HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Jälleenrahoitus laina

Jälleenrahoituslaina on uusi laina, jolla korvataan olemassa oleva laina edullisemmilla ehdoilla. Tavoitteena on säästää korkokuluissa, pienentää kuukausierää tai lyhentää laina-aikaa. Jälleenrahoitus sopii etenkin silloin, kun markkinakorot ovat laskeneet alkuperäisen lainan nostamisen jälkeen. Lainan hakeminen edellyttää hyvää maksukykyä ja vakuuksia. Jälleenrahoituksen yhteydessä kannattaa kilpailuttaa eri pankkien tarjoukset löytääkseen itselle sopivimman vaihtoehdon.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€

Jälleenrahoituslaina – Helpotusta taloudelliseen tilanteeseen

Oletko kyllästynyt maksamaan korkeita korkoja useista eri lainoista? Jälleenrahoituslaina voi olla ratkaisu ongelmaasi! Yhdistämällä vanhat lainasi yhteen edullisempaan pakettiin, voit säästää selvää rahaa kuukausittaisissa menoissasi ja saada helpotusta taloudelliseen tilanteeseesi.

Jälleenrahoituslainan edut

Jälleenrahoituslainan avulla voit:

 • Yhdistää useat lainat yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi
 • Saada alhaisemman koron ja säästää korkokuluissa
 • Pienentää kuukausittaista lainanhoitomaksua
 • Vapauttaa rahaa muihin tarpeisiin

Ennen jälleenrahoituslainan hakemista, kannattaa tehdä kattava lainavertailu eri lainapalveluiden välillä. Näin löydät varmasti itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Kenelle jälleenrahoituslaina sopii?

Jälleenrahoituslaina on hyvä vaihtoehto, jos:

 • Sinulla on useita eri lainoja, joiden korot ovat korkeat
 • Haluat yksinkertaistaa lainanhoitoasi ja säästää aikaa
 • Etsit keinoja pienentää kuukausittaisia menojasi
 • Tarvitset lisää rahaa esimerkiksi remonttiin tai muihin hankintoihin

Jos mietit, paljonko 4000 euron lainalla voisi saada aikaan, jälleenrahoituslaina voi olla oiva ratkaisu. Yhdistämällä vanhat lainasi ja ottamalla hieman lisää lainaa, voit toteuttaa unelmiasi ja samalla selkeyttää taloudellista tilannettasi.

Miten haen jälleenrahoituslainaa?

Jälleenrahoituslainan hakeminen on helppoa:

 1. Vertaile eri lainapalveluita ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto
 2. Täytä lainahakemus verkossa
 3. Odota lainapäätöstä, joka tulee yleensä nopeasti
 4. Hyväksy lainatarjous ja allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 5. Rahat siirtyvät tilillesi jopa samana päivänä!

Älä enää stressaa monista eri lainoista ja korkeista koroista – hae jälleenrahoituslainaa ja nauti taloudellisesta vapaudesta!

Jälleenrahoituslainan edut ja hyödyt

Jälleenrahoituslaina tarjoaa monia etuja ja hyötyjä, joiden ansiosta se on houkutteleva vaihtoehto monille lainanottajille. Tässä muutamia keskeisiä syitä harkita jälleenrahoituslainaa:

Alhaisempi korkotaso

Yksi jälleenrahoituslainan suurimmista eduista on mahdollisuus saada alhaisempi korkotaso nykyisiin lainoihin verrattuna. Markkinatilanteet muuttuvat ajan myötä, ja jos korot ovat laskeneet alkuperäisen lainan ottamisen jälkeen, jälleenrahoitus voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Pienemmät kuukausierät

Alhaisemman korkotason myötä myös kuukausierät pienenevät, mikä vapauttaa rahaa muihin tarkoituksiin. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos suunnittelet esimerkiksi matkalainaa lomamatkaa varten. Pienemmät lainanhoitokulut antavat enemmän joustovaraa budjettiisi.

Laina-ajan muokkaaminen

Jälleenrahoituslaina antaa mahdollisuuden muokata laina-aikaa omien tarpeiden mukaan. Voit lyhentää laina-aikaa säästääksesi korkokuluissa tai pidentää sitä pienentääksesi kuukausittaista lainanhoitorasitetta.

Lainojen yhdistäminen

Useiden lainojen yhdistäminen yhdeksi jälleenrahoituslainaksi selkeyttää lainatilannetta ja helpottaa lainojen hallintaa. Sen sijaan, että maksaisit useita eri laskuja eri korkokannoilla, voit hoitaa kaiken yhdellä kuukausierällä ja yhdellä korolla.

Kiinteä korko

Jos nykyiset lainasi ovat sidottuja vaihtuvaan korkoon, jälleenrahoituslaina tarjoaa mahdollisuuden siirtyä kiinteään korkoon. Tämä suojaa korkojen nousulta tulevaisuudessa ja tekee budjetoinnista helpompaa, kun tiedät tarkalleen kuukausierien suuruuden.

Näin haet jälleenrahoituslainaa – Vinkit ja ohjeet

Jälleenrahoituslainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta, kun tiedät mitä tehdä. Tässä muutamia vinkkejä, joilla varmistat sujuvan hakuprosessin:

Vertaile lainatarjouksia huolellisesti

Ennen kuin haet jälleenrahoituslainaa, vertaile eri lainanantajien tarjouksia. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan korkoihin, kuluihin ja takaisinmaksuaikoihin. Näin löydät itsellesi edullisimman lainavaihtoehdon, joka sopii juuri sinun tilanteeseesi.

Valmistaudu huolellisesti

Kokoa kaikki tarvittavat dokumentit valmiiksi ennen lainahakemuksen täyttämistä. Yleensä tarvitset ainakin:

 • Henkilötiedot
 • Tiedot nykyisistä lainoistasi
 • Tiedot tuloistasi ja menoistasi
 • Vakuudet, jos haet vakuudellista jälleenrahoituslainaa

Täytä lainahakemus huolellisesti

Kun olet löytänyt sopivan lainatarjouksen, täytä lainahakemus huolellisesti. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein ja että olet antanut kaiken tarvittavan informaation. Puutteellinen hakemus voi viivästyttää lainapäätöstä.

Odota lainapäätöstä

Lainanantaja käsittelee hakemuksesi ja tekee lainapäätöksen yleensä muutamassa päivässä. Jos saat myönteisen päätöksen, lainanantaja hoitaa vanhojen lainojesi takaisinmaksun ja tilillesi siirretään mahdollinen ylimääräinen lainasumma.

Lue  Lainojen yhdistäminen

Muista nämä!

 1. Lue lainaehdot tarkasti ennen sopimuksen allekirjoittamista
 2. Varmista, että pystyt maksamaan uuden jälleenrahoituslainan takaisin sovitusti
 3. Kysy rohkeasti neuvoa, jos jokin asia mietityttää

Kun seuraat näitä ohjeita, jälleenrahoituslainan hakeminen on helppoa ja stressitöntä. Onnea matkaan kohti parempia lainaehtoja!

Jälleenrahoituslainan korot ja kulut – Mitä ottaa huomioon?

Kun harkitset jälleenrahoituslainan ottamista, on tärkeää perehtyä huolellisesti lainan korkoihin ja muihin kuluihin. Näin vältät ikävät yllätykset ja saat parhaan mahdollisen hyödyn uudesta lainastasi.

Vertaile korkoja ja kuluja

Eri lainanantajien tarjoamat jälleenrahoituslainat voivat erota toisistaan merkittävästi korkojen ja kulujen osalta. Vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valitse itsellesi edullisin ratkaisu. Muista, että pienetkin erot koroissa voivat pidemmällä aikavälillä merkitä huomattavia säästöjä.

Jos olet tällä hetkellä työtön, voi lainaa työttömälle olla vaikeampi saada. Tällöin kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota lainan korkoihin ja kuluihin, jotta lainan takaisinmaksu ei muodostu liian raskaaksi.

Huomioi avausmaksut ja muut kulut

Korkojen lisäksi jälleenrahoituslainoihin voi liittyä erilaisia avausmaksuja ja muita kuluja. Nämä voivat nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Varmista, että tiedät tarkalleen, mitä kuluja lainaan sisältyy ennen kuin teet päätöksen.

Kiinteä vai vaihtuva korko?

Jälleenrahoituslainat voivat olla joko kiinteä- tai vaihtuvakorkoisia. Kiinteäkorkoisessa lainassa korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuvakorkoisessa lainassa korko voi muuttua markkinatilanteen mukaan. Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto omien preferenssiesi ja riskinsietokykysi mukaan.

Jos sinulla on useita eri lainoja, voi lainojen yhdistäminen olla järkevä ratkaisu. Tällöin saat yhdistettyä kaikki lainasi yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi, jolloin myös korkokulut todennäköisesti pienenevät.

Lue sopimusehdot tarkkaan

Ennen jälleenrahoituslainan ottamista, lue aina sopimusehdot huolellisesti läpi. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät ehdot, kuten laina-ajan, takaisinmaksuerien suuruuden sekä mahdolliset lisäkulut. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja saat parhaan mahdollisen hyödyn uudesta lainastasi.

Jälleenrahoituslaina vs. muut lainamuodot – Vertailu ja erot

Kun mietit jälleenrahoituslainan ottamista, on hyvä vertailla sitä myös muihin lainamuotoihin. Näin saat selkeän kuvan eri vaihtoehtojen eduista ja haitoista, ja pystyt valitsemaan juuri sinulle sopivimman ratkaisun. Katsotaanpa siis, miten jälleenrahoituslaina eroaa muista yleisistä lainatyypeistä!

Jälleenrahoituslaina vs. kulutusluotto

Kulutusluotot ovat yleensä pienempiä lainoja, joita käytetään nimensä mukaisesti kulutukseen – esimerkiksi kodinkoneiden tai lomamatkan rahoittamiseen. Jälleenrahoituslaina taas on tarkoitettu nimenomaan olemassa olevien lainojen yhdistelyyn ja järjestelyyn. Kulutusluotoissa on usein korkeampi korko kuin jälleenrahoituslainassa, mutta toisaalta niiden hakeminen ja saaminen on yleensä nopeampaa ja helpompaa. Jos siis kaipaat pientä lisärahoitusta johonkin hankintaan, kulutusluottojen vertailu voi olla fiksumpi vaihtoehto kuin jälleenrahoitus.

Jälleenrahoituslaina vs. pikaluotto

Pikaluotot ovat nopeita, pieniä lainoja akuutteihin rahantarpeisiin. Ne ovat kätevä apu esimerkiksi yllättäviin laskuihin, mutta niiden korot ovat usein todella korkeat. Pikaluoton ottamista kannattaakin harkita tarkkaan, sillä se voi tulla kalliiksi. Jälleenrahoituslaina on järkevämpi ratkaisu, jos sinulla on useita pikaluottoja tai muita kalliita lainoja, joista haluat päästä eroon. Yhdistämällä lainat jälleenrahoituksella saat yleensä alhaisemman koron ja helpommin hallittavan kuukausierän.

Jälleenrahoituslaina vs. asuntolaina

Asuntolainat ovat suuria ja pitkäaikaisia lainoja, joita otetaan oman kodin hankintaan. Niissä on yleensä matalampi korko kuin muissa lainoissa, sillä lainan vakuutena on ostettu asunto. Jälleenrahoituslainaa ei yleensä käytetä asuntolainojen uudelleenjärjestelyyn, vaan siihen on omat, räätälöidyt ratkaisunsa. Jos siis suunnittelet asunnon ostoa tai asuntolainan kilpailuttamista, jälleenrahoitus ei ole oikea työkalu siihen.

Lue  Uusi laina avattu

Jälleenrahoituslaina vs. pienlaina

Pienlainat ovat nimensä mukaisesti pieniä, muutaman sadan euron lainoja. Niitä käytetään usein yllättäviin menoihin tai vaikka laskujen maksuun. Pienlainojen etuna on nopea ja helppo saatavuus, mutta niiden korot voivat olla aika korkeat. Jos tarvitset vain pienen summan rahaa nopeasti, 500 euron pienlaina voi olla kätevä ratkaisu. Isompiin lainajärjestelyihin jälleenrahoitus on kuitenkin fiksumpi vaihtoehto.

Kaiken kaikkiaan jälleenrahoituslaina on siis loistava työkalu silloin, kun sinulla on useita lainoja, joita haluat järkeistää. Se ei kuitenkaan ole aina paras ratkaisu pieniin tai erikoistuneisiin lainatarpeisiin. Vertailemalla vaihtoehtoja löydät varmasti juuri sinulle sopivimman lainamuodon!

Kirjoittajan vinkit jälleenrahoituslainan hakemiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Hei vaan kaikki raha-asioista kiinnostuneet! Täällä Tuomas, teidän luotettava talousgurunne. Olen nähnyt jos jonkinlaista lainamarkkinoilla vuosien varrella, joten uskallan väittää tietäväni yhtä sun toista jälleenrahoituksesta. Ja nyt aion jakaa teille parhaat vinkkini!

Muistan elävästi, kuinka oma talouteni oli aikoinaan melkoisessa suossa. Laskut kasaantuivat ja korkokulut nakersivat kukkaroani. Silloin törmäsin jälleenrahoituslainaan, joka pelasti minut pinteestä. Sain yhdistettyä kalliit lainani edullisempaan pakettiin ja helpotettua kuukausittaista lainanlyhennystaakkaani. Elämä hymyili taas!

Mutta mitä jälleenrahoituslainan hakemisessa sitten kannattaa ottaa huomioon? No, ensinnäkin, vertaile tarkkaan eri pankkien tarjouksia. Älä tuijota vain korkoprosenttia, vaan huomioi myös lainan muut kulut ja ehdot. Pienikin ero voi pidemmän päälle merkitä isoakin säästöä.

Toinen tärkeä pointti on oman taloustilanteen realistinen arviointi. Mieti tarkkaan, paljonko voit oikeasti maksaa lainaa takaisin kuukausittain. Ei kannata haukata liian isoa palaa, vaikka alhainen korko houkuttelisikin. Muista myös, että jälleenrahoitus ei ole mikään taikasauva, joka poistaa velat hetkessä. Se on työkalu, jolla saat raha-asiasi paremmin haltuun.

Ja vielä yksi vinkki loppuun: älä epäröi kysyä asiantuntijan apua, jos jälleenrahoitus tuntuu monimutkaiselta. Pankin lainaneuvoja osaa auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun. Ja muistathan, että aina voi myös kysyä neuvoa tältä vanhalta ketulta – olen aina valmis jakamaan oppejani!

Jälleenrahoituksen hyödyt eri lainatyypeille

Jälleenrahoitus on tehokas tapa järjestellä lainoja uudelleen ja saada paremmat lainaehdot. Se voi auttaa säästämään korkokuluissa, pienentämään kuukausittaista lainanmaksua tai lyhentämään laina-aikaa. Jälleenrahoituksen avulla voi myös yhdistää useita lainoja yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tarjolla on erilaisia jälleenrahoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Jälleenrahoituksen tyyppi Edut Kenelle sopii
Asuntolainan jälleenrahoitus Matalampi korko, pienempi kuukausierä, laina-ajan lyhennys Asuntolainan ottaneille, joiden lainan korko on korkea
Kulutusluottojen yhdistäminen Usean lainan yhdistäminen, matalampi kokonaiskorko, selkeämpi lainatilanne Useita kulutusluottoja omaaville, jotka haluavat helpottaa lainojen hallintaa
Opintolainan jälleenrahoitus Matalampi korko, joustavammat takaisinmaksuehdot Opintolainan ottaneille, jotka ovat valmistuneet ja haluavat optimoida lainan takaisinmaksun
Autolainan jälleenrahoitus Matalampi korko, pienempi kuukausierä Autolainan ottaneille, jotka haluavat säästää korkokuluissa

Jälleenrahoitus voi olla hyvä ratkaisu monille lainanottajille, mutta se edellyttää huolellista suunnittelua ja oman taloudellisen tilanteen arviointia. On tärkeää vertailla eri lainatarjoajien ehtoja ja laskea, kuinka paljon jälleenrahoitus toisi säästöä pitkällä aikavälillä. Joissakin tapauksissa jälleenrahoitukseen voi liittyä lisäkuluja, kuten järjestelypalkkioita, jotka on otettava huomioon säästöjä laskettaessa. Asiantuntijan neuvot voivat auttaa löytämään parhaan ratkaisun omaan tilanteeseen.

Jälleenrahoituslaina – Helpotusta taloudelliseen tilanteeseen

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hyötyjä jälleenrahoituslainan ottamisesta on?

Milloin jälleenrahoituslainan hakeminen on järkevää?

Jälleenrahoituslainan hakeminen on järkevää silloin, kun saat yhdistettyä useamman lainan yhdeksi edullisemmaksi lainaksi pienemmällä korolla. Tällöin säästät lainan kuluissa ja koroissa pitkällä aikavälillä. Jälleenrahoitus kannattaa erityisesti silloin, jos luottotietosi ovat parantuneet edellisen lainan hakemisen jälkeen.

Miten jälleenrahoituslaina eroaa tavallisesta kulutusluotosta?

Jälleenrahoituslaina on olemassa olevien lainojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi, kun taas kulutusluotto on uutta lainaa. Jälleenrahoituksessa tavoitteena on yleensä lainakulujen pienentäminen tai laina-ajan pidentäminen, kun taas kulutusluotolla rahoitetaan yleensä uusia hankintoja. Jälleenrahoituslainan korko on usein alhaisempi kuin erillisten kulutusluottojen.

Voiko jälleenrahoituslainalla yhdistää useita lainoja yhdeksi?

Kyllä, jälleenrahoituslainalla on mahdollista yhdistää useita eri lainoja yhdeksi isommaksi lainaksi. Jälleenrahoituksessa otetaan uusi suurempi laina, jolla maksetaan pois vanhat lainat. Näin saadaan yhdistettyä lainat yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi, jossa on vain yksi lyhennys kuukaudessa. Tämä selkeyttää lainojen hoitoa ja voi myös tuoda säästöjä, jos uuden lainan korko on matalampi kuin vanhoissa lainoissa.

Miten jälleenrahoituslainan korko määräytyy?

Jälleenrahoituslainan korko määräytyy lainanottajan luottokelpoisuuden sekä yleisen korkotason mukaan. Lainanottajan luottokelpoisuutta arvioidaan muun muassa luottotietojen, tulotason ja nykyisten lainojen perusteella. Mitä parempi luottokelpoisuus, sitä matalamman koron voi saada. Jälleenrahoituslainan korko on tyypillisesti kiinteä, jolloin se pysyy samana koko laina-ajan. Korko voi olla myös vaihtuva, jolloin se seuraa yleistä korkotasoa. Kannattaa vertailla eri lainanmyöntäjien korkotarjouksia parhaan koron löytämiseksi.

Onko jälleenrahoituslainan saaminen helpompaa kuin uuden lainan hakeminen?

Kyllä, jälleenrahoituslainan saaminen on yleensä helpompaa kuin uuden lainan hakeminen. Jälleenrahoituslainaa haettaessa lainanantajalla on jo tiedot lainanottajan maksukyvystä ja -historiasta, joten prosessi on nopeampi ja vaivattomampi. Lisäksi jälleenrahoituslainan korot ovat usein alhaisempia kuin uusien lainojen.

Minkälaisia vakuuksia jälleenrahoituslainaa varten tarvitaan?

Jälleenrahoituslainaa varten tarvitaan yleensä vakuudeksi asunto-osake tai kiinteistö. Vakuuden arvo määrittää sen, kuinka suuren jälleenrahoituslainan voit saada. Muita vakuuksia, kuten takaajia tai irtainta omaisuutta, voidaan tapauskohtaisesti harkita. Vakuusvaatimukset vaihtelevat hieman pankeittain.

Miten jälleenrahoituslainan kuukausierä lasketaan?

Jälleenrahoituslainan kuukausierä lasketaan jakamalla lainan määrä valitulla laina-ajalla kuukausina. Kuukausierään lisätään lainan korko, joka on yleensä kiinteä koko laina-ajan. Lainan korko määräytyy lainan määrän, laina-ajan ja lainanottajan maksukyvyn perusteella. Kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan, ellei lainaehdoissa toisin sovita.

Voiko jälleenrahoituslainalla pidentää laina-aikaa ja pienentää kuukausimaksuja?

Kyllä, jälleenrahoituslainalla on mahdollista pidentää laina-aikaa ja näin pienentää kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Jälleenrahoitus on hyvä vaihtoehto, jos nykyinen laina on kallis tai halutaan yhdistellä useita lainoja yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi pidemmällä maksuajalla.

Mitä riskejä jälleenrahoituslainan ottamiseen liittyy?

Jälleenrahoituslainan ottamiseen liittyy muutamia riskejä, kuten korkojen nousu, laina-ajan pidentyminen ja lisäkustannukset. Korkojen noustessa lainan kokonaiskustannukset kasvavat. Jälleenrahoituslaina voi myös pidentää laina-aikaa, jolloin korkokustannuksia kertyy pidemmältä ajalta. Lisäksi jälleenrahoituksesta aiheutuu usein järjestelypalkkioita ja muita kuluja. Riskejä voi pienentää kilpailuttamalla lainatarjouksia ja laskemalla tarkkaan jälleenrahoituksen kokonaiskustannukset.

Miten jälleenrahoituslainan hakuprosessi etenee?

Jälleenrahoituslainan hakuprosessi on yksinkertainen ja nopea. Täytä hakemus verkossa, jonka jälkeen saat alustavan lainapäätöksen välittömästi. Toimita tarvittavat liitteet sähköisesti. Kun lainapäätös on hyväksytty, saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Laatulaina.fi auttaa sinua koko prosessin ajan, jotta saat parhaan mahdollisen jälleenrahoituslainan juuri sinun tarpeisiisi.