HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Remonttilaina

Remonttilaina on lainamuoto, joka on tarkoitettu kodin kunnostus- ja parannustöiden rahoittamiseen. Lainalla voidaan kattaa esimerkiksi keittiö- tai kylpyhuoneremontin, ulkomaalauksen tai energiatehokkuutta parantavien toimenpiteiden kustannukset. Remonttilainan avulla voit toteuttaa haluamasi remontit ja mukautua samalla omaan taloudelliseen tilanteeseesi sopivaan maksuaikatauluun. Lainan määrä ja laina-aika sovitaan tapauskohtaisesti, ja vakuutena voi toimia esimerkiksi remontoitava asunto.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Bondora100€ - 10000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€

Johdanto: Remonttilainan avulla unelmien kodin remontoiminen

Haaveiletko unelmiesi kodin remontoimisesta, mutta budjetti pistää kapuloita rattaisiin? Remonttilaina voi olla ratkaisu tähän pulmaan! Remonttilainalla voit toteuttaa kodin kunnostusprojektisi joustavasti ja edullisesti. Oli kyseessä sitten keittiöremontti, kylpyhuoneen uusiminen tai vaikka terassin rakentaminen, edullinen remonttilaina mahdollistaa unelmiesi toteuttamisen ilman stressiä rahoituksesta.

Remonttilaina tuo joustavuutta remontointiin

Remonttilainan avulla voit aikatauluttaa remonttisi juuri sinulle sopivalla tavalla. Voit aloittaa projektin heti, kun laina on myönnetty, eikä sinun tarvitse odottaa säästöjen karttumista. Näin remontista tulee stressitöntä ja voit keskittyä nauttimaan uudistuvasta kodistasi. Remonttilainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti joustava, joten voit sovittaa lainan lyhennykset budjettisi mukaan.

Remonttilaina on kustannustehokas vaihtoehto

Remonttilaina on usein edullisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi luottokortin käyttäminen remontin rahoittamiseen. Remonttilainojen korot ovat tyypillisesti maltillisempia, ja lainan kuukausierät pysyvät kohtuullisina. Näin sinun ei tarvitse tinkiä unelmiesi remontista, vaan voit toteuttaa sen järkevästi ja taloudellisesti.

Remonttilaina sopii monenlaisiin remontointitarpeisiin

Oli kyseessä sitten pieni pintaremontti tai suurempi peruskorjaus, remonttilaina taipuu monenlaisiin tarpeisiin. Voit käyttää lainaa esimerkiksi seuraaviin remontointikohteisiin:

 • Keittiöremontti
 • Kylpyhuoneen uusiminen
 • Lattioiden uusiminen
 • Seinien maalaus tai tapetointi
 • Terassin tai parvekkeen rakentaminen
 • Energiaremontti, kuten ikkunoiden vaihto tai eristyksen parantaminen

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat – remonttilainalla voit toteuttaa juuri sellaiset muutokset, jotka tekevät kodistasi unelmiesi näköisen!

Remonttilainan ominaisuudet

Remonttilainan määrä ja takaisinmaksuaika

Remonttilainan määrä riippuu täysin remontin laajuudesta ja omista tarpeistasi. Voit hakea remonttilainaa aina muutamasta tuhannesta yli kymmeneen tuhanteen euroon asti. Näin saat varmasti katettua koko remontin kulut kerralla, oli kyseessä sitten pieni pintaremontti tai suurempi projekti.

Remonttilainan takaisinmaksuajan voit yleensä valita joustavasti omaan tilanteeseesi sopivaksi. Tyypillisesti laina-ajat vaihtelevat 1-15 vuoden välillä. Pidemmällä maksuajalla saat kuukausierästä pienemmän, mutta toisaalta lyhyemmällä maksuajalla säästät korkokuluissa.

Remonttilainan korot ja kulut

Remonttilainan korko määräytyy aina hakijan henkilökohtaisen tilanteen mukaan. Koron suuruuteen vaikuttavat mm. tulot, menot, aiempi maksuhistoria sekä haetun lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Tyypillisesti remonttilainojen korot ovat kuitenkin kohtuullisia.

Varsinaisen koron lisäksi remonttilainaan voi liittyä myös muita kuluja, kuten nostopalkkio tai tilinhoitomaksu. Nämä kulut kannattaa huomioida lainaa hakiessa ja vertailla eri lainanantajien hintoja. Muista myös, että pienetkin erot kuluissa kertautuvat laina-ajan kuluessa.

Remonttilainan vakuudet

Remonttilainaa voit hakea joko vakuudellisena tai vakuudettomana lainana. Vakuudeton laina on nopea ja helppo ratkaisu pienempiin remontteihin, sillä sen saamiseksi et tarvitse erillisiä vakuuksia kuten asuntoa tai muuta omaisuutta.

Suurempiin remontteihin haettaessa vakuudellinen laina voi kuitenkin olla järkevämpi vaihtoehto. Asunnon tai muun omaisuuden käyttäminen vakuutena mahdollistaa tyypillisesti suuremman lainasumman ja pidemmän takaisinmaksuajan. Samalla myös lainan korko on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi.

Jos olet harkinnut myös harrastuksiin liittyvien hankintojen rahoittamista, kannattaa tutustua erikseen harrastuslainoihin. Niillä voit rahoittaa kätevästi esimerkiksi uuden harrastusvälineen oston.

Remonttilainan hakeminen

Remonttilainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Lainahakemuksen voi yleensä täyttää verkossa tai lainanantajan konttorissa. Remontin rahoittamiseen voi myös harkita yhdistelylainaa, jolla voi niin ikään kattaa remonttikuluja vanhojen lainojen yhdistelyn ohella. Seuraavaksi käymme läpi remonttilainan hakemisen edellytykset, hakemuksen täyttämisen ja lainapäätöksen saamisen.

Remonttilainan hakemisen edellytykset

Remonttilainan saamiseksi sinun tulee täyttää tietyt kriteerit. Yleensä lainanantajat edellyttävät seuraavia asioita:

 • Säännölliset tulot: Sinulla tulee olla vakituinen työpaikka tai muita säännöllisiä tuloja, jotka riittävät lainan takaisinmaksuun.
 • Hyvä luottohistoria: Luottotietojesi tulee olla kunnossa ilman merkintöjä maksuhäiriöistä.
 • Täysi-ikäisyys: Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias, joissain tapauksissa 20 tai 21 vuotta.
 • Suomen kansalaisuus tai pysyvä asuinpaikka Suomessa: Useimmat lainanantajat vaativat, että asut vakituisesti Suomessa.

Remonttilainahakemuksen täyttäminen

Kun olet varmistanut täyttäväsi lainan saamisen edellytykset, voit siirtyä täyttämään lainahakemusta. Hakemus on yleensä melko yksinkertainen ja siihen pyydetään seuraavia tietoja:

 1. Henkilötiedot: nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
 2. Työtiedot: työnantajan nimi, työsuhteen kesto, tulot
 3. Lainan tiedot: haettu lainasumma ja laina-aika
 4. Pankkitili: tilinumero lainan maksua varten

Täytä hakemus huolellisesti ja rehellisesti. Virheelliset tiedot voivat johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen. Jos tarvitset lainaa nopeasti remontin maksamiseen, voit harkita myös pikavippiä tai muuta nopeaa lainaa.

Remonttilainapäätöksen saaminen

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen lainanantaja käsittelee hakemuksen ja tekee lainapäätöksen. Päätös perustuu antamiisi tietoihin sekä luottotietoihisi. Saat yleensä päätöksen nopeasti, parhaimmillaan jopa muutamassa minuutissa.

Jos lainahakemus hyväksytään, saat lainantarjouksen, josta näet myönnetyn lainan summan, koron, laina-ajan ja muut lainaehdot. Lue tarjous huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot. Jos hyväksyt tarjouksen, vahvista lainasopimus sähköisesti ja saat rahat tilillesi tavallisesti jo saman päivän aikana.

Nyt olet valmis aloittamaan remonttiurakan uuden remonttilainasi turvin. Pidä kuitenkin mielessä lainan takaisinmaksuaikataulu ja varmista, että pystyt hoitamaan maksut ajallaan ilman ongelmia.

Lue  Rahoitus

Remonttilainan käyttökohteet

Remonttilaina on loistava ratkaisu, kun haluat kunnostaa kotiasi. Se antaa sinulle taloudellista joustoa toteuttaa unelmiesi remontit. Oli kyseessä sitten keittiöremontti, kylpyhuoneremontti tai jokin muu kodin kunnostusprojekti, remonttilaina mahdollistaa sen. Katsotaanpa tarkemmin, mihin kaikkeen remonttilainaa voi käyttää!

Keittiöremontti remonttilainalla

Keittiö on kodin sydän, joten sen remontoiminen on monelle tärkeä projekti. Remonttilainalla voit uusia keittiön kaapistot, työtasot, kodinkoneet ja vaikka koko sisustuksen. Moderni ja toimiva keittiö nostaa kotisi arvoa ja tekee ruoanlaitosta entistä mukavampaa. Jos haaveilet unelmiesi keittiöstä, remonttilainan hakeminen Laatulainasta voi olla ratkaisu sen toteuttamiseen.

Kylpyhuoneremontti remonttilainalla

Kylpyhuone on toinen tärkeä tila, jonka remontoiminen voi olla iso projekti. Remonttilaina antaa sinulle mahdollisuuden uusia kylpyhuoneen laatat, kalusteet, vesikalusteet ja jopa putkistot. Viihtyisä spa-henkinen kylpyhuone on monen haave. Remonttilainalla se voi toteutua! Kätevästi voit myös yhdistää kylpyhuone- ja keittiöremontin, jos tarvitset lainaa 35000 euroa tai enemmän.

Muut remonttikohteet ja remonttilaina

Remonttilainaa voi hyödyntää myös moniin muihin kodin kunnostusprojekteihin, kuten:

 • Lattioiden uusimiseen
 • Seinien maalaamiseen tai tapetointiin
 • Energiaremontteihin, kuten ikkunoiden vaihtoon
 • Ulkotilojen, kuten parvekkeen tai terassin kunnostamiseen
 • Piharemontteihin ja maisemointiin

Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat! Jos sinulla on isompi remontti tiedossa, voit harkita myös luottokorttia remonttikustannusten rahoittamiseen. Tärkeintä on löytää itsellesi sopivin rahoitusratkaisu, jotta unelmiesi remontti voi toteutua juuri niin kuin haluat.

Remonttilainan vaihtoehdot

Kun suunnittelet remonttia, on tärkeää miettiä myös rahoitusta. Onneksi remonttilainalle on useita eri vaihtoehtoja, joten voit valita juuri sinulle sopivimman tavan rahoittaa unelmiesi remontti. Käydään läpi muutamia suosittuja vaihtoehtoja.

Remonttilaina pankista

Perinteinen vaihtoehto remonttilainalle on hakea sitä pankista. Pankit tarjoavat usein kilpailukykyisiä korkoja ja joustavia laina-aikoja. Pankkilainaa hakiessa sinun tulee yleensä esittää remonttisuunnitelma ja kustannusarvio. Pankit myös arvioivat lainan myöntämisen yhteydessä maksukykyäsi.

Pankkilainan etuna on, että voit saada suurempia lainasummia pitkällä maksuajalla. Toisaalta hakuprosessi voi olla hitaampi verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Jos suunnittelet suurta remonttia, kuten keittiön täysremonttia tai kylpyhuoneen uusimista, pankkilaina voi olla hyvä ratkaisu.

Remonttilaina rahoitusyhtiöiltä

Toinen vaihtoehto on hakea remonttilainaa erilaisilta rahoitusyhtiöiltä. Nämä yhtiöt ovat erikoistuneet kulutusluottoihin ja tarjoavat usein nopeita lainapäätöksiä verkossa. Rahoitusyhtiöiden lainoissa on yleensä hieman korkeampi korko kuin pankeissa, mutta ne voivat olla joustavampia lainaehtojen suhteen.

Rahoitusyhtiöt sopivat hyvin pienempiin remontteihin, kuten maalaus- tai tapetointitöihin tai uusien kodinkoneiden hankintaan. Lainapäätöksen saa yleensä nopeasti, joten pääset aloittamaan remontin pian lainan saatuasi. Jos remonttisi budjetti ei ole valtava, rahoitusyhtiöiden remonttilainat ovat käteviä vaihtoehtoja.

Esimerkiksi jos suunnittelet pian häitä, voit rahoittaa myös niiden kuluja joustavalla rahoitusyhtiön lainalla – näin saat unelmiesi päivän ilman stressiä rahojen riittävyydestä.

Osamaksulla remonttitarvikkeiden hankkiminen

Kolmas vaihtoehto on hankkia remonttitarvikkeet osamaksulla. Monet rautakaupat ja sisustustavaratalot tarjoavat mahdollisuutta ostaa tuotteet osamaksulla. Tällöin maksat tarvikkeet erissä sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Osamaksu on kätevä tapa rahoittaa remontti, jos et halua ottaa erillistä lainaa. Se sopii erityisen hyvin, jos remonttisi koostuu pääosin uusien tarvikkeiden, kuten laattojen, maalien tai työkalujen hankinnasta. Osamaksulla saat tarvitsemasi tuotteet heti käyttöön ja voit maksaa ne pikkuhiljaa pois.

Oli valintasi mikä tahansa näistä remonttilainan vaihtoehdoista, muista aina vertailla eri vaihtoehtoja ja valita omaan tilanteeseesi sopivin ratkaisu. Hyvin suunniteltu rahoitus takaa, että remonttisi sujuu mutkattomasti ja lopputuloksena on upeasti uudistunut koti.

Remonttilainan verovähennykset

Remonttilainaa harkitessa on hyvä muistaa, että remonttikuluista voi saada verovähennyksiä. Tämä tarkoittaa, että remontin kustannuksista osa voidaan vähentää verotuksessa, mikä keventää remonttilainan takaisinmaksua. Kaksi tärkeintä verovähennyskeinoa ovat kotitalousvähennys ja remonttilainan korkojen verovähennyskelpoisuus.

Kotitalousvähennys remonttikuluista

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voit saada remonttikuluista. Se koskee työkustannuksia, eli remontin tekijälle maksettua palkkaa. Kotitalousvähennyksen suuruus on 40% vähennyskelpoisista kuluista, ja sen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöä kohden vuodessa.

Kotitalousvähennystä voi hakea esimerkiksi seuraavista remonttitöistä:

 • Kylpyhuoneremontti
 • Keittiöremontti
 • Lattiaremontti
 • Maalaustyöt
 • Sähkö- ja putkityöt

Vähennystä ei myönnetä materiaalikuluista eikä kodin ulkopuolella tehdyistä töistä. Kotitalousvähennyksen saaminen edellyttää, että remontin tekee ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys tai yrittäjä.

Remonttilainan korkojen verovähennyskelpoisuus

Toinen tapa saada verovähennyksiä remonttikuluista on remonttilainan korkojen vähentäminen verotuksessa. Jos remontti rahoitetaan lainalla, lainan korot ovat vähennyskelpoisia pääomatuloista.

Vähennysoikeus koskee vain lainan korkoja, ei lyhennyksiä. Vähennyksen suuruus on 30% vähennyskelpoisista koroista. Jos pääomatuloja ei ole tarpeeksi tai lainkaan, 30% koroista vähennetään alijäämähyvityksenä ansiotulojen veroista.

Remonttilainan korkojen vähennysoikeus on hyvä pitää mielessä lainatarjouksia vertaillessa. Korkojen verovähennyskelpoisuus tekee remonttilainasta entistäkin edullisemman vaihtoehdon remontin rahoittamiseen.

Lue  Autolaina

Vinkkejä onnistuneeseen remonttiin remonttilainalla

Remontin huolellinen suunnittelu

Ennen kuin remonttilainaa edes haetaan, on tärkeää suunnitella remontti huolellisesti. Mieti tarkkaan, mitä haluat saavuttaa remontilla ja listaa ylös kaikki tarvittavat toimenpiteet. Hyvä suunnitelma auttaa pysymään budjetissa ja aikataulussa.

Muista ottaa huomioon myös mahdolliset yllätykset. Varaudu siihen, että remontti voi tuoda esiin piileviä ongelmia, jotka vaativat lisää rahaa ja aikaa. Remonttilaina antaa kuitenkin joustoa näihin tilanteisiin.

Remontin kustannusarvion laatiminen

Kun remontin suunnitelma on selvillä, on aika laatia tarkka kustannusarvio. Tämä on tärkeä vaihe, sillä se määrittää tarvittavan remonttilainan suuruuden. Listaa ylös kaikki tarvittavat materiaalit, työkalut ja työvoimakustannukset.

Pyydä tarjouksia eri toimittajilta ja vertaile hintoja. Näin saat realistisen kuvan remontin kokonaiskustannuksista. Muista myös lisätä hieman ylimääräistä yllättävien menojen varalle.

Remonttiammattilaisten kilpailuttaminen

Vaikka olisitkin kätevä käsistäsi, on usein viisasta palkata ammattilaiset tekemään ainakin osa remontista. Kilpailuta eri urakoitsijat ja pyydä heiltä tarkat tarjoukset työstä.

Halvimman tarjouksen valitseminen ei aina ole paras ratkaisu. Tarkista remonttiyritysten taustat, referenssit ja asiakaspalautteet. Laatu maksaa, mutta remonttilaina mahdollistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamisen.

Kun olet valinnut sopivat tekijät, tee kirjallinen sopimus jossa sovitaan tarkasti työn sisältö, aikataulu ja maksuehdot. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja remontti sujuu jouhevasti remonttilainan turvin.

Yhteenveto: Remonttilaina mahdollistaa kodin arvoa nostavan remontoinnin

Remonttilaina on erinomainen ratkaisu, kun haluat nostaa kotisi arvoa ja viihtyisyyttä. Oli kyseessä sitten keittiöremontti, kylpyhuoneen uudistus tai vaikka autotallin rakentaminen, remonttilaina tarjoaa joustavan tavan rahoittaa projektisi.

Remontointi lisää asunnon arvoa

Onnistunut remontti ei ainoastaan paranna asumismukavuutta, vaan se myös kasvattaa asuntosi markkina-arvoa. Modernisoitu keittiö, tyylikkäästi uusittu kylpyhuone tai lisätila autotallissa voivat nostaa kotisi arvoa merkittävästi.

Remonttilaina tuo joustavuutta rahoitukseen

Remonttilainan avulla voit toteuttaa unelmiesi remontit ilman, että sinun tarvitsee sitoa niihin omia säästöjäsi. Joustava takaisinmaksuaika ja kilpailukykyiset korot tekevät remonttilainasta houkuttelevan vaihtoehdon.

Näin remonttilaina toimii käytännössä:

 1. Määrittele remontin laajuus ja kustannusarvio
 2. Hae remonttilainaa haluamallesi summalle
 3. Vertaile lainatarjouksia ja valitse sopivin
 4. Toteuta remontti ja nauti uudistuneesta kodistasi
 5. Maksa lainaa takaisin sovitun aikataulun mukaisesti

Remonttilaina antaa sinulle vapauden toteuttaa juuri sellaiset remontit kuin haluat, ilman kompromisseja. Samalla nostat kotisi arvoa ja parannat sen jälleenmyyntimahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Tuomaksen vinkit remonttilainan hakuun

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille remonttilainasta haaveileville! Täällä Tuomas, ikuinen remonttireiska Oulusta. Olen pyörinyt näissä hommissa jo parikymmentä vuotta, joten muutama niksi on tarttunut matkan varrella taskuun. Ja niitähän ei kannata pitää omana tietonaan, joten jaan nyt parhaat vinkkini teille!

Ensinnäkin, kun rupeatte haarukoimaan lainatarjouksia, niin muistakaa aina vertailla todellisia vuosikorkoja. Ei kannata tuijottaa vaan sitä nimelliskorkoa, vaan katsokaa kokonaiskustannukset. Näin vältätte yllättävät lystit lainan lyhennyksen yhteydessä. Tää on vähän kuin vertailisi tapettien hintaa neliöhinnan sijaan rullahinnalla – helposti menee mönkään!

Toinen vinkki on, että kannattaa aina pyytää lainalupaus useammasta pankista. Näin saatte käsityksen, millaisia ehtoja teille ollaan valmiita tarjoamaan. Ja kun on mustaa valkoisella eri pankeilta, niin on hyvät palikat lähteä tinkaamaan parasta diiliä itselle. Vähän kuin rautakaupassa konsanaan – ei sitä ekaa tarjousta kannata kiltisti hyväksyä!

Kolmas juttu on se, että miettikää tarkkaan, kuinka pitkän maksuajan oikeasti tarvitsette. Liian lyhyt maksuaika tietää tuskaa ja liian pitkä taas ylimääräisiä korkokustannuksia. Itse olen todennut, että muutaman vuoden maksuaika on useimmiten hyvä diili. Sillä ei henki lähde, mutta laina tulee kuitattua kohtuuajassa.

No niin, nämä vinkit kun pitää mielessä, niin on hyvät saumat löytää omaan remppaan järkevä laina! Älkää antako pankkiirin sumuttaa, vaan pitäkää pää kylmänä. Ja sitten vaan vasara heilumaan ja uutta ilmettä kämppään. Tsemppiä remonttiin!

Remonttilainan plussat ja miinukset

Plussat:

 • Saat unelmiesi kodin ilman säästöjä – siistii!
 • Rempatessa voi revitellä, kun laina hoitaa laskut
 • Kodin arvo nousee, joten lainakin on fiksu sijoitus
 • Laina-aika joustaa, joten maksuista selviää stressittä

Miinukset:

 • Lainasta pitää maksaa korkoa, mikä kirpaisee kukkaroa
 • Lainan takaisinmaksu roikkuu niskassa vuosia
 • Remonttibudjetin paukkuessa voi joutua tiukoille
 • Lainaehdot kannattaa lukea tarkkaan – pienet präntit voivat yllättää

Remonttilaina – joustava ratkaisu kodin kunnostukseen

Remonttilaina on erinomainen vaihtoehto, kun haluat kunnostaa kotiasi tai tehdä suurempia korjauksia. Se tarjoaa joustavan tavan rahoittaa remonttikulut ja maksaa ne takaisin sopivissa erissä. Remonttilainan avulla voit toteuttaa unelmiesi kodin ja nostaa samalla asuntosi arvoa. Seuraavassa taulukossa on esitetty remonttilainan keskeisiä ominaisuuksia ja etuja:

Lue  Korkokattolaina
OminaisuusKuvausEtu
LainamääräTyypillisesti 2 000 – 50 000 €Riittävä summa useimpiin remonttiprojekteihin
Laina-aika1 – 15 vuottaJoustava takaisinmaksuaika omien tarpeiden mukaan
KorkoKiinteä tai vaihtuva, markkinatilanteen mukaanMahdollisuus hyötyä matalista koroista
VakuusUseimmiten ei tarvita vakuuttaHelppo hakea, ei riskiä menettää omaisuutta
KäyttötarkoitusKeittiö, kylpyhuone, pintaremontti, energiaremontti jne.Vapaus valita itselle tärkeimmät remonttikohteet
VerovähennysoikeusKotitalousvähennys remonttikustannuksistaSäästöä remontin kokonaiskustannuksissa

Remonttilaina on joustava ja edullinen tapa rahoittaa kodin kunnostus- ja parannustyöt. Vertailemalla eri lainanantajien tarjouksia löydät varmasti omaan tilanteeseesi sopivan ratkaisun. Remonttilainan avulla voit toteuttaa unelmiesi kodin ja nauttia sen tuomasta mukavuudesta ja arvonnoususta pitkälle tulevaisuuteen.

Johdanto: Remonttilainan avulla unelmien kodin remontoiminen

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kuluja remonttilainalla voi kattaa ja mitkä ovat sen tyypilliset käyttökohteet?

Remonttilainalla voi kattaa monenlaisia remonttiin liittyviä kuluja, kuten materiaalit, työkalut ja työvoimakustannukset. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, julkisivuremontit, kattoremontit sekä pintaremontteihin liittyvät hankinnat ja asennukset.

Kuinka suurta remonttilainaa on mahdollista saada ja mitkä tekijät vaikuttavat myönnettävän lainan määrään?

Remonttilainan määrä riippuu remontin laajuudesta ja hakijan taloudellisesta tilanteesta. Laatulaina.fi myöntää remonttilainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Myönnettävän lainan määrään vaikuttavat hakijan tulot, menot, vakuudet ja luottotiedot. Lainan takaisinmaksuaika voi olla 1-15 vuotta. Jokaiselle hakijalle pyritään löytämään sopiva lainatuote yksilöllisen tilanteen mukaan.

Millaisia vakuuksia remonttilainan saamiseksi yleensä vaaditaan ja voiko lainaa saada myös ilman vakuuksia?

Remonttilainan saamiseksi vaaditaan yleensä vakuuksia, kuten asunto-omaisuutta tai muuta omaisuutta. Joissakin tapauksissa lainaa voi kuitenkin saada myös ilman vakuuksia, jos luottotiedot ovat kunnossa ja tulot riittävät lainan takaisinmaksuun. Vakuudettoman lainan korko on tyypillisesti korkeampi kuin vakuudellisen lainan.

Miten remonttilainan korko määräytyy ja mitkä seikat vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin?

Remonttilainan korko määräytyy lainan määrän, laina-ajan ja lainaajan luottokelpoisuuden perusteella. Mitä suurempi lainasumma ja pidempi takaisinmaksuaika, sitä korkeampi on yleensä korko. Lainaajan hyvä luottohistoria ja vakaa taloudellinen tilanne voivat alentaa korkoa.Remonttilainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat korko, lainan avausmaksu, tilinhoitomaksut sekä muut mahdolliset kulut kuten laskutuslisät. Takaisinmaksettava summa muodostuu lainapääomasta ja koroista. Edullisin vaihtoehto on maksaa laina takaisin sovitussa aikataulussa ilman viivästyksiä. Lainan ennenaikainen takaisinmaksu on yleensä mahdollista ilman lisäkuluja.

Kuinka pitkiä maksuaikoja remonttilainoissa tyypillisesti on tarjolla ja miten laina-aika vaikuttaa kuukausierän suuruuteen?

Remonttilainaa saa tyypillisesti 1-15 vuoden maksuajalla. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä pienemmät ovat kuukausierät. Esimerkiksi 10 000 euron lainalla 5 vuoden maksuajalla kuukausierä on noin 200 euroa, kun taas 10 vuoden maksuajalla se on noin 100 euroa. Laina-ajan pidentäminen ei kuitenkaan yleensä pienennä kokonaiskustannuksia, sillä pidemmällä ajalla korkoa ehtii kertyä enemmän. Maksuaika ja lainan määrä kannattaakin suhteuttaa omaan maksukykyyn.

Mitä etuja remonttilainan ottamisessa on verrattuna remontin rahoittamiseen säästöillä tai luottokortilla?

Remonttilainan ottaminen on hyvä vaihtoehto säästöjen tai luottokortin käytölle, koska lainasumma on yleensä suurempi kuin säästöt tai luottokortin limiitti. Lainan takaisinmaksu on myös joustavampaa pidemmällä maksuajalla ja matalammalla korolla. Remonttilaina mahdollistaa suuremman remontin kerralla, eikä remontin valmistumista tarvitse odottaa säästöjen kertymistä.

Miten remonttilainan hakuprosessi etenee ja kuinka nopeasti lainapäätöksen ja rahat yleensä saa?

Remonttilainan hakeminen on nopeaa ja vaivatonta. Hakemuksen voi täyttää kätevästi verkossa, ja siihen tarvitaan vain perustiedot sekä arvio remontin kustannuksista. Lainapäätöksen saa yleensä jo saman päivän aikana. Kun lainapaperit on allekirjoitettu sähköisesti, rahat maksetaan tilillesi heti, usein jopa alle tunnissa hakemuksen lähettämisestä. Laatulainalta saat siis rahoituksen remonttiin todella nopeasti ja pääset aloittamaan työt ilman turhaa viivettä.

Millaisia ehtoja ja vaatimuksia remonttilainan myöntämiseen liittyy ja voiko lainaa saada, jos on maksuhäiriömerkintöjä?

Remonttilainan myöntäminen edellyttää yleensä säännöllisiä tuloja, hyvää maksukykyä ja vakuuksia, kuten asuntoa tai muuta omaisuutta. Luottotiedot tarkistetaan, ja maksuhäiriömerkinnät voivat estää lainan saamisen tai vaikeuttaa sitä merkittävästi. Joissain tapauksissa pankki voi kuitenkin myöntää remonttilainan maksuhäiriöistä huolimatta, jos lainanhakijalla on riittävät vakuudet ja maksukyky. Tällöin lainan korko voi olla korkeampi ja lainaehdot tiukemmat. Kannattaa neuvotella pankin kanssa ja selvittää mahdollisuudet tapauskohtaisesti.

Miten remonttilainan takaisinmaksu tapahtuu ja voiko maksuerää tarvittaessa muuttaa laina-aikana?

Remonttilainan takaisinmaksu tapahtuu ennalta sovitun kuukausierän mukaisesti suoraveloituksena tililtäsi. Maksuerän suuruutta on mahdollista muuttaa laina-aikana asiakaspalvelumme kautta, jos elämäntilanteesi muuttuu. Muutokset maksuerään kannattaa sopia hyvissä ajoin, jotta voimme räätälöidä lainasi takaisinmaksun sinulle sopivaksi.

Mitä tapahtuu, jos remonttilainan takaisinmaksussa tulee ongelmia ja miten tällaisiin tilanteisiin voi varautua ennalta?

Jos remonttilainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, on tärkeää olla mahdollisimman pian yhteydessä lainanmyöntäjään. Yhdessä lainanmyöntäjän kanssa voidaan sopia esimerkiksi lyhennysvapaa kuukausi tai pidentää laina-aikaa, jolloin kuukausierä pienenee. Näin vältytään mahdollisilta lisäkuluilta, jotka aiheutuvat maksujen viivästymisestä. Maksuongelmiin voi varautua ennalta sopimalla lainanmyöntäjän kanssa lainaturvavakuutuksesta, joka turvaa lainanmaksun esimerkiksi työttömyyden sattuessa. Lisäksi on hyvä miettiä omaa maksukykyä ja valita lainan suuruus ja takaisinmaksuaika huolellisesti omaan talouteen sopivaksi.