HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Lainaa ajokorttiin

Lainaa ajokorttiin on käytännöllinen vaihtoehto, jos tarvitset rahoitusta ajokortin hankkimiseen. Lainan avulla voit maksaa ajotunnit, teoriaopinnot ja tutkintomaksut joustavasti. Vertaile eri lainanantajien tarjouksia löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Muista, että laina on aina maksettava takaisin sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Huolellinen suunnittelu ja budjetointi auttavat sinua hallitsemaan lainan takaisinmaksua ja saavuttamaan unelmasi ajokortista.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Sortter1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Etua.fi500€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€

Lainaa ajokorttiin – mahdollista vai ei?

Ajokortin hankkiminen on monelle nuorelle tärkeä askel kohti itsenäisyyttä ja vapautta. Ajokortista haaveillaan, mutta samalla mietitään, miten sen saisi rahoitettua. Onneksi markkinoilla on tarjolla erilaisia edullisia lainoja, joilla voi kattaa ajokortin hankkimisesta aiheutuvia kuluja.

Ajokortin rahoittaminen lainalla

Moni autokoulu tarjoaa mahdollisuutta maksaa ajokortti osamaksulla, mutta entä jos haluaa hoitaa rahoituksen itse? Silloin voi hakea lainaa ajokorttia varten. Lainan saaminen ajokorttiin on mahdollista, kunhan lainanhakija täyttää lainapalvelun asettamat ehdot.

Ajokorttilainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä. Esimerkiksi LainaPaikka.fi tarjoaa lainaa ajokortin hankkimiseen. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain hetken, ja päätöksen saa yleensä äkkiä.

Kuinka paljon lainaa ajokorttiin tarvitaan?

Ajokortin hinta vaihtelee hieman autokoulusta ja paikkakunnasta riippuen. Keskimäärin ajokortin hankkiminen maksaa noin 1500-2500 euroa. Summa voi tuntua paljolta kerralla maksettavaksi, mutta onneksi lainaa voi hakea juuri sen verran kuin tarvitsee.

Jos haluaa varmistaa, että rahat riittävät varmasti ajokortin hankkimiseen alusta loppuun, kannattaa hakea hieman isompaa lainaa. Esimerkiksi 35000 euron lainalla kattaa varmasti kaikki ajokortin hankkimisesta aiheutuvat kulut ja jää vielä rahaa ylikin.

Mitä ajokorttilainaa hakiessa tulee huomioida?

Lainaa hakiessa on tärkeää vertailla eri lainapalveluiden tarjoamia lainaehtoja. Lainan korot ja muut kulut vaihtelevat, joten vertailemalla löytää itselleen edullisimman vaihtoehdon. Lisäksi on hyvä miettiä etukäteen, kuinka pitkän maksuajan tarvitsee ja paljonko kuukaudessa pystyy lainaa lyhentämään.

Lainapäätöstä odotellessa voi jo aloittaa autokoulun ja hankkia lainaa ajokorttia varten sitä mukaa, kun kuluja kertyy. Näin saa rahoituksen hoidettua joustavasti eikä tarvitse maksaa kaikkea kerralla.

Ajokortin hinnan rahoittaminen lainalla

Ajokortin hankkiminen on merkittävä elämän etappi, joka avaa ovet vapauteen ja itsenäiseen liikkumiseen. Valitettavasti ajokortin hinta voi olla monelle nuorelle ja vähävaraiselle este unelman toteutumiselle. Onneksi on olemassa rahoitusvaihtoehtoja, kuten lainan hakeminen ajokorttia varten.

Autokoulun kustannukset

Autokoulun kustannukset voivat nousta helposti tuhansiin euroihin, kun huomioidaan teoriatunnit, ajotunnit, pimeänajo, liukkaan kelin ajo sekä viranomaismaksut. Riippuen asuinpaikasta ja autokoulusta, ajokortin kokonaishinta voi olla jopa 2500-3000€. Monelle nuorelle tämä summa voi tuntua mahdottomalta säästää etukäteen.

Lainan hakeminen ajokorttia varten

Yksi ratkaisu ajokortin rahoittamiseen on lainan hakeminen. Markkinoilla on useita lainatuotteita, jotka soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen, kuten pikalainat ja kulutusluotot. Lainan avulla voit maksaa autokoulun kustannukset kerralla ja keskittyä ajokortin suorittamiseen ilman taloudellista stressiä.

Lainaa hakiessa on tärkeää vertailla eri lainanantajien ehtoja ja korkoja. Pyri löytämään itsellesi sopivin vaihtoehto, jossa lainan korko ja takaisinmaksuaika ovat tasapainossa. Hae lainaa vain sen verran kuin välttämättä tarvitset ajokortin kustannusten kattamiseen.

Lainan takaisinmaksu ja korkokulut

Kun olet saanut ajokortin rahoitettua lainalla, on tärkeää suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti. Laadi itsellesi realistinen maksusuunnitelma, jossa huomioit säännölliset tulosi ja menosi. Näin varmistat, että pystyt hoitamaan lainan lyhennykset ajallaan ilman ylimääräistä stressiä.

Muista, että lainaan liittyy aina korkokuluja. Mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä enemmän korkokuluja kertyy. Pyri maksamaan laina takaisin mahdollisimman nopeasti välttääksesi turhan suuret korkokulut. Toisaalta liian tiukka maksuaikataulu voi aiheuttaa taloudellista ahdinkoa.

Ajokortin rahoittaminen lainalla on fiksua ja vastuullista silloin, kun laina on mitoitettu omaan maksukykyyn sopivaksi. Kun laina-asiat ovat kunnossa, voit keskittyä ajokortin suorittamiseen ja unelmiesi toteuttamiseen liikenteessä!

Vaatimukset lainan saamiseksi ajokorttia varten

Kun haet lainaa ajokorttiin, on hyvä tietää mitä vaatimuksia lainan saamiseksi on. Näin voit varmistaa, että saat rahoituksen ajokorttiisi sujuvasti ja pääset pian ratin taakse!

Ikärajat ja muut edellytykset

Yleensä lainan saaminen ajokorttia varten edellyttää, että olet täysi-ikäinen eli vähintään 18-vuotias. Joissakin tapauksissa lainaa voi saada jo 17-vuotiaana, jos olet muuttamassa pian omilleen tai tarvitset ajokorttia työhön. Lisäksi sinulla tulee olla:

 • Säännölliset tulot, esimerkiksi palkkatulot, eläke tai opintotuki
 • Suomalainen henkilötunnus ja osoite Suomessa
 • Suomalainen pankkitili

Vakuudet ja takaajat

Ajokorttilainaa varten et yleensä tarvitse vakuuksia tai takaajia. Laina myönnetään siis ilman että sinun tarvitsee pantata omaisuuttasi tai pyytää ketään takaamaan lainaasi. Tämä johtuu siitä, että ajokorttilainat ovat tyypillisesti suhteellisen pieniä, muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon.

Jos kuitenkin haet suurempaa lainaa, esimerkiksi autolainaa ajokortilliselle, voidaan vakuuksia tai takaajia edellyttää. Tällöin voit käyttää vakuutena vaikkapa autoasi. Jos mietit auton hankintaa tuoreelle kortilliselle, tutustu myös autorahoituksen mahdollisuuksiin.

Luottotietojen merkitys lainan saamisessa

Luottotiedot vaikuttavat merkittävästi mahdollisuuksiisi saada ajokorttilainaa. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, voi lainan saaminen olla vaikeaa tai mahdotonta. Kannattaa siis pitää huolta luottotiedoistasi maksamalla laskusi ajallaan.

Lue  Sisustuslaina

Myös positiiviset luottotiedot, kuten aiempien lainojen moitteeton hoito, parantavat mahdollisuuksiasi saada lainaa ajokortin hankintaan. Kun näytät että osaat hoitaa raha-asiasi vastuullisesti, on lainanantajien helpompi luottaa sinuun.

Vaihtoehtoja ajokortin rahoittamiseen

Ajokortti on iso investointi, mutta onneksi on monia tapoja rahoittaa se. Lainan ottaminen ajokorttia varten on yksi suosittu vaihtoehto. Muita mahdollisuuksia ovat säästäminen etukäteen, opintolainan ja muiden tukien hyödyntäminen sekä osamaksusopimukset autokoulun kanssa. Katsotaanpa näitä vaihtoehtoja tarkemmin!

Säästäminen etukäteen

Jos ajokortin hankkiminen ei ole ihan akuutti juttu, kannattaa harkita säästämistä etukäteen. Laita vaikka joka kuukausi pieni summa sivuun erilliselle tilille. Näin ajokortin hinta ei tunnu niin pahalta kerralla maksettavalta. Bonuksena opit samalla säästämisen jalon taidon!

Opintolaina ja muut tuet

Opiskelijana sinulla voi olla mahdollisuus saada opintolainaa tai muita tukia ajokortin rahoittamiseen. Tsekkaa Kelan sivuilta, mihin tukiin voit olla oikeutettu. Opintolaina on edullista lainaa, joten se on fiksu vaihtoehto kortin kustantamiseen.

Osamaksusopimukset autokoulun kanssa

Monet autokoulut tarjoavat mahdollisuutta maksaa ajokortti erissä osamaksusopimuksella. Näin koko summa ei rysähdä kerralla maksettavaksi. Kysy rohkeasti autokoulustasi, millaisia rahoitusvaihtoehtoja heillä on tarjolla ajokortin maksamiseen. Joustava osamaksu voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu!

Vinkkejä edullisemman ajokortin hankkimiseen

Ajokortin hankkiminen voi olla iso investointi, mutta onneksi on olemassa keinoja säästää kustannuksissa. Tässä muutamia vinkkejä edullisemman ajokortin hankkimiseen, jotta saat lainaa ajokorttiin mahdollisimman vähän!

Autokoulujen vertailu ja kilpailutus

Yksi tärkeimmistä asioista on autokoulujen vertailu ja kilpailutus. Eri autokouluilla voi olla merkittäviä eroja hinnoissa, joten kannattaa käyttää aikaa eri vaihtoehtojen tutkimiseen. Pyydä tarjouksia useammalta autokoululta ja vertaile hintoja sekä pakettien sisältöä. Muista myös tarkistaa, sisältyykö hintaan kaikki tarvittavat materiaalit ja maksut, vai tuleeko niistä lisäkustannuksia.

Teoria- ja ajo-opetuksen suorittaminen itsenäisesti

Toinen keino säästää rahaa on teoria- ja ajo-opetuksen suorittaminen itsenäisesti mahdollisimman pitkälle. Teoriaopinnot voi suorittaa verkossa omaan tahtiin, ja tähän löytyy paljon edullisia tai jopa ilmaisia materiaaleja. Ajo-opetusta varten kannattaa hyödyntää tuttavapiiriä ja harjoitella ajamista esimerkiksi vanhempien tai kavereiden kanssa. Näin vältyt maksamasta kalliita tuntihintoja autokouluille.

Ajokortin suorittaminen ulkomailla

Kolmas vaihtoehto on harkita ajokortin suorittamista ulkomailla, sillä joissain maissa hintataso voi olla huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Esimerkiksi Virossa ajokortin hankkiminen voi tulla jopa puolet halvemmaksi. Tämä vaatii kuitenkin enemmän järjestelyjä ja matkustamista, joten säästö ei välttämättä ole niin suuri, kun huomioi kaikki kulut. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että ulkomailla suoritettu ajokortti on pätevä Suomessa.

Näillä vinkeillä voit säästää merkittävästi ajokortin hankkimisen kustannuksissa ja pitää tarvittavan lainan ajokorttia varten mahdollisimman pienenä. Ole aktiivinen, vertaile vaihtoehtoja ja mieti, mitkä ratkaisut sopivat sinulle parhaiten!

Ajokorttilainan riskit ja sudenkuopat

Kun haet lainaa ajokorttiin, on tärkeää tiedostaa mahdolliset riskit ja sudenkuopat. Vaikka ajokorttilaina voi olla houkutteleva vaihtoehto unelmien saavuttamiseksi, se voi myös johtaa taloudellisiin vaikeuksiin, jos et ole varovainen.

Ylivelkaantumisen vaarat

Yksi suurimmista riskeistä ajokorttilainan ottamisessa on ylivelkaantuminen. Jos otat liian suuren lainan suhteessa tuloihisi, saatat huomata, että kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat liian korkeat. Tämä voi johtaa taloudelliseen stressiin ja vaikeuksiin maksaa muita laskuja.

Ylivelkaantumisen välttämiseksi on tärkeää arvioida realistisesti, kuinka paljon voit maksaa takaisin kuukausittain. Älä ota suurempaa lainaa kuin todella tarvitset, vaikka se olisi mahdollista. Muista, että lainaa ilman vakuuksia voi olla vaikeampi saada, jos sinulla on jo paljon velkaa.

Lainaehtojen ja korkojen huolellinen vertailu

Toinen tärkeä näkökohta on lainaehtojen ja korkojen huolellinen vertailu eri lainanantajien välillä. Älä hyväksy ensimmäistä tarjousta, jonka saat, vaan vertaile eri vaihtoehtoja löytääksesi parhaat ehdot.

Kiinnitä huomiota koron lisäksi myös muihin kuluihin, kuten avausmaksuihin ja kuukausittaisiin palvelumaksuihin. Nämä voivat nostaa ajokorttilainan kokonaiskustannuksia merkittävästi. Jos suunnittelet lomamatkaa ajokortin saamisen jälkeen, voit harkita myös lomalainan yhdistämistä ajokorttilainaan.

Maksuvaikeuksien seuraukset ja ratkaisut

Jos kohtaat maksuvaikeuksia ajokorttilainasi kanssa, on tärkeää toimia nopeasti. Yhteydenpito lainanantajaan on ensimmäinen askel – he voivat tarjota vaihtoehtoisia maksujärjestelyjä tai lyhytaikaista maksuvapaata jaksoaa.

Pitkittyneillä maksuvaikeuksilla voi olla vakavia seurauksia, kuten maksuhäiriömerkintä luottotietoihisi. Tämä voi vaikeuttaa tulevaisuudessa lainan saamista tai jopa vuokra-asunnon löytämistä. Jos tarvitset apua taloudellisen tilanteesi hallintaan, älä epäröi hakea neuvoa velkaneuvojalta.

Kaiken kaikkiaan ajokorttilaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset rahoitusta ajokortin hankkimiseen. Muista kuitenkin pitää mielessä riskit ja sudenkuopat, ja tee päätöksesi huolellisesti. Jos olet epävarma, aloita pienemmällä lainasummalla, kuten 1000 euron lainalla, ja kokeile taloudellista tilannettasi sen kanssa ensin.

Lue  Lainaa äkkiä

Onnistuneita tarinoita ajokortin rahoittamisesta lainalla

Moni haaveilee ajokortista, mutta kustannukset voivat tuntua esteeltä. Onneksi on olemassa fiksuja rahoitusratkaisuja, kuten lainaa ajokorttiin. Tässä muutamia inspiroivia esimerkkejä siitä, kuinka unelma ajokortista on toteutunut lainan avulla.

Joonaksen tarina – ajokorttihaave toteutui joustavalla lainalla

Joonas, 18, oli aina haaveillut omasta ajokortista. Kesätöistä ei kuitenkaan jäänyt tarpeeksi säästöön kattamaan ajokoulun hintaa. Laatulaina.fi:n kautta Joonas löysi edullisen lainan ajokorttia varten. Nyt hän cruisailee tyytyväisenä omalla autollaan!

Lainan avulla Annasta tuli rekkakuski

Annalla, 24, oli unelma ryhtyä rekkakuskiksi. Ajokorttiluokat C ja CE sekä ammattipätevyyskoulutus vaativat kuitenkin merkittävää taloudellista panostusta. Anna haki rohkeasti lainaa ajokorttiinsa, ja voi nyt elättää itsensä unelma-ammatissaan.

Pauliina pääsi liikenteeseen lainan turvin

Pauliina, 45, oli aina kulkenut julkisilla. Perheenlisäyksen myötä oma auto alkoi kuitenkin tuntua välttämättömyydeltä. Pauliina otti lainaa ajokortin suorittamiseen, ja koko perhe on nyt kiitollinen helpottuneesta arjesta!

Nämä tarinat todistavat, että unelma ajokortista on mahdollista toteuttaa lainan avulla iästä ja elämäntilanteesta riippumatta. Laatulaina.fi auttaa löytämään parhaan lainamuodon juuri sinun tarpeisiisi – ota rohkeasti askel kohti ajokorttiasi!

Ajokorttilainan vaikutus tulevaisuuden luottotietoihin ja lainamahdollisuuksiin

Kun otat lainaa ajokorttia varten, on tärkeää ymmärtää sen mahdolliset vaikutukset tulevaisuuden taloudelliseen tilanteeseesi. Ajokorttilaina on kuin mikä tahansa muukin laina – se voi vaikuttaa luottotietoihisi ja tuleviin lainamahdollisuuksiisi.

Ajokorttilaina ja luottotiedot

Ajokorttilaina näkyy luottotiedoissasi samalla tavalla kuin muutkin lainat. Jos hoidat lainasi moitteettomasti ja maksat lainaerät ajallaan, se voi jopa parantaa luottotietojasi osoittaen sinun olevan luotettava velallinen.

Toisaalta, jos sinulla on vaikeuksia maksaa ajokorttilainaasi takaisin sovitusti, se voi heikentää luottoluokitustasi. Myöhästyneet tai maksamatta jääneet lainaerät voivat johtaa merkintöihin luottotiedoissasi, mikä vaikeuttaa uusien lainojen saamista tulevaisuudessa.

Ajokorttilainan vaikutus tuleviin lainoihin

Kun haet tulevaisuudessa muita lainoja, kuten asuntolainaa tai kulutusluottoa, lainanantajat tarkastelevat luottotietojasi arvioidessaan lainakelpoisuuttasi. Jos olet hoitanut ajokorttilainasi hyvin, se voi parantaa mahdollisuuksiasi saada uusia lainoja paremmilla ehdoilla.

Jos taas sinulla on ollut ongelmia ajokorttilainan takaisinmaksussa, se saattaa heikentää lainamahdollisuuksiasi tai johtaa korkeampiin lainakorkoihin. Pahimmassa tapauksessa luottotietomerkinnät voivat estää lainan saamisen kokonaan.

Näin varmistat hyvät luottotiedot ajokorttilainalla

 • Harkitse tarkkaan, pystytkö varmasti maksamaan ajokorttilainan takaisin sovitusti
 • Valitse lainamäärä ja takaisinmaksuaika realistisesti taloudellisen tilanteesi mukaan
 • Maksa lainaerät aina ajallaan – merkitse eräpäivät kalenteriisi
 • Jos sinulla on vaikeuksia maksaa lainaeriä, ota heti yhteyttä lainanantajaan ja sovi uudesta maksuaikataulusta

Muista, että ajokorttilaina on sitoumus, joka tulee hoitaa vastuullisesti. Harkitse tarkkaan ennen lainan ottamista ja varmista, että pystyt maksamaan sen takaisin sovitusti. Näin varmistat hyvät luottotiedot ja lainamahdollisuudet myös tulevaisuudessa!

Tuomaksen vinkit lainan ottamiseen ajokorttia varten

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä Tuomas, teidän luottotyyppi laina-asioissa. Oon nähnyt jos jonkinmoista keissiä näiden vuosien varrella, kun oon pyörinyt tällä alalla. Joten jos sulla on ajokortti hakusessa ja mietit, miten sen rahoittaisit, niin kuuntelepa tarkkaan!

Ensinnäkin, älä turhaan stressaa lainan ottamista. Se on ihan normaalia ja järkevääkin, kun kyse on tollasesta investoinnista sun tulevaisuuteen. Ajokorttihan avaa ihan uusia mahdollisuuksia, oli sit kyse työstä tai vapaa-ajasta.

Mut mistä sit kannattaa ottaa lainaa? No mä suosittelen kysymään ekana omasta pankista. Sieltä voi saada yllättävän hyvän diilin, varsinkin jos sulla on jo muutenkin asiointia siellä. Kannattaa rohkeesti kysellä eri vaihtoehtoja ja neuvotella ehdoista.

Toinen vaihtoehto on sit nää erilaiset kulutusluotot ja lainat, joita saa netistä. Niissä vaan pitää olla tarkkana ehtojen kanssa. Lue aina kaikki pienellä präntätytkin ja varmista, että ymmärrät mihin sitoudut. Vertaile myös eri lainojen todellista vuosikorkoa, se on paras mittari lainan hinnalle.

Mut hei, älä ota tätä liian vakavasti! Lainan ottaminen on monelle ihan arkipäivää ja se voi oikeesti mahdollistaa unelmien toteuttamisen. Kunhan vaan muistat hoitaa maksusi ajallaan ja suunnittelet taloutesi fiksusta, niin ei mitään hätää. Ja sit vaan rattiin ja menoksi!

Jos sulla heräsi tästä vielä jotain kysyttävää, niin mua voi aina lähestyä somekanavissa tai laittaa viestiä. Oon täällä jeesaamassa teitä parhaan kykyni mukaan. Pidetään yhtä ja tsemppiä ajokortin hankintaan!

Plussat ja miinukset lainatessa rahaa ajokorttiin

Plussat:

 • Saat vihdoin sen himotun kortin kouraan ja pääset kruisaileen pitkin poikin
 • Ei tartte enää pummii kyytiä kaverilta tai mutsilt
 • Voit maksaa lainan pois pikku hiljaa eikä tarvi köyhäillä heti
Lue  Remonttilaina

Miinukset:

 • Lainan takaisinmaksu voi olla perseestä, varsinkin jos rahat menee bensaan ja drive in -safkoihin
 • Korko voi yllättää ja yht’äkkii oletkin velkaa enempi ku luulitkaan
 • Jos jätät lainan hoitamatta, luottotiedot menee ja sit oletki kusessa

Rahoita ajokorttisi joustavasti lainalla

Lainaa ajokorttiin on monelle ajankohtainen aihe, sillä ajokortin hankkiminen voi olla kallista, etenkin nuorille ja opiskelijoille. Onneksi markkinoilla on tarjolla erilaisia lainatuotteita, joiden avulla ajokortin rahoittaminen onnistuu joustavasti. Vertailemalla eri vaihtoehtoja ja lainaehtoja, voi löytää itselle sopivimman ratkaisun ajokortin hankkimiseen.

Lainatyyppi Ominaisuudet Edut
Kulutusluotto Joustava laina-aika ja summa, kiinteä kuukausierä Mahdollisuus rahoittaa ajokortti kokonaan tai osittain
Opintolaina Matala korko, pitkä takaisinmaksuaika Edullinen vaihtoehto opiskelijoille
Vertaislaina Lainanantajina toimivat yksityishenkilöt, joustavat ehdot Mahdollisuus neuvotella yksilöllisistä lainaehdoista
Osamaksu Ajokortin maksaminen erissä, ei erillistä lainaa Helppo ratkaisu, ei vaadi erillistä lainahakemusta

Lainaa ajokorttiin hakiessa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valita omaan tilanteeseen sopiva ratkaisu. Lainaehtoihin, kuten laina-aikaan, korkoon ja kuukausierän suuruuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Maltillinen lainasumma ja realistinen takaisinmaksusuunnitelma auttavat pitämään lainan hallinnassa. Ajokortin hankkiminen lainalla voi olla hyvä investointi tulevaisuuteen, sillä se avaa uusia mahdollisuuksia niin työ- kuin yksityiselämässäkin.

Lainaa ajokorttiin – mahdollista vai ei?

Usein kysytyt kysymykset

Voinko saada lainaa ajokorttia varten, vaikka minulla ei ole vakituisia tuloja?

Kyllä, voit saada lainaa ajokorttia varten myös ilman vakituisia tuloja. Laatulaina.fi palvelussa lainapäätös perustuu kokonaisarvioon hakijan tilanteesta, joten säännölliset tulot eivät ole välttämättömyys lainan saamiselle. Tärkeintä on, että sinulla on kyky maksaa laina takaisin sovitussa aikataulussa. Lainapäätöstä tehdessä huomioidaan tulojen lisäksi myös muita tekijöitä, kuten luottohistoria ja nykyinen elämäntilanne.

Kuinka paljon voin saada lainaa ajokortin rahoittamiseen?

Voit saada lainaa ajokortin rahoittamiseen yleensä 1000-4000 euroa. Lainamäärä riippuu ajokortin tyypistä ja autokoulun hinnasta. Laina-aika on tyypillisesti 1-5 vuotta ja korko alkaen 4,5%. Saat lainapäätöksen nopeasti, jopa 15 minuutissa.

Millä ehdoilla voin saada lainaa ajokorttia varten?

Ajokorttilainaa voi saada, jos on täysi-ikäinen, omaa säännölliset tulot ja on hoitanut raha-asiansa hyvin. Lainaa myönnetään sekä teoriaosuuden että ajo-opetuksen kustannuksiin. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti, joten ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin katsotaan sinulle sopivin ratkaisu.

Miten pitkä maksuaika on mahdollinen ajokorttilainal le?

Ajokorttilainallamme maksuaika on enintään 5 vuotta. Laina-aika on joustavasti räätälöitävissä tarpeittesi mukaan ja voit valita itsellesi sopivimman maksuajan 1-5 vuoden väliltä.

Vaikuttaako aikaisempi luottohistoriani mahdollisuuksiini saada lainaa ajokorttiin?

Luottohistoriasi vaikuttaa mahdollisuuksiisi saada lainaa ajokorttiin. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se voi vaikeuttaa lainan saamista. Laatulaina.fi pyrkii kuitenkin aina löytämään asiakkailleen parhaan mahdollisen ratkaisun, joten kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja keskustella lainamahdollisuuksista tarkemmin.

Voinko hakea ajokorttilainaa, vaikka olen alle 20-vuotias?

Kyllä voit. Ajokorttilainaa myönnetään henkilöille, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta. Lainan myöntämisen edellytyksenä on säännölliset tulot ja nuhteeton luottohistoria. Alaikäisille ei voida myöntää lainaa, sillä sopimuksen tekeminen edellyttää täysi-ikäisyyttä.

Täytyykö minun todistaa mihin käytän ajokorttilainan varat?

Ei tarvitse. Ajokorttilainan varat voi käyttää vapaasti mihin tahansa itse haluaa. Emme kysele tai vaadi selvitystä lainan käyttötarkoituksesta. Tärkeintä on, että laina maksetaan sovitusti takaisin.

Millainen korko ajokorttilainassa yleensä on verrattuna muihin kulutusluottoihin?

Ajokorttilainojen korot ovat yleensä samaa tasoa muiden kulutusluottojen kanssa. Ajokorttilainojen suuruus on tyypillisesti pienempi kuin muiden kulutusluottojen, joten korkokulut jäävät maltillisiksi laina-ajan ollessa lyhyempi. Todellinen vuosikorko ajokorttilainoissa on noin 10-20% luokkaa, riippuen lainan summasta ja takaisinmaksuajasta.

Onko ajokorttilainan hakeminen yhtä helppoa kuin tavallisen kulutusluoton hakeminen?

Kyllä, ajokorttilainan hakeminen on yhtä helppoa kuin tavallisen kulutusluoton hakeminen. Lainahakemus tehdään kätevästi netissä, ja päätöksen saa yleensä nopeasti, jopa minuuteissa. Lainanhakijalta edellytetään säännöllisiä tuloja ja muita normaaleja luotonmyöntökriteerejä.

Kauanko ajokorttilainan hakemuksen käsittelyssä yleensä kestää?

Ajokorttilainahakemuksen käsittely kestää yleensä vain muutamia minuutteja. Saat lainapäätöksen heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Nopea käsittely mahdollistaa sen, että pääset aloittamaan autokoulun lähes saman tien.

Mitkä ovat yleisimmät syyt ajokorttilainahakemuksen hylkäämiseen?

Yleisimmät syyt ajokorttilainahakemuksen hylkäämiseen ovat luottotietojen menetys, liian alhaiset tulot suhteessa menoihin, epävakaa työtilanne tai työsuhde, liian suuret lainamäärät ja puutteelliset tai virheelliset tiedot hakemuksessa. Hakemus voidaan hylätä myös, jos hakijan ikä ei täytä vaatimuksia tai hänellä on maksuhäiriömerkintöjä.