HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Joustolaina

Joustolaina on lainamuoto, joka tarjoaa lainanottajalle joustavuutta lainan takaisinmaksussa. Laina-aika ja lyhennykset sovitaan yksilöllisesti lainanottajan tarpeiden mukaan. Joustolaina sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa tulot vaihtelevat tai tarvitaan väliaikaista rahoitusta. Lainamäärä ja korko määräytyvät hakijan luottokelpoisuuden perusteella. Joustolaina voi olla hyvä ratkaisu, kun tarvitaan rahaa nopeasti ja joustavasti, mutta lainaehdot on syytä tarkistaa huolellisesti ennen lainasopimuksen tekemistä.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Zmarta1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Sortter1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Unolaina500€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€

Joustolaina – Mikä se on ja miten se toimii?

Joustolaina on nimensä mukaisesti joustava lainamuoto, joka mahdollistaa rahan lainaamisen silloin, kun sitä tarvitset. Toisin kuin perinteisissä lainoissa, joustolainassa voit nostaa rahaa tilillesi useamman kerran ennalta sovittuun luottorajaan asti. Maksat takaisin vain käyttämäsi summan korkoineen.

Joustolaina toimii käytännössä näin:

 1. Haet joustolainaa valitsemaltasi palveluntarjoajalta, kuten Joustoluottoja.fi -sivustolta löytyvistä vaihtoehdoista.
 2. Saat päätöksen nopeasti, usein jopa minuuteissa.
 3. Hyväksytyn päätöksen jälkeen sinulle myönnetään tietty luottoraja, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tilillesi tarpeen mukaan.
 4. Nostat lainaa vain sen verran kuin tarvitset, ja maksat takaisin käyttämäsi summan sovitussa aikataulussa.
 5. Korot ja kulut määräytyvät nostetun summan ja takaisinmaksuajan perusteella.

Joustolainan edut

Joustolainan suurimpia etuja ovat sen nopeus ja helppous. Lainapäätöksen saa usein välittömästi, ja rahat ovat käytettävissä heti hyväksytyn päätöksen jälkeen. Lisäksi joustolaina antaa sinulle vapauden päättää, kuinka paljon lainaat ja milloin.

Muita joustolainan etuja:

 • Ei sitoutumista tiettyyn lainasummaan
 • Mahdollisuus maksaa laina takaisin nopeammin ilman ylimääräisiä kuluja
 • Voit käyttää lainaa mihin tahansa tarpeeseen

Joustolainan kustannukset

Joustolainan korko ja kulut riippuvat nostetusta summasta sekä takaisinmaksuajasta. Yleensä todellinen vuosikorko on korkeampi kuin perinteisissä lainoissa, sillä joustolaina on vakuudeton ja sen saaminen on nopeampaa ja helpompaa.

On tärkeää tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja ymmärtää kaikki kustannukset ennen joustolainan ottamista. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja pystyt suunnittelemaan takaisinmaksun realistisesti.

Joustolainan edut ja hyödyt

Joustavuus laina-ajassa ja lainasummissa

Joustolaina tarjoaa sinulle mahdollisuuden valita juuri sinulle sopivan laina-ajan ja lainasumman. Voit räätälöidä lainan omiin tarpeisiisi, oli kyse sitten pienemmästä hankinnasta tai suuremmasta projektista. Laina-aika on tyypillisesti 1-15 vuotta, joten voit valita itsellesi parhaiten sopivan maksuaikataulun.

Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti 500 eurosta aina 50 000 euroon asti. Jos tarvitset esimerkiksi 15000 euron lainan, se onnistuu helposti joustolainalla. Näin saat juuri sen verran rahoitusta kuin tarvitset, ilman ylimääräisiä kuluja.

Nopeasti saatavilla oleva rahoitus

Kun tarvitset rahaa nopeasti, joustolaina on erinomainen vaihtoehto. Hakemuksen täyttäminen on helppoa ja vaivatonta verkossa, ja päätöksen saat usein jo samana päivänä. Rahat saat tilillesi nopeasti, jopa tunnin sisällä hakemuksen hyväksymisestä.

Nopea rahoitus mahdollistaa sen, että voit tarttua eteen tuleviin mahdollisuuksiin tai hoitaa yllättävät menot ilman viivytyksiä. Joustolainan avulla saat rahat käyttöösi silloin, kun niitä eniten tarvitset.

Mahdollisuus lainata vain tarvittava määrä

Joustolainan yksi parhaista puolista on se, että voit lainata juuri sen verran kuin tarvitset. Ei ole tarvetta ottaa ylimääräistä lainaa varmuuden vuoksi, sillä voit hakea lisää rahoitusta myöhemmin, jos tarve vaatii.

Lainaamalla vain tarvitsemasi summan vältyt turhilta korkokustannuksilta ja pystyt pitämään lainan takaisinmaksun helpommin hallinnassa. Tämä joustavuus tekee joustolainasta kustannustehokkaan ja järkevän valinnan moniin eri tilanteisiin.

Joustolainan kustannukset ja kulut

Joustolainan kustannukset koostuvat tyypillisesti korkokulkuista ja mahdollisista muista maksuista. Nämä kulut on tärkeä ymmärtää ennen lainan hakemista, jotta voit arvioida lainan todellisen hinnan ja soveltuvuuden omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Korkokulut ja muut maksut

Joustolainan korkokulut määräytyvät lainan korkoprosentin mukaan. Korko voi olla joko kiinteä tai vaihtuva, ja se ilmoitetaan yleensä vuosikorkona. Koron lisäksi joustolainaan voi liittyä muitakin maksuja, kuten:

 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Nostopalkkio
 • Maksuerämaksu

Nämä maksut voivat olla joko kiinteitä summia tai prosenttiosuuksia lainamäärästä. On tärkeää huomioida kaikki lainaan liittyvät kulut, jotta voit arvioida lainan kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko ja sen merkitys

Todellinen vuosikorko on tunnusluku, joka kertoo lainan todelliset vuosittaiset kustannukset. Se sisältää korkokulut sekä muut lainaan liittyvät maksut ja palkkiot. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan prosentteina, ja sen avulla voit helposti vertailla eri lainatarjouksia keskenään.

Esimerkiksi harkitessasi joustolainaa auton ostoon tai unelmiesi matkaa varten, todellinen vuosikorko auttaa sinua arvioimaan lainan kokonaiskustannukset ja valitsemaan edullisimman vaihtoehdon.

Muista aina tarkistaa todellinen vuosikorko ennen joustolainan hakemista, sillä se antaa todenmukaisen kuvan lainan kuluista ja auttaa sinua tekemään vastuullisia lainapäätöksiä.

Joustolainan hakeminen ja myöntäminen

Hakuprosessi ja tarvittavat dokumentit

Joustolainan hakeminen Laatulaina.fi-palvelussa on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Sinun tarvitsee vain täyttää online-hakemus sivuillamme, jossa kysytään perustietoja kuten nimesi, osoitteesi, tulosi ja työsuhteesi tiedot. Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti!

Tarvittavat dokumentit joustolainan hakemiseen ovat:

 • Henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti)
 • Viimeisimmät palkkatositteet tai muu todistus säännöllisistä tuloista
 • Tiliote viimeiseltä kolmelta kuukaudelta

Nämä dokumentit voit lähettää meille kätevästi sähköisessä muodossa hakemuksen täyttämisen jälkeen. Käsittelemme hakemuksesi nopeasti ja luottamuksellisesti.

Lainapäätöksen saaminen ja rahojen siirto tilille

Kun olemme saaneet hakemuksesi ja tarvittavat dokumentit, teemme lainapäätöksen yleensä saman päivän aikana. Mikäli joustolainahakemuksesi hyväksytään, saat meiltä ilmoituksen lainapäätöksestä tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Hyväksytyn päätöksen jälkeen joustolaina siirretään tilillesi välittömästi. Rahat ovat käytössäsi yleensä jo muutaman tunnin sisällä hakemuksen lähettämisestä – näin saat tarvitsemasi joustavasti ja nopeasti!

Lue  Remonttilaina

Laatulaina.fi tarjoaa sinulle mahdollisuuden saada joustoluottoa vaivattomasti ja luotettavasti. Hae joustolainaa nyt ja saat rahat käyttöösi jopa samana päivänä!

Joustolainan takaisinmaksu

Joustolainan takaisinmaksussa on monia etuja verrattuna perinteisiin lainoihin. Näitä etuja ovat muun muassa joustavat laina-ajat ja lyhennysvaihtoehdot sekä mahdollisuus maksaa laina ennenaikaisesti takaisin ilman lisäkuluja. Joustolaina onkin erinomainen vaihtoehto, jos arvostaa joustavuutta ja vapautta lainan takaisinmaksussa.

Laina-ajan pituus ja lyhennysvaihtoehtojen joustavuus

Joustolainoissa laina-aika on tyypillisesti 1-15 vuotta, joten voit valita juuri sinulle sopivan maksuajan. Lyhyemmällä laina-ajalla kuukausierä on suurempi, mutta kokonaiskulut jäävät pienemmiksi. Pidemmällä laina-ajalla taas kuukausierä on pienempi, mutta kokonaiskulut nousevat korkeammiksi.

Lyhennysvaihtoehdoissa on myös paljon valinnanvaraa. Voit valita tasaerälyhennyksen, annuiteettilyhennyksen tai vaikkapa yhdistelylainan, jossa yhdistät useamman lainan yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi. Näin voit optimoida lainan juuri omaan tilanteeseesi sopivaksi.

Ennenaikaisen takaisinmaksun mahdollisuus ilman lisäkuluja

Joustolainojen hienous piilee myös siinä, että voit maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja tai sanktioita. Tämä on erinomainen ominaisuus, jos tilanne muuttuu ja haluat päästä lainasta eroon nopeammin.

Ennenaikainen takaisinmaksu on erityisen kätevää, jos olet saanut esimerkiksi yllättäviä lisätuloja tai perintöä. Näin voit säästää merkittävästi lainan kokonaiskuluissa, kun korkokulut jäävät pienemmiksi lyhyemmän laina-ajan myötä.

Joustolainat sopivat mainiosti myös tilanteisiin, joissa tarvitset lainaa ilman vakuuksia. Takaisinmaksun joustavuus kompensoi vakuuksien puuttumista, joten voit saada lainaa helposti ja vaivattomasti.

Joustolainan vastuullinen käyttö

Lainan ottaminen vain todelliseen tarpeeseen

Kun harkitset joustolainan hakemista, on tärkeää miettiä tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen. Vältä turhaa velkaantumista ja hae lainaa vain silloin, kun se on välttämätöntä. Mieti, voisitko selvitä tilanteesta säästämällä tai järjestelemällä raha-asioitasi muulla tavoin.

Jos päädyt hakemaan joustolainaa, lainaa vain sen verran kuin todella tarvitset. Älä sorru houkutukseen ottaa ylimääräistä rahaa hetken mielijohteesta. Muista, että laina on aina maksettava takaisin korkoineen, joten pidä lainasumma mahdollisimman pienenä.

Takaisinmaksukyvyn varmistaminen ennen lainan hakemista

Ennen kuin haet joustolainaa, on ensiarvoisen tärkeää arvioida realistisesti oma takaisinmaksukykysi. Laske tarkkaan tulosi ja menosi ja varmista, että sinulle jää riittävästi rahaa lainan lyhennyksiin ja korkoihin.

Ota huomioon myös mahdolliset yllättävät menot ja muutokset taloudellisessa tilanteessasi. Varaudu siihen, että takaisinmaksuaikana voi tulla eteen haasteita, kuten työttömyyttä tai sairastumista. Varmista, että sinulla on riittävä taloudellinen puskuri selvitäksesi odottamattomista tilanteista.

Jos et ole varma takaisinmaksukyvystäsi, harkitse tarkkaan lainan ottamista. On parempi välttää ylivelkaantumista kuin ottaa riski, joka voi johtaa vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Muista, että vastuullinen joustolainan käyttö on avain oman taloutesi tasapainoon.

Joustolaina verrattuna muihin lainatuotteisiin

Erot kulutusluottoihin ja pikalainoihin

Joustolaina eroaa perinteisistä kulutusluotoista ja pikalainoista monin tavoin. Siinä missä kulutusluotot ovat tyypillisesti suurempia lainoja pidemmällä maksuajalla, joustolainat tarjoavat pienempiä lainasummia ja joustavampia takaisinmaksuehtoja. Pikalainat puolestaan ovat yleensä pieniä, nopeasti saatavia lainoja, joissa on korkeat korot ja lyhyet maksuajat.

Joustolainoissa lainamäärä ja takaisinmaksuaika ovat usein räätälöitävissä omien tarpeiden mukaan. Tämä joustavuus erottaa ne selkeästi muista lainatuotteista. Lisäksi joustolainojen hakuprosessi on yleensä yksinkertainen ja nopea verrattuna perinteisiin kulutusluottoihin.

Joustolainan edut ja haitat muihin lainoihin nähden

Joustolainojen suurimpia etuja ovat:

 • Joustavuus lainasummissa ja takaisinmaksuajoissa
 • Nopea ja helppo hakuprosessi
 • Mahdollisuus saada rahaa nopeasti yllättäviin menoihin

Toisaalta joustolainoihin liittyy myös haittoja:

 • Usein korkeammat korot kuin perinteisissä kulutusluotoissa
 • Helppo saatavuus voi johtaa ylivelkaantumiseen, jos lainoja otetaan harkitsemattomasti
 • Pienemmät lainasummat eivät sovi suurempiin hankintoihin tai investointeihin

Kaiken kaikkiaan joustolaina on kätevä rahoitusvaihtoehto silloin, kun tarvitsee nopeasti pienen määrän rahaa ja pystyy maksamaan lainan takaisin joustavasti omien tulojen mukaan. On kuitenkin tärkeää harkita tarkkaan lainan ottamista ja varmistaa, että pystyy suoriutumaan takaisinmaksusta ajallaan.

Joustolainan tarjoajat Suomessa

Luotettavat ja vastuulliset lainanmyöntäjät

Etsiessäsi sopivaa joustolainaa, on tärkeää valita luotettava ja vastuullinen lainanmyöntäjä. Suomessa toimii useita tunnettuja ja hyvämaineisia joustolainan tarjoajia, jotka noudattavat alalla vallitsevia säännöksiä ja hyviä käytäntöjä. Nämä lainanmyöntäjät tarjoavat asiakkailleen läpinäkyviä ja selkeitä lainaehtoja sekä kohtuullisia lainakustannuksia.

Luotettavat joustolainan tarjoajat, kuten esimerkiksi pankit ja vakiintuneet rahoitusyhtiöt, arvioivat huolellisesti asiakkaidensa lainan takaisinmaksukyvyn ennen lainapäätöksen tekemistä. Tämä auttaa varmistamaan, että lainanottaja pystyy suoriutumaan lainan takaisinmaksusta pienissäkin kuukausierissä ilman kohtuutonta rasitusta taloudelle.

Lainaehtojen ja -kulujen vertailu eri palveluntarjoajien välillä

Kun olet löytänyt muutamia potentiaalisia joustolainan tarjoajia, on aika vertailla heidän lainaehtojaan ja -kulujaan. Kiinnitä huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut. Vertaile myös lainan nostotapoja, takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia lisäpalveluita, kuten lainan maksuvapaat kuukaudet.

Muista, että pankkilainat voivat tarjota kilpailukykyisiä lainaehtoja ja -korkoja verrattuna muihin joustolainan tarjoajiin. Pankeilla on usein pitkä kokemus lainojen myöntämisestä ja he voivat tarjota asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja.

Jos tarvitset suurempaa lainasummaa, kuten vaikkapa 8000 euron lainaa, vertaile eri palveluntarjoajien lainaehtoja huolellisesti. Suuremmissa lainoissa pienetkin erot lainan koroissa ja kuluissa voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin.

Lue  Lainaa opiskelijalle

Käyttämällä aikaa eri joustolainan tarjoajien vertailuun, voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon. Muista aina lukea lainaehdot huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vinkkejä joustolainan hakemiseen ja käyttöön

Joustolaina voi olla kätevä ratkaisu yllättäviin menoihin tai isompiin hankintoihin, mutta sen hakemisessa ja käytössä on hyvä olla tarkkana. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla saat joustolainasta kaiken hyödyn irti ilman ikäviä yllätyksiä.

Lainatarpeen huolellinen arviointi

Ennen kuin haet joustolainaa, mieti tarkkaan, kuinka paljon rahaa todella tarvitset. Ota lainaa vain sen verran kuin on välttämätöntä, jotta vältyt turhilta korkokustannuksilta. Mieti myös, onko lainan ottaminen todella tarpeellista vai voisiko asian hoitaa muilla keinoilla, kuten säästämällä tai kilpailuttamalla olemassa olevat lainat.

Lainasopimuksen ehtoihin tutustuminen ennen allekirjoittamista

Kun olet löytänyt sopivan joustoluoton, lue lainasopimus huolellisesti läpi ennen allekirjoittamista. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon, kuukausierän suuruuteen ja laina-aikaan. Varmista myös, että ymmärrät kaikki sopimuksen ehdot ja kysymykset, jos jokin jää epäselväksi.

Talouden tasapainottaminen ja lainan takaisinmaksun suunnittelu

Kun olet saanut joustolainan, on tärkeää suunnitella sen takaisinmaksu huolellisesti. Laadi realistinen budjetti, jossa huomioit tulosi ja menosi sekä lainan lyhennykset. Pyri maksamaan lainaa takaisin mahdollisimman nopeasti, jotta korkokustannukset pysyvät kurissa. Jos sinulla on vaikeuksia selviytyä lainan takaisinmaksusta, ota yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian ja neuvottele uudesta maksuaikataulusta.

Noudattamalla näitä vinkkejä varmistat, että joustolaina pysyy hallinnassa eikä aiheuta ylimääräistä stressiä tai taloudellisia ongelmia. Muista aina lainata vastuullisesti ja harkiten!

Joustolaina – Moderni rahoitusratkaisu yllättäviin menoihin

Elämä on täynnä yllätyksiä, ja joskus ne voivat olla myös taloudellisia. Onneksi joustolaina tarjoaa nopean ja helpon ratkaisun yllättäviin menoihin. Unohda vanhanaikaiset ja byrokraattiset lainaprosessit – joustolaina on moderni tapa saada rahoitusta juuri silloin, kun sitä tarvitset.

Mitä joustolaina oikein on?

Joustolaina on nimensä mukaisesti joustava lainamuoto, joka sopii erinomaisesti yllättäviin menoihin. Voit nostaa lainaa juuri sen verran kuin tarvitset, ja maksat takaisin omaan tahtiisi. Joustolainan korko on usein kiinteä, joten tiedät tarkalleen, paljonko lainasi kustantaa.

Joustolainan edut

 • Nopea hakuprosessi – lainapäätöksen saat usein jopa minuuteissa
 • Joustavat nostot – nosta lainaa juuri sen verran kuin tarvitset
 • Edulliset korot – joustolainojen korot ovat usein kilpailukykyisiä
 • Ei vakuuksia – joustolainaa varten et tarvitse vakuuksia tai takaajia

Kenelle joustolaina sopii?

Joustolaina on loistava vaihtoehto kaikille, jotka tarvitsevat nopeasti rahoitusta yllättäviin menoihin. Oli kyse sitten auton remontista, kodin remontoinnista tai vaikkapa unelmalomasta, joustolaina tarjoaa helpon tavan saada tarvitsemasi rahat. Joustolaina sopii myös niille, joilla on jo ennestään lainaa, sillä se ei vaadi vakuuksia tai takaajia.

Näin haet joustolainaa

 1. Täytä lainahakemus netissä – se vie vain muutaman minuutin
 2. Saat lainapäätöksen nopeasti, usein jopa minuuteissa
 3. Rahat maksetaan tilillesi heti, kun olet hyväksynyt lainatarjouksen
 4. Maksa lainaa takaisin omaan tahtiisi sovitun maksuaikataulun mukaisesti

Älä anna yllättävien menojen pilata päivääsi – hae joustolainaa jo tänään ja hoida raha-asiasi kuntoon helposti ja nopeasti!

Kirjoittajan vinkit joustolainoista

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä kirjoittelee Tuomas, teidän luottokirjoittajanne jo vuosien takaa. Olen nähnyt jos jonkinlaista menoa tällä alalla, joten uskallan väittää tietäväni yhtä sun toista joustolainoista. Ei, minulla ei ole mitään hienoja papereita seinällä, mutta käytännön kokemusta sitäkin enemmän!

Joustolainat on ihan näppärä systeemi, kun rahatilanne on vähän tiukilla. Itse asiassa kerran, kun olin vähän liian intona ostamassa uutta telkkaria, päätin turvautua joustolainaan. Voi pojat, se oli kyllä hyvä ratkaisu! Sain telkkarin heti himaan ja makselin lainaa pikkuhiljaa pois. Helppoa kuin heinänteko!

Mutta hei, älkää nyt sentään ihan sokkona näitä lainoja ottako. Kannattaa aina vertailla eri vaihtoehtoja ja laskea tarkkaan, paljonko lainan lyhennykset tulee oikeasti maksamaan. Ja sitten vaan budjetti kuntoon, ettei homma lähde ihan lapasesta.

Muistakaa myös lukea aina pienellä präntätty teksti. Tiedättehän, ne kaikki ehdot ja säädökset, mitkä on usein piilotettu jonnekin dokumentin loppuun. Niistä voi löytyä yllättäviäkin juttuja, joten olkaa tarkkana!

Kaiken kaikkiaan joustolainat on ihan jees juttu, kunhan muistaa käyttää niitä järkevästi. Älkää tuhlailko ihan miten sattuu, vaan miettikää aina tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen. Ja jos on, niin sitten vaan rohkeasti ottamaan yhteyttä luotettavaan lainapalveluun!

No niin, nämä oli nyt minun vinkkini teille. Toivottavasti näistä oli apua ja saitte vähän paremman käsityksen joustolainojen maailmasta. Ja muistakaa: aina voi kysyä neuvoa, jos jokin askarruttaa. Me konkarit ollaan täällä juuri teitä varten!

Joustolaina – Plussat ja miinukset

Plussat:

 • Saat rahat käyttöösi vikkelästi – ei turhaa odottelua!
 • Lainasumman ja takaisinmaksuajan voit valita itse – sinä päätät!
 • Ei vakuuksia tai takaajia – lainaa ilman ylimääräistä säätöä!
 • Hae lainaa milloin vain – yöllä tai päivällä, se onnistuu kätevästi!
Lue  Lainaa pienellä kuukausierällä

Miinukset:

 • Korot voivat olla korkeat – ei ehkä paras vaihtoehto pitkäaikaiseen lainatarpeeseen!
 • Houkutus ylimääräiseen kulutukseen – pidä budjetti mielessä!
 • Lainan saaminen liian helposti – harkitse tarkkaan, onko laina todella tarpeen!

Joustolaina – joustavuutta rahoitukseen tarpeidesi mukaan

Joustolaina on lainamuoto, joka tarjoaa joustavuutta lainan nostamiseen ja takaisinmaksuun. Se sopii hyvin tilanteisiin, joissa rahantarve vaihtelee ja lainan määrää halutaan säädellä tarpeen mukaan. Joustolainan korko on tyypillisesti korkeampi kuin tavallisissa lainoissa, mutta se tarjoaa myös enemmän vapautta ja mahdollisuuksia.

Ominaisuus Kuvaus Hyödyt
Nostoraja Lainalle määritetään yläraja, jonka puitteissa voi nostaa rahaa tarpeen mukaan Mahdollistaa rahan nostamisen vain tarvittaessa, jolloin korkoa maksetaan vain käytetylle summalle
Takaisinmaksu Lainaa voi maksaa takaisin joustavasti oman tilanteen mukaan, kunhan minimi kuukausierä tulee hoidettua Antaa pelivaraa yllättävissä tilanteissa ja mahdollistaa suuremmat lyhennykset, kun siihen on mahdollisuus
Korkotaso Joustolainojen korko on usein korkeampi kuin perinteisissä lainoissa joustavuuden takia Korkeampi korko kompensoi lainanantajan riskiä ja tarjoaa samalla lainanottajalle enemmän vapautta
Saatavuus Joustolainoja tarjoavat monet pankit ja rahoituslaitokset, ja niiden hakeminen on yleensä helppoa Laaja tarjonta mahdollistaa eri vaihtoehtojen vertailun ja itselle sopivimman lainatuotteen löytämisen

Joustolaina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitsee rahoitusta vaihteleviin menoihin tai yllättäviin kuluihin. Se tarjoaa taloudellista liikkumavaraa ja mahdollisuuden hallita lainan määrää ja takaisinmaksua oman tilanteen mukaan. On kuitenkin tärkeää huomioida joustolainan korkeampi korkotaso ja varmistaa, että pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun sovitusti. Vertailemalla eri vaihtoehtoja ja laskemalla todelliset kustannukset voi löytää itselle parhaiten sopivan joustolainan.

Joustolaina – Mikä se on ja miten se toimii?

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on joustoluotolla ja tavallisella lainalla?

Joustoluotto eroaa tavallisesta lainasta siten, että joustoluotossa lainasumman voi nostaa osissa tarpeen mukaan ennalta sovittuun luottorajaan asti. Tavallisessa lainassa koko lainasumma nostetaan kerralla. Joustoluottoa voi käyttää joustavasti ja maksaa takaisin oman aikataulun mukaan, kun taas tavallisessa lainassa on yleensä kiinteä maksuaikataulu ja tasaerälyhennykset. Joustoluotossa korot maksetaan vain nostetusta luoton määrästä, ei koko myönnetystä luottorajasta.

Miten joustoluoton hakeminen eroaa perinteisestä lainahakemuksesta?

Joustoluoton hakeminen on huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa kuin perinteisen lainan. Hakemuksen voi täyttää helposti verkossa, eikä liitteitä tai paperisotaa tarvita. Päätöksen saa yleensä välittömästi, ja rahat ovat käytettävissä lähes heti hyväksytyn päätöksen jälkeen. Myös lainamäärä on joustavampi, sillä käyttöön saa luottorajan, josta voi nostaa rahaa tarpeen mukaan. Takaisinmaksukin on joustavampaa kuin tavallisessa lainassa.

Kuinka nopeasti joustoluottoa voi nostaa tilille hakemuksen jälkeen?

Nopeus riippuu lainayhtiöstä, mutta yleensä rahat ovat tilillä hyvin pian hakemuksen hyväksymisen jälkeen, parhaimmillaan jopa 15 minuutissa. Kaikki lainayhtiöt eivät kuitenkaan tarjoa näin nopeaa siirtoa, joten kannattaa tarkistaa asia suoraan valitsemaltaan lainayhtiöltä ennen sopimuksen tekemistä.

Minkälaisia kuluja joustoluoton käyttöön tyypillisesti liittyy?

Joustoluoton käyttöön liittyy tyypillisesti nostoprovisio, vuotuinen korko sekä tilinhoitomaksu. Nostoprovisio on yleensä muutaman prosentin luokkaa nostetusta summasta. Vuotuinen korko vaihtelee, mutta on usein 10-20% tienoilla. Lisäksi useimmat joustoluotot sisältävät kuukausittaisen tilinhoitomaksun, joka on tyypillisesti 5-10 euroa kuussa. Tarkat kulut kannattaa aina tarkistaa luotonmyöntäjältä ennen lainan ottamista.

Mitkä seikat vaikuttavat joustoluoton myöntämiseen?

Joustoluoton myöntämiseen vaikuttavat pääasiassa hakijan luottotiedot, tulotaso ja nykyisten lainojen määrä. Lisäksi hakijan ikä ja työllisyystilanne otetaan huomioon. Mitä paremmat luottotiedot ja vakaampi taloudellinen tilanne, sitä todennäköisemmin joustoluotto myönnetään.

Miten joustoluoton takaisinmaksu tapahtuu käytännössä?

Joustoluoton takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain suoraveloituksena tililtäsi. Voit valita itsellesi sopivan takaisinmaksuajan ja maksuerän suuruuden lainasumman ja taloudellisen tilanteesi mukaan. Lainaa lyhentäessä osa maksuerästä menee korkoihin ja osa pääoman lyhennykseen. Voit halutessasi maksaa lainan pois myös ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

Voiko joustoluoton käyttöä seurata ja hallita verkossa?

Kyllä, useimpien joustoluottojen käyttöä voi seurata ja hallita kätevästi verkossa. Lainanantajien verkkosivuilla tai mobiilisovelluksissa on yleensä oma asiakastili, josta näkee ajantasaisen lainatilanteen ja voi tarvittaessa nostaa lisää rahaa tai muuttaa takaisinmaksuaikataulua joustavasti omien tarpeiden mukaan.

Missä tilanteissa joustava luotto voi olla hyvä vaihtoehto rahoitukselle?

Joustava luotto voi olla hyvä vaihtoehto rahoitukselle tilanteissa, joissa tarvitset nopeasti lisärahoitusta yllättäviin menoihin tai hankintoihin. Se soveltuu hyvin myös silloin, kun haluat tasapainottaa talouttasi hetkellisen kassavajeen yllättäessä. Joustoluotto on kätevä ratkaisu myös suurempiin hankintoihin, joita et halua tai pysty maksamaan kerralla. Koska lainan nostaminen ja takaisinmaksu on joustavaa, voit käyttää luottoa juuri silloin kun sitä tarvitset ja maksaa takaisin itsellesi sopivassa aikataulussa.

Mitä kannattaa huomioida ennen joustoluoton hakemista?

Ennen joustoluoton hakemista kannattaa huomioida oma taloudellinen tilanne ja lainan todellinen tarve. On tärkeää vertailla eri lainapalveluiden korkoja ja kuluja, jotta löytää itselle sopivimman vaihtoehdon. Lisäksi on hyvä tarkistaa lainan takaisinmaksuehdot ja varmistaa, että pystyy suoriutumaan lainan takaisinmaksusta sovitussa aikataulussa. Oman maksukyvyn realistinen arviointi on avainasemassa, jotta välttyy ylivelkaantumiselta.