HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Lainahakemus

Lainahakemus on lomake, jolla haetaan lainaa pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Hakemuksessa kysytään henkilötietoja, tuloja, menoja, varallisuutta ja lainan käyttötarkoitusta. Lisäksi tarvitaan tiedot mahdollisista vakuuksista ja takaajista. Hakemus käsitellään, ja myönteisessä päätöksessä ilmoitetaan lainan määrä, korko, laina-aika ja lyhennystapa. Lainahakemuksen huolellinen täyttäminen nopeuttaa hakemuksen käsittelyä ja parantaa mahdollisuuksia saada laina hyväksytyksi.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Lainapaikka1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Etua.fi500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Zmarta1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€

Lainahakemuksen täyttäminen – helppo ja nopea prosessi

Lainahakemuksen täyttäminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi, jotta saat rahat tilillesi ilman turhaa odottelua. Täyttämällä lainahakemuksen huolellisesti varmistat, että lainapäätös tulee nopeasti ja pääset nauttimaan lainasta mahdollisimman pian.

Mitä tietoja lainahakemukseen tarvitaan?

Lainahakemusta varten tarvitset seuraavat tiedot:

 • Henkilötiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
 • Henkilötunnus
 • Tiedot tuloista ja menoista
 • Tilinumero, jolle haluat lainan maksettavan

Nämä tiedot auttavat lainanantajaa arvioimaan lainan sopivuutta sinulle ja tekemään lainapäätöksen nopeasti. Mitä tarkemmin täytät hakemuksen, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat lainaa varmasti.

Lainahakemuksen täyttäminen verkossa

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu kätevästi verkossa. Useimmat lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden täyttää hakemus suoraan heidän verkkosivuillaan. Näin säästyt paperisten hakemusten täyttämiseltä ja postittamiselta.

Verkossa täytettävä lainahakemus on yleensä selkeä ja helppokäyttöinen. Seuraa vain ohjeita ja täytä pyydetyt tiedot huolellisesti. Jos jokin kohta jää epäselväksi, monet lainanantajat tarjoavat myös asiakaspalvelua, josta saat apua hakemuksen täyttämiseen.

Vinkkejä lainahakemuksen täyttämiseen

Jotta lainahakemuksen täyttäminen sujuisi mahdollisimman jouhevasti, tässä muutama vinkki:

 1. Varaa riittävästi aikaa hakemuksen täyttämiseen
 2. Pidä tarvittavat tiedot, kuten tulotiedot, helposti saatavilla
 3. Tarkista hakemuksen tiedot huolellisesti ennen lähettämistä
 4. Jos haet pankkilainaa, voit kysyä neuvoa myös pankin asiantuntijoilta
 5. Harkitse myös yksityislainan mahdollisuutta, jos pankkilaina ei ole sopivin vaihtoehto

Kun täytät lainahakemuksen huolella ja harkiten, olet jo hyvällä matkalla kohti onnistunutta lainanhakua. Pian pääset nauttimaan lainasta ja toteuttamaan unelmiasi!

Vinkkejä onnistuneeseen lainahakemukseen

Kun olet päättänyt hakea lainaa, on tärkeää varmistaa, että lainahakemuksesi on mahdollisimman hyvin täytetty ja selkeä. Näin parannat mahdollisuuksiasi saada laina nopeasti ja vaivattomasti. Tässä muutamia vinkkejä, joilla varmistat onnistuneen lainahakemuksen:

Täytä hakemus huolellisesti

Varmista, että täytät lainahakemuksen huolellisesti ja tarkasti. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein ja että et ole jättänyt mitään olennaista pois. Puutteelliset tai virheelliset tiedot voivat hidastaa hakemuksen käsittelyä tai jopa johtaa sen hylkäämiseen.

Perustele lainan tarve

Kerro selkeästi, mihin tarkoitukseen aiot käyttää lainaa. Oli kyseessä sitten remontti, lomamatka tai jokin muu hankinta, lainanantajat arvostavat rehellisyyttä ja avoimuutta. Hyvin perusteltu lainan tarve voi parantaa mahdollisuuksiasi saada laina hyväksytyksi.

Valitse sopiva lainasumma ja maksuaika

Mieti tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitset ja kuinka pitkällä maksuajalla pystyt sen realistisesti maksamaan takaisin. Älä hae enempää lainaa kuin on välttämätöntä, sillä se voi vaikuttaa negatiivisesti lainahakemuksesi arviointiin. Jos tarvitset lainaa nopeasti, voit harkita lainaa heti -vaihtoehtoja, mutta muista silti olla realistinen takaisinmaksukyvystäsi.

Tarkista luottotietosi

Ennen lainahakemuksen lähettämistä, tarkista omat luottotietosi. Jos luottotiedoissasi on merkintöjä, ne voivat vaikuttaa lainapäätökseen. Ole rehellinen lainanantajalle mahdollisista maksuvaikeuksista ja selitä, miten olet hoitanut tai aiot hoitaa ne.

Vertaile lainatarjouksia

Älä tyydy ensimmäiseen saamaasi lainatarjoukseen, vaan vertaile eri vaihtoehtoja. Kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierän suuruuteen ja muihin ehtoihin. Näin löydät itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman lainan.

Lainahakemuksen käsittely – mitä tapahtuu hakemuksen lähettämisen jälkeen?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen huolellisesti ja lähettänyt sen, alkaa jännittävä odotus. Mitä seuraavaksi tapahtuu? Kurkistetaanpa kulissien taakse!

Automaattinen esikäsittely

Ensimmäisenä hakemuksesi käy läpi automaattisen esikäsittelyn. Järjestelmämme tarkistaa, että kaikki tarvittavat tiedot on annettu oikein. Jos jotain puuttuu tai on epäselvää, saat pikaisen yhteydenoton meiltä lisätietojen merkeissä. Näin varmistamme, että lainahakemuksesi on valmis seuraavaan vaiheeseen.

Lue  Lainojen yhdistäminen

Luottotietojen tarkistus

Seuraavaksi vuorossa on luottotietojesi tarkistus. Tämä on rutiininomainen toimenpide, joka tehdään kaikkien lainahakemusten yhteydessä. Ei syytä huoleen – se ei jätä merkintöjä rekisteriisi! Tarkistamme vain, että luottotietosi ovat kunnossa ja lainan myöntämiselle ei ole esteitä.

Yksilöllinen arviointi

Nyt päästään mielenkiintoiseen vaiheeseen – yksilölliseen arviointiin! Kokeneet laina-asiantuntijamme käyvät lainahakemuksesi huolella läpi. He arvioivat kokonaistilanteesi ja maksukykysi, jotta voimme tarjota juuri sinulle sopivimman lainaratkaisun. Jos haet pientä lainaa, prosessi on usein rivakampi.

Päätös ja rahojen maksu

Vihdoin koittaa jännittävin hetki – lainapäätös! Saat meiltä ilmoituksen sähköpostiisi heti, kun päätös on tehty. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, rahat saatetaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana. Nopeus riippuu pankistasi – useimmiten rahat ovat perillä viimeistään seuraavana pankkipäivänä.

Ja siinä se! Lainahakemuksen käsittely on päättynyt ja voit huokaista helpotuksesta. Oli prosessi sitten nopea tai hitusen hitaampi, lupaamme hoitaa sen aina ammattitaidolla ja asiakaslähtöisesti. Sinun tyytyväisyytesi on meille tärkeintä!

Lainahakemuksen hyväksymiskriteerit – mitkä tekijät vaikuttavat lainapäätökseen?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen huolellisesti, on aika jännittää lainapäätöstä. Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, hyväksytäänkö hakemuksesi vai ei? Käydäänpä läpi tärkeimmät kriteerit, jotka ratkaisevat lainan saamisen.

Luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät

Ensimmäinen ja tärkein tekijä on luottotietosi. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, lainan saaminen voi olla haastavaa. Lainanantajat haluavat varmistua, että pystyt maksamaan lainasi takaisin sovitusti. Puhtaat luottotiedot ovat siis avainasemassa lainahakemuksen hyväksymisessä.

Tulot ja menot

Lainanantajat tarkastelevat myös tulojasi ja menojasi. Sinulla tulisi olla säännölliset tulot, jotka riittävät kattamaan lainan lyhennykset ja korot. Jos tulosi ovat pienet suhteessa menoihisi, voi lainan saaminen olla vaikeampaa. Tässä tapauksessa voit harkita pientä lainaa matalalla korolla, joka on helpompi maksaa takaisin.

Työtilanne ja työsuhteen laatu

Lainanantajat suosivat hakijoita, joilla on vakituinen työsuhde. Määräaikaiset työsuhteet tai osa-aikatyö voivat vaikeuttaa lainan saamista, sillä tulojen jatkuvuus on epävarmempaa. Jos olet yrittäjä, sinun tulee todistaa yrityksesi vakavaraisuus ja tulojen säännöllisyys.

Ikä ja asuinpaikka

Myös ikäsi ja asuinpaikkasi voivat vaikuttaa lainapäätökseen. Useimmat lainanantajat edellyttävät, että olet täysi-ikäinen ja asut Suomessa. Jotkut lainanantajat voivat asettaa yläikärajan lainan saamiselle.

Lainan käyttötarkoitus

Lainanantajat voivat kysyä lainan käyttötarkoitusta. Jos haet lainaa järkevään tarkoitukseen, kuten kodin remontointiin tai auton ostamiseen, voi lainan saaminen olla helpompaa. Jos taas haet lainaa esimerkiksi uhkapeleihin, voi lainanantaja epäröidä hakemuksesi hyväksymistä.

Lainamäärä ja takaisinmaksuaika

Lainamäärä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat myös lainapäätökseen. Jos haet suurta lainaa pitkällä maksuajalla, voi lainanantaja vaatia lisävakuuksia tai takaajia. Pienemmät lainat, kuten käyttöluotot, ovat usein helpompia saada ilman vakuuksia.

Muista, että jokainen lainahakemus käsitellään yksilöllisesti. Vaikka et täyttäisi kaikkia kriteereitä täydellisesti, voi lainan saaminen silti olla mahdollista. Rehellisyys ja avoimuus lainahakemuksessa ovat aina parhaat lähtökohdat onnistuneelle lainapäätökselle.

Lainahakemuksen lähettäminen – vaihtoehdot ja ohjeet

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen huolellisesti, on aika lähettää se eteenpäin. Nykyään lainahakemuksen lähettäminen käy kätevästi netissä, joten sinun ei tarvitse poistua kotisohvalta. Kerromme seuraavaksi vaihtoehdoista lainahakemuksen lähettämiseen sekä ohjeita prosessiin.

Lainahakemuksen lähettäminen netissä

Suosituin tapa lainahakemuksen tekoon on täyttää se lainanantajan nettisivuilla. Useimmat lainapalvelut tarjoavat selkeät lomakkeet, jotka opastavat sinut läpi hakuprosessin. Täytä lomake huolellisesti ja tarkista tiedot ennen lähettämistä. Saat yleensä päätöksen lainasta nopeasti, jopa minuuteissa.

Lue  Lainaa ilman liitteitä

Jos suunnittelet esimerkiksi unelmalomaa, voit hakea kätevästi lomalainaa netistä ja saada rahoituksen matkallesi nopeasti.

Lainahakemus puhelimitse

Jotkut lainapalvelut ottavat hakemuksia vastaan myös puhelimitse. Tämä on kätevää, jos kaipaat henkilökohtaista palvelua tai sinulla on kysyttävää lainan hakemisesta. Varaudu kuitenkin siihen, että puhelimitse tehdyn hakemuksen käsittely voi kestää hieman kauemmin kuin nettihakemuksen.

Vinkkejä lainahakemuksen tekoon

 • Täytä hakemus huolellisesti ja rehellisesti
 • Tarkista antamasi tiedot ennen lähettämistä
 • Lue lainaehdot tarkasti ennen hakemista
 • Kysy rohkeasti, jos jokin asia mietityttää
 • Harkitse lainojen yhdistämistä, jos sinulla on useita lainoja eri paikoista

Kun lähetät lainahakemuksen fiksulla asenteella ja huolellisesti täytettynä, olet jo hyvällä tiellä kohti onnistunutta lainansaantia. Muista kuitenkin aina harkita tarkkaan, onko laina juuri nyt välttämätön ja sopiiko se taloudelliseen tilanteeseesi. Näin varmistat, että lainanotto sujuu mukavasti ja turvallisesti!

Tuomaksen vinkit lainahakemuksen täyttämiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä Tuomas Oulusta taas äänessä. Tällä kertaa ajattelin jakaa teille muutaman vinkin lainahakemuksen täyttämiseen. Olen itse vuosien varrella täyttänyt useammankin lainahakemuksen, joten kokemusta löytyy vaikka muille jakaa!

Ensinnäkin, älä ikinä valehtele hakemuksessa. Pankit tarkistavat tiedot kuitenkin, joten valehtelusta jää vain käteen. Ole rehellinen tuloistasi, menoistasi ja lainan käyttötarkoituksesta. Rehellisyys on aina paras lähtökohta.

Toiseksi, kiinnitä huomiota hakemuksen ulkoasuun. Siisti ja selkeä hakemus antaa sinusta hyvän kuvan. Käytä yksinkertaista fonttia, jätä sopivasti tyhjää tilaa rivien väliin ja tarkista oikeinkirjoitus. Pieni vaivannäkö tässä vaiheessa voi tuottaa isot hedelmät!

Kolmanneksi, perustele lainatarpeesi hyvin. Kerro yksityiskohtaisesti mihin aiot lainan käyttää ja miten se hyödyttää sinua pitkällä tähtäimellä. Esimerkiksi asuntolainan kohdalla voit mainita, miten oman kodin hankinta on järkevä sijoitus tulevaisuuteen.

Neljänneksi, laske takaisinmaksukykysi realistisesti. Pankit arvostavat sitä, että olet miettinyt asiaa myös heidän kantiltaan. Tee kattava laskelma tuloistasi ja menoistasi ja näytä, että pystyt hoitamaan lainan lyhennykset ajallaan.

Ja viimeiseksi, ole aktiivinen! Jos pankista ollaan sinuun yhteydessä lisätietojen merkeissä, vastaa ripeästi. Tämä osoittaa, että otat lainan hakemisen tosissasi.

Nämä vinkit mielessä pitäen olet jo hyvällä mallilla kohti unelmiesi lainaa. Tsemppiä hakemuksen täyttöön!

Lainahakemuksen täyttäminen: Vaiheet ja huomioitavat seikat

Lainahakemus on tärkeä askel, kun haetaan lainaa pankista tai muusta rahoituslaitoksesta. Se on dokumentti, joka sisältää tietoja hakijan taloudellisesta tilanteesta, tuloista, menoista ja vakuuksista. Lainahakemuksen huolellinen täyttäminen ja tarvittavien liitteiden toimittaminen nopeuttavat hakemuksen käsittelyä ja parantavat mahdollisuuksia saada myönteinen lainapäätös.

Lainahakemuksen vaihe Tarvittavat tiedot Huomioitavaa
Henkilötiedot Nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, henkilötunnus Varmista, että tiedot ovat oikein ja ajantasaiset
Työllisyystiedot Työnantaja, työsuhteen kesto, ammatti, kuukausitulot Vakituinen työsuhde parantaa lainansaantimahdollisuuksia
Menot ja velat Asumiskulut, muut lainat, luottokorttivelat, elatusmaksut Ole rehellinen ja ilmoita kaikki merkittävät menot
Vakuudet Asunto, muu kiinteistö, arvopaperit, säästöt, takaajat Vakuudet parantavat lainaehtoja ja lainansaantimahdollisuuksia
Lainan tarkoitus Asunnon osto, remontti, opiskelu, kulutusluotto, yhdistäminen Perustele lainan tarve ja käyttötarkoitus huolellisesti

Lainahakemuksen täyttäminen vaatii huolellisuutta ja rehellisyyttä. Mitä paremmin pystyt osoittamaan maksukykysi ja perustelemaan lainatarpeesi, sitä todennäköisemmin lainahakemuksesi hyväksytään. Hyvä luottohistoria, vakaa taloudellinen tilanne ja riittävät vakuudet ovat avainasemassa lainan saamisessa.

Lainahakemuksen täyttäminen – helppo ja nopea prosessi

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti saan päätöksen lainahakemukseeni?

Saat päätöksen lainahakemukseesi yleensä muutamassa minuutissa. Hakemus käsitellään heti sen saavuttua meille, ja vastauksen saat tavallisesti alle 15 minuutissa. Nopea käsittely mahdollistaa sen, että rahat ovat tililläsi vielä saman päivän aikana.

Voinko täyttää lainahakemuksen verkossa vai pitääkö se tehdä paikan päällä konttorissa?

Lainahakemuksen voi täyttää helposti ja nopeasti verkossa. Laatulaina.fi-sivustolla lainahakemus onnistuu täysin sähköisesti, eikä konttorissa asiointia tarvita lainkaan. Hakemus käsitellään nopeasti ja lainapäätös annetaan yleensä saman tien.

Miten lainahakemuksen käsittelyprosessi etenee hakemuksen lähettämisen jälkeen?

Lainahakemuksen käsittely alkaa heti, kun olemme vastaanottaneet hakemuksesi. Tarkistamme antamasi tiedot ja teemme luottopäätöksen yleensä muutamassa minuutissa. Jos lainahakemus hyväksytään, saat lainatarjouksen, jossa on eritelty lainan ehdot. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, siirrämme rahat tilillesi välittömästi. Koko prosessi hakemuksen lähettämisestä rahan saamiseen kestää tavallisesti vain muutaman minuutin.

Mitä tapahtuu, jos lainahakemukseni hylätään?

Jos lainahakemuksesi hylätään, voit aina yrittää uudelleen. Tarkista, että antamasi tiedot ovat oikein ja että sinulla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, ne voivat estää lainan saamisen. Voit myös harkita lainan hakemista toiselta luotonantajalta, jolla on erilainen luotonantopolitiikka. Jos lainahakemuksesi hylätään toistuvasti, on hyvä miettiä vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja tai pyrkiä parantamaan taloudellista tilannettasi ennen uutta lainahakemusta.

Kuinka yksityiskohtaisesti minun tulee kertoa lainan käyttötarkoituksesta lainahakemuksessa?

Lainahakemuksessa ei tarvitse kertoa yksityiskohtaisesti lainan käyttötarkoitusta. Riittää, että ilmoitat yleisellä tasolla mihin aiot lainaa käyttää, esimerkiksi remonttiin, matkustamiseen tai muuhun isompaan hankintaan. Lainanantajaa kiinnostaa lähinnä se, että lainaa käytetään lailliseen ja järkevään tarkoitukseen.

Miten voin parantaa mahdollisuuksiani saada lainahakemus hyväksytyksi?

Lainahakemuksen hyväksymismahdollisuuksia voi parantaa useilla tavoilla. Ensinnäkin, varmista että luottotietosi ovat kunnossa. Maksa laskut ajallaan ja vältä maksuhäiriömerkintöjä. Toiseksi, pyri vakaaseen työtilanteeseen. Säännölliset palkkatulot parantavat lainansaantimahdollisuuksia. Kolmanneksi, harkitse lainan hakemista yhdessä toisen henkilön, kuten puolison kanssa. Tämä voi parantaa lainan hyväksymismahdollisuuksia, jos toisella on parempi luottohistoria tai tulotaso. Neljänneksi, hae lainaa maltillisesti suhteessa tuloihisi. Liian suuri lainasumma suhteessa maksukykyyn voi johtaa hylkäykseen. Viidenneksi, perustele lainatarpeesi hyvin hakemuksessa. Selkeä ja uskottava lainan käyttötarkoitus lisää hyväksymisen todennäköisyyttä.

Vaikuttaako luottotietojeni tila lainahakemuksen hyväksymiseen?

Kyllä, luottotiedot vaikuttavat lainahakemuksen hyväksymiseen. Jos luottotiedoissa on merkintöjä, se voi estää lainan saamisen kokonaan tai vaikeuttaa sitä huomattavasti. Puhtaat luottotiedot ovat edellytys lainan myöntämiselle useimmissa tapauksissa.

Kuinka pitkään lainahakemuksen käsittely yleensä kestää?

Lainahakemuksen käsittelyaika on yleensä noin 15 minuuttia, mutta toisinaan päätöksen saaminen voi kestää muutaman tunnin. Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat useimmiten vastauksen saman päivän aikana.

Mitä liitteitä minun tulee toimittaa lainahakemuksen yhteydessä?

Tarvitsemme lainahakemuksen käsittelyä varten viimeisimmän palkkalaskelman, verotuspäätöksen, tiliotteet kolmelta edelliseltä kuukaudelta sekä henkilöllisyystodistuksen kopion. Mikäli olet yrittäjä, tarvitsemme lisäksi yrityksen tilinpäätöstiedot kahdelta edelliseltä tilikaudelta.

Millä tavoin voin toimittaa lisätietoja tai -dokumentteja lainahakemukseeni liittyen?

Voit toimittaa lisätietoja tai -dokumentteja lainahakemukseesi kätevästi sähköpostitse. Lähetä tarvittavat tiedot ja liitteet osoitteeseen asiakaspalvelu@laatulaina.fi, niin käsittelemme ne mahdollisimman pian. Vaihtoehtoisesti voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, jolloin voimme neuvoa sinua tarkemmin lisätietojen toimittamisessa.