HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden hankintoihin. Sitä voi hakea pankista tai rahoitusyhtiöstä. Kulutusluottoa käytetään usein kodin hankintoihin, matkustamiseen tai muihin menoihin. Lainan määrä, korko ja takaisinmaksuaika vaihtelevat. Ennen lainan ottamista on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja harkita omaa maksukykyä. Kulutusluotto voi olla hyvä ratkaisu, mutta se voi myös johtaa velkaongelmiin, jos sitä ei käytetä harkiten.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Fixura1000€ - 20000€
Sortter1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Unolaina500€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu yksityishenkilöiden erilaisiin hankintoihin ja menoihin. Se on joustava rahoitusvaihtoehto monenlaisiin tilanteisiin, oli kyse sitten unelmien lomamatkasta, kodin remontista, uudesta autosta tai vaikka juhlien järjestämisestä.

Kulutusluoton ominaisuudet

Tyypillisesti kulutusluotolla on seuraavia piirteitä:

 • Vakuudeton – kulutusluottoa varten ei tarvitse antaa vakuuksia tai takaajia
 • Käyttötarkoitus vapaa – lainansaaja saa itse päättää mihin rahat käyttää
 • Lyhyt tai keskipitkä takaisinmaksuaika – yleensä 1-5 vuotta, joskus jopa 10v
 • Kiinteä kuukausierä – lainan lyhennys tapahtuu tasaerinä kuukausittain

Kulutusluoton hakeminen

Kulutusluoton hakeminen on nykyään vaivatonta. Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa netissä muutamassa minuutissa. Päätöksen saa yleensä heti ja rahat tilille parhaimmillaan saman tien.

Hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä täytyy olla säännölliset palkka- tai eläketulot. Myös luottotietojen täytyy olla kunnossa. Lainasummat vaihtelevat yleensä muutamasta tuhannesta aina useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Kulutusluoton kustannukset

Lainan kustannuksiin vaikuttavat lainasumma, takaisinmaksuaika, korko sekä mahdolliset muut kulut kuten avausmaksu. Todellinen vuosikorko kertoo lainan todelliset kustannukset vuositasolla sisältäen kaikki kulut. Se helpottaa eri lainatarjousten vertailua.

Fiksu lainanottaja vertailee eri vaihtoehtoja huolellisesti ja miettii tarkkaan oman maksukykynsä nyt ja tulevaisuudessa. Harkitusti käytettynä kulutusluotto on näppärä tapa rahoittaa isompia hankintoja ja unelmien toteuttamista.

Kulutusluoton edut ja haitat

Kulutusluotto voi olla oikea ratkaisu moneen tilanteeseen, mutta siihen liittyy myös riskejä. Tarkastellaanpa hieman tarkemmin kulutusluoton etuja ja haittoja.

Edut

Joustava rahoitusvaihtoehto

Kulutusluotto tarjoaa joustavan tavan rahoittaa erilaisia hankintoja tai projekteja. Voit käyttää lainaa juuri siihen tarkoitukseen kuin itse haluat, oli kyse sitten remontin tekemisestä, lomamatkan varaamisesta tai vaikka uuden kodinkoneen ostamisesta.

Mahdollisuus toteuttaa unelmia

Kulutusluoton avulla voit toteuttaa unelmiasi nopeammin. Jos olet aina haaveillut omasta veneestä tai ulkomaanmatkasta, mutta säästäminen tuntuu työläältä, kulutusluotto voi olla ratkaisu. Näin pääset nauttimaan unelmistasi heti eikä vasta vuosien päästä.

Helppo hakea

Kulutusluoton hakeminen on todella helppoa ja vaivatonta. Useimmat luotonantajat, kuten me täällä Laatulaina.fi:ssä, tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa kätevästi verkossa. Päätöksen saat yleensä nopeasti, jopa minuuteissa, ja rahat tilillesi saman tien hyväksytyn päätöksen jälkeen.

Haitat

Korkeat korot

Kulutusluottojen korot ovat usein korkeampia verrattuna esimerkiksi asuntolainoihin tai opintolainoihin. Tämä johtuu siitä, että kulutusluotot ovat vakuudettomia ja siten luotonantajalle riskialttiimpia. Korkeat korot voivatkin tehdä lainasta kalliin, etenkin jos laina-aika on pitkä.

Velkaantumisen riski

Kulutusluoton ottaminen voi johtaa ylivelkaantumiseen, jos omaa maksukykyään ei arvioi realistisesti. On tärkeää miettiä tarkkaan, onko lainan ottaminen välttämätöntä ja pystyykö lainan varmasti maksamaan takaisin sovitussa aikataulussa. Muutoin velka voi kasvaa hallitsemattomaksi ja aiheuttaa vakavia taloudellisia ongelmia.

Luottotietojen menetyksen uhka

Jos kulutusluoton takaisinmaksu viivästyy merkittävästi tai jää kokonaan hoitamatta, vaarana on maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys. Tämä voi vaikeuttaa elämää monin tavoin, sillä puhtaita luottotietoja tarvitaan niin vuokra-asunnon hankkimiseen, sopimusten solmimiseen kuin uusien lainojen saamiseen.

Kulutusluoton hakeminen

Laatulaina.fi – luotettava kumppani

Kun etsit kulutusluottoa, on tärkeää löytää luotettava ja joustava lainapalvelu. Laatulaina.fi tarjoaa mahdollisuuden hakea jopa 50000 euron lainoja helposti ja nopeasti verkossa. Meillä on pitkä kokemus rahoitusratkaisujen tarjoamisesta ja asiakkaidemme tyytyväisyys on meille erityisen tärkeää.

Laatulaina.fi on turvallinen valinta kulutusluoton hakemiseen. Tarjoamme:

 • Selkeät lainaehdot ja -kustannukset
 • Nopean ja vaivattoman hakuprosessin
 • Joustavat takaisinmaksuajat
 • Ystävällisen asiakaspalvelun

Hakemuksen täyttäminen

Kulutusluoton hakeminen Laatulaina.fi-palvelussa on helppoa ja vaivatonta. Sinun tarvitsee vain täyttää verkossa lainahakemus, jossa kysytään perustietoja kuten:

 1. Henkilötiedot
 2. Tulot ja menot
 3. Toivottu lainamäärä ja takaisinmaksuaika
 4. Pankkitilin tiedot

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Varmista, että antamasi tiedot ovat oikein, jotta lainahakemuksesi käsittely sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Luottopäätöksen saaminen

Kun olet lähettänyt kulutusluoton hakemuksen, saat luottopäätöksen yleensä hyvin nopeasti, jopa alle tunnissa. Mikäli hakemuksesi hyväksytään, saat lainatarjouksen, jossa on eritelty lainan ehdot, kuten:

 • Lainamäärä
 • Todellinen vuosikorko
 • Takaisinmaksuaika
 • Kuukausierän suuruus

Tutustu lainatarjoukseen huolellisesti ja hyväksy se, jos ehdot vastaavat toiveitasi. Tämän jälkeen lainasumma siirretään tilillesi sovitussa aikataulussa, yleensä jo saman päivän aikana.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Kun olet saanut kulutusluoton, on aika miettiä sen takaisinmaksua. Huolellisesti laadittu maksusuunnitelma auttaa sinua pysymään aikataulussa ja välttämään ylimääräisiä kuluja. Tässä muutamia vinkkejä sujuvaan kulutusluoton takaisinmaksuun.

Maksusuunnitelman laatiminen

Ensimmäinen askel on realistisen maksusuunnitelman laatiminen. Ota huomioon tulosi, menosi ja mahdolliset yllättävät kulut. Varmista, että pystyt hoitamaan sovitut maksuerät ajallaan. Jos tiedät jo lainaa ottaessasi, että tarvitset joustoa maksuaikatauluun esimerkiksi lomamatkan vuoksi, sovi tästä lainanantajan kanssa etukäteen.

Maksuerien suuruus ja aikataulu

Maksuerien suuruus määräytyy lainamäärän, laina-ajan ja koron perusteella. Yleensä maksuerät ovat tasasuuruisia, mutta voit myös sopia yksilöllisestä maksuaikataulusta. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausimaksuja, mutta samalla korkokulut kasvavat. Lyhyempi laina-aika puolestaan pienentää korkokuluja, mutta kuukausimaksut ovat suurempia. Löydä itsellesi sopivin vaihtoehto.

Jos elämäntilanteesi muuttuu yllättäen esimerkiksi työttömyyden vuoksi, ota heti yhteyttä lainanantajaan. Monet tarjoavat lainaa myös työttömille ja voivat auttaa löytämään ratkaisun maksuongelmiin.

Ennenaikainen takaisinmaksu

Jos taloudellinen tilanteesi sallii, voit harkita kulutusluoton ennenaikaista takaisinmaksua. Tämä säästää korkokuluja ja vapauttaa sinut velasta nopeammin. Tarkista kuitenkin lainaehdoista, liittyykö ennenaikaiseen maksuun ylimääräisiä kuluja. Jotkut lainanantajat sallivat ylimääräiset lyhennykset ilman lisämaksuja, toiset taas veloittavat niistä.

Kaiken kaikkiaan kulutusluoton onnistunut takaisinmaksu vaatii suunnitelmallisuutta ja kurinalaisuutta. Pysymällä ajan tasalla maksuista ja reagoimalla ajoissa mahdollisiin ongelmiin varmistat, että lainanhoito sujuu mutkattomasti alusta loppuun.

Vastuullinen lainaaminen

Oman taloudellisen tilanteen arviointi

Ennen kulutusluoton hakemista on tärkeää arvioida rehellisesti oma taloudellinen tilanne. Mieti, mihin rahat riittävät tällä hetkellä ja onko sinulla varaa ottaa lainaa. Käy läpi tulot ja menot, ja laske kuinka paljon sinulle jää rahaa pakollisten menojen jälkeen. Jos olet haaveilemassa autolainasta, muista huomioida myös auton käyttökulut kuten vakuutukset, polttoaine ja huollot.

Lainan tarpeellisuuden pohtiminen

Mieti tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen. Onko hankinta välttämätön juuri nyt, vai voisiko sen jättää tuonnemmaksi? Joskus voi olla viisaampaa säästää etukäteen kuin ottaa lainaa. Toisaalta jotkin hankinnat, kuten ajokortin rahoittaminen lainalla, voivat olla järkeviä investointeja tulevaisuuteen.

Lue  Mökkilaina

Takaisinmaksukyvyn varmistaminen

Vastuullinen lainanotto edellyttää, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitusti. Laske tarkkaan, kuinka paljon voit käyttää lainan lyhennyksiin kuukausittain. Jos olet epävarma, ota mieluummin pienempi laina. Esimerkiksi 6000 euron kulutusluotto on helpompi maksaa takaisin kuin vaikkapa 10 000 euron laina. Muista, että lainan kuukausierään sisältyy myös korot, joten maksettavaa on enemmän kuin lainattu summa.

Kulutusluottojen vertailu

Kun olet etsimässä itsellesi sopivaa kulutusluottoa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Älä tuijota vain houkuttelevaa mainoslausetta tai lupauksia pikavipistä, vaan perehdy tarkasti lainaehtoihin. Vertailemalla korkoja, kuluja ja sopimusehtoja löydät varmasti juuri sinulle sopivan lainan.

Korkojen ja kulujen vertailu

Lainan korot ja kulut vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka paljon lainasi lopulta maksaa. Vertaile siis huolella eri lainapalveluiden todellisia vuosikorkoja ja lainanhoitokuluja. Muista, että halvin korko ei aina tarkoita edullisinta lainaa, sillä joissakin tapauksissa matalakorkoiseen lainaan voi liittyä piilotettuja kuluja.

Lainaehtojen huolellinen tarkastelu

Korkojen ja kulujen lisäksi on tärkeää lukea tarkkaan myös muut lainaehdot. Kiinnitä huomiota esimerkiksi:

 • Laina-aikaan – kuinka pitkän ajan kuluessa laina on maksettava takaisin?
 • Lyhennystapoihin – ovatko kuukausierät kiinteitä vai joustavia?
 • Mahdollisiin lisämaksuihin – peritäänkö esim. tilinhoito- tai käsittelymaksuja?
 • Ennenaikaiseen takaisinmaksuun – voitko maksaa lainan pois etuajassa ilman lisäkuluja?

Kun tiedät tarkalleen mihin sitoudut, vältyt ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Laatulaina.fi – läpinäkyvät ehdot ja kilpailukykyiset hinnat

Me täällä Laatulaina.fi:ssä haluamme tehdä kulutusluoton hakemisen mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi. Siksi tarjoamme:

 • Selkeät ja läpinäkyvät lainaehdot ilman piilokuluja tai yllättäviä lisämaksuja
 • Kilpailukykyiset korot ja kulut, jotka takaavat edullisen lainan
 • Joustavan lainanmaksun – voit itse valita sinulle sopivimman lyhennysohjelman
 • Erinomaisen asiakaspalvelun, joka auttaa sinua kaikissa lainaan liittyvissä kysymyksissä

Hae siis kulutusluottoa meiltä ja nauti huolettomasta lainaamisesta markkinoiden parhailla ehdoilla!

Kulutusluotto elämän eri tilanteissa

Elämässä tulee vastaan monenlaisia tilanteita, joissa kulutusluotto voi olla ratkaisu rahoituksen järjestämiseen. Oli kyseessä sitten remontti, auton hankinta tai unelmien lomamatka, kulutusluotto tarjoaa joustavan tavan toteuttaa suunnitelmasi. Katsotaanpa tarkemmin, miten kulutusluotto voi auttaa näissä tilanteissa.

Remontin rahoittaminen

Kun koti kaipaa päivitystä tai korjausta, remonttikulut voivat nousta nopeasti suuriksi. Kulutusluotolla voit rahoittaa remonttikulut kätevästi ja jakaa ne pidemmälle maksuajalle. Näin saat kodin kuntoon ilman suurta kertamaksua ja voit nauttia uudistuneesta kodistasi heti!

Muista myös, että jos olet vuokralla ja tarvitset rahoitusta vuokravakuuden maksamiseen, se onnistuu kätevästi vuokravakuuslainalla. Näin pääset muuttamaan uuteen kotiin ilman suurta kertamaksua.

Auton hankinta

Auto on monelle välttämättömyys arjen sujuvuuden kannalta. Jos autohaaveet ovat korkealla, mutta budjetti ei ihan riitä, kulutusluotto voi olla ratkaisu. Lainan avulla voit hankkia juuri sellaisen auton kuin tarvitset ja maksaa sen takaisin joustavasti omaan tahtiisi. Oli sitten kyseessä uusi tai käytetty auto, kulutusluotto mahdollistaa sen hankinnan.

Lomamatkan toteuttaminen

Välillä on ihanaa päästä arjesta irti ja rentoutua lomalla. Jos unelmiesi lomamatka on hinnakas, kulutusluotolla voit toteuttaa sen stressittä. Lainasumman voit käyttää lentoihin, majoitukseen ja aktiviteetteihin kohteessa. Maksat lainan takaisin pikkuhiljaa loman jälkeen, joten voit keskittyä nauttimaan ansaitusta irtiottosta arjesta!

Kulutusluoton vaihtoehdot

Jos harkitset kulutusluoton ottamista, kannattaa ensin miettiä myös muita mahdollisia vaihtoehtoja. Voisiko saman asian hoitaa toisin ilman lainaa? Seuraavaksi käymme läpi muutamia kulutusluoton järkeviä vaihtoehtoja.

Säästäminen

Säästäminen on aina hyvä vaihtoehto luotolle. Jos hankinta ei ole akuutti, kannattaa harkita säästämistä etukäteen. Näin vältyt lainan koroilta ja kuluilta kokonaan. Säännöllinen kuukausittainen säästäminen auttaa kerryttämään rahaa isompiakin hankintoja varten.

Vinkkejä säästämiseen:

 • Tee säästösuunnitelma ja aseta realistiset säästötavoitteet
 • Säästä tietty summa joka kuukausi automaattisesti
 • Hyödynnä säästö- ja sijoitustilejä parempaa korkoa varten
 • Leikkaa turhia kuluja ja laita säästyneet rahat sivuun

Osamaksu

Jos olet ostamassa jotain tuotetta, tarkista tarjoaako myyjä osamaksumahdollisuutta. Osamaksu on usein edullisempi vaihtoehto kuin erillinen kulutusluotto. Monilla liikkeillä on omia osamaksusopimuksia, joissa maksat tuotteen pidemmän ajan kuluessa pienemmissä erissä.

Osamaksun hyötyjä:

 • Saat tuotteen heti käyttöön ja maksat pikkuhiljaa
 • Korot ovat yleensä maltillisempia kuin kulutusluotoissa
 • Maksuehdot ovat joustavia ja voit sopia ne myyjän kanssa
 • Ei vaadi erillistä lainahakemusta tai luottopäätöstä

Luottokortti

Luottokortti voi toimia hyvänä vaihtoehtona pienemmissä hankinnoissa kulutusluotolle. Useimmissa luottokorteissa on tietty koroton maksuaika, jonka puitteissa ehdit maksaa luoton pois ilman lisäkuluja. Luottokortin luottorajaa ei kuitenkaan kannata käyttää äärimmilleen.

Luottokortin käytön etuja:

 • Joustava maksutapa – maksa koko luotto kerralla tai osissa
 • Korotonta maksuaikaa yleensä 30-60 päivää
 • Mahdollisuus kerryttää palkintopisteitä tai muita etuja
 • Kortti on aina mukana yllättäviä menoja varten

Ennen kulutusluoton hakemista kannattaakin miettiä näitä mainituja vaihtoehtoja: säästämistä, osamaksua tai luottokortin käyttöä. Niillä voikin usein välttää erillisen lainan ottamisen ja säästää kuluissa.

Vinkkejä onnistuneeseen lainanottoon

Budjetointi ja suunnitelmallisuus

Ennen kulutusluoton hakemista on tärkeää laatia kattava budjetti ja suunnitella lainan takaisinmaksu huolellisesti. Mieti, mihin tarkoitukseen lainaa tarvitset ja miten se sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Varmista, että pystyt hoitamaan lainan lyhennykset ja korot ajallaan ilman, että se vaarantaa muita taloudellisia velvoitteitasi.

Lainasumman realistinen arviointi

Kun haet kulutusluottoa, on olennaista arvioida tarvitsemasi lainasumma realistisesti. Älä hae enempää kuin todella tarvitset, sillä se voi johtaa tarpeettomiin kustannuksiin ja vaikeuksiin lainan takaisinmaksussa. Toisaalta liian pieni lainasumma ei välttämättä riitä kattamaan menojasi. Harkitse tarkkaan, mikä on juuri sinulle sopiva lainasumma.

Lainaehtojen huolellinen lukeminen

Ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen, lue huolellisesti läpi kaikki lainaehdot. Kiinnitä erityistä huomiota lainan korkoihin, lyhennyksiin, maksuaikatauluun ja mahdollisiin lisäkustannuksiin, kuten avausmaksuihin tai tilinhoitokuluihin. Varmista, että ymmärrät täysin, mihin sitoudut ja miten laina vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi pitkällä aikavälillä. Älä epäröi kysyä neuvoa asiantuntijalta, jos jokin lainaehdoissa on epäselvää.

Laatulaina.fi – luotettava kumppani kulutusluoton hakemisessa

Etsitkö luotettavaa ja asiantuntevaa kumppania kulutusluoton hakemiseen? Laatulaina.fi on palvelusi! Tarjoamme sinulle parhaat ratkaisut, kun tarvitset rahoitusta unelmiesi toteuttamiseen, olipa kyse sitten sisustuslainarahoista tai muista projekteista.

Lue  Joustoluotto

Asiantunteva asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan sinua lainaprosessin jokaisessa vaiheessa. Ystävälliset ja ammattitaitoiset asiakaspalvelijamme vastaavat kysymyksiisi ja varmistavat, että saat juuri sinulle sopivan kulutusluoton. Oli mielessäsi sitten pienempi laina tai vaikkapa 55000 euron suuruinen laina, autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun.

Nopea ja vaivaton lainaprosessi

Laatulaina.fi tekee lainan hakemisesta helppoa ja nopeaa. Voit täyttää lainahakemuksen kätevästi verkossa, ja saat päätöksen jopa muutamassa minuutissa. Kun laina on hyväksytty, rahat siirtyvät tilillesi pikaisesti, jotta pääset toteuttamaan unelmiasi ilman turhaa odottelua.

Tyytyväiset asiakkaat

Asiakkaidemme tyytyväisyys on meille ensisijaisen tärkeää. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota erinomaista palvelua ja räätälöityjä lainaratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin. Monet tyytyväiset asiakkaamme ovat jo toteuttaneet unelmiaan Laatulaina.fi:n avulla, ja haluamme auttaa myös sinua saavuttamaan omasi!

Omia kokemuksiani kulutusluotoista

Olen vuosien varrella nähnyt monenlaisia kulutusluottoja ja auttanut lukuisia ihmisiä löytämään juuri heille sopivan lainan. Vaikka minulla ei olekaan muodollista koulutusta alalta, olen oppinut paljon käytännön kokemuksen kautta. Yksi tärkeimmistä opeista on ollut se, että jokainen tilanne on yksilöllinen ja vaatii huolellista paneutumista.

Muistan erityisen hyvin erään tapauksen muutaman vuoden takaa. Eräs nuori pariskunta oli ostamassa ensiasuntoaan ja tarvitsi pientä lisärahoitusta kaupan loppuun viemiseksi. Kävimme yhdessä läpi heidän taloudellisen tilanteensa ja vertailimme eri lainavaihtoehtoja. Lopulta löysimme heille täydellisesti sopivan kulutusluoton, joka mahdollisti unelmien toteutumisen ilman ylimääräistä stressiä.

Toinen tärkeä pointti, jonka haluan nostaa esiin, on lainaehtojen huolellinen läpikäynti. Vaikka houkutus tarttua nopeaan ja helppoon lainaan voi olla suuri, kannattaa aina lukea pienellä präntätty teksti ja varmistaa, että ymmärtää kaikki sopimusehdot. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Kaiken kaikkiaan kulutusluotot voivat olla erinomainen työkalu silloin, kun niitä käytetään harkiten ja vastuullisesti. Avainasemassa ovat realistinen arvio omasta takaisinmaksukyvystä sekä huolellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä. Ja jos jossain vaiheessa tuntuu, että omat rahkeet eivät riitä, kannattaa aina kääntyä asiantuntijan puoleen – me olemme täällä juuri sinua varten!

Kulutusluoton plussat ja miinukset

Plussat:

 • Nopea tapa saada käteistä, kun sitä tarvitsee – yllättäviin juhliin tai äkkilähtöön etelään!
 • Joustava maksuaika, eli ei tarvitse stressata tiukoista eräpäivistä.
 • Mahdollisuus toteuttaa unelmia ilman odottelua – uusi telkkari, pleikkari tai vaikka se kuumailtapallolento!

Miinukset:

 • Korko voi olla korkea, eli lainasta joutuu maksamaan maltaita takaisin.
 • Houkutus tuhlata enemmän kuin oikeasti on varaa – ei ehkä sittenkään tarttis ostaa sitä kultahamsteria lemmikiksi.
 • Lainan saaminen liian helposti voi johtaa velkaongelmiin, jos homma karkaa lapasesta.

Kulutusluottojen vertailu – ehdot ja kustannukset

Kulutusluoton tyyppi Tyypillinen laina-aika Kuukausierän suuruus Koron määrä
Kertaluotto 1-5 vuotta 50-500 € 5-20 %
Jatkuva luotto Toistaiseksi voimassa oleva Vaihtelee käytön mukaan 10-30 %
Osamaksuluotto 6 kk – 5 vuotta Riippuu ostoksen suuruudesta 0-10 %
Vertaislaina 1-5 vuotta 100-1000 € 5-30 %

Kulutusluotot ovat lainoja, joita käytetään erilaisten hankintojen rahoittamiseen. Ne ovat joustava tapa saada rahoitusta nopeasti, mutta niihin sisältyy myös riskejä. Taulukossa on esitetty erilaisia kulutusluottotyyppejä ja niiden tyypillisiä ominaisuuksia.

Kertaluotot ovat kertasummana nostettavia lainoja, joiden takaisinmaksuaika on yleensä 1-5 vuotta. Kuukausierät ovat tyypillisesti 50-500 euroa ja korko vaihtelee 5-20 prosentin välillä. Jatkuvat luotot, kuten luottokortit, ovat toistaiseksi voimassa olevia luottoja, joiden kuukausierä vaihtelee käytön mukaan. Korko on yleensä korkeampi, 10-30 prosenttia.

Osamaksuluotot ovat tietyn tuotteen hankintaan tarkoitettuja luottoja, joiden maksuaika on yleensä 6 kuukaudesta 5 vuoteen. Kuukausierä riippuu ostoksen suuruudesta ja korko on yleensä matalampi, 0-10 prosenttia. Vertaislainat ovat yksityishenkilöiden toisilleen myöntämiä lainoja, joiden laina-aika on 1-5 vuotta, kuukausierät 100-1000 euroa ja korko 5-30 prosenttia.

Kulutusluottoa harkitessa on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja ymmärtää lainan ehdot ja kustannukset. Lainan ottaminen edellyttää aina takaisinmaksukykyä, ja lainan hoitamatta jättäminen voi johtaa vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Kulutusluotot voivat kuitenkin olla hyödyllisiä, kun niitä käytetään harkiten ja vastuullisesti.

Mikä on kulutusluotto?

Usein kysytyt kysymykset

Miten kulutusluotto eroaa muista lainatyypeistä, kuten asuntolainasta tai opintolainasta?

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joka on tarkoitettu päivittäisiin hankintoihin ja menoihin. Asuntolaina on vakuudellinen laina, joka otetaan asunnon ostoa varten ja lainan vakuutena toimii yleensä ostettava asunto. Opintolaina on valtion takaama laina, joka on tarkoitettu opiskelun rahoittamiseen. Kulutusluoton korko on yleensä korkeampi kuin asuntolainan tai opintolainan, sillä se on vakuudeton. Kulutusluoton laina-aika on myös lyhyempi kuin asuntolainassa.

Mitkä ovat kulutusluoton yleiset lainaehdot ja mitä lainan hakijan tulee ottaa huomioon ennen lainan ottamista?

Kulutusluoton yleiset lainaehdot vaihtelevat lainanantajasta riippuen, mutta yleensä lainalle määritellään laina-aika, korko ja lyhennystapa. Lainan hakijan tulee aina tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja varmistaa, että pystyy suoriutumaan lainan takaisinmaksusta sovitussa aikataulussa. On tärkeää arvioida realistisesti oma maksukyky ja välttää ylivelkaantumista. Lisäksi kannattaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia lainaehtoja ja valita itselle sopivin vaihtoehto. Ennen lainan hakemista on hyvä myös tarkistaa oma luottotietojen tilanne.

Kuinka nopeasti kulutusluoton voi saada tilille ja mitkä tekijät vaikuttavat lainapäätöksen nopeuteen?

Nopeus riippuu lainanmyöntäjästä, mutta yleensä saat rahat tilillesi 15 minuutista muutamaan arkipäivään. Nopeuteen vaikuttaa mm. hakemuksen käsittelyaika, henkilöllisyyden todentaminen, lainasumma sekä viikonpäivä ja kellonaika. Parhaimmillaan saat rahat tilillesi lähes välittömästi, jos haet arkipäivänä virka-aikaan ja pankki hyväksyy hakemuksesi nopeasti.

Millainen merkitys luottotiedoilla on kulutusluoton saamisessa ja voiko luottoa saada ilman luottotietoja?

Luottotiedot ovat erittäin tärkeitä kulutusluoton saamisessa. Ilman luottotietoja on hyvin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta saada kulutusluottoa. Luotonmyöntäjät tarkastavat aina hakijan luottotiedot ja tekevät päätöksen niiden perusteella. Jos luottotiedoissa on merkintöjä, luoton saaminen on epätodennäköistä. Poikkeustapauksissa jotkut luotonantajat voivat myöntää pienen lainan, mutta ehdot ovat yleensä tiukat ja korot korkeat. Siksi onkin tärkeää pitää luottotiedot kunnossa, jotta kulutusluoton saaminen onnistuu tarvittaessa.

Miten kulutusluoton korko määräytyy ja mitkä seikat vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin?

Kuinka pitkiä maksuaikoja kulutusluotoissa tyypillisesti on tarjolla ja miten laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierään?

Kulutusluottojen tyypilliset maksua jat vaihtelevat 1-15 vuoden välillä. Laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierään merkittävästi – mitä pidempi laina-aika, sitä pienemmät ovat kuukausierät. Toisaalta pidemmällä laina-ajalla lainan kokonaiskustannukset kasvavat korkojen myötä. Lyhyemmällä laina-ajalla kuukausierät ovat suurempia, mutta lainan kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi.

Millaisia vakuuksia tai takaajia kulutusluottojen myöntäjät yleensä vaativat lainan saamiseksi?

Kulutusluottoja myönnettäessä vakuudet tai takaajat eivät yleensä ole välttämättömiä. Lainapäätös perustuu hakijan tulotasoon, luottotietoihin ja lainanhoitokykyyn. Joissain tapauksissa suuremmissa lainasummissa saatetaan kuitenkin pyytää lisävakuuksia tai takaajia, mutta pienemmissä kulutusluotoissa tämä on harvinaisempaa.

Mitä tapahtuu, jos kulutusluoton takaisinmaksussa tulee ongelmia ja miten maksuvaikeuksiin voi varautua etukäteen?

Jos kulutusluoton takaisinmaksussa tulee ongelmia, on tärkeää ottaa välittömästi yhteyttä luotonantajaan ja sopia uudesta maksuaikataulusta. Luotonantaja voi myös tarjota muita ratkaisuja, kuten lyhennysvapaata jaksoa tai lainan uudelleenjärjestelyä. Jos maksuvaikeudet jatkuvat, luotonantaja voi siirtää lainan perintään, mikä voi johtaa lisäkuluihin ja maksuhäiriömerkintään.Maksuvaikeuksiin voi varautua etukäteen säästämällä rahaa yllättävien menojen varalle ja välttämällä liiallista velkaantumista. On tärkeää tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja varmistaa, että pystyy suoriutumaan lainan takaisinmaksusta. Oman taloudellisen tilanteen realistinen arviointi ja budjetin laatiminen auttavat välttämään maksuvaikeuksia.

Miten kulutusluoton voi maksaa takaisin ennenaikaisesti ja liittyykö siihen ylimääräisiä kuluja tai maksuja?

Kulutusluoton voi yleensä maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja tai maksuja. Joissain tapauksissa luotonantaja saattaa kuitenkin periä pienen käsittelymaksun ennenaikaisen takaisinmaksun yhteydessä. Suosittelemme tarkistamaan asian omalta luotonantajaltasi, sillä ehdot voivat vaihdella eri palveluntarjoajien välillä.

Bondora vakuudeton laina 500 – 10 000€ – Hae lainaa heti verkosta

Bondoran lainat heti verkosta

Bondora lainaa heti verkosta 500 – 10 000€

Lainaa heti verkosta
• Luottosummat 500 – 10 000 euroa
• Laina-aika valittavissa 1 – 5 vuoden väliltä
• Sopivan lainan valinta onnistuu lainalaskurin avulla
• Haettavissa myös matkapuhelimella
Kaikille 18 vuotta täyttäneille
• Vapaaehtoinen lainaturva
• Vaivatonta ja nopeaa hakea
• Todellinen vuosikorko, alk. 25,95 %
• Luotettavaa lainaamista

Bondora myöntää asiakkailleen jopa 10 000 euron lainan heti verkosta. Suuremmatkin lainat hoituvat nopeasti tilille. Bondoralla voit valita sinulla parhaiten sopivan luottosumman ja maksuajan yhdistelmän. Lainalle tulevaa kuukausierää voi arvioida käyttämällä Bondoran lainalaskuria, joskin lopullinen henkilökohtainen korko selviää vasta lainatarjouksesta.

Instabank laina ja kulutusluotto – Lainaa Instabankilta jopa 50 000€

Instabank kulutusluotto

Instabank laina & kulutusluotto

Kulutusluottoa 5 00 – 50 000 euroa
• Laina-aika jopa 15 vuotta
Välitön lainapäätös lainahakemuksesta
• Valitse joustava takaisinmaksu tai kiinteät kuukausierät
• Ei vakuuksia, ei takaajia
• Nimelliskorko 7,99 % – 19,99 %
• Ikäraja 23-vuotta
• Helppo ja nopea lainahakemus netissä, vie vain 5 min.
• Instabank ei kysy lainan käyttötarkoitusta
• Voit myös yhdistää lainoja Instabankiin avulla

Instabank on tuorein norjalainen tulokas suomalaisten lainapalveluiden joukkoon. Instabankista saat helpolla ja nopealla lainahakemuksella lainapäätöksen välittömästi 500 – 50 000 euron lainasummille. Instabank lainaa voit lyhentää joko perinteisen kulutusluoton tapaan tasaerissä kuukausittain tai valita joustavan maksutavan, jolloin maksat minimissään vain korot lainasta.

Kulutusluotto.com

Kulutusluotto.com

Kulutusluotto.com

• 1000 – 60 000 euron kulutusluotto
Löydät tarjouksia useilta pankeilta
• Säästät aikaa ja rahaa
• Hakemuksen jättämäminen ei sido sinua mihinkään ja on täysin ilmaista
• Takaisinmaksu jopa 15-vuotta
• Suomalainen luotettava toimija
Kulutusluotto ilman vakuuksia
• Nopea nettihakemus
• Myös isommat luotot nopeasti tilille
• Vaaditaan 18-vuoden ikää

Uusi Kulutusluotto.com on paras vaihtoehto kulutusluotolle vuonna 2024.. Täyttämällä yhden hakemuksen saat useita tarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Voit näistä kulutusluottotarjouksista valita itsellesi edullisimman tai muutoin parhaimman. Tämä säästää aikaa ja rahaa, sillä et joudu täyttämään hakemusta jokaiseen lainayhtiöön erikseen.

Bank Norwegian kulutusluotto 1 000 – 60 000€ nopeasti tilille

Bank Norwegian kulutusluotto

Bank Norwegian kulutusluotto

Lainaa 1 000 – 50 000 euroa
• Takaisinmaksuaika 1 – 15 vuotta
Saat lainaa nopeasti tilillesi
Et tarvitse vakuuksia lainaa varten
Mahdollisuus korottaa vanhaa lainaa
• Yli 23-vuotiaille hakijoille
• Henkilökohtainen korko 8,99 % – 22,49 %
• Mahdollisuus lainojen yhdistämiseen
• Koko hakemusprosessi verkossa
• Käytä lainasi mihin haluat

Bank Norwegian lainaa yli 23-vuotiaille suomalaisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa on mahdollista saada 10 000 – 50 000 euroa täysin ilman vakuuksia. Laina maksetaan takaisin 1 – 15 vuoden maksuajalla. Bank Norwegianin lainalla on mahdollista maksaa pois kaikki aiemmat kalliit pikavipit ja osamaksusopimukset. Parasta on, että lainan saa käyttöönsä heti, kun tarve ilmenee.

Credigo pikalaina – 100 – 2500€ pikalainat heti tilille ilman vakuuksia

Credigo pikalaina 100 - 2500€

Credigo pikalaina

Nopea pikalaina heti tilille
• Hakemukseen ei tarvitse liitteitä
100 – 2500 euroa lainaa vakuudetta
• Laina-aika 6kk – 5 vuotta
• Ei piilokuluja
• Rahat käyttöön 10 minuutissa
• Lainaa yli 20-vuotiaille
• Henkilökohtainen laina-arvio
• Sähköpostilaskutus
• Sähköiset asiakassivut käytössä

Credigo tarjoaa lainaa nopealla aikataululla. Palvelun aukioloaikoina lainan saa käyttöön 10 minuutin kuluessa lainahakemuksen täyttämisestä. Luottosumma voi minimissään olla 100 euroa puolen vuoden takaisinmaksuajalla ja maksimissaan 2500 euroa, jota maksetaan takaisin puolen vuoden ja viiden vuoden välisellä laina-ajalla valintasi mukaan. Tutustu palveluun tarkemmin ja hae sinäkin Credigon lainaa!