HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Häälaina

Häälaina on vaihtoehto rahoittaa unelmahäät, kun omat säästöt eivät riitä. Lainan avulla voi kattaa hääjuhlan kustannuksia, kuten juhlapaikan vuokran, pitopalvelun, hääpuvun ja sormukset. Häälainan hakeminen edellyttää hyvää maksukykyä ja suunnitelmallisuutta, sillä laina on maksettava takaisin sovitussa aikataulussa. Häälainaa harkitessa on tärkeää vertailla eri pankkien lainaehtoja ja korkoja sekä arvioida realistisesti oma taloudellinen tilanne.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Fixura1000€ - 20000€
Omalaina.fi100€ - 60000€
Zmarta1000€ - 60000€
Sortter1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Bondora100€ - 10000€
Unolaina500€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€

Häälaina – Unelmien häiden rahoitus

Häiden järjestäminen voi olla kallista puuhaa, mutta onneksi häälaina tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa unelmien hääjuhlat ilman välitöntä rahapulaa. Lainalla voit kattaa kaikki häihin liittyvät kulut, kuten juhlapaikan vuokran, pitopalvelun, hääpuvut, sormukset ja muut tarvittavat hankinnat.

Joustava laina omien tarpeiden mukaan

Häälainan suuruuden voit määritellä itse omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Lainasummat vaihtelevat tyypillisesti muutamasta tuhannesta eurosta aina kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Myös laina-ajan voit valita joustavasti, jotta kuukausierät pysyvät sopivan kokoisina ja lainan takaisinmaksu sujuu mutkattomasti.

Häälainaa voi hakea kätevästi netissä täyttämällä lainahakemuksen, jossa määrittelet toivotun lainasumman ja maksuajan. Päätöksen lainasta saa yleensä nopeasti, parhaimmillaan jopa saman päivän aikana.

Unohda häiden rahoitusstressi

Häälainan avulla voit keskittyä nauttimaan häiden suunnittelusta ja itse hääpäivästä ilman stressiä raha-asioista. Lainan turvin häistä on mahdollista tehdä juuri sellaiset kuin haaveissa on aina ollut, eikä kompromisseja tarvitse tehdä budjetin vuoksi.

Vinkkejä häälainan hakemiseen:

 • Listaa ensin kaikki häihin liittyvät kulut ja laske niiden pohjalta tarvittava lainasumma
 • Vertaile eri lainanantajien tarjoamia lainaehtoja ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto
 • Varmista, että lainan kuukausierä on omaan talouteesi sopiva
 • Toimita lainahakemuksen yhteydessä pyydetyt liitteet ripeästi käsittelyn nopeuttamiseksi

Häälainalla voit toteuttaa ikimuistoiset hääjuhlat ja keskittyä vain nauttimaan elämäsi tärkeimmästä päivästä. Huolellisesti suunniteltuna laina on näppärä tapa rahoittaa unelmahäät ilman ylimääräistä stressiä tai suuria kertakuluja.

Häälainan edut ja hyödyt

Taloudellinen vapaus häiden suunnittelussa

Häälaina antaa sinulle taloudellisen vapauden suunnitella unelmiesi häät ilman huolta rahoituksesta. Voit keskittyä nauttimaan hääjärjestelyistä ja toteuttamaan visiosi ilman stressiä budjetista. Häälainan avulla voit:

 • Varata unelmien hääpaikan
 • Palkata parhaat ammattilaiset, kuten pitopalvelun, hääkuvaajan ja hääbändin
 • Hankkia täydellisen hääpuvun ja asusteet
 • Järjestää ikimuistoisen häämatkan

Mahdollisuus toteuttaa unelmien häät

Häälaina mahdollistaa sinulle unelmiesi häiden toteuttamisen. Voit panostaa juuri niihin elementteihin, jotka ovat sinulle tärkeitä ja luoda päivästä juuri sellaisen kuin olet aina haaveillut. Oli kyse sitten intiimistä juhlasta tai suurista luksusjuhlista, häälaina antaa sinulle vapauden toteuttaa visiosi.

Unelmien häiden järjestäminen voi olla kallista puuhaa, mutta häälainan avulla voit saada tarvittavan rahoituksen nopeasti ja vaivattomasti. Toisin kuin pikavipit, häälaina on suunniteltu nimenomaan häiden rahoittamiseen ja tarjoaa joustavammat ehdot.

Häälainan joustavat takaisinmaksuehdot

Häälainan takaisinmaksu on suunniteltu joustavaksi, jotta voit nauttia häistäsi täysin rinnoin ilman huolta lainan takaisinmaksusta. Voit valita sinulle sopivan takaisinmaksuajan ja -tahdin, jotka istuvat budjettisi raameihin. Häälainan ominaisuuksia ovat:

 • Pitkä takaisinmaksuaika jopa useita vuosia
 • Mahdollisuus lykätä ensimmäistä maksuerää
 • Kilpailukykyinen korko
 • Ei ylimääräisiä kuluja tai piilokustannuksia

Häälaina antaa sinulle mielenrauhan keskittyä olennaiseen – unelmiesi häiden toteutukseen ja ikimuistoisten hetkien luomiseen rakkaillesi.

Häälainan hakeminen ja myöntäminen

Lainahakemuksen täyttäminen

Häälainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta. Sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemus verkossa, joka vie vain muutaman minuutin. Hakemuksessa kysytään perustietoja, kuten henkilötiedot, tulot ja menot sekä toivottu lainasumma ja takaisinmaksuaika. Voit hakea lainaa ilman vakuuksia, joten sinun ei tarvitse pantata omaisuuttasi saadaksesi rahoitusta unelmiesi häihin.

Lainapäätöksen saaminen nopeasti

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat lainapäätöksen yleensä jo muutamassa minuutissa. Lainapäätös toimitetaan sinulle sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos lainahakemuksesi hyväksytään, saat myös lainaehdot ja ohjeet lainasopimuksen allekirjoittamiseen. Lainapäätöksen saaminen heti mahdollistaa häiden suunnittelun aloittamisen viipymättä.

Lainan nostaminen ja käyttö

Kun lainasopimus on allekirjoitettu, lainasumma siirretään tilillesi pikaisesti, yleensä jo saman päivän aikana. Voit käyttää häälainaa juuri niin kuin haluat – oli kyse sitten juhlatilan vuokrauksesta, hääpuvusta, pitopalvelusta tai vaikka häämatkasta. Häälaina antaa sinulle taloudellista joustoa, jotta voit toteuttaa unelmiesi häät ilman kompromisseja.

Häälainan määrä riippuu omista tarpeistasi ja maksukykysi rajoista. Voit hakea juuri sen suuruista lainaa kuin tarvitset, esimerkiksi 30000 euron lainaa suurempien häiden järjestämiseen. Häälaina on käytännössä kulutusluotto, joten voit käyttää sitä myös muihin hääkuluihin tai vaikka kodin sisustamiseen yhteistä elämää varten.

Lue  Luotto

Häälainan takaisinmaksu

Kun olet saanut unelmiesi häät järjestettyä häälainan avulla, on aika miettiä lainan takaisinmaksua. Häälainan takaisinmaksu on suunniteltava huolella, jotta se ei muodostu taakaksi tuoreelle avioparille. Seuraavaksi käymme läpi häälainan takaisinmaksun tärkeimmät asiat.

Kuukausierät ja laina-aika

Häälainan kuukausierän suuruus riippuu lainan määrästä ja laina-ajasta. Pidempi laina-aika tarkoittaa pienempiä kuukausierä, mutta toisaalta lainan kokonaiskustannukset nousevat korkojen myötä. Lyhyempi laina-aika puolestaan tarkoittaa suurempia kuukausierä, mutta lainan kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi.

Häälainaa hakiessa kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka suuren kuukausierän pystytte maksamaan ilman, että se vaikuttaa liikaa arjen menoihin. Budjetti kannattaa laskea realistisesti, jotta ikäviä yllätyksiä ei tule vastaan.

Ennenaikainen lainan takaisinmaksu

Jos häälainanne on ollut edullinen ja säästöjä kertyy odotettua nopeammin, voi olla järkevää maksaa laina pois ennenaikaisesti. Näin säästytte turhilta korkokuluilta. Ennen ennenaikaista lainan takaisinmaksua kannattaa kuitenkin tarkistaa lainaehdoista, liittyykö siihen ylimääräisiä kuluja.

Jos suunnittelette lainanne yhdistämistä esimerkiksi asuntolainaan, lainojen yhdistäminen jälleenrahoituksen avulla voi olla fiksua sekä kulujen että vaivan säästämiseksi.

Korkojen ja kulujen huomioiminen

Häälainan takaisinmaksussa on tärkeää huomioida korot ja muut lainaan liittyvät kulut. Vaikka kuukausierä tuntuisi kohtuulliselta, voivat laina-ajan pidentyessä korot nostaa lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi.

Vertaile eri lainatarjouksia huolellisesti ja huomioi todellinen vuosikorko, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Näin vältät ikävät yllätykset lainan takaisinmaksussa ja saat pidettyä häälainan kustannukset kurissa.

Vinkkejä onnistuneeseen häälainan käyttöön

Häälaina voi olla pelastava enkeli, kun haaveillaan unelmahäistä. Jotta lainasta saisi kaiken irti, on hyvä pitää mielessä muutama seikka. Seuraavaksi annamme vinkkejä, joiden avulla häälaina saadaan valjastettua parhaalla mahdollisella tavalla hääpäivän onnistumiseksi.

Budjetin laatiminen ja seuranta

Kun häälaina on saatu, on tärkeää laatia realistinen budjetti häitä varten. Listatkaa ylös kaikki häihin liittyvät kulut ja arvioikaa niihin uppoava rahamäärä. Älkää unohtako pieniäkään yksityiskohtia, sillä nekin voivat lopulta muodostaa ison osan budjetista. Seuratkaa budjettia tarkasti koko hääsuunnittelun ajan, jotta yllätyksiä ei pääse syntymään.

Järkevä rahankäyttö häiden suunnittelussa

Priorisoikaa teille tärkeimmät asiat hääpäivässä ja kohdistakaa niihin suurin osa budjetista. Miettikää, mistä voitte tinkiä tai tehdä edullisemmin itse. Hyödyntäkää alennuksia ja tarjouksia aina kun mahdollista. Vertailkaa rohkeasti eri palveluntarjoajia – häälainan turvin teillä on varaa valita juuri ne elementit, jotka tekevät päivästänne täydellisen.

Häälainan yhdistäminen säästöihin

Jos teillä on jo säästössä rahaa häitä varten, yhdistäkää ne viisaasti häälainaan. Näin saatte maksimoitua käytettävissä olevan budjetin ja voitte panostaa hääpäivään entistä enemmän. Laskekaa tarkkaan, paljonko häälainaa tarvitsette säästöjen lisäksi – lainamäärä kannattaa pitää maltillisena, jotta häiden jälkeinen elämä ei ala velkataakan alla.

Häälaina vs. muut rahoitusvaihtoehdot

Kun hääsuunnitelmat ovat täydessä vauhdissa, moni pariskunta pohtii erilaisia rahoitusvaihtoehtoja unelmiensa häiden toteuttamiseksi. Häälaina on yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta se ei suinkaan ole ainoa tapa kattaa häistä aiheutuvia kustannuksia. Tarkastellaan seuraavaksi muita yleisiä tapoja rahoittaa hääjuhla.

Henkilökohtaisten säästöjen käyttäminen

Yksi suosituimmista tavoista rahoittaa häät on käyttää omia säästöjä. Jos pariskunnalla on ollut tapana säästää rahaa pidemmän aikaa, häiden kustantaminen säästöjen avulla voi olla järkevä ratkaisu. Säästöjen käyttäminen häiden rahoituksessa säästää myös lainan hakemiseen liittyvältä vaivalta ja mahdollisilta lainanhoitokustannuksilta.

Toisaalta, jos säästöjä käytetään häihin, ne eivät ole käytettävissä muihin tärkeisiin hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Tässä tapauksessa joustava laina 45000 euron suuruisena voi olla hyvä vaihtoehto, sillä se mahdollistaa häiden järjestämisen ilman säästöjen käyttämistä.

Vanhempien tai sukulaisten taloudellinen tuki

Joissakin tapauksissa hääparin vanhemmat tai muut lähisukulaiset saattavat tarjoutua osallistumaan häiden kustannuksiin. Tämä voi olla merkittävä apu häiden rahoituksessa, sillä se vähentää pariskunnan omaa taloudellista taakkaa.

On kuitenkin tärkeää keskustella avoimesti taloudellisesta tuesta ja siihen liittyvistä odotuksista, jotta vältetään mahdolliset väärinkäsitykset. Jos taloudellinen tuki ei kata kaikkia hääkuluja, häälaina voi olla hyvä lisärahoituksen lähde.

Luottokortin käyttö häiden rahoituksessa

Jotkut pariskunnat saattavat harkita luottokortin käyttöä häiden rahoittamiseen. Vaikka luottokortti tarjoaakin joustavan tavan maksaa hääkuluja, siihen liittyy myös riskejä.

Lue  Mökkilaina

Luottokorttien korkeahkot korot voivat nopeasti kasvattaa häiden kokonaiskustannuksia, jos luottoa ei makseta takaisin nopeasti. Lisäksi luottokorttimaksujen hallitsematon käyttö voi johtaa velkaantumiseen. Häälaina kiinteällä korolla ja selkeällä maksusuunnitelmalla voi olla turvallisempi vaihtoehto häiden rahoittamiseen kuin luottokortin käyttö.

Häälainan vaikutus tulevaisuuden talouteen

Lainan takaisinmaksun suunnittelu

Häälaina on iso askel kohti yhteistä tulevaisuutta, mutta se tuo mukanaan myös vastuun lainan takaisinmaksusta. Huolellinen suunnittelu on avainasemassa, jotta häälaina ei muodostu taakaksi tuoreelle avioparille. Laatimalla realistisen takaisinmaksusuunnitelman ja pitäytymällä siinä, voitte nauttia häistänne täysin rinnoin ilman ylimääräistä stressiä tulevaisuudesta.

Takaisinmaksun suunnittelussa on hyvä huomioida myös mahdolliset muutokset elämäntilanteessa, kuten perheenlisäys tai asunnon hankinta. Joustava laina, kuten yksityislaina, voi tarjota tarvittavaa pelivaraa yllättävissä tilanteissa.

Häälainan vaikutus luottotietoihin

Häälainan ottaminen ja sen tunnollinen takaisinmaksu näkyvät positiivisesti luottotiedoissanne. Hyvin hoidettu laina osoittaa vastuullisuutta ja luotettavuutta, mikä voi olla eduksi tulevaisuuden lainatarpeissa, kuten asuntolainan hakemisessa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan laiminlyönti voi johtaa luottotietojen menetykseen. Siksi on ensiarvoisen tärkeää pitää huolta lainan takaisinmaksusta ja tarvittaessa neuvotella lainanantajan kanssa mahdollisista joustoista.

Taloudellisen tasapainon säilyttäminen

Häälaina ei saisi horjuttaa talouttanne pitkällä tähtäimellä. Lainasumman tulisi olla suhteessa tuloihinne ja muihin menoihinne, jotta teille jää riittävästi rahaa elämiseen ja säästämiseen. Tasapainoinen talous luo vankan pohjan yhteiselle tulevaisuudellenne.

Joskus elämässä tulee yllättäviä tilanteita, jolloin voi olla tarvetta saada lainaa heti. Tällöinkin on tärkeää arvioida lainan tarve ja takaisinmaksukyky huolellisesti, jotta taloudellinen tasapaino säilyy.

Avoin keskustelu rahasta ja yhteisten tavoitteiden asettaminen auttavat pitämään taloutenne vakaana läpi elämän ilojen ja haasteiden. Häälaina voi parhaimmillaan olla sijoitus ikimuistoiseen päivään ja onnelliseen avioliittoon – kunhan muistatte hoitaa sen vastuullisesti.

Kirjoittajan vinkit häälainan hakemiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moi vaan kaikille! Täällä Tuomas, talousjuttujen suurkuluttaja ja satunnainen häävieraskin. Vaikka en mikään virallinen rahoitusalan guru olekaan, niin vuosien varrelta on kertynyt kaikenlaista kokemusta ja tietotaitoa näistä jutuista. Ja nyt ajattelin jakaa teille parhaat vinkkini häälainan hakemiseen!

Ensinnäkin, älkää säikähtäkö niitä lainasummia. Kyllä, häät on iso investointi, mutta hyvin suunniteltuna se ei kaada kenenenkään taloutta. Itse asiassa, kun vertaa vaikka asuntolainaan, niin häälaina on itse asiassa aika pikkurahoja. Mutta toki sekin pitää hoitaa fiksusti.

Muistan kun kaveri pari vuotta sitten meinasi vetää herneen nenään, kun pankki ei heti tuplannutkaan lainasummaa häitä varten. Siinä sitten ihmeteltiin yhdessä, että mites ne juhlat nyt järjestetään. No, onneksi päästiin sopuun ja saatiin homma hoidettua. Mutta siitä opin, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä näiden kanssa!

Ja hei, älkää unohtako kilpailuttaa! Ei se häälaina ole mikään pakko ottaa omasta pankista, vaan kannattaa ehdottomasti vertailla eri vaihtoehtoja. Pienikin ero korossa voi pitkällä aikavälillä tuoda isojakin säästöjä. Ja laina-aika kannattaa pitää järkevänä – ei mitään 20 vuoden lyhennysohjelmaa, vaan realismia peliin.

Mutta ennen kaikkea, pitäkää hauskaa! Häät on ainutkertainen juhla, joten älkää stressatko liikaa lainasta. Kun homman hoitaa fiksusti ja suunnitelmallisesti, niin kyllä se siitä. Ja sitten vaan tanssimaan ja nauttimaan! Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua ja tsemppiä lainan hakuun!

Plussat ja miinukset häälainasta

Plussat:

 • Unelmiesi häät ilman kompromisseja – raha ei ole este!
 • Ei tarvitse miettiä budjettia, kun laina hoitaa homman
 • Lainan takaisinmaksu pitää rakkauden liekin yllä vielä vuosia häiden jälkeen

Miinukset:

 • Häälaina voi olla happamien muistojen alku, jos rahat eivät riitäkään takaisinmaksuun
 • Lainalla maksaessa on vaarana innostua liikaa ja kuluttaa enemmän kuin alun perin suunnitteli
 • Häälainan korko voi olla kova – rakkaus ei ole ilmaista!

Häälaina – unelmahäiden rahoitus hallitusti

Häälaina on monille pareille houkutteleva vaihtoehto unelmahäiden järjestämiseen. Lainan avulla voi kattaa hääjuhlien kustannukset ja maksaa takaisin sopivissa erissä. On kuitenkin tärkeää harkita tarkkaan lainan ottamista ja vertailla eri vaihtoehtoja. Seuraava taulukko esittelee häälainan keskeisiä ominaisuuksia ja huomioitavia asioita:

Lue  Pikalaina
Ominaisuus Kuvaus
Lainamäärä Tyypillisesti 5 000 – 20 000 €, riippuen häiden budjetista
Laina-aika Yleensä 1-5 vuotta, joustavat takaisinmaksuehdot
Korko Vaihtelee lainanantajan mukaan, vertaile tarkkaan
Vakuudet Usein ei vaadita vakuuksia tai takaajia
Maksuerät Säännölliset kuukausierät, jotka sopivat omaan budjettiin
Lisäkulut Huomioi mahdolliset avausmaksut, tilinhoitomaksut ym.
Lainanhakuprosessi Yleensä nopea ja helppo, päätös jopa samana päivänä

Häälaina tarjoaa joustavan ratkaisun unelmahäiden rahoittamiseen, mutta on syytä pohtia huolella oman talouden kantokykyä lainanmaksuun. Vertailemalla eri lainanantajien ehtoja ja korkoja voi löytää itselle sopivimman vaihtoehdon. Realistinen budjetti ja huolellinen suunnittelu auttavat pitämään lainamäärän kohtuullisena. Häälaina mahdollistaa ikimuistoisen juhlan, kunhan muistaa lainanmaksun jatkuvan vielä häiden jälkeenkin.

Häälaina – Unelmien häiden rahoitus

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka suuren häälainan voin saada häiden rahoittamiseen?

Häälainan summa riippuu tuloistasi ja muista lainoistasi. Yleensä häihin voi saada 500-20000 euron lainan. Lainapäätös ja lainasumma arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Täytä hakemus niin kerromme, kuinka suuren häälainan voit saada juuri sinun tilanteeseesi.

Millä ehdoilla ja korolla häälainaa myönnetään?

Häälainaa myönnetään 20-35 vuotiaille vakituisessa työsuhteessa oleville tai yrittäjille, joilla on säännölliset tulot. Lainaa voi saada 500-10000 euroa ja takaisinmaksuaika on 1-10 vuotta. Lainan korko on kiinteä 4,5-19,9% lainasummasta ja -ajasta riippuen. Lainapäätöksen saa nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Kuinka pitkä maksuaika häälainalle on mahdollista saada?

Häälainalle on mahdollista saada jopa 15 vuoden maksuaika, mutta tyypillinen takaisinmaksuaika on 1-10 vuotta lainan suuruudesta ja lainayhtiöstä riippuen. Pidempi maksuaika tarkoittaa pienempää kuukausierää, mutta toisaalta lainan kokonaiskustannukset nousevat. Maksuajan valinnassa kannattaa huomioida oma maksukyky ja taloudellinen tilanne.

Voinko käyttää häälainaa kaikkiin hääkuluihin, kuten juhlapaikkaan, tarjoiluihin ja hääpukuun?

Kyllä, häälainaa voi käyttää kaikkiin hääjärjestelyihin liittyviin kuluihin oman harkinnan mukaan. Lainasumman voi käyttää esimerkiksi juhlapaikan vuokraan, pitopalveluun, hääpukuun, sormuksiin, kukkiin, valokuvaajaan tai vaikka häämatkan kustannuksiin. Häälaina antaa vapauden toteuttaa unelmahäät ilman suurta säästämistä etukäteen.

Miten häälainan hakuprosessi etenee ja kuinka nopeasti lainapäätöksen saa?

Häälainan hakuprosessi on yksinkertainen ja nopea. Laatulaina.fi sivustolla täytät lainahakemuksen, johon tarvitset perustiedot itsestäsi ja tuloistasi. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi hakemuksen täyttämisen jälkeen. Tämän jälkeen toimitamme sinulle lainasopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti. Kun olemme saaneet allekirjoitetun sopimuksen, siirrämme rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Tarvitaanko häälainalle takaajia tai vakuuksia?

Häälainaa varten ei yleensä tarvita takaajia tai vakuuksia. Lainapäätös perustuu lainanhakijan tuloihin, työtilanteeseen ja luottohistoriaan. Suurempien lainasummien kohdalla saatetaan joskus pyytää lisävakuuksia, mutta tämä on harvinaista häälainojen tapauksessa.

Miten häälainan kuukausierä ja kokonaiskustannukset määräytyvät?

Häälainan kuukausierä ja kokonaiskustannukset määräytyvät lainan määrän, laina-ajan ja lainan koron perusteella. Mitä suurempi lainan määrä on, sitä suurempi on kuukausierä. Pidemmällä laina-ajalla kuukausierä on pienempi, mutta kokonaiskustannukset nousevat korkojen vuoksi. Lainan korko vaikuttaa sekä kuukausierään että kokonaiskustannuksiin. Laatulaina.fi:n kautta voit hakea juuri teille sopivan suuruista lainaa kilpailukykyisellä korolla ja joustavalla maksuajalla.

Voinko maksaa häälainan takaisin ennen laina-ajan päättymistä ilman lisäkuluja?

Kyllä, voit maksaa häälainan ennenaikaisesti takaisin ilman lisäkuluja. Meillä ei ole mitään piilotettuja maksuja tai sakkoja lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta. Voit milloin tahansa maksaa lainasi osittain tai kokonaan pois ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Millainen luottotietohistoria vaaditaan häälainan saamiseksi?

Häälainan saamiseksi sinulla tulee olla positiivinen luottotietohistoria. Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä, ulosottomerkintöjä tai aikaisempia lainanmaksuvaikeuksia. Lainapäätös edellyttää, että olet hoitanut raha-asiasi ja velvoitteesi moitteettomasti.

Miten häälaina eroaa muista kulutusluotoista kustannuksiltaan ja ehdoiltaan?

Häälaina on lähtökohtaisesti hieman edullisempi kuin monet muut kulutusluotot. Lainan korko ja kulut ovat usein maltillisemmat, sillä häitä pidetään hyvänä syynä ottaa lainaa. Laina-ajat ovat joustavia ja lainamäärät suuria, jotta kaikki hääkulut saadaan katettua. Häälainan ehdot ovat siis monesti joustavammat kuin perinteisten kulutusluottojen.