopa jatkuvana luottona.

Kertalainan edut verrattuna muihin lainoihin

Kertalainan etuna on sen yksinkertaisuus ja selkeys. Lainanottaja tietää heti alusta alkaen, paljonko lainaa saa ja millä ehdoilla. Tämä helpottaa lainan takaisinmaksun suunnittelua ja budjetointia.

Kertalaina on myös usein nopeampi ja vaivattomampi hakea kuin monet muut lainatuotteet. Lainapäätöksen saa yleensä muutamassa minuutissa ja rahat tilille jopa saman päivän aikana. Jos etsit edullista lainaa nopealla aikataululla, kertalaina voi olla hyvä vaihtoehto.

Kertalainan haasteet verrattuna muihin lainoihin

Kertalainan haasteena voi olla sen korkeampi korko verrattuna joihinkin muihin lainatuotteisiin, kuten esimerkiksi jatkuviin luottoihin tai vakuudellisiin lainoihin. Tämä johtuu siitä, että kertalainat ovat yleensä vakuudettomia ja laina-ajaltaan lyhyempiä.

Toinen haaste on, että kertalaina pitää maksaa takaisin yhdellä kertaa laina-ajan päättyessä. Tämä voi olla haastavaa, jos lainanottajan taloudellinen tilanne on muuttunut laina-aikana. Siksi onkin tärkeää suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti etukäteen ja varmistaa, että pystyy selviytymään siitä.

Milloin kertalaina on hyvä vaihtoehto?

Kertalaina sopii hyvin tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti ja vaivattomasti pieni tai keskisuuri lainasumma lyhyeksi ajaksi. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi yllättävät menot, kuten auton korjaus tai kodinkoneen hajoaminen.

Kertalaina voi olla järkevä vaihtoehto myös silloin, kun haluaa yhdistää useampia pieniä lainoja tai luottoja yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Tällöin kannattaa tehdä lainojen kilpailutus ja etsiä itselle sopivin kertalaina markkinoilta.

Yhteenveto

Kertalaina eroaa monista muista lainatuotteista yksinkertaisuudellaan, nopeudellaan ja selkeydellään. Se sopii hyvin tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti pieni tai keskisuuri lainasumma lyhyeksi ajaksi. Kertalainan haasteena voi olla korkeampi korko ja takaisinmaksun ajoittuminen yhdelle kerralle. Siksi lainan hakemista kannattaakin harkita huolellisesti ja varmistaa, että pystyy selviytymään takaisinmaksusta sovitusti.

Lue  Rakennuslaina

Kertalainan hakeminen – näin se onnistuu helposti ja nopeasti

Kertalainan hakeminen on tehty helpoksi ja nopeaksi, jotta saat rahat tilillesi mahdollisimman pian. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan lainan kätevästi verkossa. Käydäänpä läpi, miten homma hoituu!

Täytä lainahakemus verkossa

Ensimmäinen askel on täyttää lainahakemus netissä. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Tarvitset perustiedot itsestäsi, kuten nimen, henkilötunnuksen ja tilinumeron. Lisäksi valitset haluamasi lainasumman ja maksuajan. Kertalainaa voi yleensä hakea 100-5000 euron väliltä, ja maksuaika on tyypillisesti 1-5 vuotta.

Odota lainapäätöstä

Kun olet lähettänyt hakemuksen, lainanantaja käsittelee sen nopeasti, usein jopa muutamassa minuutissa. Saat päätöksen yleensä saman tien tekstiviestillä tai sähköpostitse. Jos hakemus hyväksytään, saat lainatarjouksen, jossa on tarkemmat tiedot lainaehdoista.

Hyväksy lainatarjous sähköisesti

Lue lainatarjous huolellisesti läpi ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot. Jos kaikki on kunnossa, voit hyväksyä tarjouksen sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Tämä toimii samalla lainasopimuksen allekirjoituksena.

Lainarahat tilillesi jopa samana päivänä

Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, lainanantaja siirtää rahat tilillesi yleensä hyvin nopeasti, parhaimmillaan jopa muutamassa minuutissa. Useimmiten saat rahat viimeistään seuraavana pankkipäivänä. Voit käyttää rahoja heti mihin tahansa tarpeeseen!

Maksa laina takaisin sopimuksen mukaan

Muista maksaa lainaerät ajallaan lainasopimuksen mukaisesti. Näin vältyt ylimääräisiltä kuluilta ja maksuhäiriömerkinnöiltä. Jos sinulla on useita lainoja, voit harkita niiden yhdistämistä yhdistelylainalla, jolloin sinulla on vain yksi laina hoidettavana.

Kertalainan hakeminen on siis vaivatonta ja nopeaa verkossa. Kunhan hoidat lainan takaisinmaksun tunnollisesti, se on kätevä ratkaisu yllättäviin rahantarpeisiin. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen juuri sinun tilanteeseesi.

Kertalainan takaisinmaksu – joustoa ja valinnanvaraa

Kun olet ottanut kertalainan, on aika miettiä sen takaisinmaksua. Onneksi kertalainoissa on yleensä runsaasti joustoa ja valinnanvaraa takaisinmaksun suhteen. Voit valita itsellesi sopivimman takaisinmaksuajan ja -tavan, jotta lainan hoitaminen sujuu mahdollisimman mutkattomasti.

Valitse itsellesi sopivin takaisinmaksuaika

Kertalainoissa takaisinmaksuajat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta kuukaudesta jopa useisiin vuosiin. Voit siis valita juuri sellaisen takaisinmaksuajan, joka sopii omaan tilanteeseesi parhaiten. Pidemmällä maksuajalla kuukausierät pysyvät maltillisina, mutta toisaalta lyhyemmällä maksuajalla selviät lainasta nopeammin ja säästät korkokuluissa.

Jos et ole varma, mikä takaisinmaksuaika olisi sinulle sopivin, voit tehdä kulutusluottovertailun eri vaihtoehtojen välillä. Vertailemalla eri lainojen ehtoja ja kustannuksia löydät varmasti itsellesi parhaan ratkaisun.

Joustoa takaisinmaksuun tarvittaessa

Elämässä tulee joskus eteen yllättäviä tilanteita, jotka voivat vaikuttaa lainan takaisinmaksuun. Kertalainoissa on usein mahdollisuus sopia joustoa takaisinmaksuun tarvittaessa. Voit esimerkiksi sopia lyhennysvapaista kuukausista tai pidentää takaisinmaksuaikaa, jos taloudellinen tilanteesi sitä vaatii.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että joustoa kannattaa käyttää harkiten. Lainan takaisinmaksuajan pidentäminen tai lyhennysvapaat kuukaudet lisäävät lainan kokonaiskustannuksia, sillä maksat lainasta korkoa pidempään.

Mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti pois

Entä jos taloudellinen tilanteesi paraneekin yllättäen ja haluat maksaa kertalainan pois ennenaikaisesti? Hyvä uutinen on, että monissa kertalainoissa tämä on mahdollista ilman ylimääräisiä kuluja. Voit siis maksaa lainan pois milloin tahansa, jos saat esimerkiksi ylimääräisiä tuloja tai päätät yhdistää lainasi yhdistelylainalla.

Ennenaikainen takaisinmaksu kannattaa, jos haluat säästää korkokuluissa ja päästä eroon lainasta mahdollisimman nopeasti. Muista kuitenkin tarkistaa lainaehdoista, onko ennenaikaisesta takaisinmaksusta mahdollisesti jotain kuluja.

Lue  Joustolaina

Kaiken kaikkiaan kertalainan takaisinmaksu on joustavaa ja vaivatonta. Voit itse valita itsellesi sopivimman takaisinmaksutavan ja -ajan, ja tarvittaessa saat joustoa maksuaikatauluun. Näin lainan hoitaminen onnistuu mutkattomasti omaan tilanteeseesi sopivalla tavalla.

Vinkkejä järkevään kertalainan käyttöön

Kertalaina voi olla kätevä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen, mutta on tärkeää käyttää sitä harkiten ja suunnitelmallisesti. Tässä muutamia vinkkejä järkevään kertalainan käyttöön:

Vertaile lainatarjouksia huolellisesti

Ennen kertalainan hakemista, vertaile eri lainanantajien tarjouksia. Kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierän suuruuteen ja laina-aikaan. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto, joka on taloudellisesti kestävä ratkaisu.

Hae vain tarpeeseen

Mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa todella tarvitset. Älä hae suurempaa lainaa kuin on välttämätöntä, sillä se voi johtaa ylivelkaantumiseen. Jos tarvitset esimerkiksi 5000 euroa, vertaile 5000 euron lainatarjouksia löytääksesi edullisimman vaihtoehdon.

Suunnittele lainan takaisinmaksu

Ennen kertalainan ottamista, laadi realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Varmista, että pystyt maksamaan kuukausierät ajallaan ilman, että se vaarantaa muun taloutesi. Huomioi myös mahdolliset yllättävät menot ja varaudu niihin.

Käytä laina suunniteltuun tarkoitukseen

Kun otat kertalainan, käytä se siihen tarkoitukseen, johon se on alun perin suunniteltu. Älä sorru houkutukseen käyttää rahaa muihin menoihin, sillä se voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin tulevaisuudessa.

Maksa laina ajallaan takaisin

Pidä huoli, että maksat kertalainan takaisin sovitussa aikataulussa. Myöhästyneet maksut voivat johtaa lisäkuluihin ja korkeampiin korkoihin, jotka vaikeuttavat lainan takaisinmaksua entisestään. Jos kohtaat maksuvaikeuksia, ota välittömästi yhteyttä lainanantajaan ja neuvottele mahdollisista järjestelyistä.

Kirjoittajan vinkit kertalainan hakemiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moi vaan kaikille! Täällä Tuomas, teidän luotettava lainakaveri. Olen nähnyt vuosien varrella jos jonkinmoista lainahakemusta, joten ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, joilla tekin voitte saada kertalainan helpommin.

Ensinnäkin, muistakaa aina olla rehellisiä hakemuksessanne. Ei kannata yrittää kaunistella totuutta, sillä se voi kostautua myöhemmin. Lainayhtiöt arvostavat avointa ja rehellistä viestintää. Uskokaa pois, olen nähnyt mitä käy, kun yrittää huijata systeemin läpi!

Toiseksi, varmistakaa, että teillä on kaikki tarvittavat dokumentit valmiina ennen hakemista. Ei ole mitään turhauttavampaa kuin joutua keskeyttämään hakemus, koska joku paperi on hukassa. Järjestäkää siis kaikki kuntoon etukäteen, niin säästätte aikaa ja hermoja.

Kolmanneksi, älkää unohtako vertailla eri lainayhtiöiden tarjouksia. Vaikka kiire olisikin, muutaman minuutin googlaus voi säästää teiltä pitkän pennin. Eri yhtiöillä on erilaisia ehtoja ja korkoja, joten kannattaa etsiä itselle sopivin vaihtoehto. Luottakaa muhun, olen nähnyt mitä käy, kun valitsee summamutikassa!

No niin, siinä oli muutama vinkki teille kertalainan metsästäjille. Muistakaa, että lainan ottaminen on aina iso päätös, joten harkitkaa tarkkaan ja lukekaa ehdot huolella. Mutta jos laina on teille oikea ratkaisu, niin näillä vinkeillä pääsette jo pitkälle. Tsemppiä hakemiseen!

Kertalaina – nopea ratkaisu yllättäviin menoihin

Kertalaina on monille tuttu rahoitusvaihtoehto, joka tarjoaa mahdollisuuden saada nopeasti käyttöön tarvittava summa rahaa. Kertalainan hakeminen on yleensä helppoa ja vaivatonta, ja rahat saa käyttöön nopeasti. Kertalainan ehdot ja ominaisuudet vaihtelevat kuitenkin eri palveluntarjoajien välillä, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen lainan hakemista.

Ominaisuus Kuvaus
Lainasumma Kertalainojen tyypilliset lainasummat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon.
Laina-aika Kertalainojen laina-ajat ovat yleensä lyhyitä, tyypillisesti muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.
Korko Kertalainojen korot ovat usein korkeampia kuin perinteisten pankkilainojen korot, sillä lainan myöntämiseen liittyy suurempi riski.
Vakuudet Kertalainaa haettaessa ei yleensä tarvita vakuuksia, mikä tekee lainan hakemisesta nopeaa ja helppoa.
Luottotiedot Kertalainan myöntäminen edellyttää yleensä puhtaita luottotietoja, mutta jotkut palveluntarjoajat voivat myöntää lainaa myös henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä.
Käyttötarkoitus Kertalainaa voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten yllättäviin menoihin, remonttiin tai lomamatkan rahoittamiseen.
Lue  Lainaa pitkällä maksuajalla

Kertalaina voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitsee nopeasti käyttöön pienen summan rahaa eikä halua sitoutua pitkään laina-aikaan. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kertalainojen korot ovat usein korkeita ja lainan takaisinmaksu voi olla haastavaa, jos taloudellinen tilanne on tiukka. Ennen kertalainan hakemista kannattaakin miettiä tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen ja pystyykö sen maksamaan takaisin sovitussa ajassa.

Kertalainan edut ja hyödyt

Usein kysytyt kysymykset

Miten saan nopeasti kertalainaa ilman vakuuksia?

Nopein tapa saada kertalainaa ilman vakuuksia on hakea lainaa luotettavalta lainapalvelulta verkossa. Laatulaina.fi palvelussa voit täyttää lainahakemuksen muutamassa minuutissa ja saat päätöksen heti. Kun lainahakemus on hyväksytty, rahat maksetaan tilillesi jopa saman päivän aikana. Lainan saaminen ei edellytä vakuuksia tai takaajia, kunhan luottotietosi ovat kunnossa.

Mitkä ovat kertalainan myöntämisen edellytykset?

Kertalainan myöntämisen edellytykset ovat täysi-ikäisyys, säännölliset tulot, moitteeton luottohistoria ja Suomen kansalaisuus tai vakituinen asuinpaikka Suomessa. Lainanhakijan tulee olla hoitanut raha-asiansa hyvin, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi lainan takaisinmaksukyky arvioidaan tulojen ja menojen perusteella.

Kuinka paljon voin saada kertalainaa kerralla?

Kertalainaa voi saada kerralla 2000-60000 euroa. Suuruus riippuu lainaajan taloudellisesta tilanteesta ja lainan takaisinmaksukyvystä.

Millä korolla voin saada pikalainaa heti tilille?

Kertalainan korko vaihtelee 20% ja 50% välillä riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Mitä suurempi lainasumma ja pidempi maksuaika, sitä alhaisempi korko yleensä on. Pienemmissä lainoissa ja lyhyemmillä maksuajoilla korko on tyypillisesti korkeampi. Tarkan koron saat tietää täyttämällä lainahakemuksen, jonka jälkeen näet sinulle myönnetyn lainatarjouksen korkoineen ennen lainasopimuksen tekemistä.

Mikä on kertalainan takaisinmaksuaika?

Kertalainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-5 vuotta, mutta se voidaan sopia joustavasti asiakkaan tarpeiden ja maksukyvyn mukaan. Takaisinmaksuaikaa voidaan tarvittaessa myös pidentää laina-ajan kuluessa.

Miten kertalainan hakeminen verkossa onnistuu?

Kertalainan hakeminen verkossa on helppoa ja nopeaa. Täytä lainahakemus sivustollamme, jonka jälkeen saat alustavan lainapäätöksen lähes välittömästi. Tämän jälkeen tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi, ja mikäli lainapäätös on myönteinen, rahat siirtyvät tilillesi jopa minuuteissa.

Mihin tarkoitukseen voin käyttää kertaluottoa?

Kertaluottoa voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, kuten yllättäviin menoihin, remonttiin, matkustamiseen tai vaikka harrastuksiin. Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse erikseen perustella, vaan rahat saa vapaasti käyttöönsä haluamallaan tavalla.

Onko mahdollista saada kertalaina ilman luottotietojen tarkistusta?

On mahdollista saada kertalaina ilman luottotietojen tarkistusta, jos lainaat yksityishenkilöltä tai käytät vakuudellista lainaa. Useimmat viralliset lainanantajat kuitenkin tarkistavat luottotiedot lainapäätöstä tehdessään. Jos luottotiedoissa on merkintöjä, lainan saaminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta.

Miten nopeasti saan rahat tililleni kertalainahakemuksen jälkeen?

Rahat siirtyvät tilillesi välittömästi lainapäätöksen jälkeen. Lainapäätöksen saat yleensä muutamassa minuutissa, jos lainahakemuksesi on kunnossa ja täytät lainan myöntämisen edellytykset.

Mitkä ovat kertalainan kustannukset ja muut ehdot?

Kertalainan kustannukset riippuvat lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta. Tyypillisesti kertalainan korko on 20-30% välillä, ja lisäksi peritään avausmaksu joka on noin 5% lainan määrästä. Laina-aika on yleensä 1-5 vuotta. Lainan saanti edellyttää säännöllisiä tuloja ja hyvää luottotietoa. Lainan voi maksaa takaisin joustavasti joko tasaerissä tai annuiteettina.