HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Autolaina

Autolaina on rahoitusmuoto, joka mahdollistaa uuden tai käytetyn auton hankinnan. Lainan määrä, korko ja takaisinmaksuaika sovitaan pankin tai rahoitusyhtiön kanssa. Autolainan vakuutena toimii yleensä ostettava ajoneuvo. Laina-aika on tyypillisesti 1-7 vuotta, ja lainan kuukausierä määräytyy laina-ajan, lainamäärän ja koron perusteella. Autolaina tarjoaa joustavan tavan rahoittaa ajoneuvo, mutta lainanottajan on huomioitava lainan kokonaiskustannukset ja varmistettava takaisinmaksukykynsä.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Etua.fi500€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Sortter1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Unolaina500€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€

Mitä autolaina tarkoittaa?

Autolaina on tarkoitukseen sidottu laina, joka on suunniteltu erityisesti auton hankintaa varten. Sen avulla voit rahoittaa unelmiesi auton hankinnan, oli kyseessä sitten upouusi menopeli tai hyväkuntoinen käytetty auto. Autolainan määrä on yleensä sidottu ostettavan auton hintaan, ja laina-aika voi vaihdella muutamasta vuodesta jopa kymmeneen vuoteen.

Autolainan ominaispiirteet

Autolainalla on muutamia erityispiirteitä verrattuna tavalliseen kulutusluottoon:

 • Laina myönnetään nimenomaan auton ostoa varten
 • Lainan vakuutena toimii usein ostettava auto
 • Laina-ajat ovat tyypillisesti pidempiä kuin kulutusluotoissa
 • Korko voi olla edullisempi kuin vakuudettomissa lainoissa

Autolainan korko ja muut ehdot määräytyvät yksilöllisesti hakijan taloudellisen tilanteen, luottokelpoisuuden ja lainan vakuuksien perusteella. Vertailemalla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden autolainatarjouksia voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Kenelle autolaina sopii?

Autolaina on hyvä vaihtoehto, jos:

 1. Tarvitset rahoitusta auton hankintaan
 2. Haluat pidemmän laina-ajan ja pienemmät kuukausierät
 3. Sinulla on mahdollisuus käyttää autoa lainan vakuutena
 4. Haluat hyödyntää edullisemman koron mahdollisuuden

On kuitenkin tärkeää muistaa, että autolaina on sitoumus, joka tulee maksaa sovitusti takaisin. Ennen lainan hakemista onkin hyvä arvioida realistisesti oma maksukyky ja varmistaa, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun myös tulevaisuudessa. Huolellinen suunnittelu ja oman taloustilanteen arviointi auttavat välttämään mahdolliset taloudelliset ongelmat.

Autolainan edut ja hyödyt

Uuden auton hankkiminen helposti

Unelmiesi menopeli odottaa sinua! Autolainalla saat kätevästi rahoituksen uudelle autolle, oli kyseessä sitten perheauto, kaupunkimaasturi tai urheiluauto. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään parhaan autolainan markkinoilta, jotta pääset nopeasti rattiin ja nauttimaan uudesta autostasi.

Käytetyn auton rahoittaminen

Käytetty auto on edullisempi vaihtoehto, mutta vaatii usein silti rahoitusta. Autolaina soveltuu mainiosti myös käytetyn auton hankintaan. Vertailemalla eri lainatarjouksia Laatulaina.fi:n kautta löydät varmasti sopivan rahoituksen käytetyn auton ostoon. Näin pääset nauttimaan ”uudesta” autostasi ilman suuria alkuinvestointeja.

Joustava takaisinmaksu

Autolaina tarjoaa joustoa takaisinmaksuun. Voit valita sinulle sopivan maksuajan ja kuukausierän suuruuden, jotta auton hankinta ei rasita talouttasi kohtuuttomasti. Laatulaina.fi:n kautta löydät lainatarjouksia, joissa on kilpailukykyiset korot ja maksuehdot. Näin voit nauttia uudesta tai käytetystä autostasi huoletta, kun tiedät että lainan takaisinmaksu on hoidossa.

Autolainan hakeminen ja ehdot

Lainan hakeminen verkossa

Autolainan hakeminen onnistuu kätevästi verkossa. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa vaikka kotisohvaltasi käsin. Tarvitset vain muutaman minuutin aikaa ja perustiedot itsestäsi sekä haettavasta lainasta. Verkossa täytetty hakemus käsitellään nopeasti ja saat lainapäätöksen heti.

Lainapäätös nopeasti

Kun olet täyttänyt autolainahakemuksen verkossa, saat yleensä lainapäätöksen hyvinkin nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Lainapäätös tehdään automaattisesti järjestelmissä, joten odotusaika on lyhyt. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat siirtyvät tilillesi pikaisesti ja pääset toteuttamaan unelmasi uudesta autosta!

Autolainan korko ja kulut

Autolainan korko määräytyy lainamäärän, laina-ajan ja lainanhakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Korot ovat yleensä kilpailukykyisiä verrattuna muihin lainamuotoihin. Autolainan kuluihin sisältyvät yleensä järjestelypalkkio sekä tilinhoitomaksu. Tarkat kulut käyvät ilmi lainatarjouksesta ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Vakuusvaatimukset autolainalle

Autorahoitusta haettaessa voidaan lainan vakuudeksi edellyttää ostettavaa autoa. Tällöin auto toimii lainan vakuutena. Vakuusvaatimukset vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin ja riippuvat myös lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Joissakin tapauksissa autolaina voidaan myöntää myös ilman vakuuksia, jos lainamäärä on kohtuullinen ja lainanhakijan maksukyky kunnossa.

Autolainan vertailu ja kilpailuttaminen

Kun olet päättänyt hankkia autolainan, on tärkeää vertailla eri lainapalveluita ja kilpailuttaa lainatarjouksia. Näin varmistat, että saat parhaat mahdolliset lainaehdot ja edulliset kokonaiskustannukset.

Eri lainapalveluiden vertailu

Autolainaa tarjoavat useat eri pankit, rahoitusyhtiöt ja muut lainapalvelut. Vertaile huolellisesti näiden toimijoiden lainatarjouksia ja ehtoja. Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Lainan korko – onko tarjolla kiinteä vai vaihtuva korko?
 • Lainan kulut, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksu ja muut palkkiot
 • Laina-aika eli kuinka pitkään maksat lainaa takaisin
 • Lyhennystapa – tasaerä, annuiteetti vai tasalyhennys?
 • Mahdollisuus maksuttomiin lyhennysvapaisiin kuukausiin

Jos kaipaat joustavuutta lainan takaisinmaksuun, voi joustoluotto olla varteenotettava vaihtoehto autolainan rinnalle. Joustoluotossa voit itse päättää nostojesi suuruuden ja ajankohdan luottolimiittisi rajoissa.

Lainaehtojen huolellinen tarkastelu

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista, käy huolellisesti läpi kaikki lainaehdot. Varmista, että ymmärrät:

 1. Lainan kokonaiskustannukset eli lainapääoman, korkojen ja kulujen summan
 2. Takaisinmaksuaikataulun – milloin ja kuinka paljon lainaa lyhennetään
 3. Mahdolliset lisäkulut, kuten maksuviivästyksistä aiheutuvat kulut
 4. Ehdot lainan ennenaikaiselle takaisinmaksulle – onko se sallittua ja liittyykö siihen kuluja

Kysy rohkeasti lainapalvelusta lisätietoja, jos jokin lainaehto on epäselvä. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Koron ja kulujen merkitys kokonaiskustannuksiin

Lainan korko ja kulut vaikuttavat merkittävästi autolainan kokonaiskustannuksiin laina-ajan kuluessa. Vaikka lainatarjous houkuttelisi matalalla korolla, muista huomioida myös lainan todelliset vuosikorot ja kaikki kulut.

Lue  Lainaa ajokorttiin

Vertaile lainojen todellista vuosikorkoa, joka sisältää varsinaisen koron lisäksi myös lainan kulut. Näin saat realistisen kuvan eri lainatarjousten edullisuudesta. Pienikin ero korossa voi tuoda laina-ajan kuluessa merkittäviä säästöjä!

Autolainan vaihtoehdot

Jos haaveilet uudesta autosta, mutta budjettisi ei riitä käteisellä maksamiseen, sinulla on onneksi muitakin vaihtoehtoja autolainan lisäksi. Vaikka 9000 euron laina voisi olla houkutteleva vaihtoehto auton hankkimiseen, kannattaa harkita myös muita rahoitusmuotoja. Tutustutaanpa hieman tarkemmin näihin vaihtoehtoihin!

Osamaksu ja leasing

Osamaksu on suosittu vaihtoehto auton hankkimiseen. Tässä mallissa maksat osan auton hinnasta heti ja loppuosan erissä sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Auton omistusoikeus siirtyy sinulle, kun viimeinenkin erä on maksettu. Osamaksusopimuksen ehdot, kuten käsiraha, korko ja sopimusaika, vaihtelevat tarjoajan mukaan.

Leasing taas tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokrausta. Maksat kiinteää kuukausimaksua sovitun ajan, yleensä 2-4 vuotta. Sopimuskauden päättyessä palautat auton omistajayhtiölle. Leasingsopimukseen sisältyy usein huollot ja vakuutukset. Tämä vaihtoehto sopii heille, jotka haluavat ajaa uudehkolla autolla ilman omistamisen velvoitteita.

Säästäminen ja käteisellä maksaminen

Jos sinulla on aikaa odottaa unelmiesi auton hankkimista, säästäminen voi olla järkevä vaihtoehto. Laadi budjetti ja päätä, kuinka paljon voit laittaa sivuun joka kuukausi. Avaa erillinen säästötili autohankintojen varalle. Säästämällä vältyt lainojen koroilta ja muilta kuluilta. Kun olet säästänyt tarpeeksi, voit ylpeänä ostaa autosi käteisellä.

Käteisellä maksaessa sinun ei tarvitse huolehtia kuukausittaisista lainanlyhennyksistä tai leasingmaksuista. Lisäksi käteiskaupassa voit usein neuvotella alennusta auton hinnasta. Jos kuitenkin tarvitset pientä lisärahoitusta säästöjesi päälle, harkitse maltillista lainasummaa kuten 1500 euron lainaa.

Auton hankkiminen ilman lainaa

Jos haluat välttää lainan ottamista kokonaan, mieti seuraavia vaihtoehtoja auton hankkimiseen:

 • Ajokortin hankkiminen ja kimppakyydit: Jos et vielä omista ajokorttia, harkitse sen suorittamista. Näin pääset jakamaan kyytiä ystävien ja perheenjäsenten kanssa.
 • Julkiset kulkuvälineet ja pyöräily: Selvitä, voitko hoitaa päivittäiset matkasi bussilla, junalla tai pyörällä. Näin säästät rahaa ja ympäristöä.
 • Auton jakaminen: Jos naapurillasi tai sukulaisellasi on auto vähällä käytöllä, ehdota yhteisomistusta tai -käyttöä. Näin voitte jakaa auton kustannukset.

Muista, että auton omistaminen tuo mukanaan muitakin kuluja kuin hankintahinnan, kuten vakuutukset, verot, polttoaineen ja huollot. Jos nämä kulut tuntuvat ylivoimaisilta, isompi 45000 euron autolaina ei välttämättä ole järkevin ratkaisu. Harkitse tarkkaan, mikä vaihtoehto sopii juuri sinun elämäntilanteeseesi ja kukkarollesi parhaiten.

Vinkkejä onnistuneeseen autolainan ottoon

Autolainan ottaminen on iso päätös, joka kannattaa tehdä harkiten. Onnistunut autolaina edellyttää huolellista valmistautumista ja omien taloudellisten realiteettien tuntemista. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla varmistat, että autolainasi on juuri sinulle sopiva ratkaisu.

Oman maksukyvyn realistinen arviointi

Ennen autolainan hakemista on tärkeää miettiä tarkkaan, paljonko voit kuukausittain käyttää lainan lyhennyksiin. Huomioi myös auton käyttöön liittyvät kulut, kuten polttoaine, vakuutukset, huollot ja mahdolliset korjaukset. Vältä ylivelkaantumista ja varmista, että sinulle jää riittävästi rahaa myös muihin menoihin autolainan rinnalla.

Jos kaipaat nopeasti pientä lisärahoitusta autolainan rinnalle tai vaikkapa auton varusteiden hankintaan, pikalaina voi olla kätevä ratkaisu. Muista kuitenkin, että pikalainat on tarkoitettu lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin, ei pidemmän päälle.

Lainatarjouksen huolellinen läpikäynti

Kun olet löytänyt sinulle sopivan autolainatarjouksen, tutustu siihen huolella ennen lainasopimuksen allekirjoittamista. Kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

 • Lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää koron lisäksi myös muut lainaan liittyvät kulut
 • Laina-aika ja kuukausierän suuruus
 • Mahdolliset lisäpalvelut, kuten korkokatto tai maksuvakuutus
 • Lainan ennenaikaisen takaisinmaksun ehdot

Auton ja lainan yhteensovittaminen

Autolainaa ottaessa on tärkeää miettiä tarkkaan, millainen auto omiin tarpeisiin parhaiten sopii. Mieti, kuinka paljon tulet autoa käyttämään ja millaisissa olosuhteissa. Ota huomioon myös auton käyttökulut, kuten polttoaineenkulutus ja huoltokustannukset.

Varmista, että valitsemasi auto on hintatasoltaan järkevä suhteessa lainamäärään. Liian kallis auto voi johtaa kohtuuttoman suuriin kuukausieriin, kun taas liian halvalla autolla laina-aika voi venyä turhan pitkäksi.

Autolainan takaisinmaksu ja laina-ajan muutokset

Lyhennysvapaiden hyödyntäminen tarvittaessa

Elämässä tulee joskus eteen tilanteita, jolloin autolainan takaisinmaksu voi tuntua haastavalta. Onneksi monilla lainanantajilla on mahdollisuus sopia lyhennysvapaista kuukausista, jolloin lainan lyhennystä ei tarvitse maksaa. Tämä antaa joustoa ja helpotusta talouden suunnitteluun.

Lyhennysvapaat kuukaudet ovat kätevä tapa saada hengähdystauko lainanmaksuun esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Yllättävät menot, kuten auton korjaus tai kodinkoneen hajoaminen
 • Tulojen tilapäinen lasku, esimerkiksi työttömyyden tai sairausloman vuoksi
 • Lomamatka tai muu isompi hankinta, johon tarvitaan ylimääräistä rahaa

On kuitenkin hyvä muistaa, että lyhennysvapaat kuukaudet pidentävät laina-aikaa ja voivat kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia korkojen vuoksi. Siksi niitä kannattaa käyttää harkiten ja vain todelliseen tarpeeseen.

Lue  Rahoitus

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu

Jos taloudellinen tilanteesi paranee, voi olla järkevää maksaa autolaina pois ennenaikaisesti. Useimmat lainanantajat sallivat lainan osittaisen tai kokonaisen ennenaikaisen takaisinmaksun ilman ylimääräisiä kuluja.

Ennenaikaisen takaisinmaksun hyötyjä ovat:

 1. Säästöt korkokuluissa, kun laina-aika lyhenee
 2. Velkojen nopeampi väheneminen ja taloudellisen tilanteen kohentuminen
 3. Mahdollisuus suunnata rahaa muihin tärkeisiin hankintoihin tai säästökohteisiin

Jos harkitset autolainan ennenaikaista takaisinmaksua, kannattaa olla yhteydessä lainanantajaan ja sopia asiasta heidän kanssaan. Näin varmistat, että kaikki sujuu suunnitellusti ja vältyt yllätyksiltä.

Toiminta maksuvaikeuksissa

Jos kohtaat maksuvaikeuksia etkä pysty hoitamaan autolainan lyhennyksiä ajallaan, on tärkeää toimia ripeästi tilanteen ratkaisemiseksi. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä lainanantajaan ja kertoa avoimesti tilanteestasi.

Lainanantajat ovat usein valmiita neuvottelemaan joustavista ratkaisuista, kuten:

 • Lyhennysvapaiden kuukausien sopiminen
 • Laina-ajan pidentäminen ja kuukausierien pienentäminen
 • Väliaikainen pienempi lyhennys
 • Koronmaksun lykkääminen

On tärkeää muistaa, että maksuvaikeuksien pitkittyessä tilanne voi hankaloitua entisestään. Siksi niihin kannattaa tarttua ajoissa ja etsiä yhdessä lainanantajan kanssa toimiva ratkaisu. Avoin ja rehellinen keskustelu auttaa löytämään parhaan tavan selvitä haasteista ja pitää autolainan takaisinmaksun hallinnassa.

Kokemuksia autolainasta

Asiakkaiden onnistumistarinat

Meillä Laatulaina.fi:llä on ilo kuulla lukuisia positiivisia tarinoita asiakkailtamme, jotka ovat saaneet autolainan kauttamme. Eräs asiakas kertoi, kuinka hän vihdoin pystyi hankkimaan luotettavan perheauton pitkien säästövuosien jälkeen. Toinen taas iloitsi siitä, että edullinen autolaina mahdollisti hänen työmatkojen sujuvoittamisen ja paransi siten elämänlaatua merkittävästi.

Sudenkuopat ja niiden välttäminen

Autolainan ottamisessa on toki omat riskinsä, mutta ne voi välttää huolellisella suunnittelulla. Tärkeintä on arvioida realistisesti oma maksukyky ja valita sopiva laina-aika sekä lyhennystapa. Kannattaa myös vertailla eri lainatarjouksia ja lukea sopimusehdot tarkasti ennen päätöstä. Me Laatulaina.fi:llä autamme mielellämme löytämään jokaiselle asiakkaalle juuri hänelle sopivimman autolainan.

Autolainan vaikutus elämänlaatuun

Oma auto tuo monelle kaivattua vapautta ja helpotusta arjen liikkumiseen. Autolaina voi olla avain siihen, että pääsee nauttimaan auton omistamisen eduista ilman vuosien säästämistä. Moni asiakkaamme on kertonut, kuinka oman auton saaminen lainan avulla on parantanut heidän elämänlaatuaan merkittävästi – oli kyse sitten työmatkoista, harrastuksista tai vaikka mökkireissuista perheen kanssa. Laatulaina.fi on ylpeä saadessaan olla mukana mahdollistamassa näitä positiivisia muutoksia asiakkaidemme elämässä autolainan muodossa.

Tuomaksen vinkit autolainan hakuun

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan, kaverit! Täällä Tuomas taas äänessä. Aattelin tällä kertaa heittää teille muutaman vinkin autolainan hakemisesta. Vaikka en ole mikään virallinen rahoitusalan guru, niin onhan näitä lainajuttuja tullut vuosien varrella otettua haltuun ihan käytännön kautta.

Muistan itsekin, kun aikoinaan ekan auton ostin lainalla. Voi pojat, oli vähällä etten mokannut ja ottanut sitä kalleinta lainaa mitä tarjottiin! Onneks tajusin ajoissa kysellä vaihtoehtoja ja kilpailuttaa pankkeja. Siinä säästyi ihan mukavasti massii, kun jaksoi nähdä vähän vaivaa.

Nää korkomarginaalit ja lyhennysvapaakaudet voi kuulostaa ihan heprealta aluksi, mutta ei ne oikeesti ole niin monimutkaisia juttuja. Kannattaa vaan rauhassa tutustua eri vaihtoehtoihin ja miettiä mikä sopii parhaiten omaan budjettiin. Ei kannata sokeasti valita sitä ekaa lainatarjousta, vaan vertailla vähän eri pankkien hintoja ja ehtoja.

Ja vielä sellanen vinkki, mitä ei ehkä tuu aina ajatelleeks: samalla kun kilpailuttaa lainat, niin kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa myös auton kaskovakuutukset! Siinäkin voi pikku vaivannäöllä säästää ihan kivan summan vuodessa.

Noh, toivottavasti näistä jutuista oli teille jotain hyötyä. Muistakaa vaan pitää pää kylmänä ja lukea tarkkaan kaikki paperit ennen ku nimmarin raapustatte. Ja sit vaan pikitielle auton rattiin!

Plussat ja miinukset autolainan ottamisessa

Plussat:

 • Saat uuden, kiiltävän menopelin alleen!
 • Ei tarvitse miettiä säästämistä – kyllä pankki hoitaa!
 • Pääset esittelemään uutta autoa naapureille ja kavereille
 • Lainasumman voi käyttää vaikka uuteen stereojärjestelmään

Miinukset:

 • Lainan lyhentäminen voi viedä vuosia – toivottavasti tykkäät autostasi!
 • Korkokulut voivat yllättää – ei ehkä paras diili ikinä
 • Uusi auto menettää arvonsa nopeammin kuin ehdit sanoa ”lainanlyhennys”
 • Jos rahat loppuvat, auto lähtee alta ja joudut kulkemaan bussilla

Vertaile autolainan eri vaihtoehtoja löytääksesi sinulle sopivimman ratkaisun

Autolaina on monille tärkeä rahoitusvaihtoehto, kun suunnitellaan uuden tai käytetyn auton hankintaa. Autolainan avulla voit rahoittaa unelmiesi auton hankinnan ja maksaa lainan takaisin joustavasti omien mahdollisuuksiesi mukaan. On kuitenkin tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ja valita juuri itselle sopivin ratkaisu.

Lainatyyppi Tyypilliset laina-ajat Korkotaso Vakuusvaatimus
Perinteinen pankkilaina 1-7 vuotta Matala – keskitaso Usein vaaditaan auton lisäksi muu vakuus
Autoliikkeen rahoitus 1-5 vuotta Keskitaso – korkea Auto riittää yleensä vakuudeksi
Joustoluotto Ei määriteltyä laina-aikaa Korkea Ei vakuutta, mutta usein pienempi lainasumma
Osamaksu 1-6 vuotta Keskitaso Auto toimii vakuutena
Lue  Mökkilaina

Autolainaa harkitessa on tärkeää pohtia tarkkaan oma maksukyky ja valita laina-aika sekä lainasumma realistisesti. Pidempi laina-aika pienentää kuukausierää, mutta toisaalta kokonaiskorkokulut nousevat. Oman taloudellisen tilanteen lisäksi kannattaa vertailla eri lainanantajien tarjoamia korkoja ja muita lainaehtoja. Huolellisella suunnittelulla ja vertailulla löydät varmasti juuri sinulle sopivimman autolainan.

Mitä autolaina tarkoittaa?

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä ovat autolainan ehdot ja vaatimukset?

Autolainan myöntämiseen vaaditaan yleensä säännölliset palkkatulot, vähintään 18 vuoden ikä ja hyvä luottohistoria. Lainan määrä ja laina-aika riippuvat lainanhakijan maksukyvystä sekä auton arvosta. Lisävakuudeksi vaaditaan tyypillisesti auton rekisteröinti pankin nimiin, kunnes laina on maksettu. Korkotaso määräytyy asiakaskohtaisesti, mutta on yleensä kiinteä koko laina-ajalle.

Miten autolainan korko määräytyy ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat?

Autolainan korko määräytyy yleensä lainanhakijan luottokelpoisuuden perusteella. Mitä parempi luottokelpoisuus, sitä alhaisempi korko. Luottokelpoisuuteen vaikuttavat esimerkiksi hakijan tulot, menot, työllisyystilanne, omaisuus ja mahdolliset muut lainat. Myös lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat korkoon. Pidempi laina-aika ja suurempi lainasumma nostavat yleensä korkoa. Lisäksi yleinen korkotaso ja pankkien väliset erot vaikuttavat autolainojen korkoihin.

Kuinka pitkä autolainan takaisinmaksuaika yleensä on?

Autolainan takaisinmaksuaika on tyypillisesti 1-10 vuotta. Takaisinmaksuaika sovitaan lainasopimuksessa ja se riippuu lainan määrästä, laina-ajasta sekä lainanottajan maksukyvystä. Pidempi laina-aika pienentää kuukausierää, mutta nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Lyhyempi laina-aika taas tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta pienempiä kokonaiskustannuksia.

Minkä suuruisia autolainoja on mahdollista saada?

Autolainojen suuruus vaihtelee tyypillisesti 5 000 – 50 000 euron välillä riippuen lainanottajan tarpeista ja lainaehdoista. Suurempiakin lainoja on mahdollista saada tapauskohtaisesti. Lainasumma määräytyy yksilöllisesti hakijan maksukyvyn, vakuuksien ja luottotietojen perusteella.

Miten autolainaa haetaan ja mitä dokumentteja hakemukseen tarvitaan?

Autolainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Täytä lainahakemus nettisivuillamme, liitä mukaan tarvittavat dokumentit ja lähetä hakemus. Käsittelemme hakemuksen nopeasti, yleensä saat vastauksen jo saman päivän aikana.Tarvittavat dokumentit autolainan hakemiseen ovat:- Kopio ajokortista- Viimeisin palkkalaskelma tai muu todistus säännöllisistä tuloista- Kopio auton rekisteriotteesta, jos olet ostamassa käytettyä autoaKun lainapäätös on tehty, rahat maksetaan tilillesi heti hyväksymisen jälkeen. Voit sitten maksaa autosta kauppahinnan myyjälle ja ajaa uudella autollasi kotiin!

Voiko autolainan saada ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä, autolainan voi saada ilman vakuuksia tai takaajia, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja lainanhakijalla on säännölliset tulot. Vakuudettomat ja takaamattomat autolainat ovat yleisiä, sillä auto itsessään toimii lainan vakuutena. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti, mutta pääsääntöisesti autolaina onnistuu ilman lisävakuuksia tai takaajia.

Miten auton ikä ja kunto vaikuttavat autolainan saamiseen?

Auton iällä ja kunnolla on merkittävä vaikutus autolainan saamiseen. Mitä uudempi ja hyväkuntoisempi auto on, sitä todennäköisemmin lainan saa ja lainaehdot ovat edullisemmat. Vanhemman ja huonokuntoisemman auton vakuusarvo on heikompi, joten lainan saaminen voi olla vaikeampaa ja lainaehdot tiukemmat. Kuitenkin myös käytettyyn autoon voi saada lainaa, jos auton arvo on riittävä suhteessa lainan määrään ja laina-aikaan.

Mitä kuluja autolainaan tyypillisesti sisältyy?

Autolainaan sisältyy tyypillisesti lainan korkokulut, avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Myös lainan perustamiskulut ja maksuerät ovat osa lainasta koituvia kuluja. Vakuutukset, kuten kaskovakuutus, ovat usein pakollisia autolainan yhteydessä.

Miten autolainan kuukausierä lasketaan ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat?

Autolainan kuukausierän suuruus lasketaan lainamäärän, laina-ajan ja koron perusteella. Kuukausierä koostuu lainapääoman lyhennyksestä ja korosta. Lainamäärä jaetaan laina-ajalla, jolloin saadaan lyhennyksen osuus. Tähän lisätään korko, joka lasketaan jäljellä olevasta lainapääomasta. Kuukausierään vaikuttavat tekijät ovat:Lainamäärä – mitä suurempi laina, sitä suurempi kuukausieräLaina-aika – mitä pidempi takaisinmaksuaika, sitä pienempi kuukausierä Korko – korkeampi korko kasvattaa kuukausierääLaina-ajan pidentäminen pienentää kuukausierää, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset nousevat korkojen vuoksi. Kannattaa valita mahdollisimman lyhyt laina-aika, jonka kuukausierät pystyy maksamaan.

Voiko autolainan maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja?

Kyllä, autolainan voi yleensä maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Jotkut lainanantajat saattavat kuitenkin periä pienen käsittelymaksun ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Ennen lainan ottamista kannattaa siis aina tarkistaa lainanantajan ehdot ennenaikaiselle takaisinmaksulle.

Miten autolainan vertailu eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä kannattaa tehdä?

Autolainan vertailu eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden välillä kannattaa tehdä huolellisesti. Vertaile lainatarjouksia, korkoa ja lainan ehtoja. Huomioi lainan kustannukset kokonaisuutena eli lainan korko, avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kulut. Tarkista myös laina-aika, maksuerän suuruus ja mahdollisuus maksaa laina takaisin etuajassa. Pyydä useita lainatarjouksia eri paikoista, jotta löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon.