HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Lainaa työttömälle

Työttömän lainansaanti voi olla haastavaa, mutta se ei ole mahdotonta. Pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat erilaisia lainatuotteita, joiden ehdot ja vaatimukset vaihtelevat. Työttömän kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja arvioida realistisesti maksukykyään. Vakuudet, säännölliset tulot tai takaaja voivat parantaa mahdollisuuksia saada lainaa. Pienlainat ja kulutusluotot ovat usein helpommin saatavilla kuin suuremmat lainat. Lainapäätöstä tehdessä on tärkeää olla rehellinen taloudellisesta tilanteestaan.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Zmarta1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€

Työttömän mahdollisuudet saada lainaa

Vaikka työttömyys voi tuoda taloudellisia haasteita, se ei automaattisesti tarkoita, etteikö lainaa työttömälle olisi mahdollista saada. Lainan saaminen työttömänä riippuu monista tekijöistä, kuten henkilökohtaisesta taloustilanteestasi ja luottohistoriastasi.

Vakuudellinen laina voi olla työttömän pelastus

Jos sinulla on tarjota vakuus, kuten asunto tai auto, mahdollisuutesi saada lainaa työttömänä paranevat huomattavasti. Vakuus antaa lainanantajalle turvaa, joten he ovat valmiimpia myöntämään lainaa myös työttömälle. Vakuudellista lainaa harkitessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä vakuuden menettäminen voi olla iso takaisku taloudellisesti haastavassa tilanteessa.

Työttömyyskorvaus ja muut tulot lainan perusteena

Vaikka et olisikaan tällä hetkellä töissä, sinulla voi silti olla säännöllisiä tuloja, kuten työttömyyskorvaus, asumistuki tai muut etuudet. Nämä tulot voivat auttaa sinua saamaan lainaa, sillä ne osoittavat lainanantajalle, että sinulla on kyky maksaa lainaa takaisin. Samaan tapaan kuin eläkeläiset voivat saada lainaa eläketuloillaan, myös työttömän säännölliset tulot voivat riittää lainan perusteeksi.

Pienet lainat ja joustoluotot työttömän apuna

Jos tarvitset vain pientä lainasummaa äkilliseen rahantarpeeseen, pikaluotot ja joustoluotot voivat olla työttömälle sopivia vaihtoehtoja. Nämä lainat ovat usein nopeita hakea ja ne myönnetään lyhyellä maksuajalla. Muista kuitenkin, että näissä lainoissa on usein korkeat korot, joten niitä tulee käyttää harkiten.

Opintolaina – vaihtoehto työttömälle opiskelijalle

Jos olet työtön opiskelija, sinulla voi olla mahdollisuus saada opintolainaa. Opintolaina on valtion takaama laina, joka on tarkoitettu opintojen rahoittamiseen. Vaikka oletkin työtön, opiskelijastatuksesi voi auttaa sinua saamaan tämän edullisen lainan.

Hae lainaa ulkomailta

Jos kotimaiset lainanantajat eivät myönnä sinulle lainaa työttömyyden takia, voit harkita lainan hakemista ulkomaisilta lainapalveluilta. Jotkin ulkomaiset lainapalvelut voivat olla joustavampia lainan myöntämisessä työttömille. Muista kuitenkin aina tarkistaa lainan ehdot huolellisesti ja varmistaa lainapalvelun luotettavuus ennen lainan hakemista.

Vaikka työttömyys voi tuoda haasteita lainan saamiseen, se ei ole mahdotonta. Tutki eri vaihtoehtoja, vertaile lainaehtoja ja hae rohkeasti lainaa työttömänä – sopiva ratkaisu voi löytyä yllättävästäkin paikasta!

Lainan hakeminen työttömänä – mitä tulee ottaa huomioon?

Työttömyys on monelle tuttua puuhaa, mutta entäpä jos rahatilanne on tiukilla ja lainaa työttömälle pitäisi saada? Ei hätää, sillä työttömänäkin voi hakea lainaa – kunhan muistaa muutaman tärkeän seikan.

Lainan myöntämisen edellytykset työttömälle

Vaikka työttömyys ei automaattisesti estä lainan saamista, on lainanantajilla tiettyjä vaatimuksia lainanhakijalle:

 • Säännölliset tulot: Vaikka palkkatuloja ei olisikaan, työttömyysetuudet ja muut säännölliset tulot parantavat lainansaantimahdollisuuksia.
 • Hyvä luottohistoria: Maksuhäiriömerkinnät voivat hankaloittaa lainan saamista, joten huolehdi laskujen maksamisesta ajallaan.
 • Realistinen lainamäärä: Hae vain sen verran lainaa kuin todella tarvitset ja pystyt maksamaan takaisin.

Eri lainavaihtoehdot työttömälle

Työttömälläkin on useita vaihtoehtoja lainan hakemiseen:

 1. Kulutusluotot: Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat kulutusluottoja myös työttömille, kunhan muut edellytykset täyttyvät.
 2. Pikavipit: Pienet, nopeasti saatavat lainat voivat olla hyvä vaihtoehto tilapäiseen rahantarpeeseen. Muista kuitenkin, että pikavipit ovat usein kalliimpia kuin muut lainat.
 3. Kertalaina: Jos tiedät tarvitsevasi lainaa vain kerran, kertalaina voi olla järkevä ratkaisu. Kertalainassa koko lainasumma maksetaan kerralla takaisin sovittuna eräpäivänä.
 4. Remonttilaina: Jos työttömyysaikana on hyvä hetki laittaa koti kuntoon, remonttilaina auttaa rahoittamaan remonttikulut. Remonttilainaa voi hakea myös työttömänä, kunhan maksukyky on kunnossa.

Vinkkejä lainan hakemiseen työttömänä

Kun haet lainaa työttömänä, muista nämä vinkit:

 • Vertaile eri lainavaihtoehtoja ja valitse itsellesi sopivin.
 • Ole rehellinen lainahakemuksessa ja kerro avoimesti taloudellisesta tilanteestasi.
 • Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitusti.
 • Pyydä tarvittaessa apua lainan hakemiseen esimerkiksi pankin asiakaspalvelusta.

Kun pidät nämä asiat mielessä, lainan hakeminen työttömänä onnistuu varmasti. Onnea lainan hakuun!

Lue  Lainaa pienellä kuukausierällä

Työttömän lainan takaisinmaksukyky ja lainan ehdot

Työttömänä lainaa hakiessa on tärkeää miettiä tarkkaan omaa takaisinmaksukykyä. Vaikka työttömyys onkin väliaikainen tilanne, lainan lyhennykset ja korot on silti maksettava ajallaan. Siksi kannattaakin valita juuri omaan tilanteeseen sopiva laina työttömälle, jonka kuukausierä on varmasti maksettavissa myös pienemmillä tuloilla.

Realistinen arvio takaisinmaksukyvystä

Ennen lainan hakemista on hyvä tehdä kattava laskelma omista tuloista ja menoista. Työttömyysetuudet, mahdolliset säästöt ja muut tulonlähteet muodostavat perustan, jonka pohjalta voi arvioida kuinka suuren kuukausierän pystyy realistisesti maksamaan. Lainan kulujen lisäksi on huomioitava myös muut välttämättömät menot kuten asumiskulut, ruoka ja laskut.

Vaikka houkutus ottaa iso laina voi olla suuri, kannattaa summa pitää maltillisena. Pienikin laina voi olla avuksi yllättävissä menoissa, mutta liian suuri kuukausierä voi muodostua taakaksi. Takaisinmaksukyvyn yliarviointi kostautuu helposti ja voi johtaa maksuvaikeuksiin.

Joustoa lainan ehtoihin

Työttömän kannattaa etsiä lainaa, jonka ehdoissa on joustoa. Esimerkiksi joustoluotto antaa mahdollisuuden säädellä takaisinmaksua oman tilanteen mukaan. Lainaa voi nostaa juuri sen verran kuin tarvitsee ja maksaa takaisin itselle sopivissa erissä.

Myös laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Pidempi maksuaika tarkoittaa pienempää kuukausierää, jolloin lainan lyhentäminen on helpompaa pienemmilläkin tuloilla. Toisaalta pitkä laina-aika myös nostaa lainan kokonaiskustannuksia.

Tarjousten vertailu kannattaa

Lainaa työttömälle tarjoavat useat eri pankit ja rahoitusyhtiöt, joten eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolella. Lainojen koroissa, kuluissa ja ehdoissa voi olla isojakin eroja, joten itselle sopivimman lainan löytäminen vaatii hieman vaivannäköä.

Lainatarjouksia kannattaa pyytää useammasta paikasta ja vertailla niitä kaikessa rauhassa. Huomiota kannattaa kiinnittää todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo lainan todelliset kustannukset. Myös lainan ehdot, kuten mahdollisuus lyhennysvapaaseen tai maksuerän joustoon, on hyvä tarkistaa.

Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot työttömälle lainan sijaan

Jos olet työtön eikä lainaa työttömälle tunnu järkevältä vaihtoehdolta, älä huoli! On olemassa muitakin tapoja saada rahoitusta tiukkaan tilanteeseen. Seuraavaksi esittelemme muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja, joilla voit paikata budjettia ilman lainaa.

Toimeentulotuki – viimesijainen turvaverkko

Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi avuksi silloin, kun tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin menoihin. Se on viimesijainen tukimuoto, jota voi hakea Kelasta. Toimeentulotuki kattaa esimerkiksi asumismenot, ruokamenot ja terveydenhuoltomenot.

Sosiaalinen luototus – edullista lainaa kunnalta

Jotkin kunnat myöntävät sosiaalista luototusta pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille. Sosiaalinen luotto on edullinen vaihtoehto, sillä sille ei peritä korkoa. Luoton myöntämisestä päättää kunta, ja sen saaminen edellyttää kykyä maksaa luotto takaisin.

Tavaroiden myynti ja kirpputorit – muuta turha rahaksi

Käy läpi kaapit ja kellarit – löytyisikö sieltä jotain myytävää? Turhat tavarat kannattaa laittaa kiertoon ja muuttaa rahaksi esimerkiksi kirpputoreilla tai nettikirppiksillä. Samalla saat siivottua kotia ja tehtyä tilaa uudelle!

Tuttavilta lainaaminen – kysy läheisiltä apua

Jos rahatilanne on tiukka, kannattaa rohkeasti kysyä apua läheisiltä. Perheenjäseniltä tai ystäviltä voi pyytää pieniä lainoja tai vaikka ruoka-apua tiukan paikan yli pääsemiseksi. Muista sopia lainan takaisinmaksusta selkeästi, jotta vältetään epäselvyydet.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä vaihtoehtoisista rahoitusmuodoista työttömälle. Oleellista on kartoittaa omat mahdollisuudet, hyödyntää saatavilla olevat tuet ja olla luova ratkaisujen suhteen. Lainaa ei aina tarvita!

Vinkkejä työttömän talouden tasapainottamiseen lainan avulla

Työttömyys voi olla taloudellisesti haastavaa aikaa, mutta lainan ottaminen voi auttaa tasapainottamaan taloutta ja selviämään väliaikaisista vaikeuksista. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit hyödyntää lainaa työttömänä ollessasi:

Harkitse tarkkaan lainan tarpeellisuus

Mieti, onko laina välttämätön juuri nyt vai voitko pärjätä ilman sitä. Jos laina on ainoa vaihtoehto, vertaile eri lainanantajien tarjouksia huolellisesti ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

Lue  Kertalaina

Laske lainan takaisinmaksukykysi realistisesti

Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa työttömyydestä huolimatta. Ota huomioon kaikki tulosi ja menosi, jotta voit arvioida takaisinmaksukyvyn realistisesti. Älä ota liian suurta lainaa, jotta vältyt maksuvaikeuksilta.

Käytä laina viisaasti

Käytä laina työttömänä ollessasi vain välttämättömiin menoihin, kuten laskujen maksamiseen tai ruokaostoksiin. Vältä turhia hankintoja ja keskity taloutesi vakauttamiseen. Jos haaveilet esimerkiksi veneen ostamisesta, odota mieluummin parempaa taloudellista tilannetta.

Pyydä tarvittaessa maksujärjestelyjä

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaasi takaisin, ota yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian. Monet lainanantajat ovat valmiita neuvottelemaan maksujärjestelyistä, joilla voit saada lisää aikaa takaisinmaksuun tai pienentää kuukausittaista lyhennystäsi väliaikaisesti.

Etsi aktiivisesti töitä

Vaikka olet ottanut lainaa työttömänä, älä jää lepäämään laakereillasi. Etsi aktiivisesti uusia työmahdollisuuksia ja pyri parantamaan taloudellista tilannettasi. Näin pystyt maksamaan lainasi nopeammin takaisin ja välttämään pitkittyneen velkakierteen.

Lainavinkit työttömälle konkarikirjoittajalta

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Hei vaan kaikki! Minä olen Tuomas, ja olen kirjoitellut näitä talousjuttuja jo vuosikausia. Vaikka ei ole virallista koulutusta, niin kyllä tässä on jo aika hyvin oppinut homman. Ja haluan nyt jakaa parhaat vinkkini teille, jotka olette työttöminä ja mietitte lainan ottamista.

Ensinnäkin, kannattaa aina vertailla eri lainatarjouksia huolella. Älä vaan napsi sitä ensimmäistä, mitä nenän eteen tulee. Ota rauhassa selvää koroista, kuluista ja muista ehdoista. Vähän kuin vertailisit hintoja ruokakaupassa – kukaan ei halua maksaa ylimääräistä!

Toiseksi, mieti tarkkaan, paljonko lainaa oikeasti tarvitset. On houkuttelevaa ottaa vähän extraa kaiken varalta, mutta se kostautuu sitten lainan takaisinmaksussa. Itse otin kerran turhan suuren lainan, ja sainpahan sitten kiristää vyötä useamman vuoden. Oppirahat on maksettu!

Kolmanneksi, tee realistinen maksusuunnitelma ja pysy siinä. Laske tarkkaan, paljonko voit kuukaudessa lyhentää ilman että menee liian tiukalle. Ja jos tulee yllättäviä menoja, ota heti yhteyttä lainanantajaan ja sovi uusi aikataulu. Ei kannata jättää maksamatta ja piilotella, se vain pahentaa tilannetta.

Nämä vinkit ovat auttaneet minua ja monia kavereitani välttämään pahimmat sudenkuopat laina-asioissa. Toivottavasti niistä on iloa teillekin! Ja muistakaa, että aina voi kysyä neuvoa jos jokin askarruttaa. Yhdessä selvitään vaikeistakin ajoista!

Lainamahdollisuudet työttömälle: vertaile ja valitse viisaasti

Työttömyys voi tuoda mukanaan taloudellisia haasteita, mutta onneksi on olemassa vaihtoehtoja, joiden avulla voi saada lainaa myös työttömänä ollessa. On tärkeää vertailla eri lainamahdollisuuksia huolellisesti ja valita omaan tilanteeseen sopivin ratkaisu. Seuraavassa taulukossa on esitetty erilaisia lainaamisen näkökulmia työttömille:

Lainatyyppi Edut Huomioitavaa
Pikalainat Nopea hakuprosessi, rahat tilille jopa samana päivänä Usein korkeammat korot ja lyhyemmät maksuajat
Kulutusluotot Joustavat lainasummat ja pidemmät maksuajat Vaatii yleensä säännölliset tulot, työttömän voi olla vaikeampi saada
Vertaislainat Mahdollisuus saada lainaa yksityishenkilöiltä, joskus alhaisemmilla koroilla Lainan saaminen riippuu sijoittajien kiinnostuksesta
Sosiaalinen luototus Kunnan myöntämä edullinen laina pienituloisille ja vähävaraisille Saatavuus vaihtelee kunnittain, tiukat myöntämiskriteerit

Lainaa hakiessa työttömänä on syytä kiinnittää erityistä huomiota omaan maksukykyyn ja lainaehtoihin. Vaikka lainan saaminen voi olla haastavampaa ilman vakituisia tuloja, se ei ole mahdotonta. Vertailemalla eri vaihtoehtoja ja harkitsemalla tarkkaan omaa tilannetta, voi löytää sopivan ratkaisun väliaikaiseen rahantarpeeseen myös työttömyyden aikana.

Työttömän mahdollisuudet saada lainaa

Usein kysytyt kysymykset

Millä ehdoilla työtön voi saada lainaa Laatulainasta työttömyysturvaa tai muita tukia vastaan?

Työttömän on mahdollista saada lainaa Laatulainasta, jos hän saa säännöllistä työttömyysturvaa tai muita tukia. Lainan saaminen edellyttää kuitenkin riittävää maksukykyä, eli tukien on oltava tarpeeksi suuret lainan takaisinmaksuun. Lisäksi luottotietojen tulee olla kunnossa. Jokainen lainahakemus käsitellään yksilöllisesti, joten lainan saaminen riippuu hakijan kokonaistilanteesta.

Kuinka suuren lainan työtön voi saada Laatulainasta ja mitkä ovat takaisinmaksuehdot työttömälle lainaajalle?

Laatulainasta työtön voi saada 2000-60000 euron suuruisen lainan. Takaisinmaksuaika on 1-15 vuotta ja laina-ajan voi valita oman taloudellisen tilanteen mukaan. Työttömän lainaajan tulee esittää todistus työttömyydestä sekä selvitys tuloistaan. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti hakijan kokonaistilanteen perusteella.

Tarvitseeko työttömän hakea lainaa Laatulainasta yhdessä takaajan kanssa vai riittääkö oma hakemus?

Työttömän ei tarvitse hakea lainaa yhdessä takaajan kanssa, sillä oma hakemus riittää. Laatulaina.fi palvelussa lainapäätös perustuu hakijan omiin tietoihin ja maksukykyyn, eikä takaajia tarvita.

Miten Laatulaina arvioi työttömän lainanhakijan maksukykyä ja millä perusteella lainapäätös tehdään?

Laatulaina arvioi työttömän lainanhakijan maksukykyä yksilöllisesti. Lainapäätös perustuu kokonaistilanteen kartoitukseen, jossa huomioidaan hakijan tulot, menot ja varallisuus. Työttömyysturvaa tai muita säännöllisiä etuuksia saavan henkilön on mahdollista saada lainaa, jos tulot riittävät kattamaan lainan lyhennykset ja korot. Lisäksi edellytetään, että luottotiedot ovat kunnossa eikä maksuhäiriömerkintöjä ole. Myös mahdolliset lisätulot ja omaisuus voivat parantaa lainansaantimahdollisuuksia.

Onko työttömän mahdollista saada Laatulainasta joustava laina, jonka takaisinmaksuaikaa voi tarvittaessa pidentää?

Kyllä, työttömän on mahdollista saada Laatulainasta joustava laina. Laina-aikaa voidaan tarvittaessa pidentää, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee haasteita esimerkiksi työttömyyden pitkittyessä. Laatulaina pyrkii aina löytämään asiakkaan tilanteeseen sopivan ratkaisun.

Miten työttömän tulee toimia, jos hän kohtaa vaikeuksia Laatulainasta saamansa lainan takaisinmaksussa?

Jos kohtaat vaikeuksia Laatulainasta saamasi lainan takaisinmaksussa, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhdessä voimme etsiä ratkaisuja tilanteeseen, kuten maksuaikataulun muutoksia tai muita järjestelyjä. Tärkeintä on, että olet ajoissa liikkeellä, jotta voimme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Muista, että et ole yksin vaikeuksien kanssa – olemme täällä tukenasi.

Tarjoaako Laatulaina työttömille lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, jotka kantaisivat vastuun lainasta?

Kyllä, Laatulaina tarjoaa lainaa myös työttömille ilman vakuuksia tai takaajia. Lainapäätös perustuu hakijan maksukykyyn ja luottotietoihin. Työttömyys ei automaattisesti estä lainan saamista, jos muut edellytykset täyttyvät.

Voiko Laatulainasta saamansa lainan käyttää mihin tahansa tarkoitukseen vai onko työttömän lainan käyttö rajattu?

Laatulainasta saamansa lainan voi käyttää mihin tahansa tarkoitukseen oman harkinnan mukaan. Lainan käyttöä ei ole rajattu, oli kyseessä sitten työtön tai työssäkäyvä lainaaja. Laatulaina ei vaadi selvitystä lainan käyttötarkoituksesta.

Millä korolla työtön voi saada lainaa Laatulainasta ja miten lainan kokonaiskustannukset määräytyvät?

Laatulaina myöntää lainaa työttömille 20% – 50% vuosikorolla. Lainan lopullinen korko määräytyy asiakkaan henkilökohtaisen tilanteen perusteella. Lainan kokonaiskustannuksiin vaikuttavat lainamäärä, laina-aika sekä asiakkaalle määritelty vuosikorko. Laatulainan lainalaskurilla voit laskea lainallesi arvioidut kokonaiskustannukset.

Kuinka nopeasti Laatulaina tekee lainapäätöksen työttömän hakemuksesta ja milloin rahat maksetaan tilille?

Laatulaina tekee lainapäätöksen työttömän hakemuksesta yleensä 15 minuutissa. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan hakijan tilille välittömästi, usein jo muutamassa minuutissa.

Onko työttömän lainahakemuksen tekeminen Laatulainaan turvallista ja miten henkilötietoja käsitellään?

Laatulainaan lainahakemuksen tekeminen on turvallista myös työttömille. Henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti tietosuojalain mukaisesti eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille. Tietoja säilytetään suojatuissa järjestelmissä ja niitä käytetään vain lainahakemuksen käsittelyyn. Laatulaina on sitoutunut noudattamaan hyvää luotonantotapaa ja vastuullista luotonmyöntöä myös työttömien kohdalla.