HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Luottokorttivelkojen yhdistäminen

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on tehokas keino selkeyttää taloutta ja säästää korkokuluissa. Yhdistämällä velat yhteen lainaan, jossa on alhaisempi korko ja pidemmät maksuajat, kuukausittaiset maksut pienenevät ja velan takaisinmaksu helpottuu. Luottokorttivelkojen yhdistäminen auttaa hallitsemaan velkoja paremmin, mutta vaatii kurinalaisuutta, jotta uutta velkaa ei kerry. Huolellinen suunnittelu ja vertailu ovat tärkeitä parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Bondora100€ - 10000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Unolaina500€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Fixura1000€ - 20000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Zmarta1000€ - 60000€

Luottokorttivelkojen yhdistäminen – helpotusta talouteen

Jos sinulla on useita luottokorttilaskuja maksettavana joka kuukausi, voi talouden hallinta tuntua haastavalta. Eräpäivät, korot ja lyhennykset pitäisi muistaa, mutta arjen pyörityksessä se ei aina onnistu. Onneksi on olemassa ratkaisu, joka helpottaa luottokorttikiemuroiden kanssa painivien arkea – luottokorttivelkojen yhdistäminen.

Yhdistä velat yhdeksi helpoksi maksuksi

Luottokorttivelkojen yhdistämisellä tarkoitetaan sitä, että otat yhden isomman lainan, jolla maksat pois kaikki luottokorttivelkasi. Sen jälkeen sinulla on enää yksi laina ja yksi kuukausierä hoidettavana. Lainan korko on usein myös matalampi kuin luottokorttien korot, joten säästät myös korkokuluissa.

Luottokorttivelkojen yhdistäminen onnistuu esimerkiksi hakemalla edullista yhdistelylainaa luotettavalta pankkipalvelulta. Voit valita itsellesi sopivan laina-ajan ja kuukausierän, jolloin taloutesi pysyy tasapainossa.

Näin yhdistät luottokorttivelat kätevästi

 1. Listaa kaikki luottokorttisi ja niiden velkasaldot
 2. Vertaile lainatarjouksia ja valitse edullisin yhdistelylaina
 3. Hae lainaa verkossa ja toimita tarvittavat dokumentit
 4. Kun laina on myönnetty, maksa sillä pois kaikki luottokorttivelkasi
 5. Nauti yksinkertaisemmasta arjesta yhden kuukausierän kanssa!

Vinkkejä velkojen yhdistämiseen

 • Valitse tarpeeksi pitkä laina-aika, jotta kuukausierä pysyy kohtuullisena
 • Muista sulkea vanhat luottokorttitilit yhdistämisen jälkeen
 • Tee budjetti ja pysy siinä, jotta vältyt uusilta luottokorttiveloilta

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on fiksua taloudenhallintaa. Säästät aikaa, vaivaa ja rahaa, kun sinun ei tarvitse seurata montaa laskua ja korkoprosenttia. Ota siis askel kohti rauhallisempaa mieltä ja yhdistä velkasi tänään!

Luottokorttivelkojen yhdistäminen

Oletko hukkumassa luottokorttilaskujen alle? Ei hätää, sillä luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla ratkaisu ongelmaasi! Kun yhdistät velat yhteen lainaan, saat monia etuja verrattuna useiden laskujen kanssa taistelemiseen. Katsotaanpa tarkemmin, mitä hyötyjä tämä järjestely tarjoaa.

Selkeämpi talouden hallinta

Kun kaikki luottokorttilaskut on niputettu yhteen pakettiin, sinun ei tarvitse enää miettiä monien eri laskujen eräpäiviä ja summia. Sen sijaan voit keskittyä yhteen selkeään kuukausierään, jolloin taloutesi hallinta helpottuu huomattavasti. Samalla sinulle jää enemmän aikaa ja energiaa muihin asioihin, kuten vaikka unelmiesi rakennuslainan hakemiseen!

Alhaisempi kokonaiskorko

Usein luottokorteissa on melko korkeat korot, jotka voivat nostaa velkataakkaa entisestään. Kun yhdistät velat, voit saada yhden lainan alhaisemmalla korolla. Tämä tarkoittaa, että maksat lopulta vähemmän korkoja ja selviät veloistasi nopeammin. Säästyneet rahat voit käyttää vaikka johonkin mukavaan, kuten lomamatkaan tai harrastuksiin.

Helpompi budjetointi

Kun tiedät tarkalleen, paljonko rahaa sinun pitää laittaa sivuun lainan lyhentämiseen joka kuukausi, budjetointi muuttuu paljon helpommaksi. Voit suunnitella menosi paremmin ja varmistaa, että rahaa riittää myös muihin tärkeisiin asioihin. Samalla sinulle jää enemmän pelivaraa yllättävien menojen varalle, kun luottokorttilaskut eivät enää roiku niskassa.

Miten luottokorttivelkojen yhdistäminen toimii?

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on fiksua puuhaa, jolla saat taloutesi taas tasapainoon. Homma etenee seuraavasti:

Velkojen kartoittaminen

Aloita listaamalla kaikki luottokorttisi ja niiden saldot. Älä unohda mitään, vaan kaiva kaikki mahdolliset kortit esiin. Laske myös korkokulut, joita maksat kuukausittain.

Yhdistämislainan hakeminen

Seuraavaksi shoppaile edullisin yhdistämislaina. Vertaile eri pankkien ja yksityisten lainarahoittajien tarjouksia huolella. Pyri löytämään laina, jolla saat katettua kaikki luottovelkasi ja jonka korot ovat matalammat kuin nykyisten korttien.

Vanhojen velkojen maksaminen pois

Kun laina on myönnetty, maksa sillä kaikki vanhat korttivelkasi pois. Sulje tilit ja leikkaa kortit, ettet lankea houkutukseen käyttää niitä uudelleen. Nyt sinulla on vain yksi velka hoidettavana.

Uuden lainan takaisinmaksu

Keskity nyt uuden yhdistämislainan maksamiseen tunnollisesti. Laadi budjetti ja pysy siinä. Maksa lainaa pois sovitusti joka kuukausi, niin pääset velattomaksi ja stressittömäksi!

Luottokorttivelkojen konsolidoinnin vaihtoehdot

Kun luottokorttivelat alkavat kasaantua, on aika harkita eri vaihtoehtoja niiden hoitamiseksi. Onneksi tarjolla on useita tapoja yhdistää velat ja selkeyttää omaa taloustilannetta. Tutkitaanpa kolmea suosittua keinoa luottokorttivelkojen konsolidointiin!

Kulutusluotto velkojen yhdistämiseen

Yksi kätevin tapa niputtaa luottokorttivelat yhteen on hakea kulutusluottoa velkojen yhdistämiseen. Tällöin saat yhdellä lainalla maksettua pois kaikki luottokorttilaskut, ja jäljelle jää vain yksi kuukausierä hoidettavaksi. Kulutusluottojen korot ovat usein matalampia kuin luottokorteissa, joten säästöäkin voi kertyä mukavasti!

Lainojen yhdistäminen asuntolainaan

Jos sinulla on asuntolainaa, voit harkita lainojen yhdistämistä siihen. Asuntolainojen korot ovat tyypillisesti alhaisempia kuin kulutusluotoissa tai luottokorteissa, joten tämä vaihtoehto voi tuoda tuntuvia säästöjä. Muista kuitenkin, että asuntolainan maksuaika on yleensä pidempi, joten kokonaiskulut voivat nousta suuremmiksi pidemmällä aikavälillä.

Maksujärjestelyt velkojien kanssa

Joskus paras ratkaisu luottokorttivelkojen hoitoon on sopia suoraan velkojien kanssa maksujärjestelyistä. Ota yhteyttä luottokorttiyhtiöihin ja kysy mahdollisuutta maksusuunnitelman laatimiseen. Usein he ovat valmiita neuvottelemaan ja joustamaan, kunhan osoitat halua hoitaa velat pois päiväjärjestyksestä. Avoin keskustelu ja rehellisyys ovat avainasemassa!

Oli valintasi mikä tahansa, lainojen yhdistäminen on fiksua silloin, kun luottokorttivelat tuntuvat kaatuvan niskaan. Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina, jotta löydät itsellesi sopivimman ratkaisun. Älä epäröi tarttua toimeen – selkeämpi taloustilanne odottaa nurkan takana!

Lue  Kilpailuta nykyinen laina

Vinkkejä onnistuneeseen luottokorttilaskujen yhdistämiseen

Vertaile eri lainatarjouksia

Älä tartu ensimmäiseen vastaantulevaan lainatarjoukseen, vaan vertaile huolellisesti eri vaihtoehtoja. Kiinnitä huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Näin löydät itsellesi edullisimman ratkaisun luottokorttivelkojen yhdistämiseen.

Laske kokonaiskustannukset pitkällä tähtäimellä

Vaikka kuukausierä olisi houkuttelevan pieni, muista tarkastella lainan kokonaiskustannuksia koko laina-ajalta. Pidempi maksuaika tarkoittaa yleensä korkeampia korkokustannuksia. Pyri löytämään tasapaino sopivan kuukausierän ja järkevän kokonaiskustannuksen välillä, jotta luottokorttivelkojen yhdistäminen on taloudellisesti kannattavaa.

Tee realistinen takaisinmaksusuunnitelma

Kun olet valinnut sopivan lainan, laadi itsellesi realistinen takaisinmaksusuunnitelma. Huomioi tulosi ja menosi, jotta pystyt sitoutumaan suunnitelmaasi. Järjestelmällinen lainan lyhentäminen auttaa sinua pääsemään eroon luottokorttiveloista ja saavuttamaan taloudellisen vapauden.

Vältä uusien luottojen ottamista

Luottokorttivelkojen yhdistämisen jälkeen on tärkeää välttää uusien luottojen ottamista. Sulje tarpeettomat luottokortit ja pysy erossa houkutuksesta käyttää niitä. Keskity sen sijaan uuden lainasi takaisinmaksuun ja taloudellisen tilanteesi vakauttamiseen. Näin varmistat, että luottokorttivelkojen yhdistämisestä on sinulle pitkäaikaista hyötyä.

Luottokorttivelkojen niputtamisen sudenkuopat

Luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla fiksua, mutta siihen liittyy myös sudenkuoppia. Varaudu näihin kompastuskiviin, jotta velkojen niputtaminen ei muutu painajaiseksi!

Liian suuren lainan ottaminen

Älä sorru houkutukseen ottaa liian suurta lainaa luottokorttivelkojen yhdistämisen yhteydessä. Vaikka extra-rahat voivat tuntua mukavalta lisältä, ne voivat kostautua myöhemmin. Pidä pää kylmänä ja niputa vain olemassa olevat velat – ei senttiäkään enempää!

Takaisinmaksuajan venyttäminen tarpeettoman pitkäksi

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on järkevintä tehdä mahdollisimman lyhyellä maksuajalla. Älä turhaan pitkitä velkataakkaa, vaan tähtää ripakkaan takaisinmaksuun. Mitä nopeammin velat on kuitattu, sitä nopeammin voit huokaista helpotuksesta!

Uusien velkojen kerryttäminen vanhojen päälle

Älä missään nimessä ala kerryttää uusia velkoja heti vanhojen yhdistämisen jälkeen. Se on suora tie velkahelvettin syövereihin! Laita luottokortit jäähylle, kunnes yhdistetty laina on maksettu pois. Keskity kuittaamaan nykyiset velat alta pois ennen kuin edes harkitset uutta lainanottoa.

Esimerkkitapaus luottokorttilaskujen yhdistämisestä

Kuvitellaan tilanne, jossa Ville Vipeltäjä on hankkinut itselleen kolme luottokorttia eri pankeilta. Villen shoppailuhimo on johtanut siihen, että jokaisen kortin saldoa rasittaa nyt mukavasti velkaa:

 • Luottokortti 1: 2500€ velkaa, korko 19,9%
 • Luottokortti 2: 1800€ velkaa, korko 17,5%
 • Luottokortti 3: 3200€ velkaa, korko 21,0%

Villen luottokorttivelat ovat siis yhteensä 7500€ ja keskimääräinen korko huikeat 19,7%! Kuukausittaiset minimivelanmaksut ovat yhteensä 450€, mutta Ville maksaa nyt vain korkoja eikä velkapääoma pienene lainkaan.

Luottokorttivelat järjestelylainalla pienemmäksi

Ville päättää ottaa tilanteen haltuun ja yhdistää luottokorttilaskunsa edullisemmalla järjestelylainalla. Hän löytää Laatulaina.fi:n kautta lainatarjouksen, jossa:

 • Lainamäärä 7500€ kattamaan kaikki luottokorttivelat
 • Laina-aika 5 vuotta eli 60kk
 • Nimelliskorko vain 7,9%
 • Kuukausierä 152€

Ottamalla tämän järjestelylainan luottokorttivelkojen yhdistämiseen Ville säästää kuukausittain lähes 300€ verrattuna vanhoihin minimivelanmaksuihin. Laina-ajan päätteeksi velat on myös kokonaan maksettu pois!

Vältä Villen virheet ja yhdistä velkasi ajoissa

Vaikka tarina Villestä olikin fiktiivinen, on se valitettavan tuttu monelle suomalaiselle. Luottokorttilaskujen yhdistäminen järjestelylainalla on fiksua, jos:

 • Sinulla on useita luottokortteja tai muita kalliita kulutusluottoja
 • Luottokorttien korot ovat korkeat (yli 15%)
 • Maksat vain vähimmäismaksuja etkä pääse eroon veloista
 • Haluat yhdellä kuukausierällä hoitaa kaikki velat pois

Toimi siis viisaammin kuin Ville ja yhdistä luottokorttilaskusi ajoissa järjestelylainalla! Laatulaina.fi auttaa löytämään sinulle sopivimman ja edullisimman lainatarjouksen luottokorttivelan saneeraamiseen.

Milloin harkita luottokorttivelkojen konsolidointia?

Luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla pelastava ratkaisu, kun korttien maksueriä on kertynyt liikaa ja talous uhkaa karata käsistä. Jos tunnistat itsesi seuraavista tilanteista, on syytä harkita luottokorttivelkojen konsolidointia vakavasti.

Velkojen määrä on paisunut hallitsemattomaksi

Oletko huomannut, että luottokorttilaskuja tupsahtelee postiluukusta yhä useammin? Jos maksueriä kertyy hallitsematon määrä etkä pysy enää perässä siitä, paljonko velkaa on milläkin kortilla, on aika tarttua härkää sarvista. Järjestelylainalla voit niputtaa kaikki luottokorttivelat kätevästi yhteen pakettiin ja selkiyttää tilannettasi.

Korkomenot syövät merkittävän osan tuloista

Luottokorttien korkeat korot voivat olla todellinen tulokuoppa. Jos huomaat, että iso siivu palkastasi kuluu pelkkiin korkomaksuihin, on viisasta etsiä edullisempaa vaihtoehtoa. Yhdistämällä luottokorttivelat esimerkiksi takaukselliseen lainaan, voit säästää merkittävästi korkokuluissa ja saada raha-asiasi taas raiteilleen.

Maksuvaikeudet uhkaavat luottotietoja

Pahimmillaan luottokorttivelkojen kanssa sählääminen voi johtaa maksuhäiriömerkintään ja luottotietojen menetykseen. Jos huomaat, ettet enää selviydy korttien minimilyhennyksistä ajallaan, on korkea aika hakea apua. Ottamalla järkevän kokoisen lainan velkojen konsolidointiin, voit välttyä ikäviltä seuraamuksilta ja päästä taas niskan päälle raha-asioissasi.

Älä siis epäröi tarttua toimeen, jos luottokorttivelat alkavat käydä ylivoimaisiksi. Ajoissa aloitetulla velkojen yhdistämisellä saat taloutesi taas tasapainoon ja vältyt turhalta stressiltä. Ota rohkeasti yhteyttä luotettavaan lainapalveluun ja kysy lisää vaihtoehdoista juuri sinun tilanteeseesi.

Lue  Joustolaina

Luottokorttivelkojen yhdistäminen osana talouden tasapainottamista

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on tärkeä askel kohti taloudellista tasapainoa. Keskittämällä velat yhteen paikkaan, voit saada selkeämmän kuvan taloudellisesta tilanteestasi ja helpottaa velkojen takaisinmaksua. Samalla on kuitenkin tärkeää muistaa, että pelkkä velkojen yhdistäminen ei riitä – on myös tehtävä muutoksia omaan taloudenhallintaan.

Menojen karsiminen ja tulojen kasvattaminen

Jotta velkojen takaisinmaksu onnistuisi, on tärkeää karsia menoja ja pyrkiä kasvattamaan tuloja. Mieti, mistä menoista voisit karsia ja onko sinulla mahdollisuuksia lisätuloihin esimerkiksi sivutyön tai harrastuksen kautta. Pienetkin muutokset voivat ajan mittaan tuoda merkittäviä säästöjä.

Jos olet tällä hetkellä työtön, kannattaa harkita lainan hakemista työttömänä. Näin saat hieman taloudellista liikkumavaraa ja aikaa etsiä uutta työpaikkaa, joka parantaisi tulotasoasi pitkällä tähtäimellä.

Säästämisen aloittaminen

Kun olet saanut menot kuriin ja mahdollisesti lisännyt tulojasi, on aika aloittaa säästäminen. Laadi itsellesi realistinen säästösuunnitelma ja pyri laittamaan joka kuukausi edes pieni summa sivuun. Ajan myötä säästöt karttuvat ja tuovat taloudellista turvaa yllättävien menojen varalle.

Talousneuvonnan hyödyntäminen

Jos velkojen kanssa kamppailu tuntuu ylivoimaiselta, älä epäröi hakea apua talousneuvonnasta. Ammattilaiset voivat auttaa sinua laatimaan realistisen budjetin ja neuvoa velkojen takaisinmaksussa. Muista, että et ole yksin – apua on saatavilla ja pienikin askel kerrallaan vie sinua kohti tasapainoisempaa taloutta.

Luottokorttivelkojen yhdistäminen, menojen karsiminen, tulojen kasvattaminen, säästäminen ja talousneuvonta ovat kaikki tärkeitä palasia talouden tasapainottamisen palapelissä. Kun lähdet rohkeasti kohti muutosta, pääset askel askeleelta lähemmäs velkatonta elämää ja taloudellista vapautta.

Yhteenveto – avain kevyempään velkataakkaan

Nyt kun olemme käyneet läpi luottokorttivelkojen yhdistämisen eri vaihtoehdot, on aika vetää langat yhteen. Muista, että velkojen niputtaminen yhteen pakettiin voi olla sinulle se ratkaiseva askel kohti kevyempää velkataakkaa.

Ota ohjat omiin käsiisi

Päätös luottokorttivelkojen yhdistämisestä on sinun. Kukaan muu ei voi tehdä sitä puolestasi. Oli valintasi mikä tahansa, olet ottanut tärkeän askeleen kohti parempaa taloudenhallintaa ja velattomampaa elämää. Anna itsellesi aplodit!

Vertaile ja säästä

Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertaile rohkeasti eri vaihtoehtoja. Pienikin korkoero voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä. Käytä aikaa sopivimman ratkaisun löytämiseen – se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti!

Pysy kartalla

Kun olet yhdistänyt luottokorttivelkasi, muista seurata tilanteen kehittymistä. Pidä kirjaa maksuista ja juhli pieniäkin onnistumisia matkan varrella. Näin pysyt motivoituneena ja maalissa häämöttää entistä kevyempi velkataakka.

Luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla juuri se avain, joka avaa sinulle oven kohti taloudellista vapautta. Tartu tilaisuuteen, tee fiksuja valintoja ja nauti matkasta kohti velattomampaa huomista!

Tuomaksen talousvinkit luottovelkojen yhdistämiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moikka vaan kaikki! Täällä Tuomas taas talousvinkkien parissa. Tällä kertaa ajattelin ottaa esille aiheen, joka on varmasti monelle tuttu: luottovelkojen yhdistäminen.

Olen nähnyt vuosien varrella jos jonkinlaista velkasotkua, ja yksi parhaista keinoista selättää velkaongelmat on ehdottomasti velkojen yhdistäminen. Siinä on ideana niputtaa kaikki pienet velat yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin säästät kuluissa ja saat helpommin hanskattua kokonaistilanteen.

Muistan erään asiakkaani, jolla oli peräti seitsemän eri luottokorttia ja vaikka kuinka monta osamaksua. Velkojen yhdistämisen jälkeen hänellä oli yksi selkeä kuukausierä ja huomattavasti pienemmät korkokulut. Elämä helpottui kertaheitolla!

Mutta miten velkojen yhdistäminen sitten käytännössä toimii? No, se on itse asiassa aika simppeliä. Otat yhteyttä pankkiin tai muuhun lainanantajaan, joka tarjoaa velkojen yhdistämistä. He laskevat sinulle tarjouksen ja hoitavat velkojen maksamisen puolestasi. Sinun vastuullesi jää vain uuden lainan lyhentäminen sovitulla aikataululla.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että velkojen yhdistäminen ei ole mikään taikakeino. Se helpottaa velkojen hallintaa, mutta ei poista velkaongelmaa kokonaan. Pitää olla tarkkana, ettei sorru uusiin houkutuksiin ja ala taas kerryttää luottovelkaa. Siksi suosittelen aina tekemään kunnon budjetin ja pitämään menot kurissa.

No niin, siinäpä oli Tuomaksen talousvinkit tälle päivälle. Toivottavasti näistä on apua, jos velat painavat mieltä. Muistakaa, että apua on aina tarjolla ja velkaongelmista voi selvitä kunhan vain tarttuu härkää sarvista. Palataan taas ensi kerralla uusien vinkkien parissa!

Luottokorttivelan yhdistämisen plussat ja miinukset

Plussat:

 • Selkeämpi velkakasa – ei enää monen monta laskua eri paikoista!
 • Säästöjä korkokuluissa – nyt ei enää maksella kiskurihintoja!
 • Helpompi budjetointi – kaikki munat samassa korissa, niin on helpompi pitää langat käsissä!

Miinukset:

 • Voi houkutella ottamaan lisää lainaa – älä lankea kiusaukseen, vaikka näyttäisikin, että tilaa on!
 • Pidempi takaisinmaksuaika – ei tässä nyt sentään taikatemppuja tehdä, velka on edelleen maksettava pois!
 • Järjestelystä voi koitua kuluja – kannattaa pitää silmät auki ja laskea, että homma on oikeasti kannattavaa!

Vertaile vaihtoehtoja ja valitse itsellesi sopivin tapa yhdistää luottokorttivelat

Luottokorttivelkojen yhdistäminen on tehokas tapa saada talous hallintaan, kun useita velkoja on kertynyt eri luottokorteille. Yhdistämällä velat yhteen lainaan, voidaan säästää korkokuluissa ja selkeyttää velanmaksua. On kuitenkin tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti ja valita omaan tilanteeseen sopivin ratkaisu.

Lue  Autorahoitus
Yhdistämistapa Edut Huomioitavaa
Kulutusluotto Mahdollisuus saada matalampi korko, pidempi maksuaika, selkeä kuukausierä Varmista, että uuden lainan kokonaiskustannukset ovat pienemmät kuin nykyisten velkojen
Siirto 0% kortin luottorajalle Mahdollisuus siirtää velat 0% korolla jopa 12-18kk ajaksi, säästää korkokuluja Suunnittele velan takaisinmaksu siirtoajan puitteissa, varo uuden velan kertymistä
Asuntolainan yhteydessä Yleensä matalampi korko kuin muissa lainoissa, pitkä maksuaika Vaatii riittävästi vakuuksia, pidennä laina-aikaa velkojen yhdistämisen vuoksi

Luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla järkevä ratkaisu, kun se toteutetaan harkiten. Tärkeintä on löytää kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto ja välttää uusien velkojen kertymistä. Yhdistäminen antaa mahdollisuuden saada velkatilanne hallintaan ja luo pohjan talouden tasapainottamiselle.

Luottokorttivelkojen yhdistäminen – helpotusta talouteen

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin yhdistää luottokorttivelkani yhdeksi edullisemmaksi lainaksi?

Luottokorttien yhdistämislainan avulla voit yhdistää kaikki luottokortti- ja kulutusluottovelkasi yhdeksi uudeksi lainaksi. Uusi laina neuvotellaan yleensä pienemmällä korolla kuin alkuperäiset velat. Laina-aika on pidempi, joten kuukausierä on pienempi ja lainan takaisinmaksu on helpompaa. Pankki tai rahoitusyhtiö maksaa vanhat lainat pois ja saat tilalle yhden uuden lainan. Samalla luottokortit lopetetaan, ettet velkaannu lisää. Yhdistämislaina kannattaa kilpailuttaa useassa pankissa, jotta saat parhaan koron ja lainaehdot.

Mitä hyötyjä saan kun yhdistelen luottokorttilaskujani yhteen lainaan?

Luottokorttilaskujen yhdistämisestä yhteen lainaan voi olla useita hyötyjä: voit saada alhaisemman koron, vähentää kuukausittaisia maksujasi, selkeyttää taloutesi hallintaa yhden laskun avulla ja päästä eroon kalliista luottokorttiveloista nopeammin. Yhdistämällä velat voit myös parantaa luottoluokitustasi maksamalla lainanlyhennykset ajallaan.

Millä kriteereillä minun kannattaa vertailla eri lainanantajia kun etsin sopivaa lainaa velkojen yhdistelyyn?

Vertaile lainanantajia ainakin seuraavien kriteerien perusteella:Kokonaiskulut: Selvitä lainan todelliset kokonaiskulut, eli lainan nimelliskoron lisäksi huomioi avausmaksut, tilinhoitomaksut, lyhennystavasta riippuvat kulut ja muut maksut.Laina-aika: Pidemmällä maksuajalla kuukausierä on pienempi, mutta kokonaiskulut kasvavat. Pyri lyhyeen laina-aikaan.Maksuvapaat kuukaudet: Jotkut lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden pitää maksuvapaan kuukauden esim. vuosittain. Tämä tuo joustoa lainan maksuun.Lainan määrä: Lainasumma vaikuttaa kuluihin, varmista että saat tarpeeksi suuren lainan kaikkien velkojen yhdistämiseen.Asiakaspalvelu: Positiivinen asiakaskokemus kertoo lainanantajan luotettavuudesta, ole yhteydessä lainanantajan asiakaspalveluun ja varmista, että saat hyvää palvelua.

Miten luottokorttilaskujen yhdistäminen yhteen isompaan lainaan vaikuttaa kuukausittaisiin lainanhoitokuluihini?

Yhdistämällä luottokorttilaskut yhteen isompaan lainaan, kuukausittaiset lainanhoitokulusi yleensä alenevat. Tämä johtuu siitä, että kulutusluottojen korot ovat usein huomattavasti korkeampia kuin esimerkiksi pankista haettavan yhdistelylainan korko. Lisäksi yhdistelylainan laina-aika on pidempi, jolloin kuukausierä jää pienemmäksi. Näin säästät kuukausittaisissa lainanhoitokuluissa ja sinulle jää enemmän rahaa muuhun elämiseen.

Kuinka paljon voin säästää korkokuluissa kun siirrän luottokorttivelkani johonkin muuhun vakuudettomaan lainaan?

Luottokorttien korkokuluissa säästäminen riippuu nykyisestä korkoprosentista ja uuden lainan korosta. Tyypillisesti luottokorttien korot ovat 10-20% välillä, kun taas muiden vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä 5-15%. Jos siirrät esimerkiksi 5000 euron luottokorttivelat 19,9% korolla 9,9% korolla olevaan lainaan, säästät vuodessa jopa 500 euroa pelkissä korkokuluissa. Mitä suurempi velka ja korkoero, sitä enemmän säästät. Säästö realisoituu pidemmällä aikavälillä pienempinä kuluina.

Mikä on järkevin tapa maksaa pois useamman luottokortin velat kerralla?

Järkevin tapa maksaa pois useamman luottokortin velat kerralla on yhdistää ne yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Luottojen yhdistäminen on kätevin hoitaa laatulainan kautta. Saat yhdellä hakemuksella tarjouksen useammalta rahoitusyhtiöltä ja voit valita itsellesi sopivimman lainan. Luottojen yhdistäminen säästää selvää rahaa pienempien korkojen ansiosta ja helpottaa lainojen hallintaa, kun sinulla on vain yksi laina ja yksi lainanmaksu kuukaudessa usean sijaan.

Mitä asioita minun tulee huomioida kun haen lainaa luottokorttivelkojen konsolidointiin?

Lainaa hakiessa luottokorttivelkojen yhdistämiseen kannattaa vertailla eri lainanantajien korkoja ja kuluja. Omaan maksukykyyn nähden sopivan lyhennysajan ja -erän valinta on tärkeää. Varmista, että lainan todellinen vuosikorko on alhaisempi kuin nykyisten luottokorttien korot. Hakemukseen tarvitset tiedot tuloista, menoista ja veloista. Hyvä luottotiedot parantavat lainansaantimahdollisuuksia ja lainaehtoja.

Millä tavoin voin nopeuttaa velkojen takaisinmaksua kun olen ensin yhdistellyt luottokorttivelkani yhteen lainaan?

Nopeutat velkojen takaisinmaksua budjetoimalla menosi tarkasti, karsimalla turhat kulut minimiin ja ohjaamalla säästyneet rahat lainan lyhentämiseen. Tee ylimääräisiä lyhennyksiä aina kun mahdollista. Harkitse lisätulojen hankkimista esimerkiksi ottamalla lisätöitä tai myymällä tarpeetonta omaisuutta. Maksa aina vähintään lainan minimilyhennys ajallaan, mutta pyri maksamaan enemmän niin velka lyhenee nopeammin. Muista, että mitä enemmän pystyt lyhentämään lainaa joka kuukausi, sitä nopeammin saat velat maksettua ja säästät myös korkokuluissa.