HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Pikalaina

Pikalaina on nopea ja helppo ratkaisu äkilliseen rahantarpeeseen. Lainan saa yleensä tilille minuuteissa ilman vakuuksia tai takaajia. Laina-ajat ovat lyhyitä, tyypillisesti muutamasta viikosta pariin kuukauteen. Korko on usein korkeampi kuin tavallisissa lainoissa. Pikalainat sopivat tilapäiseen rahapulaan, mutta niitä tulee käyttää harkiten. Lainan ottaminen vaatii aina huolellista suunnittelua ja takaisinmaksukyvyn varmistamista.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Unolaina500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Sortter1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Fixura1000€ - 20000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Etua.fi500€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€

Pikalainan hakeminen hätätilanteessa

Yllättäviin menoihin varautuminen

Elämässä tulee vastaan tilanteita, joihin ei aina ole osannut varautua. Yllättävät menot, kuten auton hajoaminen tai kodinkoneen rikkoutuminen, voivat aiheuttaa äkillisen rahantarpeen. Tällaisissa tilanteissa 7000 euron pikalaina voi olla pelastava ratkaisu, jos säästöjä ei ole riittävästi.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että pikalaina tulisi olla viimeinen vaihtoehto yllättävien menojen kattamiseen. Ensisijaisesti kannattaa pyrkiä varautumaan yllättäviin tilanteisiin säästämällä osa tuloista säännöllisesti. Näin vältyt kalliilta lainakustannuksilta ja velkaantumiselta.

Pikalaina viimeisenä vaihtoehtona

Jos säästöjä ei ole ja yllättävä meno on pakko hoitaa nopeasti, pikalaina voi olla ainoa vaihtoehto. Tällöin on erityisen tärkeää vertailla eri lainapalveluita huolellisesti ja valita luotettava tarjoaja. Pikalaina.org auttaa löytämään nopeasti ja helposti luotettavan lainapalvelun hätätilanteessa.

Harkitse myös, voisiko isompi laina pienellä kuukausierällä olla parempi ratkaisu kuin pikalaina. Näin vältyt ottamasta useita pieniä lainoja ja saat taloutesi tasapainoon pitkällä tähtäimellä. Lainat pienellä kuukausierällä ovat usein edullisempi ja joustavampi vaihtoehto kuin pikalainat.

Jos sinulla on ennestään luottokorttivelkaa, kannattaa harkita luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi isommaksi lainaksi. Näin saat velat hallintaan ja selkeämmän maksusuunnitelman.

Viimeisenä vaihtoehtona voit harkita myös lainaa ulkomailta, jos kotimaiset lainapalvelut eivät myönnä sinulle lainaa. Muista kuitenkin, että ulkomaiset lainat voivat olla kalliimpia ja niihin liittyy aina valuuttariski.

Muista aina suhteuttaa lainamäärä omaan maksukykyysi ja harkita tarkkaan, onko pikalaina todella välttämätön. Äkillinen rahantarve ei saisi johtaa hallitsemattomaan velkaantumiseen. Pikalaina voi olla pelastus hätätilanteessa, mutta se tulisi aina nähdä viimeisenä vaihtoehtona.

Pikalainan vaihtoehdot

Säästäminen ja talouden suunnittelu

Yksi parhaista vaihtoehdoista pikalainalle on säännöllinen säästäminen ja huolellinen talouden suunnittelu. Kun laitat joka kuukausi pienen summan sivuun, sinulla on tarvittaessa käytettävissä omia säästöjä yllättäviin menoihin. Säästäminen auttaa myös välttämään pikavippikierrettä ja liiallista velkaantumista.

Talouden suunnittelussa kannattaa laatia budjetti, jossa huomioit tulot ja menot realistisesti. Mieti, mistä voisit tarvittaessa tinkiä tai miten voisit kasvattaa tulojasi. Harkitse myös suuremman lainasumman, kuten 10000 euron lainan, ottamista kerralla pidemmällä maksuajalla sen sijaan, että ottaisit toistuvasti pieniä pikalainoja.

Muut rahoitusratkaisut tilapäiseen rahantarpeeseen

Jos säästöjä ei ole ja rahantarve yllättää, pikalainan sijaan kannattaa harkita muita rahoitusratkaisuja. Vaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi:

 • Kulutusluotto: Pankista tai rahoitusyhtiöstä haettava edullisempi ja joustavampi laina verrattuna pikalainoihin.
 • Luottokortti: <a href="https://laatulaina.fi/luottokortit/luottokorttien-vertailu/">Vertailemalla luottokortteja voit löytää edullisen vaihtoehdon tilapäiseen rahoitukseen.
 • Maksuajan pidennys: Kysy mahdollisuutta laskun eräpäivän siirtämiseen tai maksusuunnitelmaan.
 • Läheisiltä lainaaminen: Perheen tai ystävien apu voi olla parempi ratkaisu kuin kallis pikavippi.

Tärkeintä on välttää hätiköityjä ratkaisuja ja etsiä itselle sopivin ja edullisin vaihtoehto. Vertaile eri vaihtoehtoja ja lue lainaehdot huolellisesti ennen lainan hakemista.

Lue  Lainaa selkeällä hinnoittelulla

Pikalainan merkitys nyky-yhteiskunnassa

Nopeiden lainojen suosion syyt

Pikalainojen suosio perustuu pitkälti niiden helppouteen ja nopeuteen. Lainan voi saada heti tilille ilman vakuuksia tai takaajia, usein vain muutamassa minuutissa. Kiireisessä arjessa tämä houkuttelee monia, etenkin jos yllättävä rahantarve iskee.

Myös lainojen markkinointi ja saatavuus ovat lisänneet niiden suosiota. Pikalainoja mainostetaan näkyvästi ja niitä on helppo hakea netistä kellonajasta riippumatta. Lainapäätöksen saa nopeasti ja rahat heti käyttöön.

Taustalla voi olla myös yhteiskunnan muutokset, kuten kasvava eriarvoistuminen ja taloudellinen epävarmuus. Osa ihmisistä joutuu turvautumaan pikavippeihin pärjätäkseen arjessa, vaikka se ei olekaan kestävä ratkaisu.

Pikalainojen rooli kulutuskäyttäytymisessä

Pikalainat ovat muuttaneet ihmisten kulutuskäyttäytymistä ja suhtautumista lainaamiseen. Kynnys lainan ottamiseen on madaltunut, kun rahaa saa helposti ja nopeasti ilman vakuuksia. Tämä voi johtaa harkitsemattomiin lainapäätöksiin ja ylivelkaantumiseen.

Pikavipit mahdollistavat heräteostokset ja mielihalujen nopean tyydyttämisen. Moni sortuu lainaamaan rahaa esimerkiksi juhlimiseen, shoppailuun tai pelaamiseen miettimättä seurauksia. Pikalainat voivat ruokkia vastuutonta kulutuskäyttäytymistä ja elämistä yli varojen.

Toisaalta pikavipit toimivat myös hätävarana yllättävissä tilanteissa, joihin säästöjä ei ole. Ne voivat auttaa selviämään tilapäisistä rahavaikeuksista, kunhan lainan takaisinmaksu on hyvin suunniteltu. Oleellista on lainata vain todelliseen tarpeeseen ja välttää turhaa velkaantumista.

Tuomaksen vinkit pikalainoista

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä kirjoittelee Tuomas, jo vuosia pikalainojen parissa pyörinyt konkari. Olen nähnyt jos jonkinmoista keissiä vuosien varrella ja oppinut kantapään kautta, miten homma toimii. Ajattelin nyt jakaa teille parhaat vinkkini, joilla selviätte pikalainojen kanssa kun vanha viidakon laki.

Ensinnäkin, älkää ikinä, siis ikinä, ottako lainaa enempää kuin oikeasti tarvitsette. Tiedän, että se houkutus on välillä kova, kun rahat on loppu ja tekisi mieli piristää itseään vaikka uudella telkkarilla. Mutta uskokaa pois, se ei ole sen arvoista. Laskut juoksee korkoa ja kohta olette pahemmassa pulassa kuin alunperin!

Toisekseen, vertailkaa aina lainaehtoja ennen kuin allekirjoitatte mitään. Niissä on uskomattomia eroja eri firmojen välillä. Yksi paikka, josta kannattaa aloittaa, on Suomen Pankin sivuilla oleva viitekorkojen vertailu. Sieltä näkee helposti, millä tasolla korot yleisesti ovat.

Ja lopuksi vielä, älkää koskaan hävetkö pyytää apua, jos lainat alkavat kasaantua päälle. Soittakaa vaikka mulle, niin katsotaan yhdessä, miten siitä selvitään. Pahinta mitä voitte tehdä, on laittaa pää pensaaseen ja toivoa, että ongelmat katoavat itsestään. Näin ei valitettavasti käy, vaan ratkaisun avaimet ovat teillä itsellänne.

No niin, siinäpä oli Tuomaksen tärpit teille. Pitäkää lippu korkealla ja lainatkin kurissa! Ja muistakaa, että pikalaina on ihan ok hätävarana, kunhan muistaa kohtuuden kaikessa. Nähään taas!

Lue  Häälaina

Pikalainan plussat ja miinukset

Plussat:

 • Rahat tilille vauhdilla – ei tarvitse jonottaa!
 • Hakemus onnistuu kätevästi kotisohvalta
 • Lainan saa, vaikka luottotiedoissa olisi pientä säröä
 • Joustava takaisinmaksu – valitse itsellesi sopivin vaihtoehto

Miinukset:

 • Korko voi olla korkea – lainaaminen ei ole ilmaista lystiä
 • Houkutus lainata liikaa – helppo raha voi johtaa holtittomaan kulutukseen
 • Lyhyt maksuaika – rahat pitää palauttaa vikkelästi
 • Velkakierre vaanii nurkan takana, jos homma lähtee lapasesta

Pikalainojen ominaisuudet ja riskit

Pikalaina on nopea ja helppo tapa saada lyhytaikaista rahoitusta yllättäviin menoihin tai tilapäisiin taloudellisiin tarpeisiin. Pikalainat ovat yleensä pieniä summia, jotka maksetaan takaisin lyhyessä ajassa. Vaikka pikalainat voivat olla kätevä ratkaisu, on tärkeää ymmärtää niihin liittyvät riskit ja kustannukset.

Ominaisuus Kuvaus Huomioitavaa
Lainasumma Tyypillisesti 100-1000 euroa Suurempia summia voi olla vaikea saada
Laina-aika Yleensä 1-30 päivää Lyhyt takaisinmaksuaika voi aiheuttaa haasteita
Korko Usein korkea, jopa yli 100% vuosikorko Korkeat kustannukset voivat johtaa velkaantumiseen
Hakeminen Nopea ja helppo, usein verkossa Helppo saatavuus voi houkutella liialliseen lainaamiseen
Luottotiedot Ei aina tarkisteta Maksuhäiriömerkintä ei välttämättä estä lainansaantia

Pikalainat voivat olla hyödyllisiä yllättävissä tilanteissa, mutta niiden käyttöön liittyy myös riskejä. Korkeat korot ja lyhyt takaisinmaksuaika voivat johtaa velkakierteeseen, jos lainaa ei pysty maksamaan ajoissa takaisin. On tärkeää harkita huolellisesti, onko pikalaina todella tarpeellinen ja pystyykö sen maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Ennen pikalainan ottamista kannattaa myös vertailla eri lainanantajien tarjoamia ehtoja ja kustannuksia.

Pikalainan hakeminen hätätilanteessa

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa pikalaina ja miten se eroaa tavallisesta lainasta?

Pikalaina on nopea ja helppo tapa saada lainaa heti tilille ilman vakuuksia tai takaajia. Pikalainat ovat yleensä lyhytaikaisia lainoja, joiden laina-aika on tyypillisesti 1-3 kuukautta. Pikalainojen lainasummat ovat pienempiä kuin tavallisissa lainoissa, yleensä muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon.Pikalainat eroavat tavallisista lainoista nopeamman ja helpomman hakuprosessin ansiosta. Pikalainaa voi hakea täysin verkossa, ja lainapäätöksen saa yleensä välittömästi. Rahat myös maksetaan tilille heti hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen, usein jopa minuuteissa.Toinen ero tavallisiin lainoihin on se, että pikalainoissa ei vaadita vakuuksia tai takaajia. Lainapäätös perustuu lainanhakijan luottotietoihin ja maksukykyyn. Pikalainojen korot ovat kuitenkin usein korkeampia kuin tavallisissa lainoissa juuri vakuudettomuuden ja nopean saatavuuden vuoksi.Pikalainat sopivat hyvin tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeasti pieni lainasumma lyhyeksi ajaksi. Ne tarjoavat joustavan rahoitusvaihtoehdon yllättäviin menoihin tai hetkellisiin rahantarpeisiin.

Kuinka nopeasti pikalainan voi saada tilille hakemuksen jättämisen jälkeen?

Pikalainan saa tilille parhaimmillaan jopa 15 minuutissa hakemuksen hyväksymisestä. Useimmiten rahat ovat tilillä viimeistään tunnin kuluessa. Nopeus riippuu lainanantajasta sekä pankkien välisistä siirtoajoista, joten tarkkaa aikaa on mahdoton luvata. Laatulaina.fi löydät kuitenkin markkinoiden nopeimmat lainapalvelut.

Millaisia summia pikalainana on mahdollista hakea ja mitkä ovat tyypilliset laina-ajat?

Pikalainaa on mahdollista hakea tyypillisesti 50-60 000 euroon asti. Pienimmät lainat ovat yleensä muutaman sadan euron suuruisia. Laina-ajat vaihtelevat lainan summasta riippuen, mutta tyypillisesti ne ovat muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Esimerkiksi 2000 euron lainan voi maksaa takaisin 3-36 kuukauden aikana omien mieltymysten mukaan.

Mitä kuluja ja korkoja pikalainoihin liittyy ja miten ne määräytyvät?

Pikalainoihin liittyy tyypillisesti erilaisia kuluja, kuten nostopalkkio, tilinhoitomaksu ja korko. Nostopalkkio on yleensä kiinteä summa, joka veloitetaan lainaa nostettaessa. Tilinhoitomaksu on kuukausittainen kulu, joka kattaa lainan hallinnoinnista aiheutuvia kustannuksia. Korko määräytyy lainan summan ja takaisinmaksuajan perusteella, ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva. Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, ja se on aina korkeampi kuin nimelliskorko. Pikalainojen kulut ja korot vaihtelevat palveluntarjoajien välillä, joten on tärkeää tutustua huolellisesti lainaehtoihin ennen lainasopimuksen solmimista.

Miten pikalainan takaisinmaksu tapahtuu ja voiko maksuaikaa tarvittaessa pidentää?

Pikalainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä yhdessä tai useammassa erässä, riippuen lainasopimuksesta. Maksuaikaa on mahdollista pidentää, jos lainanottaja kokee, ettei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa. Tällöin tulee ottaa yhteyttä lainanantajaan ja sopia uudesta maksuaikataulusta. On kuitenkin hyvä muistaa, että maksuajan pidentäminen saattaa lisätä lainan kokonaiskustannuksia korkojen ja muiden kulujen muodossa.

Mitkä ovat pikalainan hyödyt ja riskit verrattuna muihin lainavaihtoehtoihin?

Pikalainan hyötyjä ovat nopeus ja helppous verrattuna perinteisiin lainoihin. Lainapäätöksen saa yleensä muutamassa minuutissa ja rahat tilille heti. Pikalainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä ilman paperitöitä. Riskinä on korkeampi todellinen vuosikorko kuin esimerkiksi pankkilainoissa. Pikalainojen korot ja kulut voivat nousta suuriksi etenkin pienissä lainasummissa. Maksuaikataulut ovat usein tiukkoja ja viivästyksistä aiheutuu lisäkuluja. Jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin ajallaan, velkaongelmat voivat kasvaa nopeasti.Pikalaina sopii kertaluonteiseen ja lyhytaikaiseen rahantarpeeseen, jos on varma takaisinmaksukyvystään. Isompiin ja pidempiaikaisiin lainatarpeisiin kannattaa harkita halvempia vaihtoehtoja kuten kulutusluottoa pankista. Omaa maksukykyä tulee aina arvioida realistisesti ennen lainan ottamista.