HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Kuinka paljon voin saada lainaa

Lainan määrä riippuu tuloistasi, menoistasi, luottotiedoistasi ja vakuuksistasi. Pankki arvioi maksukykysi ja lainan tarkoituksen. Yleensä voit saada lainaa 3-5 kertaa vuositulojesi verran, mutta suuremmatkin lainat ovat mahdollisia hyvällä maksukyvyllä ja vakuuksilla. Lainamäärään vaikuttavat myös laina-aika, korot ja lyhennystavat. Tarkan lainamäärän saat selville jättämällä lainahakemuksen pankkiin.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Vippi.org1000€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Zmarta1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€

Lainasumman määräytyminen – mitkä tekijät vaikuttavat?

Kun haet luottoa, yksi tärkeimmistä kysymyksistä on varmasti se, kuinka paljon voit saada lainaa. Lainasumman määräytymiseen vaikuttavat useat eri tekijät, ja ne voivat vaihdella lainanantajasta riippuen. Käydäänpä läpi muutamia keskeisiä seikkoja, jotka yleensä otetaan huomioon lainasummaa arvioitaessa.

Tulotaso ja työllisyystilanne

Lainanantajat haluavat varmistua siitä, että sinulla on riittävät tulot lainan takaisinmaksuun. Mitä vakaampi ja korkeampi tulotasosi on, sitä todennäköisemmin voit saada suuremman lainan. Jos olet vakituisessa työsuhteessa, se nähdään yleensä positiivisena tekijänä lainasumman kannalta.

Menot ja velat

Lainanantajat tarkastelevat myös menojasi ja mahdollisia muita velkojasi. Jos sinulla on jo ennestään paljon velkaa tai korkeat kuukausittaiset menot, se voi rajoittaa saatavilla olevaa lainasummaa. Lainanantajat haluavat varmistaa, että sinulle jää riittävästi rahaa lainan takaisinmaksuun muiden menojen jälkeen.

Luottotiedot ja -historia

Luottotiedot ja aiempi lainahistoriasi ovat tärkeitä tekijöitä lainasumman määräytymisessä. Jos sinulla on hyvä luottohistoria ja moitteettomat luottotiedot, se parantaa mahdollisuuksiasi saada suurempi laina pienellä korolla. Toisaalta, jos luottotiedoissasi on merkintöjä tai olet aiemmin laiminlyönyt lainojen takaisinmaksua, se voi vaikuttaa negatiivisesti saatavilla olevaan lainasummaan.

Vakuudet ja takaukset

Joissakin tapauksissa lainanantajat voivat vaatia vakuuksia tai takauksia lainan myöntämiseksi. Jos sinulla on tarjota arvokasta omaisuutta, kuten asunto tai auto, vakuudeksi, se voi mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen. Myös takaajien käyttäminen voi auttaa saamaan suuremman lainan, sillä takaajat jakavat vastuun lainan takaisinmaksusta.

Lainan käyttötarkoitus

Lainan käyttötarkoitus voi myös vaikuttaa saatavilla olevaan lainasummaan. Esimerkiksi asuntolainat ovat tyypillisesti suurempia kuin kulutusluotot, sillä asunnon hankinta on yleensä kalliimpi investointi. Jos haet lainaa yrityksen perustamiseen tai rahoitukseen, lainasumma voi olla suurempi kuin henkilökohtaisissa lainoissa.

Muista, että lainanantajat arvioivat jokaisen hakemuksen yksilöllisesti, ja lainasumman määräytymiseen vaikuttavat monet muutkin tekijät. Parhaiten saat selville, kuinka paljon voit saada lainaa, ottamalla yhteyttä lainanantajiin ja keskustelemalla heidän kanssaan omasta tilanteestasi.

Tulojen ja menojen tasapaino – kuinka paljon lainaa voin saada?

Kun mietit, kuinka paljon voit saada lainaa, on tärkeää tarkastella tulojen ja menojen tasapainoa. Lainanantajat arvioivat lainahakemustasi monien tekijöiden perusteella, mutta yksi tärkeimmistä on juuri tämä tasapaino. Mitä enemmän sinulla jää rahaa käteen pakollisten menojen jälkeen, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada suurempi lainasumma.

Tulot ratkaisevat lainasumman

Lainanantajat tarkastelevat ensisijaisesti säännöllisiä tulojasi. Näihin kuuluvat palkkatulot, eläkkeet, tuet ja muut vakaat tulonlähteet. Mitä suuremmat ja vakaammat tulosi ovat, sitä todennäköisemmin voit saada suuremman lainan. Jos suunnittelet esimerkiksi mökkilainan hakemista, vakuuttavat tulot ovat avainasemassa.

Menot pienentävät lainasummaa

Tulojen lisäksi lainanantajat tarkastelevat myös menojasi. Näihin kuuluvat pakolliset kulut, kuten vuokra, lainanhoitokulut, vakuutusmaksut ja muut säännölliset maksut. Mitä suuremmat menosi ovat suhteessa tuloihisi, sitä pienemmän lainasumman todennäköisesti saat. Siksi onkin tärkeää pitää menot kurissa ja pyrkiä säästämään mahdollisimman paljon.

Lainan todellinen hinta

Lainasumman lisäksi on tärkeää huomioida myös lainan todelliset kustannukset. Korkojen ja kulujen lisäksi lainaan voi liittyä erilaisia piilokuluja, jotka nostavat lainan hintaa. Vertaile eri lainanantajien tarjouksia huolellisesti ja valitse laina, jonka todellinen vuosikorko on mahdollisimman alhainen.

Lainamäärän arviointi

Yleisesti ottaen voit saada lainaa noin 2-5 kertaa kuukausitulojesi verran. Esimerkiksi jos tulosi ovat 2500 euroa kuukaudessa, voit todennäköisesti saada lainaa noin 5000-12500 euroa. Tarkan lainasumman saat selville täyttämällä lainahakemuksen ja odottamalla lainapäätöstä. Jos tarvitset esimerkiksi 45000 euron lainan, sinun on hyvä varautua todistamaan vakaat ja riittävän suuret tulot.

Muista, että lainan ottaminen on aina riski. Varmista, että pystyt hoitamaan lainan takaisinmaksun myös yllättävissä tilanteissa, kuten työttömyyden kohdatessa. Näin varmistat, että laina pysyy hallinnassa eikä aiheuta ylimääräistä stressiä.

Lue  Autolaina

Vakuudet ja takaajat – lisäturvaa lainan saamiseen

Kun haet lainaa, pankit ja rahoituslaitokset haluavat varmistua siitä, että saat lainasumman maksettua takaisin sovitusti. Tässä kohtaa kuvaan astuvat vakuudet ja takaajat, jotka tuovat lisäturvaa lainan myöntäjälle. Mitä enemmän vakuuksia ja takaajia sinulla on tarjota, sitä suuremman lainan voit todennäköisesti saada.

Vakuudet – panttaa omaisuuttasi lainan vastineeksi

Vakuudet ovat omaisuutta, jonka lainaaja antaa pantiksi lainan myöntäjälle. Jos lainaa ei makseta takaisin sovitusti, pankki voi realisoida vakuuden ja käyttää siitä saadut rahat lainan takaisinmaksuun. Yleisimpiä vakuuksia ovat:

 • Asunto tai kiinteistö
 • Arvopaperit, kuten osakkeet tai rahastot
 • Muu arvokas omaisuus, kuten auto tai vene

Mitä arvokkaampia vakuuksia sinulla on tarjota, sitä suuremman lainasumman voit todennäköisesti saada. Esimerkiksi omistusasunto on erinomainen vakuus, jolla voi saada jopa satoja tuhansia euroja lainaa.

Takaajat – ystävät ja sukulaiset lainan turvana

Takaajat ovat henkilöitä, jotka sitoutuvat maksamaan lainasi takaisin, jos et itse siihen pysty. Takaajina toimivat yleensä läheiset ihmiset, kuten vanhemmat, sisarukset tai ystävät. Takaajien määrä ja taloudellinen tilanne vaikuttavat siihen, kuinka paljon lainaa voit saada.

On tärkeää muistaa, että takaajan vastuu on suuri. Jos jätät lainan maksamatta, takaaja joutuu maksumieheksi. Keskustele siis avoimesti takaajien kanssa ja varmista, että he ymmärtävät vastuunsa ennen lainan hakemista.

Neuvottele rohkeasti lainaehdoista

Kun sinulla on vakuuksia ja takaajia, olet vahvemmassa neuvotteluasemassa lainaehdoista sovittaessa. Voit pyytää suurempaa lainasummaa, pidempää maksuaikaa tai edullisempaa korkoa. Pankit ja rahoituslaitokset ovat yleensä valmiita joustamaan ehdoissa, kun lainan takaisinmaksu on turvattu vakuuksilla ja takaajilla.

Muista kuitenkin, että lainan ottaminen on aina riski. Mieti tarkkaan, kuinka suuren lainan todella tarvitset ja pystytkö maksamaan sen takaisin sovitusti. Älä ota liian suurta lainaa vain siksi, että se on mahdollista vakuuksien ja takaajien ansiosta.

Lainan takaisinmaksuaika – pidempi maksuaika, suurempi lainasumma?

Kun mietit, kuinka paljon voit saada lainaa, yksi tärkeä tekijä on lainan takaisinmaksuaika. Mitä pidempi maksuaika, sitä suuremman lainasumman voit yleensä saada. Tämä johtuu siitä, että pidemmällä aikavälillä kuukausierät pysyvät kohtuullisina, vaikka lainasumma olisikin isompi.

Takaisinmaksuajan vaikutus lainamäärään

Kun haet lainaa, lainanantaja arvioi maksukykyäsi suhteessa haettuun lainasummaan ja takaisinmaksuaikaan. Jos haluat suuremman lainan, pidemmän maksuajan valitseminen voi auttaa saamaan hakemuksen hyväksytyksi. Näin kuukausierät pysyvät maltillisina, vaikka lainasumma olisikin isompi.

On kuitenkin hyvä muistaa, että pidempi laina-aika tarkoittaa myös suurempia kokonaiskorkokustannuksia. Vaikka kuukausierä onkin pienempi, maksat korkoa pidemmän aikaa. Tämä kannattaa huomioida, kun mietit sopivaa lainasummaa ja takaisinmaksuaikaa.

Joustava takaisinmaksu

Monet lainanantajat tarjoavat joustavia takaisinmaksuehtoja. Voit esimerkiksi valita, maksatko lainan takaisin tasaerissä vai lyhennyserissä. Tasaerälainassa kuukausierä pysyy samana koko laina-ajan, kun taas lyhennyserälainassa lainapääoma pienenee nopeammin alkuvaiheessa.

Jotkut lainanantajat sallivat myös ylimääräiset lyhennykset ilman lisäkuluja. Tämä tarkoittaa, että voit halutessasi maksaa lainaa takaisin nopeammin ja säästää näin korkokuluissa. Kannattaa vertailla eri lainanantajien ehtoja ja valita itselle sopivin vaihtoehto.

Yhteenveto

 • Pidempi takaisinmaksuaika mahdollistaa yleensä suuremman lainasumman
 • Pidemmässä laina-ajassa kokonaiskorkokustannukset ovat kuitenkin suuremmat
 • Joustava takaisinmaksu antaa mahdollisuuden säätää lainan ehtoja omaan tilanteeseen sopivaksi
 • Vertaile eri lainanantajien tarjoamia ehtoja ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto

Laatulaina.fi – apunasi sopivan lainasumman löytämisessä

Kun mietit kuinka paljon voit saada lainaa, on tärkeää huomioida oma taloudellinen tilanteesi ja maksukykysi. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan lainasumman helposti ja vaivattomasti.

Lue  Pikaluotto netistä: Nopea ja helppo rahoitusapu

Lainasumman määrittäminen

Lainasumman määrittämisessä on hyvä ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Kuukausittaiset tulosi ja menosi
 • Nykyiset lainasi ja niiden takaisinmaksuaikataulut
 • Lainan käyttötarkoitus, esimerkiksi autolainan tai rakennuslainan tarve
 • Laina-aika, jonka aikana haluat maksaa lainan takaisin

Näiden tietojen avulla voit arvioida, minkä suuruinen laina sopii sinulle parhaiten ja on taloudellisesti kestävä ratkaisu.

Lainatarjouksen pyytäminen

Kun olet määrittänyt itsellesi sopivan lainasumman, voit pyytää lainatarjouksen Laatulaina.fi:n kautta. Täytä vain lainahakemus verkossa, niin saat nopeasti vastauksen ja tarjouksen juuri sinulle sopivasta lainamäärästä.

Lainatarjouksen hyväksyminen

Saatuasi lainatarjouksen, voit rauhassa tutustua sen ehtoihin ja päättää, haluatko hyväksyä tarjouksen. Jos tarjous vastaa odotuksiasi ja tarpeitasi, voit edetä lainasopimuksen tekemiseen ja saada rahat käyttöösi nopeasti.

Laatulaina.fi on luotettava kumppanisi, kun haluat selvittää kuinka suuren lainan voit saada. Asiantunteva palvelumme auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun tilanteeseesi.

Kirjoittajan vinkit lainanhakuun

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Hei vaan kaikki lainaajat siellä ruudun toisella puolella! Täällä kirjoittelee Tuomas, jo vuosia laina-asioiden parissa pyörinyt konkari Oulun seudulta. Vaikka en olekaan mikään virallinen rahoitusalan guru, olen vuosien varrella oppinut yhtä sun toista lainoista – sekä kantapään kautta että onnistumisten siivittämänä.

Yksi juttu on ainakin käynyt selväksi: lainansaanti riippuu monesta tekijästä. Ei ole mitään yksiselitteistä kaavaa, jolla voisi laskea tarkalleen, paljonko lainaa irtoaa. Oma taloustilanteesi, tulosi, menosi, vakuutesi – kaikki nämä vaikuttavat asiaan. Ja tietysti myös se, mistä lainaa haet.

Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että avainasemassa on realismi. Älä haaveile liian suurista lainoista, vaan pysy budjetissasi. Mieti tarkkaan, paljonko oikeasti tarvitset ja pystyt maksamaan takaisin. Pankit kyllä osaavat arvioida lainanmaksukykysi, mutta sinun on itse oltava rehellinen itsellesi.

Toinen vinkki: vertaile vaihtoehtoja! Lainaehdot ja korot vaihtelevat paljon eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä. Älä tartu ensimmäiseen tarjoukseen, vaan kilpailuta rohkeasti. Pienikin ero korossa voi pidemmän päälle merkitä isoja säästöjä.

Ja vielä kolmantena: ole avoin ja rehellinen lainahakemuksessasi. Kerro suoraan taloustilanteestasi, äläkä yritä pimittää mitään. Luotettavuus on valttia! Pankit kyllä tarkistavat tietosi joka tapauksessa, joten turha kiemurtelu ei kannata.

Toivottavasti näistä vinkeistäni on apua oman lainasi metsästyksessä! Muista olla viisas ja harkitseva, niin kyllä se sopiva laina sieltä löytyy. Ja jos joku askarruttaa, kysy ihmeessä lisää – autan mielelläni!

Lainamäärään vaikuttavat tekijät

Lainan määrä riippuu monesta tekijästä, kuten tuloista, menoista, luottotiedoista ja lainan tarkoituksesta. On tärkeää arvioida realistisesti, kuinka paljon lainaa pystyy maksamaan takaisin ottaen huomioon oman taloudellisen tilanteen. Alla olevassa taulukossa on esitetty erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon lainaa voi saada.

Tekijä Vaikutus lainan määrään Huomioitavaa
Tulot Suuremmat tulot mahdollistavat suuremman lainan Vakituinen työpaikka ja säännölliset tulot ovat eduksi
Menot Pienemmät menot mahdollistavat suuremman lainan Huomioi kaikki pakolliset menot, kuten asumiskulut ja muut lainat
Luottotiedot Hyvät luottotiedot mahdollistavat suuremman lainan Maksuhäiriömerkinnät voivat estää lainan saamisen tai pienentää lainan määrää
Lainan tarkoitus Lainan tarkoitus voi vaikuttaa myönnettävän lainan määrään Esimerkiksi asuntolainat ovat tyypillisesti suurempia kuin kulutusluotot
Vakuudet Vakuudet, kuten asunto tai muu omaisuus, voivat mahdollistaa suuremman lainan Vakuudellinen laina on yleensä edullisempi kuin vakuudeton laina

Lainan määrään vaikuttavat siis monet tekijät, ja jokainen lainahakemus arvioidaan yksilöllisesti. Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida huolellisesti oma maksukyky ja verrata eri lainanantajien tarjouksia. Näin voit löytää juuri sinulle sopivan lainan ja varmistaa, että pystyt maksamaan sen takaisin sovitusti.

Lue  Lainaa pitkällä maksuajalla

Lainasumman määräytyminen – mitkä tekijät vaikuttavat?

Usein kysytyt kysymykset

Mitkä tekijät vaikuttavat siihen, kuinka suuren lainan voin saada?

Suurimmat vaikuttavat tekijät lainan määrään ovat tulot, menot, vakuudet ja luottotiedot. Mitä suuremmat säännölliset tulot, sitä suuremman lainan voit saada. Pienet menot suhteessa tuloihin mahdollistavat myös suuremman lainan. Jos sinulla on arvokkaita vakuuksia, kuten asunto, voit saada suuremman lainan. Puhtaat luottotiedot ovat edellytys lainan saamiselle ylipäätään, ja hyvä luottohistoria mahdollistaa suuremman lainan.

Miten lainan määrä määritellään henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen perusteella?

Lainan määrä määritellään aina henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen perusteella. Lainapäätöstä tehdessä huomioidaan lainanhakijan tulot, menot, varallisuus ja velat. Näiden tietojen pohjalta arvioidaan lainanhakijan maksukyky ja määritellään sopiva lainamäärä. Myös lainan käyttötarkoitus voi vaikuttaa myönnettävän lainan määrään. Tavoitteena on varmistaa, että lainanhakija pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun ongelmitta eikä lainanotto vaaranna hänen talouttaan.

Kuinka paljon voin saada lainaa, jos minulla on vakituinen työpaikka ja hyvä luottotiedot?

Lainan määrä riippuu tuloistasi, menoistasi ja muista lainoistasi. Vakituinen työpaikka ja hyvä luottohistoria parantavat mahdollisuuksiasi saada suurempi laina. Yleensä voit saada lainaa 2-10 kertaa kuukausitulojesi verran, jos sinulla ei ole muita lainoja tai merkittäviä menoja. Tarkan lainamäärän saat selville täyttämällä lainahakemuksen. Lainapäätös tehdään aina tapauskohtaisesti kokonaistilanteesi perusteella.

Onko mahdollista saada suurempi laina, jos tarjoan vakuuden, kuten asunnon tai auton?

Kyllä, vakuuden tarjoaminen lainalle voi mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen. Vakuus, kuten asunto tai auto, pienentää lainanantajan riskiä, joten he ovat usein valmiita myöntämään suurempia lainoja vakuudellisille lainoille verrattuna vakuudettomiin lainoihin. Vakuuden arvo ja tyyppi vaikuttavat siihen, kuinka paljon enemmän lainaa voit saada. On kuitenkin hyvä muistaa, että vakuudellinen laina sisältää riskin vakuuden menettämisestä, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin sovitusti.

Miten lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka ison lainan voin saada?

Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka suuren lainan voit saada. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä suuremman lainan voit yleensä saada, sillä kuukausittainen lainanhoitomaksu on tällöin pienempi. Lyhyemmällä takaisinmaksuajalla kuukausierät ovat suurempia, mikä rajoittaa lainasummaa. Lainan määrään vaikuttavat kuitenkin myös muut tekijät, kuten tulosi, menosi ja muu taloudellinen tilanteesi. Laatulaina.fi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan lainan kilpailukykyisin ehdoin.

Voiko lainan määrää kasvattaa, jos hakee yhteislainaa puolison tai kumppanin kanssa?

Kyllä, lainan määrää on mahdollista kasvattaa hakemalla yhteislainaa puolison tai kumppanin kanssa. Yhteislainassa molempien osapuolten tulot ja menot huomioidaan lainapäätöstä tehtäessä, mikä voi mahdollistaa suuremman lainasumman myöntämisen verrattuna yksin haettavaan lainaan.

Miten voin arvioida, kuinka suuren lainan voin maksaa takaisin nykyisillä tuloillani ja menoillani?

Arvioidaksesi lainamäärän, jonka voit maksaa takaisin nykyisillä tuloillasi ja menoillasi, laske ensin kuukausittainen käytettävissä oleva tulosi vähentämällä tuloistasi pakolliset menot, kuten asumiskulut, ruoka, laskut ja muut velvoitteet. Jäljelle jäävästä summasta voit arvioida, kuinka suuren kuukausierän pystyt maksamaan lainasta. Huomioi myös mahdolliset tulevaisuuden muutokset taloudellisessa tilanteessasi. Yleisesti ottaen lainan kuukausierän ei tulisi ylittää 30-40% käytettävissä olevista tuloistasi, jotta sinulle jää riittävästi rahaa elämiseen ja yllättäviin menoihin.

Onko olemassa työkaluja tai laskureita, joilla voi helposti arvioida mahdollisen lainasumman suuruutta?

Kyllä, tarjoamme kätevän lainalaskurin sivustollamme, jonka avulla voit nopeasti arvioida kuinka suuren lainan voit saada. Syötä vain tarvitsemasi lainasumma, takaisinmaksuaika ja kuukausitulosi, niin laskuri näyttää sinulle alustavan lainatarjouksen. Tämä on helppo tapa saada käsitys mahdollisesta lainasummasta ennen virallisen lainahakemuksen täyttämistä.