HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Yhdistelmälaina

Yhdistelmälaina on joustava lainatuote, joka koostuu sekä asuntolainasta että kulutusluotosta. Se mahdollistaa suuremman lainasumman ja pidemmän takaisinmaksuajan kuin tavallinen kulutusluotto. Yhdistelmälainaa käytetään usein asunnon oston yhteydessä kattamaan remonttikuluja tai muita asumiseen liittyviä kustannuksia. Lainan korko on yleensä asuntolainan korkoa korkeampi, mutta edullisempi kuin kulutusluotoissa. Vakuutena toimii ostettava asunto, mikä alentaa lainan riskiä ja korkoa.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Zmarta1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Etua.fi500€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Fixura1000€ - 20000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€

Yhdistelmälaina – Joustava ratkaisu rahoitustarpeisiisi

Etsitkö joustavaa ratkaisua rahoitustarpeisiisi? Yhdistelmälaina voi olla juuri oikea vaihtoehto sinulle. Tämä innovatiivinen lainamuoto tarjoaa monia etuja verrattuna perinteisiin lainoihin, kuten joustoluottoon.

Yhdistelmälainan edut verrattuna perinteisiin lainoihin

Yhdistelmälainan suurin etu on sen joustavuus. Voit räätälöidä lainan omiin tarpeisiisi sopivaksi ja muokata sitä elämäntilanteesi muuttuessa. Muita etuja ovat:

 • Mahdollisuus lyhennysvapaiden jaksojen hyödyntämiseen
 • Korkojen ja kulujen optimointi oman tilanteesi mukaan
 • Helppo hakuprosessi ja nopea lainapäätös

Yhdistelmälainan rakenne ja toimintaperiaate

Yhdistelmälaina koostuu tyypillisesti useammasta lainaosuudesta, joilla on erilaiset ehdot. Voit esimerkiksi yhdistää kiinteä- ja vaihtuvakorkoisen lainan tai valita eri pituisia laina-aikoja eri osuuksille. Näin saat juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

Lyhennysvapaiden jaksojen hyödyntäminen

Yksi yhdistelmälainan hienouksista on mahdollisuus pitää lyhennysvapaita jaksoja. Jos taloudellinen tilanteesi muuttuu, voit jättää lainanlyhennykset tauolle esimerkiksi muutamaksi kuukaudeksi. Tämä tuo kaivattua joustoa lainan takaisinmaksuun.

Korkojen ja kulujen optimointi

Yhdistelmälainassa voit optimoida korot ja kulut oman tilanteesi mukaan. Voit esimerkiksi valita osan lainasta kiinteäkorkoiseksi, jolloin tiedät tarkalleen lyhennysten suuruuden. Toisen osan voit sitoa vaihtuvaan korkoon, jolloin hyödyt mahdollisista korkojen laskuista. Näin minimoit lainakustannukset ja maksimoit hyödyn.

Yhdistelmälainan hakeminen ja myöntämiskriteerit

Yhdistelmälainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit jättää hakemuksen kätevästi netissä ja saat usein lainapäätöksen jopa minuuteissa. Lainapäätökseen vaikuttavat mm. tulosi, menosi ja aiempi maksukäyttäytymisesi. Jos haluat parantaa mahdollisuuksiasi saada laina, harkitse lainan hakemista yhteishakijan kanssa.

Oli lainatarpeesi sitten 2000 euroa tai suurempi, yhdistelmälaina tarjoaa joustavan ratkaisun. Tutustu tähän moderniin lainamuotoon tarkemmin ja hae omasi jo tänään!

Yhdistelmälainan räätälöinti omiin tarpeisiin sopivaksi

Yhdistelmälaina tarjoaa joustavan tavan suunnitella lainan takaisinmaksua juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi. Voit neuvotella pankin kanssa laina-ajan pituudesta, lyhennysvapaista jaksoista, koroista ja marginaaleista sekä vakuuksista ja takauksista. Näin saat räätälöityä yhdistelmälainan, joka vastaa parhaiten taloudellisiin tarpeisiisi ja maksukykyyn.

Laina-ajan ja lyhennysvapaiden jaksojen suunnittelu

Yhdistelmälainassa voit sopia pankin kanssa sinulle sopivasta laina-ajasta. Pidempi laina-aika pienentää kuukausittaista lyhennystä, mutta toisaalta nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Lyhyempi laina-aika taas tarkoittaa suurempia kuukausimaksuja, mutta säästää korkokuluissa pitkällä tähtäimellä.

Elämäntilanteen muuttuessa voit myös neuvotella pankin kanssa lyhennysvapaista jaksoista, jolloin maksat vain lainan korkoja tietyn ajan. Tämä joustovara auttaa selviämään väliaikaisista taloudellisista haasteista, kuten työttömyydestä tai perheenlisäyksestä.

Korkojen ja marginaalien neuvottelu

Yhdistelmälainassa voit valita kiinteän tai vaihtuvan koron tai näiden yhdistelmän. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, joten tiedät tarkalleen kuukausimaksusi suuruuden. Vaihtuva korko taas elää markkinatilanteen mukaan, mikä voi tuoda säästöä matalien korkojen aikana.

Neuvottelemalla pankin kanssa voit saada pienemmän marginaalin, joka on pankin osuus lainan korosta. Mitä pienempi marginaali, sitä edullisempi laina sinulle. Hyvällä neuvottelutaidolla ja kilpailuttamalla pankkeja voit löytää itsellesi parhaan mahdollisen marginaalin.

Vakuuksien ja takauksien järjestäminen

Yhdistelmälainan saamiseksi tarvitset yleensä vakuuden tai takauksen. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto-osake, kiinteistö tai muu omaisuus. Jos sinulla ei ole riittäviä vakuuksia, voit järjestää lainalle takauksen esimerkiksi vanhemmiltasi tai muilta läheisiltä.

Jos olet epävarma lainan saamisesta tai kaipaat apua lainaprosessissa, asiantuntevat lainaneuvojat auttavat sinua saamaan lainaa varmasti ja löytämään parhaat ratkaisut juuri sinun tilanteeseesi.

Yhdistelmälainan käyttökohteet ja mahdollisuudet

Asuntolainan ja kulutusluottojen yhdistäminen

Yhdistelmälaina tarjoaa mahdollisuuden yhdistää asuntolaina ja erilaiset kulutusluotot yhdeksi helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tämä voi olla järkevää esimerkiksi silloin, kun sinulla on asuntolainan lisäksi useita pienempiä lainoja, kuten joustoluottoa, osamaksuja tai luottokorttisaldoja. Yhdistämällä nämä lainat yhdeksi isommaksi yhdistelmälainaksi voit saada selkeämmän kuvan kokonaisvelkatilanteestasi ja mahdollisesti myös säästää lainojen korkokuluissa.

Sijoitusasunnon hankinta yhdistelmälainalla

Yhdistelmälaina sopii hyvin myös sijoitusasunnon hankintaan. Kun yhdistät sijoitusasuntoa varten tarvitsemasi pankkilainan ja remontointia tai kalustamista varten tarvitsemasi kulutusluotot, saat rahoitettua sijoitusasunnon hankinnan ja siihen liittyvät kulut kätevästi yhdellä lainalla. Tämä helpottaa myös sijoitusasunnon tuottojen seurantaa, kun kaikki siihen liittyvät kulut löytyvät samasta paikasta.

Yhdistelmälaina yrittäjien ja freelancereiden rahoitusratkaisuna

Yrittäjien ja freelancereiden tulot voivat usein olla epäsäännöllisiä, mikä voi hankaloittaa perinteisen pankkilainan saamista. Yhdistelmälaina voikin olla heille hyvä ratkaisu esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen tarvittavan rahoituksen järjestämiseen. Yhdistämällä pankkilainan ja tarvittavat lisärahoitukset yhdeksi lainaksi yrittäjä saa keskitettyä lainansa yhteen paikkaan ja pidettyä yrityksen raha-asiat selkeämpinä. Jos yrityksen perustamiseen tarvitaan vain pieni lisärahoitus pankkilainan päälle, voi ratkaisu löytyä myös nopeasti saatavilla olevasta 1500 euron lainasta.

Lue  Lainaa eläkeläiselle

Yhdistelmälainan riskit ja niiden hallinta

Yhdistelmälaina tarjoaa joustavuutta lainan takaisinmaksuun, mutta siihen liittyy myös tiettyjä riskejä. Näiden riskien tiedostaminen ja hallinta on tärkeää, jotta voit nauttia yhdistelmälainan eduista huoletta.

Korkojen nousun vaikutus lainan kustannuksiin

Yksi merkittävimmistä yhdistelmälainan riskeistä on korkojen nousu. Mikäli lainasi korko on sidottu viitekorkoon, kuten euriboriin, voi korkojen nousu kasvattaa lainan kustannuksia huomattavasti. Tämä voi aiheuttaa haasteita lainan takaisinmaksussa, erityisesti jos taloudellinen tilanteesi on tiukka.

Korkoriskiä voi hallita valitsemalla kiinteän koron yhdistelmälainalle. Näin tiedät tarkalleen, paljonko korkokustannuksia joudut maksamaan koko laina-ajan. Toinen vaihtoehto on valita korkosuojaus, joka asettaa korolle ylärajan. Jos mietit yhdistelmälainaa, mutta olet huolissasi työtilanteestasi, voi lainaa työttömälle olla hyvä ratkaisu tilapäiseen rahantarpeeseen.

Lyhennysvapaiden jaksojen suunnittelu ja budjetointi

Lyhennysvapaat ovat yksi yhdistelmälainan houkuttelevimmista ominaisuuksista. Ne antavat mahdollisuuden pitää taukoa lainan lyhentämisestä esimerkiksi taloudellisesti haastavina aikoina. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lyhennysvapaiden aikana lainapääoma ei pienene ja korkokulut juoksevat normaalisti.

Lyhennysvapaiden huolellinen suunnittelu ja budjetointi ovatkin avainasemassa riskien hallinnassa. Mieti tarkkaan, milloin lyhennysvapaat ovat todella tarpeen ja pyri pitämään ne mahdollisimman lyhyinä. Näin minimoit niiden vaikutuksen lainan kokonaiskustannuksiin.

Vakuuksien arvon muutosten huomioiminen

Yhdistelmälainan vakuutena toimii yleensä asunto tai muu kiinteistö. On tärkeää tiedostaa, että vakuuden arvo voi muuttua laina-ajan kuluessa. Mikäli vakuuden arvo laskee merkittävästi, voi pankki vaatia lisävakuuksia lainalle.

Vakuuksien arvon muutoksia voi hallita seuraamalla markkinatilannetta ja pitämällä huolta vakuutena olevan omaisuuden kunnosta. Lisäksi on hyvä varautua mahdollisiin lisävakuusvaatimuksiin säästämällä tai pitämällä osa lainasta lyhennysvapaana puskurina.

Yhdistelmälainan kilpailuttaminen ja vertailu

Kun olet päättänyt hakea yhdistelmälainaa, on tärkeää kilpailuttaa eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjontaa saadaksesi parhaat mahdolliset lainaehdot. Huolellinen vertailu auttaa sinua löytämään edullisimman ja juuri sinulle sopivimman yhdistelmälainan.

Pankkien ja rahoituslaitosten tarjonnan kartoittaminen

Aloita kartoittamalla eri pankkien ja rahoituslaitosten yhdistelmälainatarjontaa. Vieraile heidän verkkosivuillaan, tutustu lainaehtoihin ja ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi lisätietoja. Kysy rohkeasti kysymyksiä ja pyydä tarjouksia, jotta saat kattavan kuvan markkinoiden tarjonnasta.

Korkomarginaalien ja kulujen vertailu

Kun olet saanut tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, on aika syventyä korkomarginaaleihin ja lainan kuluihin. Vertaile huolellisesti todellisia vuosikorkoja, avausmaksuja, tilinhoitomaksuja sekä muita mahdollisia kuluja. Pienetkin erot koroissa ja kuluissa voivat pitkällä aikavälillä merkitä huomattavia säästöjä.

Asiakaspalvelun ja neuvonnan laadun arviointi

Älä unohda asiakaspalvelun ja neuvonnan merkitystä yhdistelmälainaa valitessasi. Hyvä asiakaspalvelu ja asiantunteva neuvonta ovat kullanarvoisia, kun haluat varmistua siitä, että ymmärrät lainaehdot oikein ja saat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi. Arvioi pankkien ja rahoituslaitosten asiakaspalvelua ja neuvonnan laatua esimerkiksi lukemalla muiden asiakkaiden kokemuksia ja testaamalla palvelua itse.

Kun olet kartoittanut tarjonnan, vertaillut korkoja ja kuluja sekä arvioinut asiakaspalvelun laatua, sinulla on erinomaiset edellytykset valita juuri sinulle sopivin yhdistelmälaina. Muista, että huolellinen kilpailuttaminen ja vertailu ovat avainasemassa parhaan mahdollisen lainatarjouksen löytämisessä.

Yhdistelmälainan takaisinmaksu ja muutostilanteet

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu ja sen kulut

Yhdistelmälainan ottajalla on mahdollisuus maksaa laina takaisin ennenaikaisesti, mutta tästä voi koitua ylimääräisiä kuluja. Lainan tarjoajasta riippuen, ennenaikaisesta takaisinmaksusta voidaan periä esimerkiksi tietty prosenttiosuus jäljellä olevasta lainasummasta. On tärkeää tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja selvittää mahdolliset kulut ennen yhdistelmälainan ottamista.

Jos haluat maksaa yhdistelmälainasi pois ennenaikaisesti, voit myös harkita lainaa ilman vakuuksia loppusumman kattamiseksi. Näin vältyt mahdollisilta ennenaikaisen takaisinmaksun kuluilta ja saat joustavammat ehdot lainan takaisinmaksuun.

Lainaehtojen muuttaminen elämäntilanteen muuttuessa

Elämäntilanteet voivat muuttua yllättäen, ja tällöin yhdistelmälainan takaisinmaksu voi tuntua haastavalta. Useimmat lainanantajat ovat kuitenkin valmiita neuvottelemaan lainaehdoista, jos lainanottajan taloudellinen tilanne muuttuu merkittävästi.

Jos kohtaat vaikeuksia yhdistelmälainan takaisinmaksussa, ota rohkeasti yhteyttä lainanantajaasi. Voitte yhdessä etsiä ratkaisuja, kuten:

 • Laina-ajan pidentäminen
 • Kuukausierän pienentäminen
 • Lyhennysvapaan jakson sopiminen

Avoin keskustelu ja ennakoiva toiminta auttavat löytämään parhaan ratkaisun sekä lainanottajan että -antajan kannalta.

Yhdistelmälainan uudelleenrahoitus ja kilpailuttaminen

Yhdistelmälainan uudelleenrahoitus tarkoittaa käytännössä uuden lainan ottamista vanhan lainan maksamiseksi pois. Tämä voi olla järkevää, jos markkinoilta löytyy edullisempi laina paremmilla ehdoilla.

Lue  Matkalaina

Lainojen kilpailuttaminen on aina suositeltavaa, sillä näin voit varmistua siitä, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen. Vertaile eri lainanantajien tarjoamia:

 1. Korkoja
 2. Laina-aikoja
 3. Kuukausieriä
 4. Muita lainaehtoja

Muista kuitenkin huomioida myös uudelleenrahoituksen kulut, kuten järjestelypalkkiot ja mahdolliset ennenaikaisen takaisinmaksun kulut vanhassa lainassa. Huolellisella laskelmien tekemisellä varmistat, että yhdistelmälainan uudelleenrahoitus on taloudellisesti kannattavaa.

Yhdistelmälainan verotus ja verovähennysoikeudet

Yhdistelmälaina tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia verosuunnitteluun, sillä lainan eri osien korot käsitellään verotuksessa eri tavoin. Kun tiedät, miten korkojen vähennyskelpoisuus toimii ja miten asuntolainan ja sijoitusasuntolainan verokohtelu eroavat toisistaan, voit optimoida lainasi verotuksen kannalta edullisimmalla tavalla.

Korkojen vähennyskelpoisuus verotuksessa

Yhdistelmälainan korkojen vähennyskelpoisuus riippuu siitä, mihin tarkoitukseen lainan eri osat on käytetty. Oman asunnon hankintaa varten otetun lainan korot ovat osittain vähennyskelpoisia pääomatuloista, kun taas sijoitusasuntolainan korot voi vähentää vuokratuloista.

Vuonna 2023 omaan asuntoon kohdistuvan lainan koroista 85% on vähennyskelpoista. Tämä tarkoittaa, että voit vähentää suurimman osan asuntolainasi koroista verotuksessa, mikä keventää lainan todellisia kustannuksia.

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan verokohtelu

Sijoitusasuntolainan korot ovat täysimääräisesti vähennyskelpoisia vuokratuloista. Näin ollen sijoitusasunnon hankintaa varten otetun lainan korot pienentävät verotettavaa vuokratuloa, ja säästät veromaksuissa.

On hyvä huomata, että sijoitusasuntolainan korkojen vähennysoikeus on laajempi kuin oman asunnon lainan korkojen. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun mietit yhdistelmälainasi jakaumaa asuntolainan ja sijoitusasuntolainan välillä.

Verosuunnittelu yhdistelmälainaa hyödyntäen

Yhdistelmälaina antaa mahdollisuuden suunnitella lainasi verotuksellisesti optimaalisella tavalla. Voit painottaa lainaasi enemmän sijoitusasuntolainan puolelle, jolloin saat täyden vähennysoikeuden koroista vuokratuloista.

Toisaalta, jos sinulla ei ole merkittäviä pääomatuloja, oman asunnon lainan korkojen vähentäminen voi olla kannattavampaa. Verosuunnittelussa on tärkeää huomioida oma taloudellinen tilanteesi ja tulevaisuuden näkymät.

Yhdistelmälaina tarjoaa joustavan työkalun verosuunnitteluun, sillä voit muokata lainasi jakaumaa tarpeen mukaan. Asiantuntevan lainaneuvojan avulla löydät varmasti omaan tilanteeseesi sopivimman ratkaisun ja pystyt hyödyntämään yhdistelmälainan veroedut tehokkaasti.

Yhdistelmälainan dokumentaatio ja sopimusehdot

Lainasopimuksen sisältö ja tärkeimmät kohdat

Yhdistelmälainan lainasopimus koostuu useista eri osista ja ehdoista. Sopimuksessa määritellään tarkasti lainan määrä, korko, takaisinmaksuaika sekä muut lainaehdot. On tärkeää käydä sopimus huolellisesti läpi ja varmistaa, että kaikki kohdat ovat selkeitä ja hyväksyttäviä.

Lainasopimuksessa on myös tietoa lainan vakuuksista ja takauksista. Jos olet hakemassa lainaa eläkeläisenä, saatetaan sinulta edellyttää lisävakuuksia tai takaajia. Nämä ehdot on syytä tarkistaa huolella sopimuksesta.

Muita tärkeitä kohtia yhdistelmälainan sopimuksessa ovat:

 • Lainan nostoehdot ja nostoon liittyvät kulut
 • Lyhennystavat ja mahdolliset muutokset niihin
 • Mahdolliset lisäpalvelut kuten lainaturvavakuutus
 • Sopimuksen irtisanomis- ja purkuehdot

Vakuusasiakirjat ja niiden merkitys

Vakuusasiakirjat ovat tärkeä osa yhdistelmälainaa. Ne määrittelevät lainan vakuutena käytettävän omaisuuden ja vakuuden ehdot. Yleisimpiä vakuuksia ovat asunto-osakkeet, kiinteistöt ja talletukset.

Vakuusasiakirjoissa määritellään muun muassa:

 1. Panttauksen määrä ja ehdot
 2. Vakuuden realisointiehdot lainan maksuhäiriötilanteessa
 3. Vakuuden arvon määrittely ja seuranta

On tärkeää ymmärtää vakuusasiakirjojen sisältö ja merkitys ennen lainan nostamista. Vakuuden menettäminen voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä.

Sopimusehtojen läpikäynti ja neuvottelu

Ennen yhdistelmälainan ottamista on hyvä käydä sopimusehdot tarkasti läpi yhdessä lainanantajan kanssa. Näin voit varmistaa, että ymmärrät kaikki lainan ehdot ja velvoitteet.

Joidenkin sopimusehtojen osalta voi olla mahdollista neuvotella. Tällaisia voivat olla esimerkiksi marginaali, lyhennystapa tai vakuusvaatimukset. Neuvotteluvaraa voi olla erityisesti silloin, jos sinulla on hyvä luottohistoria ja maksukyky.

Jos sopimusehdoissa on epäselviä kohtia, kysy rohkeasti lisätietoja lainanantajalta. Lainasopimus on sitova asiakirja, joten on tärkeää että ymmärrät mihin sitoudut ennen allekirjoitusta.

Kirjoittajan vinkit yhdistelmälainoista

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Hei kaikki yhdistelmälainoista kiinnostuneet! Täällä Tuomas, teidän oma yhdistelmälainagurunnne. Olen nähnyt jos jonkinmoista yhdistelmälainojen maailmassa vuosien varrella, joten ajattelin jakaa teille muutamia vinkkejä.

Ensinnäkin, kun harkitset yhdistelmälainaa, muista aina verrata eri pankkien tarjouksia. Älä tartu ensimmäiseen vastaan tulevaan diiliin, vaan näe vähän vaivaa löytääksesi itsellesi parhaat ehdot. Uskokaa pois, se on sen arvoista!

Toinen tärkeä juttu on pitää mielessä, että yhdistelmälaina koostuu sekä asunto- että kulutusluotosta. Näiden kahden tasapaino on avain onnistuneeseen yhdistelmälainaan. Oma vinkki on pitää kulutusluoton osuus mahdollisimman pienenä, jotta kokonaiskorko pysyy kurissa.

Lue  Uusi laina avattu

Kolmas pointti liittyy laina-aikaan. Yhdistelmälainassa on yleensä mahdollista neuvotella pidempi laina-aika kuin tavallisessa asuntolainassa. Tämä on kätevää, jos haluat pitää kuukausierät kohtuullisina. Mutta muista, että pidempi laina-aika tarkoittaa myös enemmän maksettavaa korkoa pitkällä tähtäimellä.

No niin, siinä oli muutama käytännön vinkki teille lukijoille. Toivottavasti näistä on apua, kun seuraavan kerran pohditte yhdistelmälainan ottamista. Ja jos tulee lisäkysymyksiä mieleen, niin heittäkää ihmeessä kommenttia, niin yritetään yhdessä selvittää!

Yhdistelmälainan plussat ja miinukset

Plussat:

 • Saat kaiken kätevästä paketista – helppoa kuin heinänteko!
 • Joustoa ja vapautta – voit räätälöidä lainan juuri omiin tarpeisiisi sopivaksi.
 • Säästät aikaa ja vaivaa, kun hoidat kaikki laina-asiat kerralla kuntoon.
 • Voit saada paremmat lainaehdot niputtamalla lainat yhteen pakettiin.

Miinukset:

 • Kokonaiskulut voivat nousta korkeiksi – tarkista siis tarkkaan, mitä olet tekemässä!
 • Pidempi laina-aika voi tuntua ikuisuudelta, jos et ole tarkkana.
 • Jos elämäntilanteesi muuttuu, yhdistelmälainan muokkaaminen voi olla hankalampaa kuin erillisten lainojen.
 • Houkutus nostaa isompi laina kuin tarvitset – muista pitää pää kylmänä!

Yhdistelmälaina – joustava ratkaisu erilaisiin rahoitustarpeisiin

Yhdistelmälaina on lainamuoto, joka tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden yhdistellä erilaisia lainatyyppejä. Se voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahoitusta erilaisiin tarkoituksiin tai haluat hyödyntää eri lainojen etuja. Yhdistelmälainan avulla voit räätälöidä lainan omiin tarpeisiisi sopivaksi.

Lainatyyppi Ominaisuudet Edut
Asuntolaina Pitkä laina-aika, matala korko Mahdollistaa oman kodin hankinnan
Kulutusluotto Joustava, nopeasti saatavilla Auttaa yllättävissä menoissa tai hankinnoissa
Opintolaina Edullinen, valtion takaama Tukee opiskelua ja tulevaisuuden rakentamista
Autolaina Kohdennettu ajoneuvon hankintaan Mahdollistaa oman auton ostamisen

Yhdistelmälaina antaa mahdollisuuden yhdistellä näitä eri lainatyyppejä ja hyödyntää niiden parhaita puolia. Se voi auttaa saavuttamaan erilaisia tavoitteita, kuten oman kodin hankinnan, opintojen rahoittamisen tai yllättävistä menoista selviämisen. Yhdistelmälainan räätälöitävyys tekee siitä joustavan vaihtoehdon monenlaisiin elämäntilanteisiin.

Yhdistelmälaina – Joustava ratkaisu rahoitustarpeisiisi

Usein kysytyt kysymykset

Mitä hyötyjä yhdistelmälaina tarjoaa verrattuna tavalliseen lainaan?

Yhdistelmälaina tarjoaa joustavuutta lainan nostamiseen ja takaisinmaksuun. Voit nostaa lainaa erissä tarpeen mukaan ja maksaa takaisin oman maksuaikataulusi mukaisesti. Yhdistelmälainassa on myös mahdollisuus lyhentää lainaa ilman ylimääräisiä kuluja. Lisäksi yhdistelmälainan korko on usein edullisempi kuin tavallisessa lainassa, sillä osa lainasta on sidottu pankin prime-korkoon.

Miten yhdistelmälainan korot ja kulut määräytyvät?

Yhdistelmälainan korot ja kulut määräytyvät lainan eri osien mukaan. Esimerkiksi luottotiliosuuden korko on yleensä korkeampi kuin käyttölainan. Lisäksi lainaan voi sisältyä erilaisia kuluja, kuten nostopalkkio ja tilinhoitomaksu. Korot ja kulut vaihtelevat lainanmyöntäjän mukaan, joten kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ennen lainan ottamista.

Onko yhdistelmälaina joustavampi lainavaihtoehto kuin perinteinen laina?

Kyllä, yhdistelmälaina on joustavampi lainavaihtoehto kuin perinteinen laina. Yhdistelmälainassa voit nostaa ja lyhentää lainaa joustavasti tarpeidesi mukaan laina-ajan puitteissa. Näin ollen yhdistelmälaina mukautuu elämäntilanteesi muutoksiin paremmin kuin tavallinen kertalaina, jossa nostettu summa ja laina-aika ovat kiinteitä alusta loppuun saakka.

Miten yhdistelmälaina eroaa muista lainatuotteista?

Yhdistelmälaina on ainutlaatuinen lainatuote, joka yhdistää vakuudellisen ja vakuudettoman lainan samaan pakettiin. Tämä mahdollistaa suuremman lainasumman ja pidemmän maksuajan kuin pelkkä vakuudeton laina. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto-osake tai kiinteistö. Kokonaiskorko muodostuu vakuudellisen ja vakuudettoman lainan korkojen painotetusta keskiarvosta. Yhdistelmälaina sopii erityisesti suurempiin hankintoihin tai projekteihin, joihin vakuudeton laina ei riitä.

Voiko yhdistelmälainalla säästää korkokuluissa pitkällä aikavälillä?

Kyllä, yhdistelmälaina voi säästää korkokuluissa pitkällä aikavälillä verrattuna tavalliseen lainaan. Yhdistelmälainan kiinteä korko-osuus pysyy samana koko laina-ajan, joten korkokulut ovat ennustettavissa. Euribor-sidonnaisen osuuden korko voi nousta, mutta toisaalta se voi myös laskea markkinoiden mukaan. Yhdistelmälaina tarjoaa siis korkosuojaa, mutta myös mahdollisuuden hyötyä matalista viitekoroista.

Minkälaisiin rahoitustarpeisiin yhdistelmälaina sopii parhaiten?

Yhdistelmälaina sopii parhaiten tilanteisiin, joissa on tarvetta sekä suuremmalle lainasummalle että joustavammalle takaisinmaksuajalle. Se on erinomainen ratkaisu esimerkiksi auto- tai venehankintoihin, remontteihin tai muihin isompiin investointeihin. Yhdistelmälaina mahdollistaa yksilöllisen räätälöinnin asiakkaan tarpeiden mukaan.

Mitkä ovat yhdistelmälainan nostamisen edellytykset ja vaatimukset?

Yhdistelmälainan nostamisen edellytyksenä on säännölliset tulot ja puhdas luottohistoria. Hakijalla tulee olla vakituinen työpaikka tai eläke. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja omata hyvä maksukyky. Lainanhakijan on toimitettava palkkatodistus, tiliotteet sekä henkilöllisyystodistus lainahakemuksen yhteydessä.