HUOM! Tarkista lainojen ehdot sekä tiedot lainantarjoajan omilta sivuilta.

Järjestelylaina

Järjestelylaina on laina, jolla yhdistetään olemassa olevat lainat ja luotot yhdeksi uudeksi lainaksi. Tämä helpottaa lainojen hallintaa ja voi alentaa kuukausittaisia lainanhoitokuluja. Järjestelylainan avulla velallinen voi saada paremmat lainaehdot, kuten alhaisemman koron tai pidemmän maksuajan. Järjestelylaina sopii henkilöille, joilla on useita lainoja tai maksuvaikeuksia nykyisten lainojen kanssa. Lainan myöntäminen edellyttää riittävää maksukykyä ja vakuuksia.

Laadukkat Lainat

LainapaikkaLainasummatTutustu
Sortter1000€ - 60000€
Etua.fi500€ - 60000€
Rahoituslaitos100€ - 60000€
Lainapaikka1000€ - 60000€
Vippi.org1000€ - 60000€
Lainaaheti.fi500€ - 60000€
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€
Haelaina.fi1000€ - 60000€
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€
Bluestep Bank5000€ - 850000€
Rahalaitos500€ - 70000€
Fixura1000€ - 20000€
Ferratum Joustava1€ - 4000€
Luottoheti.fi1000€ - 60000€
Alisa Pankki1000€ - 30000€
Unolaina500€ - 60000€
Bondora100€ - 10000€
Zmarta1000€ - 60000€
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€
Lainarahoitus1000€ - 60000€
Omalaina.fi100€ - 60000€

Mikä on järjestelylaina?

Jos sinulla on useita pieniä lainoja, luottoja tai osamaksuja, voi niiden hallinta olla välillä haastavaa. Eräpäivät sinkoilevat pitkin kuukautta ja kokonaisuuden hahmottaminen on vaikeaa. Tähän ongelmaan on onneksi olemassa ratkaisu: järjestelylaina!

Järjestelylaina on nimensä mukaisesti laina, jolla järjestellään raha-asiat uuteen uskoon. Sillä voit yhdistää vanhat pienet velat yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Näin sinun tarvitsee huolehtia enää yhdestä lainasta usean sijaan. Selkeä ja helppo ratkaisu, eikö vain?

Näin järjestelylaina toimii

Käytännössä homma menee näin:

 1. Haet järjestelylainaa sen verran, että saat maksettua pois kaikki vanhat lainat ja luotot
 2. Maksat vanhat velat pois järjestelylainalla
 3. Jatkossa hoidat vain järjestelylainan takaisinmaksua sovitun aikataulun mukaisesti

Vaikka järjestelylaina on summaltaan isompi kuin yksittäiset pienet lainat, sen kokonaiskulut ovat usein pienemmät. Varsinkin, jos vanhoissa lainoissa on ollut korkeat korot tai muita kuluja. Järjestelylainan korko on yleensä matalampi kuin kulutusluotoissa ja osamaksuissa.

Milloin järjestelylaina kannattaa ottaa?

Harkitse järjestelylainaa, jos:

 • Sinulla on useita pieniä lainoja, joiden hallinta on työlästä
 • Vanhojen lainojen korot ovat korkeita
 • Haluat pienentää lainanhoitokuluja
 • Kaipaat selkeyttä raha-asioihin

Järjestelylaina ei ole mikään ihmelääke, mutta monelle se on järkevä ratkaisu lainojen yhdistämiseen ja kulujen karsimiseen. Ei muuta kuin rohkeasti kilpailuttamaan lainatarjouksia!

Järjestelylainan hyödyt

Lainojen yhdistäminen

Onko sinulla useita eri lainoja eri paikoista? Järjestelylaina tarjoaa mahdollisuuden niputtaa kaikki lainat kätevästi yhteen pakettiin. Näin sinun ei tarvitse enää seurata montaa eri lainaa ja huolehtia useista eräpäivistä. Lainojen yhdistäminen tekee taloutesi hallinnasta helpompaa ja selkeämpää. Samalla säästät aikaa ja vaivaa, kun hoidat vain yhtä lainaa usean sijaan.

Kuukausierien pienentäminen

Järjestelylaina voi myös auttaa pienentämään kuukausittaisia lainakulujasi. Kun yhdistät lainasi, voit neuvotella lainan tarjoajan kanssa pidemmästä maksuajasta. Tämä pienentää kuukausittaista lainanlyhennyserääsi, jolloin rahaa jää enemmän muuhun elämiseen. Pienemmät kuukausierät helpottavat arjen pyörittämistä ja tuovat joustoa talouteesi.

Jos haluat löytää edullisimman lainan, lainojen vertailu ja kilpailutus on fiksua. Kilpailuttamalla eri pankkien ja lainapalveluiden tarjoukset löydät varmasti juuri sinulle sopivimman ja edullisimman järjestelylainan.

Korkojen säästöpotentiaali

Järjestelylaina antaa usein mahdollisuuden myös korkokulujesi pienentämiseen. Kun yhdistelet eri lainojasi, joiden korot voivat vaihdella suuresti, voit saada koko lainasummalle edullisemman yhteiskoron. Tämä tuo säästöjä pitkällä aikavälillä.

Korkomarkkinoiden seuraaminen kannattaa, jotta voit napata edullisimman järjestelylainan tarjouksen oikeaan aikaan. Pienikin ero korossa kertaantuu vuosien saatossa merkittäväksi säästöksi lainan kokonaiskustannuksissa.

Järjestelylainan hakeminen

Järjestelylainan hakeminen on yksinkertainen prosessi, joka voidaan hoitaa kätevästi verkossa. Laatulaina.fi tarjoaa asiakkailleen selkeän ja nopean hakuprosessin, joka mahdollistaa lainan saamisen jopa samana päivänä. Seuraavaksi käymme läpi järjestelylainan hakemisen vaiheet, tarvittavat dokumentit sekä luottokelpoisuuden arvioinnin perusteet.

Hakuprosessi

Järjestelylainan hakeminen onnistuu helposti täyttämällä lainahakemus verkossa. Hakemuksessa kysytään perustietoja, kuten henkilötiedot, tulot ja menot sekä haettavan lainan määrä ja takaisinmaksuaika. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, ja päätöksen saa yleensä välittömästi.

Laatulaina.fi:n kautta haettaessa voit myös hyödyntää selkeää hinnoittelua, joka auttaa sinua ymmärtämään lainan todelliset kustannukset ja välttämään ikäviä yllätyksiä. Näin voit hakea järjestelylainaa luottavaisin mielin.

Tarvittavat dokumentit

Järjestelylainan hakemiseen tarvitset yleensä seuraavat dokumentit:

 • Henkilöllisyystodistus (passi, henkilökortti tai ajokortti)
 • Viimeisimmät palkkatositteet tai muu todistus säännöllisistä tuloista
 • Tiliotteet viimeiseltä kolmelta kuukaudelta
 • Mahdolliset lisädokumentit, kuten verotuspäätös tai eläkepäätös

Huomioithan, että tarkat vaatimukset voivat vaihdella lainanantajasta riippuen. Laatulaina.fi pyrkii kuitenkin pitämään hakuprosessin mahdollisimman suoraviivaisena ja asiakasystävällisenä.

Luottokelpoisuuden arviointi

Lainanantajat arvioivat hakijan luottokelpoisuutta ennen lainapäätöksen tekemistä. Arvioinnissa otetaan huomioon muun muassa seuraavat tekijät:

 1. Tulot ja menot: Lainanantaja tarkistaa, että hakijalla on riittävät ja säännölliset tulot lainan takaisinmaksuun.
 2. Luottohistoria: Hakijan aikaisempi maksukäyttäytyminen ja mahdolliset maksuhäiriömerkinnät vaikuttavat luottopäätökseen.
 3. Vakuudet: Joissakin tapauksissa lainanantaja voi vaatia vakuuksia, kuten asunnon tai auton, lainan myöntämiseksi.

Laatulaina.fi tekee yhteistyötä luotettavien ja vastuullisten lainanantajien kanssa, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa ja huomioivat asiakkaan kokonaistilanteen lainapäätöstä tehdessään.

Järjestelylainan ehdot

Kun haet järjestelylainaa, on tärkeää tutustua huolellisesti lainan ehtoihin. Laatulaina.fi tarjoaa sinulle lainan, joka sopii juuri sinun tilanteeseesi. Käydään läpi järjestelylainan tärkeimmät ehdot, jotta tiedät mitä odottaa.

Lainamäärät

Järjestelylainaa voit hakea joustavasti 500 eurosta aina 60 000 euroon asti. Näin saat varmasti juuri sen summan, jolla hoidat raha-asiasi kerralla kuntoon. Lainamäärä kannattaa mitoittaa omaan maksukykyyn sopivaksi, jotta lainan takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Laina-ajat

Valitse itsellesi sopivin laina-aika 1-15 vuoden väliltä. Pidemmällä maksuajalla saat kuukausierästä pienemmän, mutta toisaalta lyhyempi laina-aika säästää korkokuluissa. Mieti siis tarkkaan, mikä on sinulle optimaalisin ratkaisu.

Korkovaihtoehdot

Järjestelylainaan on tarjolla sekä kiinteä että vaihtuva korko. Kiinteällä korolla tiedät tarkalleen lainan kustannukset koko laina-ajalta. Vaihtuva korko elää markkinatilanteen mukaan, joten se voi tuoda säästöä tai lisäkuluja laina-aikana. Valinta on sinun!

Nyt kun tunnet järjestelylainan tärkeimmät ehdot, olet valmis tekemään lainahakemuksen. Hae lainaa helposti netissä ja hoida raha-asiasi kerralla kuntoon!

Järjestelylainan riskit ja huomioitavat asiat

Kun harkitset järjestelylainan ottamista, on tärkeää olla tietoinen siihen liittyvistä riskeistä ja huomioitavista asioista. Järjestelylaina voi olla kätevä ratkaisu talouden tasapainottamiseen, mutta se vaatii myös vastuullisuutta ja suunnitelmallisuutta.

Lainan takaisinmaksu

Yksi tärkeimmistä asioista järjestelylainaa harkitessa on varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Mieti tarkkaan, miten järjestelylainan kuukausierät sopivat budjettisi ja miten ne vaikuttavat muihin menoihisi. On myös hyvä varautua yllättäviin tilanteisiin, kuten tulojen vähenemiseen tai yllättäviin menoihin.

Lue  Lainahakemus

Muista, että järjestelylainan laina-aika voi olla pitkä, jopa useita vuosia. Sitoudu siis huolellisesti lainan takaisinmaksuun ja pysy ajan tasalla maksueristäsi. Jos kohtaat haasteita lainan takaisinmaksussa, ota rohkeasti yhteyttä lainanantajaan ja neuvottele mahdollisista joustovaihtoehdoista.

Lainan kustannukset

Järjestelylainaan liittyy aina kustannuksia, kuten korko ja mahdolliset muut kulut. Vertaile huolellisesti eri lainanantajien tarjoamia järjestelylainoja ja niiden kustannuksia. Kiinnitä huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut.

Vältä houkutusta ottaa suurempaa lainaa kuin todella tarvitset, sillä se voi johtaa tarpeettoman korkeisiin kustannuksiin. Pidä mielessä, että järjestelylaina on keino saada taloutesi tasapainoon, ei lisätä ylimääräisiä menoja.

Vakuudet ja takaajat

Joskus järjestelylainan saaminen voi edellyttää vakuuksia tai takaajia. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto tai muu omaisuus. Takaajana taas toimii henkilö, joka sitoutuu maksamaan lainan, jos lainanottaja ei siihen pysty.

Harkitse tarkkaan, oletko valmis antamaan omaisuuttasi lainan vakuudeksi. Muista myös, että takaajan rooli on vastuullinen – älä pyydä ketään takaajaksi kevyin perustein. Keskustele avoimesti vakuuksista ja takauksista lainanantajan kanssa ja varmista, että ymmärrät niihin liittyvät ehdot ja vastuut.

Järjestelylainan vaikutus talouteen

Säästöjen karttuminen

Kun otat järjestelylainan, saat mahdollisuuden yhdistää vanhat lainasi yhdeksi edullisemmaksi kokonaisuudeksi. Tämä tarkoittaa usein pienempää kuukausierää, jolloin käteen jää enemmän rahaa. Kun laitat säästöön edes pienen osan tästä ylimääräisestä rahasta, alat kerryttää säästöjä lähes huomaamatta. Voit esimerkiksi avata erillisen säästötilin, jonne siirrät automaattisesti tietyn summan joka kuukausi. Näin järjestelylaina auttaa sinua pääsemään alkuun säästämisessä ja luomaan taloudellista puskuria yllättävien menojen varalle.

Jos harkitset suurempaa järjestelylainaa, esimerkiksi 35000 euron lainaa, säästöjen kerryttäminen on erityisen tärkeää. Isompi laina tarkoittaa suurempaa vastuuta, joten on hyvä varmistaa, että sinulla on riittävästi säästöjä selviytyäksesi odottamattomista tilanteista.

Kulutustottumusten muutos

Järjestelylaina ei vain auta sinua säästämään, vaan se voi myös muuttaa kulutustottumuksiasi positiivisella tavalla. Kun näet konkreettisesti, kuinka paljon säästät kuukausittain pienemmän lainanhoitokulun ansiosta, saatat alkaa miettiä tarkemmin myös muita menojasi. Voit esimerkiksi tarkastella päivittäisiä ostoksiasi kriittisemmin ja pohtia, mitkä niistä ovat todella tarpeellisia ja mitkä vain heräteostoksia.

Ennen järjestelylainan ottamista on hyvä tehdä perusteellinen lainavertailu, jotta löydät juuri sinulle sopivimman lainatuotteen. Vertailun yhteydessä joudut väistämättä miettimään omaa taloudellista tilannettasi ja kulutustottumuksiasi, mikä voi jo itsessään herättää ajatuksia mahdollisista muutoksista.

Luottotietojen merkitys

Järjestelylainalla voi olla positiivinen vaikutus myös luottotietoihisi. Kun maksat lainasi ajallaan ja sovitusti, luottotietosi pysyvät kunnossa ja luottoluokituksesi voi jopa parantua. Tämä on tärkeää, sillä hyvät luottotiedot helpottavat elämää monella tavalla. Ne voivat esimerkiksi auttaa sinua saamaan edullisempia lainoja tulevaisuudessa tai vuokraamaan asunnon helpommin.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että järjestelylaina on edelleen laina, joka pitää maksaa takaisin. Jos et hoida maksujasi sovitusti, se voi vahingoittaa luottotietojasi. Siksi on tärkeää arvioida oma maksukyvykkyytesi realistisesti ennen lainan ottamista ja varmistaa, että pystyt selviytymään lainan takaisinmaksusta myös yllättävissä tilanteissa.

Asiantuntijan vinkit järjestelylainan hakijalle

Järjestelylainan hakeminen voi tuntua haastavalta, mutta ei hätää! Asiantuntijamme ovat koonneet sinulle vinkkejä, joilla saat haettua juuri sinulle sopivimman lainan vaivattomasti.

Vertaile lainatarjouksia

Ota aikaa eri lainapalveluiden vertailuun. Kiinnitä huomiota erityisesti seuraaviin seikkoihin:

 • Lainan korko – pienelläkin korkoerolla voi olla iso vaikutus pidemmällä aikavälillä
 • Laina-aika – valitse budjettisi mukaan sopiva takaisinmaksuaika
 • Lainaehdot – lue pienellä präntätyt asiatkin huolella!

Laatulaina.fi:n lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman järjestelylainan käden käänteessä.

Budjetoi realistisesti

Mieti tarkkaan, paljonko voit kuukausittain käyttää lainan lyhennykseen. Huomioi myös:

 1. Nykyiset menosi – listaa kaikki kuukausittaiset kulut
 2. Tulot – paljonko rahaa tulee kuukaudessa?
 3. Yllättävät menot – jätä tilaa puskurille

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja selviät lainan takaisinmaksusta kunnialla!

Kysymykset lainanantajalle

Älä epäröi kysyä, jos jokin asia mietityttää. Hyviä kysymyksiä voivat olla esimerkiksi:

 • Voinko maksaa lainan pois ennenaikaisesti?
 • Miten lainan korko määräytyy?
 • Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan lainaa ajallaan?

Muista, että lainapalvelut ovat olemassa sinua varten. Ystävällinen asiakaspalvelu auttaa mielellään järjestelylainaasi liittyvissä kysymyksissä!

Järjestelylainan vaihtoehdot

Jos järjestelylaina ei tunnu sopivalta ratkaisulta, ei hätää! On olemassa muitakin vaihtoehtoja, joilla voit saada raha-asiasi reilaan. Katsotaanpa niitä tarkemmin:

Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat nopea ja joustava tapa saada lisärahoitusta. Niitä voi hakea moniin eri tarkoituksiin, kuten lomamatkaan, kodin remontointiin tai vaikka uuden auton hankintaan. Kulutusluottojen korot ja kulut vaihtelevat, joten vertailu kannattaa!

Joustoluotot

Jos kaipaat todellista joustavuutta, joustoluotto voi olla sinun juttusi. Saat käyttöösi tietyn luottorajan, jonka puitteissa voit nostaa rahaa tilillesi silloin kun tarvitset. Maksat korkoa vain käyttämästäsi luoton määrästä. Näppärää, eikö vain?

Pankkilainat

Perinteiset pankkilainat ovat edelleen varteenotettava vaihtoehto. Pankista voit saada suurempiakin lainasummia pitkällä maksuajalla ja usein edullisemmalla korolla kuin muualta. Lainan saaminen voi kuitenkin vaatia vakuuksia tai takaajia. Kannattaa jutella oman pankkisi kanssa!

Mieti siis tarkkaan, mikä ratkaisu sopii parhaiten juuri sinun tilanteeseesi. Oli se sitten järjestelylaina tai jokin sen vaihtoehdoista, pääasia on löytää juuri se oikea tapa hoitaa raha-asiat kuntoon. Onnea matkaan!

Kokemuksia järjestelylainasta

Järjestelylaina on monelle taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneelle pelastava oljenkorsi. Se tarjoaa mahdollisuuden yhdistää useat pienet lainat ja luotot yhdeksi isommaksi ja helpommin hallittavaksi kokonaisuudeksi. Mutta millaisia kokemuksia ihmisillä on järjestelylainasta? Kurkistetaanpa hieman asiakastarinoiden kautta, millaisia onnistumisia ja haasteita järjestelylainan ottaneet ovat kohdanneet.

Lue  Lainaa ilman vakuuksia

Asiakastarinoita

Eräs järjestelylainaa hakenut pariskunta kertoo tarinansa: ”Olimme ajautuneet kierteeseen, jossa otimme jatkuvasti pikaluottoja selvitäksemme edellisistä laskuista. Lopulta velkataakkamme oli kasvanut niin suureksi, ettemme enää tienneet miten selvitä. Onneksi löysimme mahdollisuuden järjestelylainaan, jonka avulla saimme yhdistettyä kaikki pienet velat yhdeksi järkeväksi kokonaisuudeksi. Nyt meillä on yksi kuukausierä ja selkeä suunnitelma velkojen hoitamiseen.”

Toinen järjestelylainan ottanut henkilö kuvailee kokemustaan näin: ”Olin epävarma, olisiko järjestelylaina oikea ratkaisu minulle. Pelkäsin, että se vain pahentaisi tilannettani entisestään. Keskusteltuani lainaneuvojan kanssa ymmärsin kuitenkin, että se voisi olla juuri se apu, jota tarvitsin päästäkseni eroon velkakierteestä. Nyt olen saanut talouteni tasapainoon ja voin jälleen suunnitella tulevaisuutta ilman jatkuvaa stressiä raha-asioista.”

Onnistumisia ja haasteita

Järjestelylaina voi parhaimmillaan tuoda merkittävää helpotusta velkaongelmiin. Sen avulla on mahdollista saada selkeyttä sekavaan taloustilanteeseen ja päästä eroon korkeakorkoisten pikalainojen kierteestä. Samalla kuukausittainen lainanhoito helpottuu, kun monta pientä maksua yhdistyy yhdeksi hallittavaksi eräksi.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että järjestelylaina ei ole automaattinen ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Se vaatii sitoutumista säännölliseen lainan takaisinmaksuun ja vastuullista taloudenpitoa jatkossa. Joskus haasteena voi olla riittävän suuren järjestelylainan saaminen, jotta kaikki velat saadaan katettua. Myös järjestelylainan korko voi joissain tapauksissa nousta korkeaksi, jos lainamäärä on suuri ja takaisinmaksuaika pitkä.

Elämänlaadun parantuminen

Onnistunut järjestelylaina voi kuitenkin parhaimmillaan mullistaa elämän. Kun velkataakka kevenee ja talous tasapainottuu, myös stressi ja huolet vähenevät. Moni järjestelylainan ottanut on kertonut, kuinka elämänlaatu on parantunut merkittävästi lainan myötä. Kun rahahuolet eivät enää paina mieltä jatkuvasti, on helpompi keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässä.

Eräs järjestelylainan avulla velkakierteestä selvinnyt toteaakin: ”En olisi ikinä uskonut, miten suuri vaikutus talousasioiden kuntoon saamisella voi olla kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Nyt voin jälleen nauttia elämästä ilman jatkuvaa pelkoa ja ahdistusta. Järjestelylaina antoi minulle mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä ja rakentaa parempaa tulevaisuutta.”

Yhteenveto järjestelylainasta

Järjestelylainan edut tiivistettynä

Järjestelylaina on fiksu ratkaisu, jos sinulla on useita lainoja ja haluat yksinkertaistaa talouttasi. Sen avulla voit niputtaa kaikki lainasi yhdeksi helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi. Tämä tarkoittaa, että sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä kuukausierästä ja yhdestä eräpäivästä. Lisäksi järjestelylainalla voit usein saada alhaisemman koron kuin mitä maksat nykyisistä lainoistasi yhteensä. Jos kaipaat lainaa heti, järjestelylaina voi olla nopea ratkaisu.

Järjestelylaina sopii erinomaisesti myös silloin, kun tarvitset hieman lisärahoitusta nykyisten lainojesi päälle. Voit hakea kerralla isompaa summaa, kuten vaikkapa 25000 euron lainaa, jolla hoidat vanhat velat pois ja saat vielä ylimääräistä käyttörahaa.

Huomioitavat asiat lainan hakemisessa

Vaikka järjestelylaina onkin kätevä vaihtoehto, muista aina harkita tarkkaan ennen kuin haet uutta lainaa. Mieti, onko lisärahoitus todella tarpeellista ja pystytkö hoitamaan lainan takaisinmaksun ajallaan. Vertaile eri lainapalveluiden tarjoamia lainaehtoja ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto.

Jos päädyt hakemaan järjestelylainaa, pidä huoli, että ilmoitat kaikki nykyiset lainasi rehellisesti hakemuksessa. Näin varmistat, että saat juuri omaan tilanteeseesi sopivan lainatarjouksen. Isompia summia, kuten 60000 euron lainaa, hakiessa kannattaa myös valmistautua toimittamaan tarkempia tietoja tuloistasi ja menoistasi.

Laatulaina.fi – luotettava kumppani järjestelylainaan

Me Laatulainalla olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle parhaat ratkaisut järjestelylainaan. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja autamme sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Laaja kumppaniverkostomme takaa, että voimme tarjota kilpailukykyisiä lainaehtoja niin pieniin kuin suuriinkin lainatarpeisiin.

Hae järjestelylainaa helposti ja turvallisesti Laatulainan kautta. Täytä lainahakemus verkossa vain muutamassa minuutissa ja saat alustavan lainapäätöksen heti. Sen jälkeen viimeistelemme lainatarjouksen yhdessä sinun kanssasi. Tavoitteenamme on aina löytää ratkaisu, joka auttaa sinua kohti vakaampaa taloutta.

Tuomaksen vinkit järjestelylainan hakemiseen

HUOM! Tämä osio on viihteellinen eikä välttämättä täysin paikkansa pitävä!

Moro vaan kaikille! Täällä Tuomas, talousasioiden suurkuluttaja ja järjestelylainojen konkarihakija. Olen vuosien varrella järjestellyt lainojani useampaan otteeseen, joten ajattelin jakaa teille muutaman vinkin, joista voisi olla apua oman talouden remontoinnissa.

Järjestelylaina on kätevä tapa niputtaa kaikki pienet ja isot lainat yhdeksi paketiksi. Se yksinkertaistaa lainojen hallintaa ja saattaa jopa tuoda säästöä korkokuluissa. Mutta ennen kuin syöksyt pankkiin anomus kourassa, muista tarkistaa muutama juttu.

Ensinnäkin, ota selvää järjestelylainan todellisista kuluista. Todellinen vuosikorko, laina-aika ja lyhennyserien määrä ovat avainasemassa. Älä tee samaa virhettä kuin minä kerran tein – unohdin tsekata erään lainan todelliset kulut ja sain maksaa siitä korkoja nenän päästä!

Toiseksi, muista että järjestelylaina vaatii sitoutumista. Laadi realistinen budjetti ja pidä huoli, että pystyt maksamaan lainaerät ajallaan. Itselleni on ollut apua excel-taulukon pitämisestä, johon merkkaan tulot ja menot. Näin pysyn kartalla siitä, paljonko rahaa on käytettävissä lainan lyhennykseen.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, muista kilpailuttaa! Vertaile eri pankkien lainatarjouksia huolella ja kysy rohkeasti lisätietoja, jos jokin mietityttää. Itse olen joskus vertaillut lainatarjouksia niin kauan, että kahvi on ehtinyt jäähtyä kupissa. Mutta se on ollut sen arvoista – löysin itselleni sopivimman lainan ja säästin pitkän pennin.

Eli tsemppiä vaan kaikille järjestelylainan metsästäjille! Muistakaa maltti, huolellisuus ja oman taloustilanteen realistinen arviointi. Näillä eväillä voitte lähteä rohkeasti kohti oman taloutenne kirkastamista. Ja jos tulee kysyttävää, niin minuun voi aina ottaa yhteyttä – lupaan auttaa parhaan tietämykseni mukaan!

Lue  Yksityislaina

Järjestelylainan plussat ja miinukset

Plussat:

 • Saat kaikki velat yhteen könttäsummaan – selkeyttä elämään!
 • Voit saada alhaisemman koron kuin erillisillä lainoilla – säästöä siis luvassa!
 • Maksat vain yhtä laskua kuukaudessa – helpompi muistaa ja vähemmän stressiä!

Miinukset:

 • Houkutus ottaa lisää lainaa kasvaa, kun luottoraja on iso – pidä pokka!
 • Laina-aika voi venyä turhan pitkäksi – älä maksa korkoja eläkeikään asti!
 • Vakuudet voivat olla tiukemmat kuin yksittäisissä lainoissa – panttaa siis omaisuutesi!

Järjestelylaina – joustava ratkaisu taloudellisiin haasteisiin

Järjestelylaina on lainamuoto, joka auttaa yksityishenkilöitä ja yrityksiä selviytymään tilapäisistä taloudellisista haasteista. Se on joustava ratkaisu, joka mahdollistaa velkojen yhdistämisen, uudelleenjärjestelyn ja maksuaikataulujen muokkaamisen. Järjestelylaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun halutaan saada talous tasapainoon ja välttää maksuvaikeudet.

Ominaisuus Kuvaus Hyödyt
Velkojen yhdistäminen Useiden velkojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi Helpompi hallinta, mahdollisesti alhaisempi korko
Joustava maksuaikataulu Mahdollisuus muokata maksuaikataulua oman tilanteen mukaan Helpompi budjetointi, taloudellisen tilanteen huomioiminen
Räätälöidyt lainaehdot Lainan ehdot voidaan neuvotella yksilöllisesti Parempi sopivuus omaan tilanteeseen, joustavuus
Taloudellinen neuvonta Mahdollisuus saada asiantuntevaa neuvontaa talouden hallintaan Paremmat edellytykset talouden tasapainottamiseen ja velkojen hoitamiseen

Järjestelylaina voi olla hyvä ratkaisu monille, jotka kamppailevat velkojen kanssa. On kuitenkin tärkeää harkita huolellisesti eri vaihtoehtoja ja vertailla lainatarjouksia ennen päätöksentekoa. Asiantuntevan neuvonnan hakeminen voi auttaa löytämään parhaan ratkaisun omaan tilanteeseen. Järjestelylainan avulla on mahdollista saada talous tasapainoon ja välttää vakavammat taloudelliset ongelmat.

Mikä on järjestelylaina?

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on järjestelylainalla ja yhdistelylainalla velkojen hoidossa?

Järjestelylainalla tarkoitetaan lainaa, jolla yhdistetään useita lainoja ja velkoja yhdeksi lainaksi. Yhdistelylaina puolestaan on laina, jolla maksetaan pois pienempiä lainoja. Käytännössä nämä kaksi lainamuotoa tarkoittavat samaa asiaa, eli niillä molemmilla yhdistetään olemassa olevia lainoja ja velkoja yhdeksi isommaksi lainaksi. Tällä tavoin voidaan saada alhaisempi kuukausierä ja pidemmällä laina-ajalla helpotusta velkojen hoitoon.

Miten järjestelylainan korko määräytyy ja mitkä tekijät siihen vaikuttavat?

Järjestelylainan korko määräytyy lainan myöntämishetkellä voimassa olevien markkinakorkojen perusteella. Korkoon vaikuttavat myös lainanhakijan luottokelpoisuus sekä laina-aika. Luottokelpoisuutta arvioitaessa otetaan huomioon mm. hakijan tulot, menot, velat ja maksuhäiriömerkinnät. Mitä parempi on hakijan taloudellinen tilanne ja maksukyky, sitä edullisemman koron hän todennäköisesti saa. Laina-aika puolestaan vaikuttaa korkoon siten, että pidempiaikaisissa lainoissa korko on yleensä korkeampi kuin lyhytaikaisissa lainoissa.

Kuinka pitkäksi aikaa järjestelylainan maksuajan voi tyypillisesti sopia?

Järjestelylainan maksuajan voi tyypillisesti sopia 1-15 vuoden välille. Pidempiä maksuaikoja on mahdollista neuvotella tapauskohtaisesti.

Mitä vakuuksia järjestelylainan saamiseen yleensä vaaditaan?

Järjestelylainan saamiseen ei yleensä vaadita vakuuksia, sillä järjestelylaina on vakuudeton laina. Lainapäätös perustuu lainanhakijan maksukykyyn ja luottotietoihin. Joissain tapauksissa saatetaan kuitenkin edellyttää takaajaa tai muuta lisävakuutta, erityisesti suuremmissa lainasummissa tai jos lainanhakijalla on heikko maksukyky tai maksuhäiriömerkintöjä.

Miten järjestelylaina eroaa tavallisesta kulutusluotosta lainaehtojen suhteen?

Järjestelylainan lainaehdot ovat yleensä joustavammat kuin tavallisen kulutusluoton. Laina-aika on tyypillisesti pidempi, jopa useita vuosia, ja lainamäärä suurempi. Korot ovat usein maltillisemmat. Lainaehtoihin voi kuulua myös maksuvapaita kuukausia. Vakuuksia ei yleensä tarvita toisin kuin esimerkiksi asuntolainassa. Järjestelylainan hakeminen on myös nopeampaa ja helpompaa.

Voiko järjestelylainaa hakea, jos luottotiedoissa on merkintöjä maksuhäiriöistä?

Maksuhäiriömerkinnät luottotiedoissa eivät automaattisesti estä järjestelylainan saamista. Lainapäätökseen vaikuttavat kuitenkin merkintöjen tuoreus, määrä ja syyt niiden taustalla. Jos maksuhäiriöt ovat vanhoja ja elämäntilanne on sittemmin vakiintunut, järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista. Suosittelemme hakemaan lainaa, jolloin asiantuntijamme arvioivat tilanteesi yksilöllisesti.

Minkä suuruisia järjestelylainoja on mahdollista saada velkojen yhdistämiseen?

Laatulaina.fi palvelusta on mahdollista hakea 500 – 60 000 euron suuruisia järjestelylainoja. Lainamäärä ja -ehdot räätälöidään aina asiakkaan tilanteen mukaan, joten tarkka summa selviää lainahakemuksen yhteydessä. Laatulaina auttaa löytämään asiakkaalle parhaan lainatarjouksen yhteistyökumppaneidensa joukosta.

Millaiset kriteerit järjestelylainan myöntämiselle ovat tulojen ja muun taloudellisen tilanteen osalta?

Järjestelylainaa voidaan myöntää henkilölle, joka on säännöllisesti palkkatyössä tai eläkkeellä. Tulojen on oltava riittävät lainan takaisinmaksuun. Luotonhakijan luottotietojen on oltava kunnossa eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Muut lainat ja velat vaikuttavat myös lainapäätökseen.

Onko järjestelylainan yhteydessä mahdollista sopia lyhennysvapaista jaksoista laina-aikana?

Kyllä, järjestelylainan yhteydessä on mahdollista sopia lyhennysvapaista jaksoista laina-aikana. Lyhennysvapaiden jaksojen määrä ja pituus riippuvat lainavertailun kautta valitusta lainanantajasta ja heidän ehdoistaan. Lainanantajat tarjoavat usein joustoa lainan takaisinmaksuun, joten kannattaa keskustella mahdollisuuksista tarkemmin valitsemasi lainapalvelun kanssa.

Miten järjestelylainan kilpailuttaminen onnistuu eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä?

Järjestelylainan kilpailuttaminen eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä onnistuu helposti verkossa. Laatulaina.fi palvelussa voit täyttää lainahakemuksen, jonka perusteella useat pankit ja rahoituslaitokset antavat sinulle lainatarjouksen. Saat lainatarjoukset keskitetysti yhdestä paikasta, joten sinun ei tarvitse olla erikseen yhteydessä eri pankkeihin. Kun olet saanut lainatarjoukset, voit vertailla niitä keskenään ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Näin varmistat, että saat järjestelylainasi parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Mitä etuja velallinen saa yhdistämällä lainansa yhdeksi järjestelylainaksi useamman velan sijaan?

Velallinen saa useita etuja yhdistäessään lainat yhdeksi järjestelylainaksi. Yksi kuukausierä on helpompi budjetoida ja hallita kuin monta erillistä laskua. Yhden lainan korot ovat usein edullisemmat kuin monen pienemmän lainan. Laina-aika voidaan sopia pidemmäksi, jolloin kuukausierä pienenee. Järjestelylaina selkeyttää velallisen taloudellista tilannetta ja helpottaa lainojen maksamista.